OBRAČA GLAVE. S 575 KM.

8-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW X6 M.

Ekstremen užitek v vožnji zahteva prvovrstne komponente. Osnova je ogromna moč, pravilno dozirana. Povrh prideta elastičnost in vzdržljivost. Najprej sprinta, nato drži hitrost. Na kratko upočasni in ponovno sprinta. Vedno znova do skrajne meje. Mogočen motor v BMW X6 M je kot ustvarjen za to. S tehnologijo M TwinPower Turbo iz BMW EfficientDynamics, ki vsebuje Valvetronic, neposredno vbrizgavanje goriva in inovativno turbinsko polnjenje.

BENCINSKI MOTORJI BMW M TWIN POWER TURBO.

Neposredno vbrizgavanje bencina preko dveh turbopolnilnikov in M značilna precizna uglasitev skrbita za to, da se motor že ob najmanjšem dotiku pedala za plin odzove v neposredno odzivnostjo, silovitim potiskom in suvereno dinamičnostjo.
Zaradi koncepta hlajenja po vzoru iz sveta dirkalnega športa, dodatnega pokrova oljnega korita in sesalne naprave za olje je ta M motor pripravljen za vsak izziv. Številne inovacije, kot je konstrukcija brez puš ali lažja, kovana ročična gred, nadaljujejo inteligentni koncept lahke konstrukcije, izboljšajo dinamiko in pospešek, zmanjšajo porabo in omogočajo optimalno razporeditev osne obremenitve v skorajda idealnem razmerju 50 : 50. Prednost: agilno obnašanje vozila med vožnjo brez primere, ki je izrazito poudarjeno z nezamenljivim zvokom M motorja.

 • M TwinPower Turbo
  Valji/ventili
  8/4
  Delovna prostornina v cm³
  4395
  Vrtina/gib v mm
  88,3/89,0
  Nazivna moč v kW (KM) pri 1/min
  423 (575)/6000-6500
  Največji navor (Nm) pri 1/min
  750/2200-5000
  Kompresija : 1
  10,0