ZAČNIMO Z NEVERJETNIM.

Novo vozilo BMW M5 z M xDrive.

LOVEC. TUDI ZA ZBIRATELJE.

BMW M5 First Edition, po navdihu BMW Individual

ZAČNIMO Z NEVERJETNIM.

Novo vozilo BMW M5 z M xDrive.

LOVEC. TUDI ZA ZBIRATELJE.

BMW M5 First Edition, po navdihu BMW Individual

Vznemirljiv in elegantno oblikovan. Močnejši kot kadar koli prej. BMW M5 nove generacije je odraz vrhunskega inženirskega znanja in inovativne vozne inteligence. Za doslej neslutene razsežnosti vozne dinamike vse do mejnega območja. Z množico najmodernejših tehnologij, ki naredijo vsakodnevno poslovno rutino še bolj varno in udobno. Inovativni sistem štirikolesnega pogona M xDrive v novem vozilu BMW M5 s 600 KM (441 kW) spremeni voznika v suverenega pilota športne limuzine visoke zmogljivosti z neverjetno močjo, natančnostjo in agilnostjo – čisti M užitek v vožnji na novi ravni.

BMW M5 z M xDrive:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 241

Podatki o porabi in emisijah CO2 so določeni v skladu z merilnim ciklom vožnje ECE in so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Slike prikazujejo dodatno opremo.

ZAČNIMO Z NEVERJETNIM.

NAJVIŠJA ZMOGLJIVOST
KRAT 5.

  • 01 Največja moč 441 kW (600 KM)
  • 02 Največji navor 750 Nm
  • 03 Od 0 do 100 km/h v 3,4 s
  • 04 Največja hitrost 305 km/h z M Driver’s Package
  • 05 Izvrstna vozna dinamika zahvaljujoč M xDrive

KOKPIT PRVEGA NAMESTO POSLOVNEGA RAZREDA.

Oblika novega vozila BMW M5 z M xDrive.

„Novi BMW M5 z M xDrive se pelje kot vozilo na zadnji pogon, le da ima več trakcije.“
Frank van Meel, predsednika upravnega odbora BMW M GmbH.

OSUPLJIVO SUVEREN.

Kako se ogromna moč novega vozila BMW M5 neposredno in natančno pretvori v največjo vozno dinamiko? Z inovativnimi tehnologijami z navdihom iz sveta dirkalnega športa.

Zelo precizno prestavljanje.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic se odlikuje z zelo kratkimi prestavnimi časi in številnimi možnostmi prestavljanja: od ekstremno športnega in dinamičnega do udobnega in varčnega. Prestave avtomatskega menjalnika se lahko menjajo tudi ročno prek prestavne ročice ali prestavnih vzvodov na volanu.

Najboljše upočasnjevanje.

Pri keramični zavori M Carbon je posredovanje zavorne sile še bolj neposredno, medtem ko je odporna proti koroziji, še bolj toplotno odporna, neobčutljiva na obrabo in prispeva k manjši skupni masi, kar se pozitivno odraža na agilnost, dinamiko in pospešek. Posebna tehnična oprema je vidna navzven prek zavornih sedel v zlati mat barvi z M logotipom.

Odvisno od pogojev in uporabe lahko posebne lastnosti materialov povzročijo hrup med obratovanjem, zlasti na mokrem cestišču preden se vozilo ustavi. Vpliv vlage in soli za posipavanje cest lahko povzroči, da zavorni učinek ustreza običajnemu zavornemu sistemu. To se lahko za kratek čas pojavi v obliki zmanjšanja zavornega učinka, ki se lahko izravna z močnejšim pritiskom zavornega pedala, kadar je to potrebno.

Odlične vozne lastnosti.

M Servotronic posreduje ustrezno servopodporo v vsaki vozni situaciji, s tem da optimalno prilagaja krmilno silo trenutni hitrosti. Poleg tega zagotavlja neposreden in natančen občutek krmiljenja pri vsaki hitrosti. Sistem je nastavljen M-specifično in nudi tri različne karakteristične diagrame, ki se lahko prikličejo s pritiskom gumba.

Optimalna porazdelitev moči.

Aktivni M diferencial izpopolni trakcijo in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, veliki hitrosti pri vožnji skozi ovinek in različnih razmerah na cesti. Izpopolnitev trakcije se izvaja prek elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjša razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.

Z NIŽJO MASO. IN MOČNEJŠIM ZVOKOM.

Z NIŽJO MASO. IN MOČNEJŠIM ZVOKOM.

M športni izpušni sistem.

M športni izpušni sistem ima značilnosti zvoka, ki se lahko prilagajajo prek integrirane tehnike lopute izpušne cevi. Programa SPORT in SPORT+, ki se lahko izbereta s pomočjo gumbov vozne dinamike, sta poudarjena s še bolj intenzivnim zvokom motorja, medtem ko program, ki je usmerjen k udobju, daje prednost bolj diskretni akustiki motorja. Poleg tega pa se lahko z novim gumbom za uravnavanje zvoka zniža stopnja hrupa.

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Vozilo BMW M5 postavlja nove standarde glede povezljivosti in asistence za voznika. Inovativni koncept upravljanja, multifunkcijska instrumentna plošča in projicirani zaslon navdušijo s svojim neverjetno intuitivnim upravljanjem, digitalnimi storitvami in povsem novimi M-specifičnimi grafikami. Odslej boste seznanjeni z vsemi informacijami, ki so pomembne za vožnjo, v delčku sekunde: od prikaza prestave, navigacijskih napotkov ali hitrosti prek načina štirikolesnega pogona do osebno izbrane nastavitve. Številni inteligentni asistenčni sistemi vam po želji stojijo ob strani v funkciji kopilota.

BMW M5 FIRST EDITION, PO NAVDIHU BMW INDIVIDUAL

BMW M5 FIRST EDITION, PO NAVDIHU BMW INDIVIDUAL

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Podatki za porabo goriva in emisije CO2 so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.