VROČ ZUNAJ. PIKANTEN ZNOTRAJ.

BMW M

BMW M6 Coupé.

VROČ ZUNAJ. PIKANTEN ZNOTRAJ.

BMW M6 Coupé.

VROČ ZUNAJ. PIKANTEN ZNOTRAJ.BMW M6 Coupé.
BMW M

Kombinirana poraba v l/100 km

9,9

Emisije CO2 v g/km

231

Največji navor (Nm) pri 1/min

680/1500-5750

Kako je izražena strast? Lahko poskusite s številkami. 560 KM in 4,2 sekunde za 0-100 km/h razkriva le delček tistega, kar tvori fascinacijo v podobi BMW M6 Coupé. Bežen pogled na izpopolnjeno aerodinamiko vzbudi idejo o mojstrstvu inženirjev oddelka M. S svojo impozantno navzočnostjo nazorno demonstrira, koliko dirkaške DNK se skriva v tem športnem avtomobilu. To se odraža tudi v kokpitu. Z ekskluzivnimi materiali iz kolekcije BMW Individual, po želji, izžareva športnost vse do najmanjše podrobnosti. BMW M6 Coupé zaseda prvi štartni položaj, ko gre za občudovanja vredno inženirstvo. Enako velja za agilen 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo. S tehnologijami, kot sta aktivni M diferencial in zelo precizno M vzmetenje, je ta osrednji del popolno uglašena enota. Medtem pa dobi BMW M6 Coupé z dodatnim paketom M Competition še več dirkaškega občutka. S povečanjem moči na 600 KM in izpopolnjeno vozno dinamiko je pomikanje meja bolj mikavno, kot kadar koli prej.

IZVEDITE VSE O BMW M6 COUPÉ.

Oblika.

BMW M6 Coupé deluje tako tesno nad cesto, kot do bo skočil. Z vsakim dotikom pedala za plin motor vsrka sveži zrak skozi močne vstopne odprtine v aerodinamičnem sprednjem delu. Na dvojnih prečkah ledvičke se na kratko pobliska M značka. Pnevmatike že grabijo asfalt. Čista moč potiska atletsko karoserijo suvereno naprej. Idealni pogoji za najboljše čase: notranjost BMW M6 Coupé nudi odlično osnovo za vožnjo v mejnem območju. Brez kompromisov pri luksuzu in najboljših materialih – po želji je na voljo celoten spekter kolekcije BMW Individual.

Vozna dinamika in učinkovitost.

Ko se 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo prebudi pod dolgim pokrovom motorja, se zabrišejo meje med stezo skozi bokse in garažo. Dirkaški geni so očitni – agilnost in preciznost pri BMW M6 Coupé tičita v vsakem vlaknu. Konturirana karbonska streha s svojo majhno maso zniža težišče vozila v korist vozne dinamike, medtem ko še poveča učinkovitost. S tem ta elegantni športni kupe vedno zaseda prvi štartni položaj.

Paket Competition.

Čisti dirkaški občutek: s paketom Competition prinaša BMW M6 Coupé, po zaslugi večje moči motorja, neposrednejšega krmiljenja in posebej uglašenega podvozja, še večjo zmogljivost na cesto. Moč 8-valjnega bencinskega motorja M TwinPower Turbo se s 412 kW poveča na 423 kW. Ta plus v moči se doseže s povečanjem polnilnega tlaka v zgornjem območju vrtilne frekvence. Športen izpušni sistem proizvaja športen zvok motorja z zajamčenim dejavnikom kurje polti. Na dirkalni stezi in v vsakdanu skrbita posebej uglašeno podvozje in športno neposreden krmilni mehanizem za to, da se vsak zasuk volana prenaša z maksimalno natančnostjo. Navzven navdušujejo ekskluzivna 20" M lita alu. platišča Double-spoke 601 M v dvobarvnem videzu s kombiniranimi pnevmatikami in črno pokromana dvojna zaključka končnih izpušnih cevi športnega izpušnega sistema.

412 KW

Pretvori moč v začudenje: 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo je kronanje M motorjev. Njegova enormna moč s 412 kW (560 KM) in 680 Nm je po zaslugi koncepta turbinskega polnjenja TwinScroll spontano na voljo v vsakem trenutku. Z dodatnim paketom Competition se lahko še poveča na 600 KM.

Kombinacija visoke vrtilne frekvence, turbinskega polnjenja in tehnoloških poudarkov, kot sta Valvetronic in neposredno vbrizgavanje bencina, to omogoča. Največji navor je na voljo že od pribl. 1500 vrt/min in skupaj s skoraj linearnim razvojem moči označuje osupljiv močnostni diagram – vozniku pa riše nasmeh na obraz. Da se zmogljivost in učinkovitost v nobenem primeru ne izključujeta, 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo dokazuje z inteligentnimi tehnologijami BMW EfficientDynamics, kot je regeneracija zavorne energije. Te omogočajo povprečno porabo le 9,9 l bencina na 100 km.