Cabrio BMW M8 Competition Coupé, z zadnje strani, nočna vožnja ob ščipu.

M8

PODROBNEJŠI OPIS VOZIL BMW M8 COUPÉ

M8PODROBNEJŠI OPIS VOZIL BMW M8 COUPÉ

BMW M850i xDRIVE COUPÉ, BMW M8 COUPÉ IN BMW M8 COMPETITION COUPÉ – OPREMA, INFORMACIJE IN TEHNIČNI PODATKI

Za vozila BMW M8 Coupe je na voljo bogat izbor opreme, ki obsega inovacije na področju oblikovanja, vozne dinamike in tehnike – razvite za novo raven užitka v vožnji. Navsezadnje ti edinstveno razkošni športni avtomobili ne predstavljajo le nebrzdane moči, ki temelji na tehnološki odličnosti, temveč nudijo tudi razkošno okolje, prvovrstne digitalne storitve in inovativne asistenčne sisteme za pomoč vozniku.

PRIMERJAVA VOZIL BMW SERIJE 8 COUPÉ M

OSNOVNE INFORMACIJE: TRIO ČISTE ŠPORTNE IN RAZKOŠNE PRIVLAČNOSTI

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

Največja vozna dinamika in ekskluzivnost
 • Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • M xDrive z aktivnim M diferencialom in 8-stopenjski menjalnik M Steptronic z Drivelogic
 • Ekskluzivni oblikovni elementi in oprema
 • 460 kW (625 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3,2 s
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue.

BMW M8 COUPÉ

Vozna dinamika in razkošje na najvišji ravni
 • Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • M xDrive z aktivnim M diferencialom
 • 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s funkcijo Drivelogic
 • 441 kW (600 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3,3 s
BMW M8 Coupé v barvi Frozen Dark Silver.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Velika zmogljivost s pridihom razkošja
 • 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.
 • BMW xDrive z diferencialom M Sport
 • 390 kW (530 KM), 750 Nm, 0–100 km/h v 3,7 s
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue.
 • BMW M8 COMPETITION COUPÉ
 • BMW M8 COUPÉ
 • BMW M850i xDRIVE COUPÉ

BMW M8 COMPETITION COUPÉ IN BMW M8 COUPÉ

PREGLED TEHNOLOGIJ POGONSKEGA SKLOPA IN PODVOZJA, KI JIH NAVDIHUJE SVET MOTOŠPORTA

Številne visoko razvite komponente pogonskega sklopa in podvozja izvirajo iz motošporta in zagotavljajo večjo zmogljivost, odzivnost in natančnost vozil – torej več adrenalinskih užitkov v vožnji.
BMW M8 Competition Coupé, visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Visokozmogljiv 8-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo nove generacije zagotavlja delovanje v skladu z najnovejšimi standardi. Z visokimi vrtljaji motor doseže izhodno moč 460 kW (625 KM). Turbopolnilnika izstopata z optimalnimi odzivnimi lastnostmi po zaslugi izpušnega zbiralnika nad vrsto valjev. Motor V8 je zasnovan tudi za skrajne obremenitve na dirkališču.
BMW M8 Competition Coupé s prilagodljivim M podvozjem.

Prilagodljivo podvozje M.

Prilagodljivo podvozje M omogoča prilagoditev karakteristike amortizerjev za premagovanje trenutne vozne situacije, s čimer povečuje vozno dinamiko in udobje. Poleg standardne nastavitve COMFORT za udobnejšo vožnjo program SPORT nudi trdnejšo nastavitev amortizerjev, medtem ko je SPORT+ namenjen vožnji na dirkališčih.
BMW M8 Competition Coupé z M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive z aktivnim M diferencialom zagotavlja največjo vlečno silo in vozno dinamiko za vsakodnevno vožnjo in na dirkališču. M specifična tehnologija združuje tipično okretnost zadnjega pogona z nadzorom štirikolesnega pogona. Izbrati je mogoče med nastavitvami pogona 4WD, 4WD Sport in – ob izključenem DSC – 2WD.
BMW M8 Competition Coupé z 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic nudi več možnosti prestavljanja: od izjemno dinamičnega do izrazito udobnega in gladko tekočega za varčevanje z gorivom. Voznik lahko ročno menja prestave s prestavno ročico oziroma ročicami ob volanu ali vklopi samodejno prestavljanje in vse delo prepusti menjalniku.
BMW M8 Competition Coupé s keramičnimi zavorami M Carbon.

M karbonsko-keramična zavora.

Z izbirno M karbonsko-keramično zavoro je uporaba zavorne sile še bolj neposredna. Poleg tega je korozijsko odporna, še bolj odporna na vročino, močno zmanjša obrabo in prispeva k prihranku mase, kar pozitivno vpliva na okretnost, dinamiko in pospešek. Posebna visokotehnološka oprema je vidna prek zlatih zavornih sedel matiranega videza z napisom M na zunanji strani. Zaradi specifičnih lastnosti materiala se lahko med zaviranjem poveča hrup pri delovanju, na primer v primeru dolgotrajne, nizke obremenitve ali v mokrih razmerah tik pred mirovanjem vozila. Hrupu, povezanim s samo konstrukcijo, se je mogoče izogniti z zaviranjem, da se zavore v primeru prisotne vlage posušijo ali pa z močnejšo obremenitvijo zavor po dolgotrajni nizki obremenitvi. Vpliv vlage in soli za posipanje cest povzroči, da učinkovitost zavor ustreza učinkovitosti običajnega zavornega sistema. Zmanjšano zavorno moč je mogoče kompenzirati z močnejšim pritiskom na pedal. Kljub temu pa hrup zaradi delovanja nima prav nobenega vpliva na zmogljivost, varnost in stabilnost zavore.
BMW M8 Competition Coupé z M MODE.

M MODE.

Z gumbom za način M MODE na centralni konzoli lahko spreminjate stopnjo nadzora sistemov za pomoč vozniku. Način ROAD nudi celoten izbor funkcij elektronskih asistentov. Pri nastavitvi SPORT ti sistemi zgolj opozarjajo, vendar ne vplivajo na vožnjo. Z nastavitvijo TRACK lahko asistenčne sisteme povsem izklopite, npr. na dirkališču. Glede na izbran način se spreminja tudi prikaz informacij na zaslonih.
BMW M8 Competition Coupé z nastavljivimi M zavorami.

Nastavljive M zavore.

Vgrajeni zavorni sistem nudi natančen občutek na stopalki in M specifične nastavitve. Novi sistem združuje funkcije za aktivacijo zavore, njeno ojačanje in nadzor v kompaktnem modulu. Voznik ima na izbiro tudi dve nastavitvi stopalke – v načinih COMFORT in SPORT je potrebno za zaviranje avtomobila na zavorno stopalko pritisniti z različno silo.
BMW M8 Competition Coupé z izpušnim sistemom M Sport.

Izpušni sistem M Sport.

Izpušni sistem M Sport prinaša dinamičen zvok, ki ga je mogoče spreminjati z vgrajenim izpušnim ventilom. S programoma SPORT in SPORT+, ki ju je mogoče izbrati z gumbi za vozno dinamiko, je zvok motorja dodatno poudarjen, medtem ko program za udobno vožnjo poskrbi za diskretno akustiko motorja.

BMW M8 COMPETITION COUPÉ

M SPECIFIČNE OBLIKOVNE ZNAČILNOSTI NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI

Oblika vozila BMW M8 Competition Coupé postavlja nove standarde v segmentu razkošnih športnih avtomobilov in predstavlja močan izraz izjemne zmogljivosti. Oblikovni elementi M v črni barvi visok sijaj se idealno dopolnjujejo. Prepoznavne komponente iz paketa zunanjosti M Carbon poudarjajo športni potencial izjemnega vozila. Dinamičen značaj notranjosti poudarjajo ekskluzivne M specifične podrobnosti BMW M8 Competition Coupé.
BMW M8 Competition Coupé v kovinski barvi Marina Bay Blue, tričetrtinski pogled od spredaj, med nočno vožnjo.
BMW M8 Competition Coupé z M specifično ledvičko.

M specifična ledvička.

Črna okrasna sprednja mreža z okvirjem v črnem kromu in logotipom M8 v črni barvi visok sijaj poudarja večji športni značaj vozila.
BMW M8 Competition Coupé s pokrovi zunanjih ogledal v barvi Carbon.

Črni pokrovi zunanjih ogledal.

Pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal v črni barvi visokega sijaja dajejo vozilu M8 Competition izrazito športen značaj. Z opcijskim paketom zunanjosti M Carbon so pokrovi ogledal obdani z ojačano plastiko iz karbonskih vlaken (CFRP).
BMW M8 Competition Coupé z M bočnimi maskami v barvi Carbon.

Črne M bočne maske.

Bočni maski M na sprednjih krilcih sta črne barve, na vgrajenem vstavku je logotip M8 v črnem kromu. Pri opcijskem paketu zunanjosti M Carbon je uporabljena ojačana plastika iz karbonskih vlaken (CFRP).
BMW M8 Competition Coupé z 20" M platišči iz aluminijeve zlitine 813 M.

20'' M platišča iz aluminijeve zlitine 813 M.

20" M lita aluminijeva platišča Star-spoke 813 M dvobarvna Jet Black s kombiniranimi pnevmatikami, sijoče rezkana, spredaj 9.5J x 20 s pnevmatikami 275/35 R20, zadaj 10.5J x 20 s pnevmatikami 285/35 R20.
BMW M8 Competition Coupé z M zadnjim spojlerjem v barvi Carbon.

M zadnji spojler v črni barvi.

Zadnji spojler M poudari atletsko postavo vozila in bistveno zmanjša neželeno vzgonsko silo. Z opcijskim paketom zunanjosti M Carbon je zadnji spojler obdan z ojačano plastiko iz karbonskih vlaken (CFRP).
Oznaka M8 Competition na BMW M8 Competition Coupé.

Napis »M8 Competition«.

Črn napis »M8 Competition« na zadnjem delu označuje velik potencial vozne dinamike vozila.
BMW M8 Competition Coupé z drobnozrnatim usnjem »Merino«/Alcantara.

Popolno usnjeno oblazinjenje »Merino«/Alcantara.

Dvobarvne okrasne obrobe v celoti iz usnja »Merino« v črni barvi s kontrastno barvo Midrand Beige so namenjene izključno modelu M8 Competition. Opremo dopolnjujejo bočne stranice in obloga centralne konzole iz alkantare.
BMW M8 Competition Coupé, centralna konzola z oznako M8 Competition.

Oznaka Competition.

Centralna konzola ima oznako Competition, ki poudarja športno vzdušje v notranjosti in kaže na odlično vozno dinamiko vozila.
Varnostni pasovi M v vozilu BMW M8 Competition Coupé.

Varnostni pasovi M.

M varnostni pasovi z napenjalniki in omejevalniki zatezne sile varnostnih pasov se ponašajo s tkanim poudarkom v klasičnih M barvah in poudarjajo izjemno visoko kakovostno in športno okolje v notranjosti vozila.
Vstopna letev v BMW M8 Competition Coupé z napisom M8 Competition.

Vstopna letev z napisom M8 Competition.

Vstopni letvi z oznako M8 Competition pozdravita voznika in sovoznika takoj, ko odpreta vrata. Napis na vstavkih v pragovih sprednjih vrat v črni barvi izžareva kakovost in ekskluzivnost.
Prestavna ročica M v BMW M8 Competition Coupé.

Prestavna ročica M.

Novo oblikovana prestavna ročica M z M specifičnim vzorcem prestavljanja in odličnim upravljanjem. V ročnem načinu »S« lahko voznik prestavlja ročno s pomočjo prestavne ročice ali prestavnih vzvodov ob volanu na klasičen način M, medtem ko prestavljanje v načinu »D« poteka samodejno. Stikalo Drivelogic za tri programe prestavljanja in gumb P za parkirno zavoro se nahajata pod logotipom M.
M specifična instrumentna plošča v BMW M8 Competition Coupé.

M specifična instrumentna plošča.

M specifična instrumentna plošča omogoča prikaz dodatnih informacij ob izrazito športni vožnji. Ko je izbran način vožnje TRACK za dirkanje, lahko na instrumentni plošči prikažete polnilni tlak, tlak v pnevmatikah in temperature ter silo stranskega in vzdolžnega pospeška.
BMW M8 Coupé v barvi Frozen Dark Silver, stranski polprofil sprednjega dela.
BMW M8 Coupé v barvi Frozen Dark Silver, stranski polprofil z zadnje strani.
BMW M8 Coupé, kabina z usnjenim volanom M in rdečima gumboma M1/M2.
BMW M8 Coupé, notranjost s športnimi sedeži M v drobnozrnatem usnju »Merino« barve Taruma Brown.
BMW M8 Coupé, notranjost z zvočnim sistemom s prostorskim zvokom Bowers & Wilkins Diamond.

OLBIKOVNI POUDARKI BMW M8 COUPÉ

Podoba vozila BMW M8 Coupé je izraz resnega športnega značaja, združenega z jasnim razkošjem. Značilni M specifični oblikovni elementi, kot je npr. okvir ledvičaste maske in športni izpušni sistem v kromu z visokim sijajem, ustvarijo ekskluzivne zunanje poudarke. Hkrati velike odprtine za zrak z letvicami in sprednjimi nastavki v črni barvi visok sijaj skupaj z zunanjimi ogledali M in zadnjim spojlerjem M – oboje v barvi vozila – namigujejo na veliko zmogljivost vozila BMW M8 Coupé. Izrazita 20-palčna M platišča iz aluminijeve zlitine še dodatno poudarijo njegov dinamični značaj. Ekskluzivno športnost je začutiti tudi v notranjosti – M športni sedeži v usnju »'Merino«, usnjen volan M in druge ekstravagantne podrobnosti, kot npr. športne notranje okrasne letve in strešna linija v alkantari elegantno izražajo občutek razkošja.

BMW M8 Competition Coupé, odprtine za zrak v paketu zunanje opreme M Carbon.
BMW M8 Competition Coupé, zadnji odbijač v paketu zunanje opreme M Carbon.
BMW M8 Competition Coupé, zadnji spojler v paketu zunanje opreme M Carbon.
BMW M8 Competition Coupé s streho M Carbon.

PAKET ZUNANJE OPREME M CARBON.

Visokokakovostni elementi paketa zunanje opreme M Carbon poudarijo atletske zahteve in tipično atletskost vozila. Paket zunanje opreme M Carbon vsebuje stranske zračne zavese (zračna zavesa) v odbijaču na levi in desni strani, pokrove zunanjih ogledal in zadnji spojler, izdelan iz plastike ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP). Paket zaokroža difuzorski vstavek na zadnjem delu vozila. Vsi zunanji elementi so izdelani s posebno pozornostjo na podrobnosti, kar zagotavlja usklajen videz vozila s prepoznavno atletskim pridihom. Deli, izdelani iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP), so lažji od primerljivih delov serijske opreme.

BMW Individual M8 Coupé v kovinski barvi BMW Individual Frozen Dark Silver, v sprednjem polprofilu.
BMW Individual M8 Coupé v kovinski barvi BMW Individual Brilliant White, v sprednjem polprofilu.
BMW Individual M8 Coupé v kovinski barvi BMW Individual Aventurine Red, v sprednjem polprofilu.
BMW Individual M8 Coupé v kovinski barvi BMW Individual Dravit Grey, v sprednjem polprofilu.
BMW Individual M8 Coupé, športni sedeži M s celotnimi prevlekami iz drobnozrnatega usnja »Merino« | Silverstone z oznako M8.
BMW Individual M8 Coupé, notranjost, v celoti oblazinjena z drobnozrnatim usnjem »Merino« | Silverstone in notranje okrasne letve BMW Individual v barvi Piano Finish Black.
BMW M8 Competition Coupé, notranjost v drobnozrnatem usnju »Merino« | Black in notranje okrasne letve BMW Individual v barvi Piano Finish Black.

BMW INDIVIDUAL.

Vozilo BMW M8 Coupé je močan izraz osebnosti. Možnosti ekskluzivne opreme paketa BMW Individual definirajo edinstven značaj razkošnega športnega avtomobila. Na voljo je izbira velikega števila edinstvenih lakov, ki sijajno zajamejo ekskluzivnost, npr. v kovinskih barvah »Dravite Grey« in »Aventurine Red«, v barvi »Frozen Brilliant White« ali v kovinski barvi »Frozen Dark Silver«, prikazani tu. Vzdušje elegantne ekskluzivnosti kažejo ročno šivani športni sedeži s prefinjeno kontrastnimi šivi v oblazinjenju najvišje kakovosti iz usnja »Merino«. Na primer celotno oblazinjenje s črnim usnjem »Merino« ali v barvi Silverstone White oziroma Ivory White/Night Blue – v vseh primerih s prešitjem v vzorcu satovja. Ekskluzivne notranje okrasne obrobe BMW Individual, kot ta, ki je na sliki prikazana v barvi Piano Finish Black, in stropne obloge Individual iz alkantare v barvah Black, Anthracite ali Night Blue lepo zaokrožijo razkošen športni notranji ambient.

BMW M850i xDRIVE COUPÉ

IZBRANE ZNAČILNOSTI OBLIKE IN VOZNE DINAMIKE VOZILA BMW M850i xDRIVE COUPÉ

Napredno oblikovanje zunanjosti vozila BMW M850i xDrive Coupé navdušuje z dinamičnim videzom in vsebuje prepoznavne oblikovne elemente v barvi Cerium Grey. Ekskluzivni vtis se nadaljuje v notranjosti s športnim ambientom, ki prinaša najvišji standard razkošja. Vrhunsko športno in udobno doživetje vožnje je posledica visokozmogljivih komponent pogona in podvozja, ki na vsaki cesti zagotavljajo užitek v vožnji, poln adrenalina.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, med vožnjo, v sprednjem polprofilu.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, pokrov zunanjega ogledala v barvi Galvanic Cerium Grey.

Zunanji elementi vozila BMW M850i.

Zunanji elementi v barvi Galvanic Cerium Grey, kot so pokrovi vzvratnih ogledal, napisi, končniki izpušnih cevi, vstavki zračnikov Air Breather, okvir in letvice ledvičaste sprednje maske so v kontrastu z barvo vozila. Z dinamičnim značajem vozila so v popolni harmoniji in poudarjajo njegov športni videz.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue, 20" M lita aluminijasta platišča Y-spoke 728 M v dvobarvni izvedbi Cerium Grey.

20'' M platišča iz aluminijeve zlitine.

20'' M platišča iz aluminijeve zlitine Y-spoke 728 M, dvobarvna Cerium Grey s športnimi in kombiniranimi pnevmatikami, stružena do visokega sijaja, velikost spredaj 8J x 20 s pnevmatikami 245/35 R20, velikost zadaj 9J x 20 s pnevmatikami 275/30 R20.
BMW M850i xDrive Coupé v kovinski barvi Barcelona Blue z aerodinamičnim paketom M, odprtine za zrak.

Aerodinamični paket M.

Aerodinamični paket M poudarja močan atletski značaj vozila in uravnava zračni tok okoli njega. Na sprednji in zadnji strani so značilni odbijači v barvi vozila. Posebne stranske okrasne letve so prav tako lakirane v barvi vozila in poudarijo njegov atletski videz. Kontrastni zadnji difuzorski vstavek v kovinski barvi Dark Shadow pritegne pogled na zadnji del vozila.
Kabina vozila BMW M850i xDrive Coupé z usnjenim volanom M.

Usnjen volan M.

Usnjen volan M z večfunkcijskimi gumbi je športne trikrake oblike. Volanski obroč, ki je oblečen v črno usnje »Walknappa« z izoblikovanima oporama za palec nudi odličen občutek in zagotavlja neposredno, športno doživetje. Voznik lahko prek multifunkcijskih gumbov priročno upravlja s številnimi funkcijami vozila, ne da bi moral spustiti volan. Oznaka M na volanskem obroču namiguje na atletsko zmogljivost vozila.
BMW M850i xDrive, notranjost, posnetek podrobnosti prestavne ročice s stekleno prevleko »CraftedClarity«.

Steklena prevleka CraftedClarity.

Ekskluzivna steklena prevleka CraftedClarity vključuje ročno izdelane steklene elemente na izbirni ročici, gumbu za upravljanje zvoka, upravljalniku iDrive in gumbu start/stop ter dopolnjuje vidno in otipno podobo notranjosti vozila.
Vstopna letev v BMW M850i xDrive Coupé z napisom M850i.

Vstopna letev z napisom M850i.

Okrasni letvi na pragovih vrat, okrašeni z napisom M850i in Carbon Core, poudarjata športni in elegantni značaj vozila. Elegantni vstavki z okrasno površino iz mat aluminija ob odprtih vratih hkrati dajejo slutiti doživetje vožnje, ki prihaja.
BMW M850i xDrive Coupé z izpušnima cevema levo in desno.

Izpušni cevi na obeh straneh.

Dve izpušni cevi sta speljani skozi odprtino v obliki diamanta na levi in desni strani zadnjega odbijača v barvi Cerium Grey.
8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo vozila BMW M850i xDrive Coupé.

8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo združuje dva turbopolnilnika s popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic in visoko natančnim neposrednim vbrizgavanjem goriva. Njegova največja moč znaša 390 kW (530 KM) pri največjem navoru 750 Nm. Oba turbopolnilnika sta kompaktno nameščena med vrstama valjev.
BMW M850i xDrive Coupé s prilagodljivim podvozjem M.

Prilagodljivo podvozje M.

Prilagodljivo podvozje M omogoča prilagoditev karakteristike amortizerjev za premagovanje trenutne vozne situacije, s čimer povečuje vozno dinamiko in udobje. Poleg standardnih so na voljo nastavitve COMFORT za udobnejšo vožnjo, program SPORT pa ponuja neposrednejšo nastavitev amortizerjev.
BMW M850i xDrive Coupé z inteligentnim štirikolesnim pogonom BMW xDrive.

BMW xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive gladko in prilagodljivo porazdeljuje moč pogona na sprednja in zadnja kolesa za boljši oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Inovativno mreženje z vsemi krmilnimi funkcijami prečne dinamike vozila omogoča prilagoditev v odvisnosti od oprijema do največje športne dinamičnosti vožnje.
BMW M850i xDrive Coupé z M športnimi zavorami.

M športne zavore.

Skladno s svojim izjemno dinamičnim potencialom ima vozilo visokozmogljive M športne zavore, ki vedno zagotovijo izvrstno zaviranje, tudi pri najbolj atletski vožnji na mokri podlagi. Ekskluzivno modro obarvane zavorne čeljusti z oznako M naredijo vidni vtis. Čeljusti sprednjih zavor so opremljene s po štirimi bati, medtem ko je v čeljustih zadnjih zavor po en bat. Posebej veliki diski imajo notranje zračenje, zato je zmogljivost zaviranja izjemna.
BMW M850i xDrive Coupé z M športnim izpušnim sistemom.

M športni izpušni sistem

M športni izpušni sistem z dvema električno krmiljenima izpušnima ventiloma ponuja mogočen in športen zvok, ki se lahko prilagodi vozni situaciji in voznikovim željam. S tem postane vožnja čustveno akustično doživetje, tako med umirjeno kot med športno vožnjo.
BMW M850i xDrive Coupé s športnim diferencialom M.

Športni diferencial M

Športni diferencial M optimizira oprijem in stabilnost vožnje pri menjavi voznega pasu ali pospeševanju iz ovinka, pri zavijanju pri visokih hitrostih ali na različnih cestnih površinah. Za optimizacijo oprijema skrbi elektronsko krmiljena lamelna zapora, ki zmanjšuje razliko v številu vrtljajev med zadnjima kolesoma.
BMW M850i xDrive Coupé z integralnim aktivnim krmiljenjem.

Integralno aktivno krmiljenje.

Integralno aktivno krmiljenje Integral Active Steering združuje podporo, ki se spreminja na podlagi kota krmiljenja na prednji premi in glede na lego zadnjih koles, kar prav tako prispeva k boljšemu krmiljenju. Pri nizkih hitrostih ponuja boljšo sposobnost manevriranja in agilnost z obračanjem zadnjih koles v nasprotni smeri sprednjih koles. Pri višjih hitrostih so zadnja kolesa vzporedna s sprednjimi za večjo stabilnost in udobje.

BMW M8 Coupe

ASISTENČNI SISTEMI ZA VOZNIKA IN POVEZLJIVOST

Bodite pozorni na tisto, kar je pomembno: Z inovativnimi sistemi za pomoč vozniku in priročnimi funkcijami v podatkovno povezani kabini so modeli BMW serije 8 Coupé M dosežek najmodernejše tehnologije – za sodobno mobilnost na najvišji ravni.
BMW serije 8 Coupé M s parkirnim asistentom Plus.

Parkirni asistent Plus.

Parkirni asistent Plus pomaga parkirati in manevrirati z vozilom. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, ter pomočnika za bočno parkiranje Active Park Distance Control, funkcijo zaviranja v sili, ter pomočnika za parkiranje z vzdolžnimi in prečnimi vodilnimi linijami in pomočnika za vzvratno vožnjo Reversing Assistant.
BMW serije 8 Coupé M z Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost v kritičnih ali monotonih prometnihrazmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
BMW serije 8 Coupé M z BMW Intelligent Personal Assistant.

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW! Kdo si?« Ali ne bi bilo enkratno, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim pomočnikom? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vsaki situaciji. Lahko mu dodelite tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. Lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.
BMW serije 8 Coupé M z M specifičnim Head-Up projektorjem.

M specifični Head-Up projektor.

M specifični Head-Up* projektor z možnostjo nastavitve prikazanih vsebin prikazuje informacije, pomembne pri športni vožnji, npr. števec vrtljajev z opozorilnim območjem, lučke za prestavljanje in trenutno prestavo. * Na voljo za BMW M8 Competition Coupé in BMW M8 Coupé.
BMW serije 8 Coupé M z BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW serije 8 Coupé M s posodabljanjem programske opreme na daljavo.

Posodabljanje programske opreme na daljavo.

Želite, da je vaš BMW vedno posodobljen z najnovejšo programsko opremo? S posodabljanjem programske opreme na daljavo bo vaš BMW vedno kot novposodobljen – brez obiska servisa. Posodobitve se izvedejo brezžično, podobno kot na vašem pametnem telefonu. Na enak način je mogoče vključiti tudi druge funkcije vašega vozila.
Lorem Ipsum

BMW 8 SERIES COUPÉ M TECHNICAL DATA

Poraba goriva in emisije CO₂.

BMW M850i xDrive Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 9,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 207–206

 

Preberi več