BREZ KOMPROMISOV V MEJNEM OBMOČJU.

Udobje in varnost v BMW M6 Cabrio.

BMW M6 Cabrio ima na voljo najmodernejše varnostne sisteme. Pri tem pa žarišče ni le na aktivnem preprečevanju nesreče z inovacijami, kot sta BMW Night Vision in Head Up projektor. Notranjost BMW M6 Cabrio je zasnovana tako, da svojim potnikom vedno nudi najboljšo možno zaščito.

M USMERJENOST K VOZNIKU.

V BMW M6 Gran Cabrio se vse vrti okoli enega: voznika. Popolna ergonomija je bila od nekdaj vrlina M avtomobilov. V tem športnem štirisedežniku se dosledno nadaljuje naprej in izpopolni. Vsako stikalo, vsaka tipka – vse je točno tam, kjer voznik to pričakuje. Kajti enako kot na dirkališču, sta reakcijski čas in nadzor nad odločilnimi metri ključna tudi na cesti.

PROTIVETRNA PREGRADA.

Za izboljšanje udobja protivetrna pregrada učinkovito ščiti voznika in sovoznika pred prepihom tudi pri velikih hitrostih. Mrežna zaščita skrbi za prijeten in nemoten užitek pri vožnji z odprto streho. Protivetrna pregrada se tudi v nameščenem stanju lahko privzdigne, da se na zadnje sedeže odložijo predmeti. Ko protivetrne pregrade ne potrebujete več, se lahko ta preko zložljivega mehanizma enostavno zloži v nekaj korakih in pospravi v posebno vrečo. Zaradi majhne velikosti lahko z varčno izrabo prostora svoje mesto najde v prtljažniku.

AKTIVNA IN PASIVNA VARNOST.

Active Protection preko asistenta za spremljanje pozornosti voznika nadzoruje znake utrujenosti. V kritičnih situacijah napne sprednja varnostna pasova, vrne sovoznikov sedež v pokončni položaj in zapre bočna okna ter pomično streho. Po trku sistem avtomatsko zavira vozilo, da prepreči morebitna verižna trčenja ali da zmanjša naletno hitrost.
S ciljno izbiro materialov in zelo togo strukturo, avtomobili BMW M izpolnjujejo najvišje standarde pasivne varnosti in v kombinaciji z visoko učinkovitimi zadrževalnimi sistemi jamčijo največjo možno zaščito za potnike – v skladu z varnostnimi zahtevami najpomembnejših preskusnih trkov, ki jih opravljajo neodvisne institucije.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

Prilagodljivi LED žaromet se odlikuje s porazdelitvijo svetlobe, ki se avtomatsko prilagaja hitrosti (dinamična osvetlitev cestišča). Poleg pozicijske in dnevne luči vključuje tudi funkcije prilagodljivega snopa žarometa s spremenljivo porazdelitvijo luči za vožnjo v mestu in na avtocesti, luč za osvetlitev notranje strani ovinka (smerni žaromet) in BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč) z avtomatskim vklopom in izklopom dolge luči. S tem sistem nudi optimalno osvetlitev vozišča v vseh razmerah.
Vrtljivi žarometi lahko tako v temi osvetlijo velik del ovinka, takoj ko voznik zasuče volan. Integriran smerni žaromet ali luč za osvetlitev notranje strani ovinka, ki izboljša vidljivost ponoči, se pri vklopu smernika ali zasuku volana avtomatsko aktivira že na mestu. Prilagodljiv snop žarometa, ki aktivno sledi ovinku, v vseh voznih razmerah skrbi za optimalno osvetlitev bližnje okolice in s tem izboljša aktivno varno vožnjo. Z BMW Selective Beam vožnja stalno poteka z dolgo lučjo, kar pomeni optimalno vidljivost ponoči. Sistem nadzoruje spredaj vozeči promet in vozila, ki prihajajo iz nasprotne smeri, ter preko brezstopenjskega uravnavanja dolge luči zanesljivo prepreči njen slepeči učinek.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Z BMW Service Inclusive si vam za časovno obdobje po vaši izbiri ni več potrebno beliti glave glede stroškov za vsa redna servisna in vzdrževalna dela. Kajti z BMW Service Inclusive so te storitve krite, vključno z originalnimi deli BMW. BMW Service Inclusive ni na voljo le v vaši državi, temveč pri vseh sodelujočih, pogodbenih mehaničnih delavnicah BMW in pooblaščenih servisih BMW po celem svetu. V primeru prodaje BMW se paket BMW Service Inclusive avtomatsko prenese na novega lastnika in s tem poveča vrednosti vozila pri prodaji. Najbolj ustrezen paket BMW Service Inclusive si lahko individualno izberete sami. Z BMW Service Inclusive so kriti redni servisi, ki vključujejo menjavo motornega olja z oljnim filtrom in količinami za dolivanje, servis/menjavo mikrofiltra, filtra za gorivo, zračnega filtra in vžigalnih svečk, kakor tudi menjavo zavorne tekočine, servisni pregled vozila in druge obsege del v skladu s smernicami BMW.Odločite se za paket BMW Service Inclusive Plus in poleg servisnih storitev BMW Service Inclusive dodatno prejmite še naslednja popravila obrabljivih delov: menjava sprednjih in zadnjih zavornih oblog/kolutov, menjava sklopke (po potrebi) in menjava metlic brisalnikov (po potrebi, v okviru menjave motornega olja). BMW Service Inclusive je na voljo za časovno obdobje 3 do 10 let ali 40.000 do 200.000 prevoženih km.