ODLIČEN VTIS ZNOTRAJ IN ZUNAJ.

Udobje in funkcionalnost v BMW X4.

Velikodušen v celotni notranjosti: BMW X4 navzven navdušuje z elegantno linijo kupeja, od znotraj pa preseneča z visoko funkcionalnostjo in udobjem. Po zaslugi deljivega naslonjala zadnje sedežne klopi v razmerju 40 : 20 : 40 se lahko prostor po potrebi fleksibilno poveča.

KOMFORTNI DOSTOP.

KOMFORTNI DOSTOP.

Inovativno udobje upravljanja – komfortni dostop omogoča, da se vrata vozila odprejo in v nadaljevanju zažene motor, ne da bi za to v roke vzeli avtomobilski ključ. V žepu hlač ali v aktovki odložen avtomobilski ključ se avtomatsko prepozna, takoj ko se približate vozilu. Po avtomatskem odklepanju vrat lahko vstopite in preko pritiska zagonskega gumba start/stop zaženete motor.
H komfortnemu dostopu sodi tudi funkcija Smart Opener: integrirani senzor prepozna kratek, usmerjen zamah z nogo pod zadnjim odbijačem in vrata prtljažnika se odprejo oz. zaprejo prostoročno in avtomatsko.
Po zaslugi avtentifikacije ključa je varno delovanje komfortnega dostopa zagotovljeno v vsakem trenutku.

OBČUTENJE PROSTORA.

Notranjost v BMW X4 je kljub liniji kupeja izredno velikodušna in funkcionalna. Kajti ne le njegova zelo kakovostna notranjost, temveč tudi praktične možnosti odlaganja in dovolj prostora za vse potnike skrbijo za udobno občutenje prostora. Njegovo funkcionalnost nazorno opisujejo dejstva, kot npr. pet sedežnih mest, osnovno deljiva zadnja sedežna klop v razmerju 40 : 20 : 40 in prostornina prtljažnika, ki se lahko s 500 poveča na največ 1400 litrov. Prekrivalo v prtljažniku in dodatni odlagalni paket s podrobnostmi, kot so mreže za prtljažnik, vodila za pritrditev tovora ali reverzibilno dno prtljažnika, ki preprečuje drsenje tovora, dodatno izboljšajo udobje in primernost za vsakodnevno uporabo tega nevsakdanjega vozila.

OGREVANJE NA MESTU.

Ogrevanje na mestu, vključno s funkcije časovnika, omogoča individualno temperiranje notranjosti vozila pri nizkih zunanjih temperaturah brez obratovanja motorja. S tem odpravi tudi zamrzovanje in orošenost stekel.

Upravljanje oz. aktiviranje ogrevanja na mestu poteka npr. prek ločenega daljinskega upravljalnika, aplikacije BMW Connected ali upravljalnika iDrive. Kot vir ogrevanja se uporablja naprava za vodno ogrevanje, ki se prek sistema goriva oskrbuje z energijo. Hladen motor se s pomočjo hladilnega sistema prav tako predhodno segreje. To dodatno zmanjša porabo goriva v fazi segrevanja motorja. Ogrevanje na mestu je pripravljeno za uporabo pri vnaprej določenem času vklopa, če je zunanja temperatura pod 15°C, in neposrednem vklopu pri vsaki temperaturi. Pri toplejših temperaturah skrbi prezračevanje na mestu za hladnejšo notranjost.

PROSTOROČNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA.

Po nakupu stojite s polnimi rokami pred svojim vozilom in želite nakupovalne vrečke spraviti v prtljažnik. Sedaj sledi nadležno iskanje avtomobilskega ključa v žepu. Ne, če imate inovativni komfortni dostop, ki omogoča prostoročno odpiranje vrat prtljažnika.

Kratek usmerjen zamah z nogo pod zadnji odbijač in senzor sprosti odpiralni mehanizem za odpiranje vrat prtljažnika. Le avtomobilski ključ morate imeti s seboj. Vrata se odklenejo in samodejno odprejo navzgor. Za prepoznavanje uporabnika so senzorji, ki prepoznajo zamah z nogo, nameščeni na različni višini v oblogi zadnjega odbijača. Ta inovativna oprema poveča udobje upravljanja in nalaganja prtljažnika. Pravica do dostopa se dodeli samo, če sistem hkrati pri uporabniku identificira avtomobilski ključ.