BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, stranski pogled z žensko

THE M5

BMW M

BMW M5 LIMUZINA: MODELI IN OPREMA

THE M5BMW M5 LIMUZINA: MODELI IN OPREMA

BMW M5 Competition, BMW M5 in BMW M550i xDrive Limuzina – modeli, oprema, podrobnosti in inovativne tehnologije.

Avtomobili BMW M5 Limuzina so impresivne športne limuzine visoke zmogljivosti sodobnega in atletskega videza. Tu boste našli dejstva o posameznih modelih, skupaj s podrobnostmi o funkcijah in opremi ter M posebnih oblikovnih poudarkih. Poleg tega boste odkrili, kako M motorji visoke zmogljivosti delujejo skupaj s tehnologijami, ki črpajo navdih iz sveta motošporta, da bi dosegli najboljše rezultate v vozni dinamiki. Nabor inovativnih sistemov za pomoč vozniku in digitalnih storitev pa prikazuje enako napredno stopnjo razvoja, medtem ko je popolnoma osredotočen na udobje in varnost.

Preberi več

AVTOMOBILI BMW M5 LIMUZINA V PRIMERJAVI.

Športna dejstva na kratko: pogonski sklop, podvozje in zmogljivost.

BMW M5 Competition.

Največja vozna dinamika in ekskluzivni M-posebni oblikovni poudarki na zunanjosti in v notranjosti.
 • Visoko zmogljivostni BMW M TwinPower Turbo 8-valjni bencinski motor s 625 KM
 • M xDrive z Active M diferencialom in 8-stopenjskim M Steptronic menjalnikom z Drivelogic
 • Ekskluzivne M specifične oblikovalske lastnosti in oprema
 • 460 kW (625 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3.3 sek
BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW M5.

M značilna vozna dinamika in športno udobje na najvišji ravni.
 • Visoko zmogljivostni BMW M TwinPower Turbo 8-valjni bencinski motor s 600 KM
 • M xDrive z Active M diferencialom
 • 8-stopenjski M Steptronic menjalnik z Drivelogic
 • 441 kW (600 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3.4 sek
BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Brands Hatch Grey, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW M550i xDrive Limuzina.

Popolna kombinacija športnosti, udobja in primernosti za vsakodnevno uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 8-valjni bencinski motor s 530 KM
 • 8-stopenjski Steptronic Sport menjalnik
 • BMW xDrive
 • 390 kW (530 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3.8 sek
BMW M550i xDrive Limuzina G30 LCI Facelift 2020 BMW Individual Verde Ermes kovinska barva, tričetrtinski pogled od spredaj
 • BMW M5 Competition.
 • BMW M5.
 • BMW M550i xDrive Limuzina.

BMW M5 COMPETITION IN BMW M5: FUNKCIJE VISOKE ZMOGLJIVOSTI.

Pregled tehnologij pogonskega sklopa in podvozja pri BMW M5 Competition in BMW M5, ki se zgledujejo po motošportu.

Izjemna zmogljivost in dinamika BMW M5 Competition in BMW M5 temeljita na množici zelo razvitih tehnologij pogonskega sklopa in podvozja, ki izvirajo iz sveta motošporta. Naj gre za poslovno srečanje, izlet ob koncu tedna po ovinkastih podeželskih cestah ali lov na najboljši osebni čas na dirkališču, izjemna natančnost in okretnost v vsakem trenutku opredeljujeta M značilni občutek vožnje.

BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020 BMW Individual Imola Red, pogled od spredaj med vožnjo
8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020

8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

S 460 kW (625 KM) in 750 Nm navora 8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo pospeši vozilo od 0 do 100 km/h v 3,3 sekunde. Zahvaljujoč dvema turbopolnilnikoma z dvostopenjskim turbinskim polnjenjem, neposrednem visokotlačnem vbrizgavanju goriva in popolnoma spremenljivem krmiljenju ventilov Valvetronic 4,4-litrski motor zagotavlja energično potisno silo že v spodnjem območju vrtljajev, neposredno odzivnost in ogromne zaloge moči.
BMW M5 Competition z M xDrive, F90 LCI, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

M xDrive.

M xDrive z aktivnim M diferencialom zagotavlja najboljši oprijem in vozno dinamiko med vsakodnevno uporabo, pa tudi na dirkališču. M posebna tehnologija združuje značilno okretnost zadnjega pogona z nadzorom štirikolesnega pogona. Izbirate lahko med različicami pogona 4WD, 4WD Sport in 2WD – v načinu DSC-off.
BMW M5 Competition z 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic s funkcijo Drivelogic, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic odlikujejo zelo kratki prestavni časi in številne možnosti pretikanja: od zelo atletskega in dinamičnega do udobnega in varčnega. Prestave lahko pretikate tudi ročno s prestavno ročico ali prek prestavnih vzvodov na volanu.
BMW M5 Competition z M MODE, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

Gumb M MODE.

Z gumbom M MODE na sredinski konzoli lahko prilagodite intenzivnost nadzora sistemov za pomoč vozniku. Način ROAD ponuja celoten nabor funkcij elektronskih asistentov. Pri nastavitvi SPORT sistemi zgolj opozarjajo, vendar ne posredujejo. Z izbiro TRACK lahko asistenčne sisteme povsem izklopite, npr. na dirkališču. Glede na izbrani način pa prikazi na zaslonih prav tako prikazujejo ustrezne informacije o vožnji.
Prestavna ročica, BMW M5 Competition z M Setup, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

M Setup.

M Setup vam omogoča konfiguriranje različnih parametrov vozne dinamike, kot so karakteristike motorja, menjalnika in krmilnega mehanizma, nastavitve blažilnikov, nadzor intenzivnosti dinamičnega nadzora stabilnosti (DSC) ali porazdelitev pogonskega momenta sistema štirikolesnega pogona M xDrive, v skladu z vašimi osebnimi zahtevami.
M usnjen volan, BMW M5 Competition z M Servotronic, F90 LCI, osvežitev 2020, kokpit

M Servotronic.

M Servotronic zagotavlja optimalno krmilno silo v vseh voznih razmerah, tako da se prilagaja trenutni hitrosti vožnje. Poleg tega nudi neposreden in natančen občutek krmiljenja pri vsaki hitrosti. Sistem, ki je posebej umerjen za M Line, ponuja dve različni nastavitvi, ki ju lahko izberete s pritiskom gumba.
BMW M5 Competition z M-karbonsko-keramičnimi zavorami, F90 LCI, osvežitev 2020, pogled od blizu na kolo

M karbonsko-keramične zavore.

M karbonsko-keramična zavora zagotavlja bolj neposredno zavorno silo. Je odporna proti koroziji in abraziji, prenaša večjo toploto in prispeva k nižji masi vozila, kar pozitivno vpliva na okretnost, dinamiko in pospešek. Zavorna sedla, ki so lakirana v zlati barvi matiranega videza in imajo M oznako, zagotavljajo, da je posebna visokotehnološka oprema vidna tudi od zunaj. Zaradi specifičnih lastnosti materiala se lahko med zaviranjem poveča hrup pri delovanju, na primer v primeru dolgotrajne nizke obremenitve ali v mokrih razmerah tik pred mirovanjem vozila. Hrupu, povezanim s samo konstrukcijo, se je mogoče izogniti z zaviranjem, da se zavore v primeru prisotne vlage posušijo ali pa z močnejšo obremenitvijo zavor po dolgotrajni nizki obremenitvi. Vpliv vlage in soli za posipanje cest povzroči, da učinkovitost zavor ustreza učinkovitosti običajnega zavornega sistema. Zmanjšano zavorno moč je mogoče kompenzirati z močnejšim pritiskom na pedal. Kljub temu pa hrup zaradi delovanja nima prav nobenega vpliva na zmogljivost, varnost in stabilnost zavore.
BMW M5 Competition z M športnim izpušnim sistemom, F90 LCI, osvežitev 2020, bližnji pogled od zadaj

M športni izpušni sistem.

M-športni izpušni sistem zagotavlja dinamičen zvok, ki ga je mogoče spremeniti s pomočjo integriranega mehanizma izpušnega ventila. S programoma SPORT in SPORT+, ki ju je mogoče izbrati s pomočjo gumbov vozne dinamike, je zvok motorja dodatno poudarjen, medtem ko program, usmerjen v udobje, daje prednost bolj diskretni akustiki motorja.

BMW M5 COMPETITION: OBLIKOVNE ZNAČILNOSTI.

M-posebni oblikovni elementi na zunanjosti in v notranjosti BMW M5 Competition.

Dinamičen podolgem in počez: vpadljive podrobnosti na prenovljeni obliki BMW M5 Competition označujejo njegov genski zapis, prežet z motošportom. Začenši od prednjega dela z novo M ledvičko, preoblikovanimi žarometi in podaljšanim odbijačem z odprtinami za zrak z novim oblikovalskim jezikom, M posebne značilnosti v črni barvi visokega sijaja poudarjajo visokozmogljiv značaj vozila – od M bočnih rež v obliki škrg in M zunanjih ogledal do M zadnjega spojlerja. Zadnje luči posodobljene oblike in prenovljen podaljšan odbijač z dvema dvojnima zaključkoma izpušnih cevi v črnem kromu ustvarijo silovito sliko pri pogledu od zadaj. V notranjosti pa M posebne značilnosti, kot so M multifunkcijski sedeži, M posebna instrumenta plošča ali M usnjen volan z rdečima prestavnima vzvodoma, poudarjajo športni značaj k vozniku usmerjenega kokpita.

BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, stranski pogled z odprtimi vrati
M ledvička v črni barvi visokega sijaja, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, pogled od spredaj

M ledvička.

M ledvička z enodelnim okvirjem v črni barvi visokega sijaja daje M5 Competition osupljiv in izrazit videz. Značilne tridimenzionalne M dvojne prečke so prav tako zasnovane v črni barvi visokega sijaja in imajo črn znak M5 Competition.
M reža na boku v obliki škrg črne barve visokega sijaja, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, pogled od blizu

M reži na bokih v obliki škrg.

Značilni M reži na bokih v obliki škrg črne barve visokega sijaja z oznako modela M5 Competition, ki dodaja izrazit tridimenzionalni športni pridih, poudarjata dinamično kombinacijo tehnične dovršenosti in osupljive oblike, ki je že od prvega dne sinonim za M avtomobile.
M zunanje ogledalo v črni barvi visokega sijaja, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, pogled od blizu

M posebno zunanje ogledalo.

M posebno zunanje ogledalo v črni barvi visokega sijaja daje M5 Competition še posebej športen značaj.
M zadnji spojler v črni barvi visokega sijaja, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, pogled od blizu

M zadnji spojler.

M zadnji spojler v črni barvi visokega sijaja poudarja atletsko silhueto vozila in znatno zmanjšuje neželeno dviganje na zadnji premi. S povzročanjem pritisne sile zagotavlja dodatno vlečno silo na zadnji premi pri velikih hitrostih in s tem večjo stabilnost ohranjanja smeri vožnje.
M posebna dvojna zaključka izpušnih cevi, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, pogled od blizu

M posebna dvojna zaključka izpušnih cevi.

Dvojna zaključka izpušnih cevi M športnega izpušnega sistema v črnem kromu vidno in slišno dokazujeta visoko zmogljivost vozila.
M podaljšan zadnji odbijač v črni barvi visokega sijaja, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, pogled od zadaj

Podaljšan zadnji odbijač v črni barvi visokega sijaja.

Podaljšan zadnji odbijač v črni barvi visokega sijaja pri M5 Competition poudarja njegov športni značaj in mu podarja nepogrešljivo identiteto.
M multifunkcijski sedeži, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

M multifunkcijski sedeži.

M multifunkcijska sedeža za voznika in sovoznika ekskluzivne oblike ter z osvetljenim logotipom M5 odražata atletski videz vozila. Nizka sedežna blazina in visoki bočni stranici poudarjajo školjkasti videz in zagotavljajo odlično bočno oporo. Z obsežnimi možnostmi nastavitev pa je mogoče doseči največje udobje.
M usnjen volan, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, kokpit

M usnjen volan.

M usnjen volan oblike dvojnih krakov vključuje multifunkcijske gumbe, M značko, kromirane poudarke, gumba M1 in M2 ter integrirano zračno blazino za voznika. Obsega še volanski obroč, prevlečen s črnim usnjem, kontrastne šive in izoblikovani opori za palec, zaradi česar se odlično prilega dlanem.
Gumb Start/Stop rdeče barve, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, kokpit

Gumb Start/Stop rdeče barve.

Gumb Start/Stop rdeče barve omogoča zagon motorja brez uporabe avtomobilskega ključa, ko je vozilo odklenjeno. Z njim lahko motor tudi izklopite. Vozilo ključ samodejno prepozna, ne da bi ga morali vstaviti.
M izbirno stikalo, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

M izbirno stikalo.

Stikalo za izbiro treh nastavitev pretikanja Drivelogic je tik ob M logotipu na zgornji strani M izbirnega stikala. Gumb "P" za parkirno zaporo se nahaja nad njima. V ročnem načinu "S" lahko voznik pretika z uporabo prestavne ročice v tipičnem M slogu; v načinu "D" pa pretikanje poteka samodejno.
M posebna instrumentna plošča, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, kokpit

M posebna instrumentna plošča.

M posebna instrumentna plošča omogoča prikaz dodatnih informacij za še bolj športno vožnjo. Če ste izbrali način vožnje TRACK za uporabo na dirkališču, si lahko na instrumentni plošči ogledate polnilni tlak, tlak v pnevmatikah in njihovo temperaturo ter g-silo bočnega in vzdolžnega pospeška.
Vstopne letve z napisom M5 Competition, BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020

Vstopne letve z napisom "M5 Competition".

Ko odprete vrata, osvetljene vstopne letve z oznako "M5 Competition" še povečajo vznemirjenje ob pričakovanju vozne izkušnje, ki sledi.
BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Brands Hatch Grey, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Brands Hatch Grey, tričetrtinski stranski pogled
BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Brands Hatch Grey, tričetrtinski pogled od zadaj
Nova oblika žarometov, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Brands Hatch Grey, pogled od spredaj
BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost
Vstopne letve z oznako M5, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

OBLIKOVNI POUDARKI BMW M5.

Izrazit športni pridih se sreča s sodobno eleganco. Na zunanjosti BMW M5 se združijo jasne linije z močnimi sorazmerji in ustvarijo dinamično celotno sliko. Kromirani oblikovni elementi, kot so okvir preoblikovane M ledvičke, M reži na bokih v obliki škrg, značka M5 in zaključki izpušnih cevi, določajo drzne optične poudarke. Močna podpora prihaja od opcijskih 20-palčnih M litih platišč iz lahke zlitine dvobarvnega videza in M zavor iz kompozitnega materiala z zavornimi sedli, ki jih lahko kombinate v rdeči ali črni barvi visokega sijaja. Športen in sodoben videz se lepo nadaljuje v notranjosti. Voznika in potnike pričaka prostoren premijski ambient, ki ga v impresivnem slogu napovejo osvetljene vstopne letve na pragovih z oznako M5. Hkrati k vozniku usmerjen kokpit z M posebnostmi, kot so M usnjen volan, ergonomsko oblikovani M-športni sedeži ali M posebna instrumentna plošča, opozarja na pristno atletskost BMW M5. Velik 12,3-palčni nadzorni prikazovalnik visoke ločljivosti pa poleg čudovitih notranjih oblog Aluminium Carbon Texture na najboljši način zaokroža sodoben značaj notranjosti.

BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Tanzanite Blue, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Aventurine Red, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Alvite Grey, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, kovinska barva Frozen Bluestone, tričetrtinski pogled od spredaj
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, oblazinjenje BMW Individual v usnju Merino v barvi Smoke White/Black, notranjost
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, oblazinjenje BMW Individual v usnju Merino v barvi Tartufo/Black, notranjost
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, notranje obloge Piano Black, notranjost
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, notranje obloge iz plemenite vrste lesa Sen Light Brown, notranjost
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, notranje obloge iz plemenite vrste lesa Plum Brown visokega sijaja s poudarki zaključkov Pearl Chrome
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, stropna obloga v barvi Anthracite, notranjost
BMW Individual, BMW M5 Limuzina, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, stropna obloga v barvi Anthracite z lučmi, notranjost

BMW INDIVIDUAL ZA BMW M5.

BMW M5 je športna limuzina, ki na najbolj izjemen način združuje visoko zmogljivost, eleganco in sodobnost. Vključitev skoraj neskončnih možnosti ekskluzivne opreme BMW Individual pa še nadalje poudarja edinstven značaj vozila. Izbirate lahko med raznoliko paleto sijajnih barvnih odtenkov BMW Individual, kot so prikazane kovinske barve Aventurin Red, Alvit Grey, Frozen Bluestone in Tanzanite Blue. V notranjosti M športni sedeži iz najboljšega usnja Merino opredeljujejo športno in razkošno vzdušje. Med možnostmi oblazinjenja BMW Individual vas bosta navdušili usnjeni različici Merino v barvi Smoke White/Black in Merino v barvi Tartufo/Black. Notranje obloge BMW Individual visoke kakovosti, kot so izvedbe Piano Black, Plum Brown visokega sijaja ali posebna izdaja iz plemenite vrste lesa Sen Light Brown na slikah, pa skupaj s stropno oblogo BMW Individual iz Alcantare v barvi Anthracite zaokrožajo fascinantno notranjost BMW M5.

OBLIKA IN VOZNA DINAMIKA BMW M550i xDRIVE LIMUZINA.

Možnosti oblikovanja ter tehnologije pogonskega sklopa in podvozja pri BMW M550i xDrive Limuzina na kratko.

BMW M550i xDrive ponuja navdušujočo kombinacijo impulzivnega športnega značaja in priročne vsakodnevne uporabnosti. Izbrane komponente pogonskega sklopa in vozne dinamike, kot je opcijsko prilagodljivo M podvozje poleg zelo zmogljivega osemvaljnika BMW M TwinPower Turbo s 530 konjskimi močmi (390 kW), zagotavljajo najboljšo dinamiko vožnje, hkrati pa tudi optimalno stabilnost ohranjanja smeri med vožnjo. Na zunanjosti ekskluzivni oblikovni elementi ponujajo poudarke razkošne narave, medtem ko oprema, kot so paket M Aerodynamics, M športne zavore z rdečimi zavornimi sedli ali športni prednji sedeži, poudarjajo športni značaj vozila.

BMW M550i xDrive Limuzina, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, tričetrtinski pogled od zadaj med vožnjo
8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo, BMW M550i xDrive Limuzina, G30 LCI, osvežitev 2020

8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo združuje dva turbopolnilnika s popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic in neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva. Doseže največjo izhodno moč 390 kW (530 KM) in 750 Nm največjega navora. Oba turbopolnilnika sta pametno umeščena med vrstama valjev.
BMW M550i xDrive Limuzina s prilagodljivim M-podvozjem, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

Prilagodljivo M podvozje Professional.

Prilagodljivo M podvozje Professional združuje tehnologijo prilagodljivega M podvozja, stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi in integralno aktivno krmiljenje. Rezultat: vrhunska stabilnost vožnje in dinamika.
BMW M550i xDrive Limuzina s paketom M Aerodynamics, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, bližnji pogled od spredaj

Paket M Aerodynamics.

Paket M Aerodynamics poudarja športnost vozila in izboljšuje njegov količnik zračnega upora. Vključuje podaljšan sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, posebna bočna pragova in podaljšan zadnji odbijač z difuzorskim vložkom. Zaključka izpušnih cevi na obeh straneh pa sta na voljo v kromu.
BMW M550i xDrive Limuzina z M športnimi zavorami, G30 LCI, osvežitev 2020, pogled od blizu na kolo

M športne zavore.

M športne zavore z večbatnimi zavornimi sedli v temno modri barvi in z M oznako zagotavljajo izjemno zmogljivost zaviranja. Prilagojene so zelo visokemu dinamičnemu potencialu vozila in omogočajo bistveno bolj športen slog vožnje ter odlično zaviranje na mokrih površinah.
BMW M550i xDrive Limuzina z M športnim diferencialom, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, bližnji pogled zadnjega kolesa

M športni diferencial.

M športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
BMW M550i xDrive Limuzina z laserskimi lučmi BMW, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, bližnji pogled od spredaj

Laserske luči BMW.

V načinu laserske dolge luči imajo laserske luči BMW domet do 650 m, kar je skoraj dvakrat dlje od običajnih žarometov. Boljša vidljivost v temi znatno poveča varnost. Modri poudarki in napis "BMW Laser" v žarometu pa poudarjajo tehnološke standarde in športnost vozila.
BMW M550i xDrive Limuzina z zaključkom izpušne cevi trapezne oblike, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, bližnji pogled od zadaj

Zaključek izpušne cevi trapezne oblike.

Vidna končna izpušna cev trapezne oblike v črnem kromu, ena na levi in ena na desni strani.
BMW M550i xDrive Limuzina z BMW Individual Shadow Line visokega sijaja, G30 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual, kovinska barva Verde Ermes, bližnji pogled od spredaj

BMW Individual Shadow Line visokega sijaja

BMW Individual Shadow Line visokega sijaja z razširjenim obsegom vključuje elemente opreme v črni barvi: okvir in prečke ledvičke v črni barvi visokega sijaja ter zaključki izpušne cevi v črnem kromu.
BMW M550i xDrive Limuzina s športnimi prednjimi sedeži G30 LCI Facelift 2020 notranjost

Športni prednji sedeži.

Dinamičen in udoben: Individualno nastavljivi športni prednji sedeži odlikujejo številne električne nastavitve, vključno s kotom naslona, ​​širino naslonjala in višino sedeža. Skupaj z nastavljivo oporo za stegna nudijo visoki naslonjali sedeža in naslonjala odlično ergonomijo in več bočne opore med hitrim ovinkom.

AVTOMOBILI BMW M5 LIMUZINA: POVEZLJIVOST IN POMOČ VOZNIKU.

Inovativne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku za največje udobje in varnost.

Ne glede na to, ali boste potrebovali inteligentnega pomočnika za branje elektronskih sporočil med vožnjo ali pa boste želeli upravljati razvedrilne in poslovne funkcije svojega vozila z dotikom velikega zaslona, vam avtomobili BMW M5 Limuzina ponujajo obsežen nabor inovativnih funkcij in sistemov pomoči, da bo vaše potovanje še varnejše in udobnejše. V nadaljevanju lahko raziščete izbrane funkcije opreme s področij razvedrila, pisarniških opravil, pomoči vozniku in povezljivosti.

BMW M5 Competition, F90 LCI, osvežitev 2020, BMW Individual Imola Red, bližnji pogled od zadaj na oznako modela
Avtomobili BMW M5 Limuzina z BMW Live Cockpit Professional, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
Avtomobili BMW M5 Limuzina s paketom Connected Professional, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

Paket Connected Professional.

Concierge Service, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnih telefonov ali In-Car Experiences? Zakaj naročiti posamezne možnosti, ko pa lahko imate vse skupaj? S paketom Connected Professional lahko uživate te storitve iz BMW ConnectedDrive.
Avtomobili BMW M5 Limuzina z integracijo pametnih telefonov, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

INTEGRACIJA PAMETNIH TELEFONOV.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.
Avtomobili BMW M5 Limuzina s sistemom za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond.

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond z dvema diamantnima visokotonskima zvočnikoma omogoča užitek v izvrstnem zvoku na vseh sedežih. 16 premišljeno nameščenih zvočnikov omogoča čudovito zvočno izkušnjo. Zvočniki so osvetljeni in vizualno poudarjajo izvrstno kakovost zvoka vrhunskega sistema.
BMW M5 Limuzina z Digital Key BMW M5 F90 LCI Facelift 2020 notranjost

Digital Key.

Zakaj bi vzeli ključ, ko pa imate s sabo pametni telefon? Svoj BMW lahko zaklenete in odklenete in ga celo zaženete z Digital Key ključem. Z mobilnim telefonom* lahko, če je združljiv, pooblastite do pet oseb za uporabo vašega BMW. Med drugim je mogoče omejiti pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike. * Seznam združljivih mobilnih telefonov je na voljo na spletnem mestu bmw.com/digitalkey
Avtomobili BMW M5 Limuzina z asistentom pri vzvratni vožnji, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

Asistent pri vzvratni vožnji.

Asistent pri vzvratni vožnji si zapomni zadnjih 50 m prevožene poti naprej do hitrosti 35 km/h, da lahko, če je potrebno, ponovi isto pot tudi vzvratno. Ni vam treba sukati volana, le osredotočite se na spremljanje okolice vozila.
Avtomobili BMW M5 Limuzina z BMW Intelligent Personal Assistant, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW tudi vaš osebni pomočnik? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Prav tako mu lahko dodelite svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da se bolje seznanite s svojim BMW.
Avtomobili BMW M5 Limuzina z Remote Software Upgrade, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

Remote Software Upgrade.

Ali želite, da ima vaš BMW najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vedno posodobljen. Nadgradnje se namestijo po zraku (over the air), prav tako kot za vaš pametni telefon. Na ta način imate lahko aktivirane tudi druge funkcije v vozilu.
Avtomobili BMW M5 Limuzina z Driving Assistant Professional, BMW M5, F90 LCI, osvežitev 2020, notranjost

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW M5 Competition:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek ni na voljo.


BMW M5:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 11.0 / 11.2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 250 / 255


BMW M550i xDrive Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 239 / 254
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 10.5 / 11.2


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.


Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.


Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M5 Competition:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek ni na voljo.

  BMW M5:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 11.0 / 11.2
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 250 / 255

  BMW M550i xDrive Sedan:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10.5 / 11.2
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 239 / 254

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.