BMW M850i xDrive Gran Coupé, obveščanje, oprema, tehnični podatki

THE 8

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

THE 8

BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

THE 8BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Poleg svoje napredne oblike in izjemne zmogljivosti, BMW M850i xDrive Gran Coupé ponuja tudi obsežno in prepričljivo paleto privlačnih funkcij in tehničnih inovacij. Oglejte si njegove tehnične podatke in občudujte pionirske sisteme za pomoč vozniku ter funkcije povezljivosti, ki omogočajo revolucionarno in udobno mobilnost na najvišji možni ravni v športnem in razkošnem vzdušju.

Preberi več

VISOKA ZMOGLJIVOST V VRHUNSKI FORMI

OBLIKA IN VOZNA DINAMIKA BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Oblika BMW M850i xDrive Gran Coupé je opredeljena z najvišjimi estetskimi standardi in navdihuje iz vseh zornih kotov. Navdih se nadaljuje tudi za volanom. Prvič, zaradi športne in razkošne notranjosti, ki zadovolji tudi najbolj ekskluzivne zahteve. In drugič, zahvaljujoč izjemno atletskemu značaju, ki temelji na komponentah pogonskega sklopa in podvozja iz sveta motošporta, ki so sposobne doseči največjo zmogljivost in zagotavljajo neprimerljivo raven užitka v vožnji.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, oblika, vozna dinamika, oprema
  • Oblika
  • Vozna dinamika
BMW M850i xDrive Gran Coupé, panoramska steklena streha

Panoramska steklena streha

Ko je električna panoramska steklena streha z drsno in dvižno funkcijo odprta, zagotavlja dovolj svežega zraka, medtem ko v zaprtem stanju ustvari svetlo in odprto ozračje v notranjosti. Odprete in zaprete jo s pritiskom gumba ali avtomobilskim ključem. Opremljena je s senčnim rolojem in usmerjevalnikom zračnega toka. Prav tako zagotavlja neprekinjen stekleni videz od vetrobranskega do zadnjega stekla.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, paket zunanjosti M Carbon

Paket zunanjosti M Carbon

Paket zunanjosti M Carbon poudarja športne ambicije vozila. Stranska usmerjevalnika zraka v sprednjem odbijaču, prečka na sredini rešetke za zrak, pokrova zunanjih ogledal in enodelna maska okoli zaključkov izpušnih cevi so izdelani iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP). Paket je zaokrožen z difuzorskim vložkom na zadku v posebni geometriji.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics

Paket M Aerodynamics poudarja športnost vozila in spreminja njegov količnik zračnega upora. Vključuje podaljšan sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, edinstvena bočna pragova in podaljšan zadnji odbijač z difuzorskim vložkom v kovinski izvedbi Dark Shadow.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M-športni sedeži

M-športna sedeža za voznika in sovoznika

Večkratno nastavljiva M-športna sedeža s školjkasto obliko in delno integriranim naslonom za glavo zagotavljata izvrstno bočno oporo za vas in vašega sovoznika. Hkrati se lahko individualno nastavlja tudi širina naslonjala. Posebna zasnova z osvetljenim M-logotipom pa poudarja atletske zmožnosti vozila.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, oblazinjenje BMW Individual v usnju Merino

Oblazinjenje BMW Individual v usnju Merino

Oblazinjenje BMW Individual iz usnja Merino fino zrnate strukture je na voljo v številnih estetskih barvnih odtenkih in kombinacijah ter navdušuje z ekskluzivno kakovostjo, ki zadovolji tudi najbolj zahtevne okuse. Brez izjeme se uporabljajo le kože vrhunske kakovosti, ki se nato obdelajo, da se dobi prvovrstno, stabilno naravno usnje brez kakršnega koli umetnega reliefnega oblikovanja ali površinskega premaza. Usnje je še posebej voluminozno, voljno in zračno ter je čudovito okrašeno z ekskluzivnimi okrasnimi šivi in prefinjenim šivanjem.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M-usnjen volan

M-usnjen volan

M-usnjen volan z multifunkcijskimi gumbi in M-emblemom ima športno obliko trojnih krakov. Volanski obroč, oblečen v črno usnje Walknappa z izoblikovanima oporama za palec, zagotavlja neposreden, športen občutek krmiljenja.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, 8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

8-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo združuje dva turbopolnilnika s popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic in neposrednim vbrizgavanjem bencina. Njegova največja moč znaša 390 kW (530 KM) pri največjem navoru 750 Nm. Oba turbopolnilnika sta kompaktno nameščena med vrstama valjev.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, prilagodljivo M-podvozje Professional

Prilagodljivo M-podvozje Professional

Prilagodljivo M-podvozje Professional daje prilagodljivemu M-podvozju in integralnemu aktivnemu krmiljenju aktivno stabilizacijo nihanja okoli vzdolžne osi. Rezultat: vrhunska stabilnost vožnje in dinamika.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M-športni diferencial

M-športni diferencial

M-športni diferencial optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, pri vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjša razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, M-športne zavore

M-športne zavore

M-športne zavore imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi in so opremljene z M-oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, športni izpušni sistem

Športni izpušni sistem

Standardni športni izpušni sistem ponuja močan in športen zvok, ki ga je mogoče prilagoditi voznim razmeram in voznikovim željam. S tem postane vožnja čustveno akustično doživetje, zlasti med športno vožnjo.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW xDrive

BMW xDrive

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Inovativno mreženje z vsemi krmilnimi funkcijami prečne dinamike vozila omogoča prilagoditev v odvisnosti od oprijema do največje športne dinamičnosti vožnje.

DOŽIVITE PRIHODNOST Z VSAKIM KILOMETROM

INOVATIVNE TEHNOLOGIJE V BMW M850i xDRIVE GRAN COUPÉ

Medtem ko uživate v izjemno športnih vozniških izkušnjah v BMW M850i xDrive Gran Coupé, vas podpirajo številne inovativne tehnologije. Prilagojen koncept upravljanja najnovejše generacije z vsestranskimi možnostmi nadzora s pomočjo govora, kretenj, zaslona na dotik ali upravljalnika iDrive to prepričljivo dokazuje. Poleg tega pa so sistem za glasovno upravljanje BMW Intelligent Personal Assistant in delno avtonomni sistemi za pomoč vozniku na voljo, da vam pomagajo v različnih situacijah. Posledično postane vsako potovanje bolj varno, bolj udobno in bolj sproščeno.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, tehnologije, oprema
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje visokokakovostno prikazno omrežje, ki obsega 10,25-palčni nadzorni prikazovalnik visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalno 12,3-palčno instrumentno ploščo.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, BMW Intelligent Personal Assistant

BMW Intelligent Personal Assistant

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo neverjetno, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim pomočnikom? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vsaki situaciji. Lahko mu dodelite tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Digital Key

Digital Key

Zakaj bi morali vstavljati avtomobilski ključ, če imate pri sebi pametni telefon Android? Digitalni ključ ali ključna kartica omogoča zaklepanje in odklepanje vašega BMW in celo zagon motorja brez potrebe po fizičnem ključu. Digitalni ključ si lahko na svoj pametni telefon prenesete prek aplikacije BMW Connected ter ga delite z družinskimi člani in prijatelji.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, In-Car Experiences

In-Car Experiences

Za vas bo poskrbel vaš BMW Intelligent Personal Assistant. Poživlja vas, da ste sposobni za vožnjo, ali pa vam zagotovi sprostitev ob koncu napornega dne. Z In-Car Experiences, vključno s programoma Vitalize in Relax iz Caring Car, vaš BMW Intelligent Personal Assistant skrbi za vaše dobro počutje, ko ste na poti.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in največjo varnost pri vožnji v kritičnih in monotonih voznih razmerah, in sicer z asistentom pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. s podporo na ozkih mestih, asistentom za zaustavitev v sili, lokalnimi opozorili o nevarnosti, asistentom pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom in drugimi varnostnimi funkcijami.
BMW M850i xDrive Gran Coupé, parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, aktivni nadzor razdalje pri parkiranju, funkcijo zasilnega zaviranja, parkirnega asistenta s smernim vodenjem in asistenta pri vzvratni vožnji.
BMW M850i xDrive Gran Coupé technical data

BMW M850i GRAN COUPÉ TECHNICAL DATA

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂

BMW M850i xDrive Gran Coupé:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.
 

Preberi več