EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X4 M40i: 360 KM, 265 kW.

BMW M Performance
BMW M Performance

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X4 M40i: 360 KM, 265 kW.

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.BMW X4 M40i: 360 KM, 265 kW.

Pri BMW X4 M40i se zmogljivost in vsestranskost združita v edinstveno kombinacijo. Sports Activity Coupé, ki ga poganja 6-valjni bencinski motor s 360 KM in ki v vsakem oziru odpira nove možnosti svobode. Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon in dovršena vozna dinamika poudarjajo M izvor. Njegove vozne lastnosti navdušijo s čisto dinamiko, visoko stopnjo udobja in izjemno primernostjo za vsakodnevno uporabo.

Podatki za BMW X4 M40i:
Poraba goriva (kombinirana): 8,6 l/100 km
Emisije CO2 (kombinirane): 199 g/km

Design

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW X4 M40i.

Po zaslugi M genov v oblikovanju, BMW X4 M40i že na prvi pogled izžareva čisto dinamiko. Športen videz je zaznamovan s celo vrsto samostojnih in posebej ekskluzivnih podrobnosti. Za to skrbijo sestavni deli serijskega paketa M Sport, med katerimi so tudi posebne prilagoditve na sprednjem in zadnjem odbijaču. V notranjosti ustvarjajo številne podrobnosti opreme športen ambient. Zelo kakovostni materiali in M značilno oblikovanje s poudarkom na podrobnostih dodatno izboljšajo užitek v vožnji.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW X4 M40i.

Oblikovni elementi v akcentni barvi.

Posebni lakirani dodatki v barvi Ferric Grey v vstopnih odprtinah za zrak širokega podaljšanega sprednjega odbijača in prečke ledvičke dajejo BMW X4 M40i še intenzivnejšo navzočnost.

20'' M lita alu. platišča Double-spoke 680 M.

BMW X4 M40i je takoj razpoznaven po ekskluzivnem oblikovanju dodatnih 20" litih alu. platišč dvobarvnega videza. Platišča z velikostjo 8,5 J x 20 spredaj in 10 J x 20 zadaj so opremljena z ultra visoko zmogljivimi pnevmatikami.

Ohišja zunanjih ogledal v akcentni barvi.

Obokana ohišja zunanjih ogledal so na voljo v barvi Ferric Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.

M logotip v temnem kromu.

Z M logotipom v temnem kromu se elegantno poudari, da gre pri BMW X4 M40i za avtomobil M Performance.

Športen izpušni sistem v črnem kromu.

Ekskluziven izpušni sistem z inteligentnim krmiljenjem loput je razpoznaven po svojih obojestranskih končnih izpušnih ceveh v črnem kromu.

Označba modela v temnem kromu.

Posebna oznaka modela na zadku v akcentni barvi poudarja tesno sorodstvo BMW X4 M40i z modeli BMW M.

Vstopne letve z označbo modela.

Ekskluzivna aluminijasta vložka z oznako modela zbudita pri voznikih in sovoznikih veselje do težko pričakovanega voznega doživetja.

Označba modela v kokpitu.

Ekskluziven športni poudarek v neposrednem voznikovem vidnem polju določa digitalna oznaka modela pod merilnikom vrtljajev.

VRSTNI 6-VALJNI BENCINSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Da se izpolnijo visoki dinamični standardi avtomobilov M Performance, je bil 6-valjni motor izpopolnjen s konstrukcijskimi deli visokozmogljivega motorja, s katerim sta se leta 2014 javnosti predstavila BMW M3 in BMW M4. Agregat s kovano ročično gredjo iz jekla razvije največji navor 465 Nm med 1350 in 5250 vrt/min. 3,0-litrski motor proizvede največjo moč 265 kW (360 KM) med 5800 in 6000 vrt/min. BMW X4 M40i pospeši od 0 do 100 km/h v le 4,9 sekunde.

 • Čustven zvok M Performance

  Poseben izpušni sistem BMW X4 M40i je razpoznaven po svojih obojestranskih končnih izpušnih ceveh v črnem kromu. Poleg inteligentnega krmiljenja loput obsegajo temeljite spremembe tudi izpopolnitev povratnega vodenja izpušnih plinov na spodnji strani vozila in nastavitev resonatorja, ki je specifična za M Performance. Odvisno od načina vožnje in vozne situacije, karizmatičen zvok poudari značaj najbolj športnega predstavnika med modeli BMW X4.

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE ZA BMW X4 M40i.

S številnimi prilagoditvami BMW X4 M40i navduši z vozno dinamiko, ki jo nudijo le avtomobili M Performance. Obsežna nova nastavitev podvozja dvigne bočne in vzdolžne dinamične lastnosti te ekskluzivne izvedenke Sports Activity Coupé na še višji nivo. Za značilno vozno dinamiko M Performance je bilo prilagojenih veliko sistemov. Sem spadajo BMW xDrive s poudarkom pogona na zadnjih kolesih, elektronsko uravnavan sistem blažilnikov in spremenljivo športno krmiljenje.

 • Več dinamike: športno podvozje

  Posebej prilagojeno športno podvozje novega BMW X4 M40i obljublja vozno dinamiko na visokem nivoju. Vzmeti in stabilizatorji so dodatno ojačani in povečan je previs koles na sprednji premi. Prilagodljivi blažilniki in sistem štirikolesnega pogona vključujejo nastavitve z bolj dinamičnimi karakterističnimi diagrami. Vozni občutek se s tem zelo približa vožnji športnega kupeja. Nevtralno obnašanje krmiljenja in omejeno nagibanje karoserije zagotavljata skrajni užitek v vožnji.

 • Več agilnosti: spremenljivo športno krmiljenje

  Za neposredne in agilne vozne lastnosti se spremenljivo športno krmiljenje, neodvisno od aktualne hitrosti, odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji na zasuk volana. Pri velikem zasuku koles zmanjša premikanje volana in izboljša, zlasti pri dinamičnem načinu vožnje, obnašanje vozila pri vožnji skozi ostre ovinke. Tudi pri parkiranju, zavijanju in manevriranju so njegove kvalitete več kot očitne: pri majhnih zasukih volana posreduje krmilni mehanizem stabilno vožnjo naravnost z visoko natančnostjo.

 • Več trakcije: BMW xDrive

  BMW X4 M40i je serijsko opremljen z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive s Performance Control. Ta brezstopenjsko uravnava porazdelitev pogonskega momenta med zadnjima kolesoma. S tem se dosežejo edinstvene ravni dinamike, agilnosti in trakcije. Neodvisno od površine cestišča, Sports Activity Coupé precizno sledi vsaki spremembi smeri z bistveno manjšimi popravki volana. Za značilno vozno dinamiko M Performance je bil sistem razvit s poudarkom na zadnjem kolesnem paru.

 • Več športnosti : pnevmatike Ultra High Performance

  Za športne vozne lastnosti so odgovorne tudi pnevmatike. Po želji so na voljo 20'' lita alu. platišča M Double-spoke 680 M v dvobarvni izvedbi s pnevmatikami Michelin Pilot Super Sport. Kombinirane pnevmatike Ultra High Performance (spredaj 245/40 R20, zadaj 275/35 R20) nudijo občutno izboljšanje vozne dinamike.

  Vozilo je serijsko opremljeno z 19'' kombiniranimi pnevmatikami Michelin Primacy Runflat. M lita alu. platišča Double-spoke 622 M (spredaj 245/45 R19, zadaj 275/40 R19) prenašajo zmogljivostni potencial BMW X4 M40i na cesto praktično brez izgub.

Steptronic

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

Serijski 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic s prestavnima vzvodoma na volanu omogoča komfortno ali posebej športno prestavljanje. Pogonski sklop se odziva neposredno športno in s prav tako serijsko funkcijo Launch Control omogoča furiozne štarte. Po drugi strani pa zavorni koluti na sprednji premi in izpopolnjene zavorne obloge na vseh kolesih skrbijo za izvrstno upočasnjevanje zlasti v najbolj športnih voznih situacijah.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Intenziviran užitek v vožnji.

Spoznajte celotno ponudbo avtomobilov M Performance.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.