POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW M6 Gran Coupé.

Med vožnjo vas podpirajo številne tehnologije in vam na različne načine zagotavljajo udobje ter varnost na najvišjem nivoju. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

BMW NIGHT VISION.

BMW Night Vision z zaznavanjem oseb nudi doseg pogleda, ki presega svetlobni stožec žarometov in s tem v temi prepozna osebe in večje živali že na veliki oddaljenosti.
Kamera s toplotno sliko, ki je integrirana v ledvički BMW, prenaša slike območja pred vozilom na nadzornem prikazovalniku. Osebe in večje živali se lahko zaznajo na oddaljenosti do pribl. 300 m.
Sistem upoštevajoč hitrost vožnje in krmilni kot dodatno izračuna, če obstaja ogroženost zaradi zaznane ovire. Pri resni nevarnosti se v video sliki in BMW Head Up projektorju prikaže utripajoče rdeče opozorilo (oseba ali žival). Hkrati zadoni opozorilni pisk in zavore se nastavijo v najvišjo pripravljenost za zaviranje.
Ta opozorilna funkcija se pri zagonu vozila aktivira avtomatsko. Zato se opozorilo po potrebi sproži tudi v primeru, če slikovni prikaz ni aktiviran. BMW Night Vision z zaznavanjem oseb je inovacija iz BMW ConnectedDrive.

BMW HEAD UP PROJEKTOR Z M SPECIFIČNIM PRIKAZOM.

Barvni BMW Head Up projektor z M specifičnim prikazom, preko optične projekcije prikazuje vse za vožnjo pomembne podatke v vidnem polju voznika in s tem izboljša koncentracijo na dogajanje v prometu. Tako se, med drugim, tukaj prikazujejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, telefonski in razvedrilni seznami ter vsebine in opozorila asistenčnih sistemov za voznika. S pritiskom tipke se lahko preklopi na športnejše M specifične prikaze. Poleg digitalnega prikaza hitrosti projicira tudi izbrano prestavo in večbarvni simbol merilnika vrtljajev ter Shift Lights za optimalen čas točke vklopa prestave.
Preko sprednjega stekla projicirani simboli se prikazujejo v barvah in s posebej briljantno ločljivostjo. Zaradi oddaljenosti slike pribl. 2,3 m pred vozilom in optimalnega položaja, se lahko informacije razberejo hitro in udobno ter z minimalnim potencialom odvrnitve pozornosti. Svetlost projekcije se samodejno prilagaja zunanjim svetlobnim pogojem. Dodatno sta na voljo nočni in dnevni prikaz, prilagodi pa se lahko tudi višina projekcije. Izbere se lahko tudi, katere informacije poleg prikaza hitrosti in opozoril asistenčnih sistemov za voznika naj se prikazujejo.

SURROUND VIEW.

Surround View vključuje funkcije s kamero, kot so Top View, Side View in vzvratna kamera. Kameri v zunanjih ogledalih in vzvratna kamera omogočajo panoramski razgled 270° okoli vozila.
Top View prikaže območje ob vratih in bočni del cestišča ob vozilu za udobno manevriranje. Side View naredi vključevanje na nepreglednih odsekih, kot so izvozi ali nepregledna križišča, varnejše. Dve digitalni kameri levo in desno na sprednjem delu vozila zajemata dogajanje pred vozilom. Voznik lahko tako predčasno prepozna prečni promet in se ustrezno odzove na razmere v prometu. Od hitrosti 15 km/h se funkcija Side View avtomatsko deaktivira. Izbira se lahko med tremi funkcijami, to je vzvratno kamero, Top View in Side View, in po želji katero koli aktivira.
Sistemi s kamero se aktivirajo preko izbire prestave „R“, tipke PDC ali tipke Side View. Prikaz se izvaja preko nadzornega prikazovalnika.

BMW SELECTIVE BEAM.

Z BMW Selective Beam postanejo nočne vožnje še prijetnejše in varnejše. Kajti ta oprema vam omogoča najboljšo vidljivost v temi, brez zaslepitve drugih voznikov. Sistem prepozna druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzame iz svetlobnega snopa dolge luči. Dolžina svetlobnega snopa preko 400 m skrbi za pravočasno prepoznavanje nevarnosti in izboljšano ohranjanje smeri vožnje.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL.

Navigacijski sistem Professional navdušuje s svojo obliko in obsegom funkcij najvišjega razreda: enostavno upravljanje navigacijskega sistema z upravljalnikom iDrive Touch in nadzornim prikazovalnikom vključuje tudi napravo za prostoročno telefoniranje z USB vmesnikom in glasovnim upravljanjem. Prav tako sta vključena radio BMW Professional z DVD predvajalnikom in 20 GB spomina tako za zvočne posnetke kot za zbirko podatkov naslovov skladb. Dodatno se lahko prikažejo tudi alternativne poti. Najbolj priljubljene interesne točke (POI), kot so bencinski servisi, hoteli in podobno, so navedene v meniju POI kot simboli glede na pogostost iskanja. Nepremičen 10,2" barvni zaslon z visoko ločljivostjo s funkcijo deljenega zaslona zagotavlja optimalno berljivost in jasnost.

Intuitivno upravljanje poteka s pomočjo upravljalnika iDrive Touch, na čigar površini, ki je občutljiva na dotik, lahko voznik povsem enostavno in z lastnim rokopisom vnaša naslovne podatke za navigacijski sistem. Alternativno se lahko sistem upravlja tudi s pomočjo tipk za neposredni dostop in osmih spominskih tipk ali s pomočjo glasovnega upravljanja. Po zaslugi prikaza zemljevida v 3D, tudi s slikami satelitov kot ozadjem zemljevida in izbranimi znamenitostmi v foto realističnem prikazu, postane navigacija prav posebej fascinantno doživetje za oči.

INTELIGENTNI GLASOVNI ASISTENT.

Inteligentni glasovni asistent s prepoznavanjem glasu zagotavlja glasovno podporo na najvišji ravni. Razume namreč naravni govor in ne prepoznava zgolj omejenih ukazov. Glasovni asistent ne vključuje zgolj velikega obsega individualnih in situacijskih različic, temveč razume tudi jezikovne raznolikosti, dialekte in žargon. To mu omogoča znatno širši razpon možnosti pri nareku besedilnih ali elektronskih sporočil. Znatno razširjen nabor funkcij je omogočen zahvaljujoč glasovnemu prepoznavanju Connected Drive, ki temelji na strežniku in oblikuje osnovo za inteligentnega glasovnega asistenta. Ta funkcija v oblaku zagotavlja, da so tudi neobičajna iskanja izvedena hitro in enostavno prek interneta z uporabo vsakdanjega jezika, kar pomaga navigacijskemu sistemu. Na primer, iskanje restavracij v bližnji okolici je mogoče z vprašanjem, zastavljenim v običajnem jeziku. Obenem pa premik v oblak omogoča bolj pogoste cikle posodabljanja, s čimer je zagotovljeno, da so prihodnje inovacije na voljo, kakor hitro je mogoče, najsi gre za novo programsko opremo, izboljšave ali računalniško jezikoslovje.