VOZILA BMW X4 M.

Štirje zmogljivi modeli BMW X4 za športni presežek.

BMW X4 M COMPETITION.

Največja vozna dinamika in ekskluzivnost.
 • Visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • M xDrive z aktivnim M Diferencialom in 8-stopenjskim menjalnikom M Steptronic s sistemom Drivelogic
 • Ekskluzivni oblikovni elementi in oprema
 • 375 kW/510 KM, 600 Nm, 0–100 km/h v 4,1 s
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost.

BMW X4 M.

Vozna dinamika na vrhunski ravni.
 • Visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo
 • M xDrive z aktivnim M Diferencialom
 • 8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic
 • 353 kW/480 KM, 600 Nm, 0–100 km/h v 4,2 s
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost.

BMW X4 M40i.

Izjemna uravnoteženost zmogljivosti in primernosti za vsakdanjo uporabo.
 • BMW M TwinPower Turbo 6-valjni bencinski motor
 • BMW xDrive
 • 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
 • 260 kW/354 KM, 500 Nm, 0–100 km/h v 4,8 s
BMW X4 M40i v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost.

BMW X4 M40d.

Brezkompromisna moč in zmogljivost.
 • BMW TwinPower Turbo 6-valjni dizelski motor
 • BMW xDrive
 • 8-stopenjski menjalnik Steptronic.
 • 240 kW/326 KM, 680 Nm, 0–100 km/h v 4,9 s
BMW X4 M40d v kovinski barvi Phytonic Blue, zunanjost.
 • BMW X4 M COMPETITION.
 • BMW X4 M.
 • BMW X4 M40i.
 • BMW X4 M40d.

BMW X4 M COMPETITION IN BMW X4 M.

Zmogljivost.

Dva modela, edinstvena zmogljivost: Vse komponente sistema za prenos moči in podvozja poudarjajo moto-športne korenine serije BMW M. Dopolnjuje jih značaj serije X in zagotavljajo značilno udobno vožnjo serije M na vsaki podlagi.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, med vožnjo, zunanjost, v polprofilu od zadaj.
BMW X4 M in BMW X4 M Competition, visokozmogljiv 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

Visokozmogljiv vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

6-valjni vrstni bencinski motor M TwinPower Turbo se ponaša z vrhunsko močjo in izjemno tekočim delovanjem, ki ga spremlja športen zvok motorja. Zaradi brezstopenjskega krmiljenja odmične gredi Double-VANOS, krmiljenja ventilov Valvetronic, visoko natančnega vbrizgavanja goriva in dveh turbinskih polnilnikov razvije moč 353 kW (480 KM) – pri modelu Competition celo 375 kW (510 KM).
BMW X4 M in BMW X4 M Competition, motor, karbonski prečnik motorja M Carbon.

M Carbon prečnik motorja.

Karbonski prečnik motorja M Carbon poveča togost sprednjega dela vozila in omogoča natančnejše in točnejše krmiljenje. Prečnik je izdelan iz polimerne mase, ojačene s karbonskimi vlakni, zato je zelo lahek in ob odprtem pokrovu motorja ustvari pravo športno vzdušje. S tem je zlasti dobro poudarjen športni potencial vozila.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, povečan pogled s strani od zadaj, M specifično vzmetenje.

M specifično vzmetenje.

M specifično vzmetenje poudari velik dinamični potencial vozila. Poleg treh načinov vožnje, COMFORT, SPORT in SPORT+, vozniku lahko izbira tudi med tremi različnimi nastavitvami sistema za dinamični nadzor stabilnosti Dynamic Stability Control (DSC), s katerimi lahko prilagodi raven stabilizacije glede na želeni slog vožnje.
BMW X4 M in BMW X4 M Competition, notranjost, nadzorni zaslon, M xDrive.

M xDrive.

BMW M xDrive in aktivni M Diferencial zagotavljata najboljšo trakcijo in vozno dinamiko pri športni in vsakodnevni vožnji. Z M specifično tehnologijo je mogoče vozilo vedno natančno usmerjati in varno upravljati na vsaki podlagi in tudi med močnim pospeševanjem iz ozkih ovinkov.
BMW X4 M in BMW X4 M Competition, notranjost, prestavna ročica M, 8-stopenjski menjalnik Steptronic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic.

8-stopenjski menjalnik M Steptronic s sistemom Drivelogic nudi več možnosti prestavljanja: od izjemno dinamičnega do izrazito udobnega in gladko tekočega za varčevanje z gorivom. Voznik lahko ročno menja prestave s prestavno ročico oziroma ročicami ob volanu ali vklopi samodejno prestavljanje in vse delo prepusti menjalniku.
BMW X4 M in BMW X4 M Competition, notranjost, kabina, M usnjeni volan, M Servotronic.

M Servotronic

M Servotronic v vseh voznih okoliščinah zagotavlja ustrezno zmogljivo krmiljenje s prilagajanjem trenutni hitrosti vožnje. Poleg tega pri vsaki hitrosti skrbi za neposreden in natančen občutek krmiljenja. Sistem je M-specifično prilagojen in nudi tri različne nastavitve, ki jih je mogoče izbrati s pritiskom gumba.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, aluminijasta lita platišča M z zavorami M Compound.

M kompozitne zavore.

Zaradi uporabe različnih materialov M kompozitna zavora ne dosega samo izjemne vrednosti pojemka, ampak tudi visoko stabilnost in dolgo življenjsko dobo kot tudi zmanjšanje mase, ki pozitivno vpliva na okretnost, dinamiko in pospešek. Zavorna sedla v modri kovinski barvi z M oznako označujejo M specifičen zavorni sistem visoke zmogljivosti. Zaradi posebne zasnove se lahko občasno po dolgotrajnih nizkih ali zelo visokih obremenitvah pojavijo začasni zvoki, ki nato kmalu ponovno izginejo. Da bi se izognili hrupu med delovanjem, je priporočljivo, da zavore obremenite v rednih intervalih z močnejšim zaviranjem. Če je na zavornih kolutih prisotna vlaga, se z zaviranjem posuši in tako prepreči hrup. Kljub temu pa hrup zaradi delovanja nima prav nobenega vpliva na zmogljivost, varnost in stabilnost zavore.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, pogled z zadnje strani z izpušnim sistemom M Sport in karbonskim difuzorjem.

Izpušni sistem M Sport.

Izpušni sistem M Sport prinaša dinamičen zvok, ki ga je mogoče spreminjati z vgrajenim izpušnim ventilom. S programoma SPORT in SPORT+, ki ju je mogoče izbrati z gumbi za vozno dinamiko, je zvok motorja dodatno poudarjen, medtem ko program za udobno vožnjo poskrbi za diskretnejšo akustiko motorja.

BMW X4 M COMPETITION.

Oblika.

Mišičasta razmerja, dinamično poševna linija strehe v slogu modelov coupé in povsem usklajeno oblikovani elementi M dajejo modelu BMW X4 M Competition sijaj visoke zmogljivosti.V notranjosti se športnost ujema z ekskluzivnimi podrobnostmi, ki skupaj nudijo edinstveno izkušnjo.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, v polprofilu s strani.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, sprednji del z ledvičasto masko M črne barve z visokim sijajem.

Ledvičasta maska M.

Opazna ledvičasta maska M črne barve z visokim sijajem in oznako modela je glavni element dinamičnega oblikovalskega sloga M na sprednjem delu vozila. Videz dvojnih reber na maski črne bare z visokim sijajem spominja na značilne dvojne napere litih aluminijastih platišč M. Ledvičasta maska M je predstavlja drzno stališče o športnih ambicijah vozila in namiguje na izjemno moč, ki čaka na svoj trenutek.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, povečan pogled na zadnji karbonski spojler in napisom »X4 M Competition«.

Napis »X4 M Competition«.

Črn napis »X4 M Competition« na zadnjem delu označuje velik potencial vozne dinamike vozila.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, sprednja maska M črne barve z visokim sijajem in oznako modela.

M bočne maske.

Značilne stranske maske M z oznako modela, ki izražajo vse razsežnosti atletskega duha, poudarjajo osupljiv potencial vozla in nudijo mamljiv občutek izjemne vozne izkušnje, ki vas čaka. Gre za primer dinamične kombinacije tehnične popolnosti in enkratne oblike, ki je že od samega začetka sinonim za vozila M.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, paket zunanje opreme M Carbon, zunanje ogledalo M s karbonskim pokrovom.

M zunanja ogledala

Aerodinamično optimizirana zunanja ogledala M so pomemben del športne in dinamične oblike M. Na karoserijo so nameščena z namenskim dvodelnim nosilcem in poudarjajo lepo estetiko vozila ter dajejo občutek natančne izdelave vse do zadnje podrobnosti. Ob tem so smerokazi LED idealno nameščeni v dolg in ozek utor.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, paket zunanje opreme M Carbon, karbonski zadnji spojler M.

Zadnji spojler M.

Zadnji spojler M poudari atletsko postavo vozila in bistveno zmanjša neželeno vzgonsko silo. S proizvajanjem potisne sile k tlom omogoča boljši oprijem cestišča na zadnji premi vozila pri velikih hitrostih in posledično stabilnejšo smer vožnje.
BMW X4 M Competition, notranjost, sedeži M Sport v usnju ‘Merino’ v barvi Adelaide Grey.

Sedeži M Sport.

Po različnih parametrih nastavljivi sedeži M Sport, ki obdajo telo voznika, imajo delno vgrajene vzglavnike in nudijo odlično stransko oporo vozniku in sovozniku. Poleg tega je naslonjalo mogoče individualno prilagoditi. Njihova posebna oblika s svetlečim logotipom M poudari atletske lastnosti vozila. (Zgoraj prikazani varnostni pasovi za sedeže M bodo predvidoma na voljo od avgusta 2019.)
BMW X4 M Competition, notranjost, instrumentna plošča z notranjimi okrasnimi okvirji v slogu karbonskih vlaken.

Notranji okrasni okvirji v slogu karbonskih vlaken.

Notranje okrasne letve v slogu karbonskih vlaken krasijo instrumentno ploščo, vrata in centralno konzolo s poudarjenimi zaključki v barvi Pearl Chrome.
BMW X4 M Competition, notranjost, kabina, M usnjeni volan z večfunkcijskim upravljanjem.

M usnjeni volan

M usnjeni volan z večfunkcijskimi gumbi, oznako M, kromiranimi vzorci in vgrajeno zračno blazino za voznika je izdelan v obliki dvojne napere. Volanski obroč je v črnem usnju s šivi kontrastne barve in oblikovanimi površinami za palce, zato nudi odličen občutek v rokah. Voznik lahko z gumbi M Drive med vožnjo izbira želene nastavitve.
BMW X4 M Competition, notranjost, prestavna ročica izbora M.

Prestavna ročica M.

Stikalo za izbiro treh nastavitev sistema za prestavljanje Drivelogic se nahaja poleg logotipa M na zgornji strani prestavne ročice M. Gumb P za blokado parkiranega vozila je neposredno pod njimi. V ročnem načinu »S« lahko voznik prestavlja ročno s pomočjo prestavne ročice v klasičen način M, medtem ko prestavljanje v načinu »D« poteka samodejno.
BMW X4 M Competition, notranjost, kabina, M specifična instrumentna plošča.

M specifična instrumentna plošča.

Na M specifični instrumentni plošči so štirje merilniki – za hitrost, število vrtljajev z oznakami za prestavljanje, nivo goriva in temperaturo olja – ter kazalnik stanja sistema za vozno dinamiko M Driving – krmiljenje, vzmetenje, motor, Drivelogic in M xDrive. Zaslon z informacijami je mogoče individualno prilagoditi in med drugim prikazuje zunanjo temperaturo in funkcije vgrajenega računalnika.
BMW X4 M Competition, notranjost, kabina, rdeč gumb Start/Stop.

Gumb Start/Stop.

Rdeč gumb Start/Stop se nahaja na centralni konzoli in se uporablja za zagon motorja brez ključa, ko je vozilo enkrat odklenjeno. Z njim je mogoče motor tudi zaustaviti. Vozilo ključ samodejno prepozna, ne da bi ga morali vstaviti.
BMW X4 M Competition, notranjost, pragova vrat z napisom Competition.

Pragova vrat z napisom Competition.

Voznika in sovoznika ob vstopu v vozilo pozdravi napis »X4 M Competition« na pragovih vrat. Napis na vstavkih v pragovih sprednjih vrat v črni barvi izžareva kakovost in ekskluzivnost.
BMW X4 M Competition, notranjost, varnostni pasovi M.

Varnostni pasovi M.

Varnostni pasovi M* z napenjalnikom in omejevalnikom sile pasu imajo prefinjeno všit vzorec v klasičnih barvah M in poudarijo zelo visoko kakovost in športnost notranjega ambienta. (* Predvidoma na voljo od avgusta 2019)
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, v polprofilu od strani.
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, sprednji del, ledvičasta maska M s kromiranimi poudarki in oznako modela.
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, 21-palčna lita aluminijasta platišča M v barvi Orbit Grey.
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, bočna maska M s kromiranimi poudarki in oznako modela.
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, pokrovi ogledal v barvi vozila.
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, povečan posnetek zadnjega dela z oznako modela.
BMW X4 M v barvi Alpine White, zunanjost, zadnji del s kromiranimi izpušnimi cevmi.
BMW X4 M, notranjost, športni sedeži v usnju ‘Merino’ barve Sakhir Orange.
BMW X4 M, notranjost, kabina, M usnjeni volan z M specifičnimi kontrastnimi šivi.

BMW X4 M.

Samozavesten prikaz potenciala: BMW X4 M. Močnejšo obliko in jasno definirano linijo dopolnjujejo kromirani elementi na ledvičastem okvirju sprednje in bočnih mask ter kromirani zaključki izpušnih cevi. Do visokega sijaja stružena 21-palčna lita aluminijasta platišča M v barvi Orbit Grey zagotavljajo avtoritativno držo z vseh strani. V atletskem slogu je opremljena tudi notranjost. Športni sedeži v usnju Merino in barvi Sakhir Orange skrbijo za povsem udobno sedenje voznika in sovoznika – tako med vsakodnevno vožnjo kot med dinamičnimi krogi na dirkališču. Ekskluzivno notranjost zaokrožajo podrobnosti višjega razreda, kot je stropna obloga Individual v antracitni barvi ali M usnjeni volan z M specifičnimi kontrastnimi šivi.(Zgoraj prikazani varnostni pasovi za sedeže M bodo predvidoma na voljo od avgusta 2019.)

BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, paket zunanje opreme M Carbon, zaponke stranskih delov spojlerjev in aerodinamična krilca iz karbonskih vlaken.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, paket zunanje opreme M Carbon, karbonski pokrovi ogledal.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, paket zunanje opreme M Carbon, karbonski zadnji spojler M.
BMW X4 M Competition v kovinski barvi Toronto Red, zunanjost, paket zunanje opreme M Carbon, karbonski zadnji difuzor.

M Carbon paket zunanje opreme.

Paket zunanje opreme M Carbon* poudari atletski značaj in ekskluzivnost vozila. Zaponke na stranskih delih spojlerjev na sprednjem odbijaču, aerodinamična krilca, pokrovi zunanjih ogledal in zadnji difuzor so izdelani iz plastike, ojačene s karbonskimi vlakni (CFRP). Enodelni difuzor sega po celotni širini in obdaja dva para zaključkov izpušnih cevi. (* Predvidoma na voljo od avgusta 2019)

BMW X4 M40i IN BMW X4 M40d.

Zasnova in vozna dinamika.

Zmogljiva zasnova, športna vozna dinamika. Z ekskluzivno notranjostjo in zunanjostjo ter naborom zmogljive tehnologije modela BMW X4 M40i in BMW X4 M40d kažeta svoj športni DNA.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost, v polprofilu s sprednje strani, leva stran, svetlobne sledi.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost, v polprofilu z desne strani.

Ekskluzivno oblikovanje.

Ekskluzivni notranji in zunanji oblikovni elementi poudarjajo dinamični potencial modelov BMW X4 M40i in BMW X4 M40d. Sem spadajo elementi, kot so večje odprtine za vsesavanje zraka, okvir sprednje maske, ledvičaste mrežice in pokrovi ogledal v barvi Cerium Grey, skupaj s športnimi sedeži, usnjenim volanom M s prestavnimi ročicami in ekskluzivno oznako M40i na instrumentni plošči, pragovih vrat in na zadnjem delu.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d, notranjost, kabina z usnjenim volanom M.

M usnjeni volan

M usnjeni volan z večfunkcijskimi gumbi in vgrajeno zračno blazino za voznika je trikrake oblike. Volanski obroč v črnem usnju 'Walknappa' s črnimi šivi in oblikovanimi mesti za palca zagotavlja neposredno izkušnjo atletskega krmiljenja.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d, notranjost, športna sedeža za voznika in sovoznika.

Športna sedeža za voznika in sovoznika.

Individualno nastavljiva športna sedeža za voznika in sovoznika nudita številne možnosti ročnega prilagajanja, med drugim širino naslonjala, pomikanje sedeža naprej in nazaj ter kot sedeža in naslonjala. Višji sedeži in vzglavniki ter dobro oblikovani stranski deli zagotavljajo odlično ergonomičnost in visoko raven bočne opore.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost, sprednja stran z aerodinamičnim paketom.

Aerodinamični paket M.

Aerodinamični paket M poudarja atletski značaj vozila in uravnava zračni tok okoli njega. V paketu je sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, posebne bočne elemente in zadnji odbijač z difuzorskim vstavkom. Zaključki izpušnih cevi so kromirani.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost, izpušne cevi v barvi Black Chrome.

Zaključki izpušnih cevi v barvi Black Chrome.

Značilne izpušne cevi na desni in levi strani z zaključki nepravilnih oblik v barvi Black Chrome naredijo vidni in slišni vtis o športnem delovanju vozila.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, med vožnjo, zunanjost, v polprofilu od zadaj s svetlobnimi črtami.

Vozna dinamika in agilnost.

BMW X4 M40i in BMW X4 M40d nudita izjemno natančnost in agilnost. Za večji užitek ob intenzivnejši vožnji je bočna in vzdolžna dinamičnost vozila izboljšana z novo umerjenim vzmetenjem, specifično umerjenim spremenljivim športnim krmiljenjem, standardnimi zavorami M Sport in sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive s poudarkom na zadnjih kolesih.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, med vožnjo, zunanjost,v polprofilu s strani z vrtečimi se litimi aluminijastimi platišči.

Prilagodljivo podvozje M.

Prilagodljivo podvozje M se lahko z elektronskim krmiljenjem vedno prilagodi razmeram na cesti in vozni situaciji. Voznik lahko s preklopnikom za doživetje vožnje prilagodi karakteristiko podvozja svojemu najljubšemu stilu vožnje – od udobne do posebej športne z izrazito agilno odzivnostjo.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost, lita aluminijasta platišča z zavorami M Sport.

Zavore M Sport

Zavore M Sport so opremljene s štiribatnimi fiksnimi zavornimi čeljustmi spredaj in dvobatnimi plavajočimi zavornimi čeljustmi zadaj v temno modri barvi z oznako M in velikimi zavornimi diski, ki zagotavljajo izjemno zavorno zmogljivost.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d v kovinski barvi Black Sapphire, zunanjost, zadnji del z izpušnim sistemom M Sport.

Izpušni sistem M Sport.

Izpušni sistem M Sport prinaša dinamičen zvok, ki je odvisen od izbranega načina vožnje in ga je mogoče spreminjati z vgrajenim izpušnim ventilom. S programoma SPORT in SPORT+, ki ju je mogoče izbrati prek kontrol za izkušnjo vožnje Driving Experience Control, je zvok motorja dodatno poudarjen, medtem ko program za udobno vožnjo poskrbi za diskretno akustiko motorja.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d, notranjost, prestavna ročica, 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic.

Menjalnik Steptronic Sport.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic omogoča povsem športno prestavljanje. Na voljo je samodejno ali ročno prestavljanje z uporabo prestavnih ročk ob volanu ali s klasično prestavno ročico – za udobno ali izjemno dinamično vožnjo. V načinu SPORT in s prestavno ročico v levem položaju S/M je prestavljanje zasnovano za maksimalno zmogljivost.
BMW X4 M40i in BMW X4 M40d, notranjost, kabina, M usnjeni volan, prilagodljivo športno krmiljenje.

Prilagodljivo športno krmiljenje.

Prilagodljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposreden in agilen odziv krmiljenja in zagotavlja obračanje volana z manj fizičnega napora. Na kot zasuka volana se odziva s kombiniranimi razmerji krmiljenja. To izboljšuje vodljivost pri dinamični vožnji in zmanjšuje napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.

BENCINSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO.

BMW X4 M40i, vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

BENCINSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO.

Skupaj z 8-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic nudi 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v modelu BMW X4 M40i osupljivo dinamiko z odločno zmogljivostjo. Vgrajen ima turbinski polnilnik TwinScroll, povsem prilagodljiv sistem nadzora ventilov Valvetronic in visokotlačno vbrizgavanje goriva, s čimer doseže 260 kW (354 KM) moči in največji navor 500 Nm.

DIZELSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO.

BMW X4 M40d, 6-valjni dizelski motor M TwinPower Turbo.

DIZELSKI MOTOR M TWINPOWER TURBO.

6-valjni dizelski motor M TwinPower Turbo v modelu BMW X4 M40d navduši z visoko zmogljivostjo in učinkovitostjo. Motor ima vgrajena dva turbinska polnilnika TwinScroll z različno geometrijo turbine in neposrednim vbrizgavanjem goriva po skupnem vodu, s čimer motor optimizirane teže razvije do 240 kW (326 KM) in velik navor 680 Nm. To zagotavlja odlično pospeševanje in veliko vozno dinamiko.

VOZILA BMW X4 M.

Asistenčni sistemi za voznika in povezljivost.

Pozoren na pomembne reči. Z inovativnimi sistemi za pomoč vozniku in priročnimi funkcijami v podatkovno povezani kabini so modeli BMW X4 M dosežek najmodernejše tehnologije – za sodobno mobilnost na najvišji ravni.
Vozila BMW X4 M Automobile, nadzorni zaslon, Driving Assistant Plus

Driving Assistant Plus.

Driving Assistant Plus nudi večje udobje in varnost v monotonih in zahtevnih prometnih okoliščinah. Te obsegajo prometne zastoje, vožnjo z veliko ustavljanja ali dolge vožnje v mestnem okolju, na deželi ali na avtocestah, skupaj z iskanjem izvozov in menjavo voznega pasu.
Vozila BMW X4 M Automobile, nadzorni zaslon, Parkirni asistent Plus.

Parkirni asistent Plus.

Parkirni asistent Plus pomaga parkirati in manevrirati z vozilom. Obsega sistem za pregled okolice Surround View, vključno s pogledom iz ptičje perspektive Top View, PDC ter pomočnika za bočno parkiranje, funkcijo zaviranja v sili Active Park Distance Control ter parkirnega asistenta z vzdolžnimi vodilnimi črtami, ki omogoča povsem samodejno parkiranje vzporedno in pravokotno na cesto.
Vozila BMW X4 M Automobile, BMW Connected, ženska drži svetleč globus.

BMW Connected.

Povežite svoj BMW. Aplikacija BMW Connected je vaš digitalni mobilni pomočnik, ki skrbi za vaše potrebe pred in med vožnjo. Dostopajte do svojega vozila prek pametnega telefona, pametne ure, Amazon Echo ali Google Assistant, pošiljajte cilje v navigacijski sistem ali prejemajte opomnike za sestanke, da boste nanje prispeli pravočasno.
Izvedite več
BMW X4 M in BMW X4 M Competition, BMW Head-Up projektor z M specifičnim prikazom.

BMW Head-Up projektor.

Barvni BMW Head-Up projektor projicira informacije, pomembne za vožnjo, neposredno v voznikovo vidno polje, zaradi česar se lahko ta popolnoma osredotoči na vožnjo. Prikazujejo se informacije, kot so trenutna hitrost, in v odvisnosti od opreme navigacijski napotki, informacije o omejitvi hitrosti in prepovedi prehitevanja ter telefonski in razvedrilni seznami. BMW Head-Up projektor v modelih BMW X4 M in BMW X4 M Competition ima tudi M specifični prikaz (glej sliko).
Vozila BMW X4 M Automobile, nadzorni zaslon, navigacijski sistem Professional.

Navigacijski sistem Professional.

Navigacijski sistem Professional s 26-cm barvnim zaslonom LCD in radijskim sprejemnikom Professional s predvajalnikom DVD nudi več kot 20 GB pomnilnika npr. za zvočne datoteke. Upravljanje poteka intuitivno prek krmilne enote na dotik iDrive in sedmih funkcionalnih zaznamkov ali prek zaslona na dotik kot druge možnosti.

TEHNIČNI PODATKI.

Masa
Masa EU v neobremenjenem stanju v kg
2.045
Dovoljena skupna masa v kg
2,500
Dopustna obremenitev v kg
530
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg
1,185/1,425
Prostornina prtljažnika min. (sedeži so navzgor ali streha je zaprta) v l
525
Prostornina prtljažnika maks. (sedeži so navzdol ali streha je odprta) v l
1,430
Dovoljena skupna masa priklopnika brez zavore v kg
750
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 8-% naklon
2,400
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 12-% naklon
2,400
Motor z notranjim zgorevanjem
Valji/ventili
6/4
Delovna prostornina v cm³
2,993
Gib/vrtina v mm
90.0/84.0
Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min
375 (510)/6,250
Največji navor v Nm pri 1/min
600/2,600-5,950
Kompresija :  1
9.3
Zmogljivost
Največja hitrost v km/h
250 (285)
Pospešek 0–100 km/h v s
4.1
Poraba goriva
Nizka poraba (l/100km)
13.5-12.8
Srednja poraba (l/100km)
9.0-8.7
Visoka poraba (l/100km)
10.5
Izredno visoka poraba (l/100km)
239
Kombinirana poraba (l/100km)
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Kombinirane emisije CO₂ v g/km
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Prostornina posode za gorivo (pribl.) v l
65
Platišča
Velikost pnevmatik spredaj
255/40 ZR21
Velikost pnevmatik zadaj
265/40 ZR21
Velikost platišč in material spredaj
9.5 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Velikost platišč in material zadaj
10 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Masa
Masa EU v neobremenjenem stanju v kg
2.045
Dovoljena skupna masa v kg
2,500
Dopustna obremenitev v kg
530
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg
1,185/1,425
Prostornina prtljažnika min. (sedeži so navzgor ali streha je zaprta) v l
525
Prostornina prtljažnika maks. (sedeži so navzdol ali streha je odprta) v l
1,430
Dovoljena skupna masa priklopnika brez zavore v kg
750
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 8-% naklon
2,400
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 12-% naklon
2,400
Motor z notranjim zgorevanjem
Valji/ventili
6/4
Delovna prostornina v cm³
2,993
Gib/vrtina v mm
90.0/84.0
Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min
375 (510)/6,250
Največji navor v Nm pri 1/min
600/2,600-5,950
Kompresija :  1
9.3
Zmogljivost
Največja hitrost v km/h
250 (285)
Pospešek 0–100 km/h v s
4.1
Poraba goriva
Nizka poraba (l/100km)
13.5-12.8
Srednja poraba (l/100km)
9.0-8.7
Visoka poraba (l/100km)
10.5
Izredno visoka poraba (l/100km)
239
Kombinirana poraba (l/100km)
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Kombinirane emisije CO₂ v g/km
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Prostornina posode za gorivo (pribl.) v l
65
Platišča
Velikost pnevmatik spredaj
255/40 ZR21
Velikost pnevmatik zadaj
265/40 ZR21
Velikost platišč in material spredaj
9.5 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Velikost platišč in material zadaj
10 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Masa
Masa EU v neobremenjenem stanju v kg
2.045
Dovoljena skupna masa v kg
2,500
Dopustna obremenitev v kg
530
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg
1,185/1,425
Prostornina prtljažnika min. (sedeži so navzgor ali streha je zaprta) v l
525
Prostornina prtljažnika maks. (sedeži so navzdol ali streha je odprta) v l
1,430
Dovoljena skupna masa priklopnika brez zavore v kg
750
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 8-% naklon
2,400
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 12-% naklon
2,400
Motor z notranjim zgorevanjem
Valji/ventili
6/4
Delovna prostornina v cm³
2,993
Gib/vrtina v mm
90.0/84.0
Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min
375 (510)/6,250
Največji navor v Nm pri 1/min
600/2,600-5,950
Kompresija :  1
9.3
Zmogljivost
Največja hitrost v km/h
250 (285)
Pospešek 0–100 km/h v s
4.1
Poraba goriva
Nizka poraba (l/100km)
13.5-12.8
Srednja poraba (l/100km)
9.0-8.7
Visoka poraba (l/100km)
10.5
Izredno visoka poraba (l/100km)
239
Kombinirana poraba (l/100km)
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Kombinirane emisije CO₂ v g/km
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Prostornina posode za gorivo (pribl.) v l
65
Platišča
Velikost pnevmatik spredaj
255/40 ZR21
Velikost pnevmatik zadaj
265/40 ZR21
Velikost platišč in material spredaj
9.5 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Velikost platišč in material zadaj
10 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Masa
Masa EU v neobremenjenem stanju v kg
2.045
Dovoljena skupna masa v kg
2,500
Dopustna obremenitev v kg
530
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg
1,185/1,425
Prostornina prtljažnika min. (sedeži so navzgor ali streha je zaprta) v l
525
Prostornina prtljažnika maks. (sedeži so navzdol ali streha je odprta) v l
1,430
Dovoljena skupna masa priklopnika brez zavore v kg
750
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 8-% naklon
2,400
Dovoljena skupna masa priklopnika z zavoro, maks. 12-% naklon
2,400
Motor z notranjim zgorevanjem
Valji/ventili
6/4
Delovna prostornina v cm³
2,993
Gib/vrtina v mm
90.0/84.0
Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min
375 (510)/6,250
Največji navor v Nm pri 1/min
600/2,600-5,950
Kompresija :  1
9.3
Zmogljivost
Največja hitrost v km/h
250 (285)
Pospešek 0–100 km/h v s
4.1
Poraba goriva
Nizka poraba (l/100km)
13.5-12.8
Srednja poraba (l/100km)
9.0-8.7
Visoka poraba (l/100km)
10.5
Izredno visoka poraba (l/100km)
239
Kombinirana poraba (l/100km)
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Kombinirane emisije CO₂ v g/km
Podatek trenutno še ni na razpolago.
Prostornina posode za gorivo (pribl.) v l
65
Platišča
Velikost pnevmatik spredaj
255/40 ZR21
Velikost pnevmatik zadaj
265/40 ZR21
Velikost platišč in material spredaj
9.5 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina
Velikost platišč in material zadaj
10 J x 21 palcev, EH2 aluminijeva zlitina

BMW X4 M, tehnični podatki

TEHNIČNI PODATKI ZA M-AVTOMOBILE BMW X4.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW X4 M40i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10.5 / 11.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 237.0 / 249.0

  BMW X4 M40d:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.6 / 8.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 199.0 / 210.0

  Vrednosti za vozila, označena z (2), so začasne.

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Na porabo goriva, emisije C02 in emisije onesnaževal zunanjega zraka posameznega osebnega avtomobila poleg njegove učinkovitosti pri porabi goriva vplivajo tudi način vožnje in drugi ne tehnični dejavniki. Vrednosti so določene na podlagi osnovne konfiguracije, ki upošteva izbrano opremo vozila ter določeno velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html