LOVI POGLEDE. SPROŠČA MOČ.

Vozna dinamika BMW X4.

LOVI POGLEDE. SPROŠČA MOČ.

Vozna dinamika BMW X4.

En pritisk na pedal za plin je dovolj, da BMW X4 stopi v svoj lasten svet. 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic v polni meri izkorišča potencial motorjev: BMW X4 xDrive35d pospeši od 0 do 100 km/h v le 5,2 sekunde. inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive prenaša moč z izvrstno trakcijo na asfalt. V okviru osnovne opreme sta na krovu tudi spremenljivo športno krmiljenje in Performance Control.

LOVI POGLEDE. SPROŠČA MOČ.Vozna dinamika BMW X4.

En pritisk na pedal za plin je dovolj, da BMW X4 stopi v svoj lasten svet. 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic v polni meri izkorišča potencial motorjev: BMW X4 xDrive35d pospeši od 0 do 100 km/h v le 5,2 sekunde. inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive prenaša moč z izvrstno trakcijo na asfalt. V okviru osnovne opreme sta na krovu tudi spremenljivo športno krmiljenje in Performance Control.

SPREMENLJIVO ŠPORTNO KRMILJENJE.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in agilno obnašanje vozila med vožnjo pri majhnem naporu zasuka volana. Ta se neodvisno od aktualne hitrosti, na zasuk volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana. Pri posebej velikih zasukih koles se zmanjšajo potrebna premikanja volana. S tem se občutno poveča agilnost, izboljša obnašanje vozila pri poudarjeni športni vožnji v ozkih ovinkih in olajša obračanje pri izogibalnih manevrih. Hkrati se izboljša udobje pri parkiranju, zavijanju in manevriranju. Pri majhnih zasukih volana krmilni mehanizem posreduje stabilno vožnjo naravnost z visoko natančnostjo.

VOZNA DINAMIKA.

VOZNA DINAMIKA.

S svojim posebej konstruiranim podvozjem, močno motorizacijo in bogato osnovno opremo nudi BMW X4 izvrstno agilnost.

PERFORMANCE CONTROL.

Performance Control pri vožnji skozi ovinek ciljno porazdeli pogonske in zavorne sile na posamezna kolesa. Ker v ovinku zunanje kolo naredi daljšo pot kot notranje, BMW Performance Control poseže preko krmiljenja moči motorja in ciljnega zaviranja: zunanji kolesi dobita več moči, notranji manj, pri tem pa vsa kolesa izkoristijo svojo maksimalno trakcijo. Vožnja skozi ovinek poteka kot po tirih, kar izboljša varno vožnjo in vozno dinamiko.

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC S PRESTAVNIMA VZVODOMA.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic se prilagaja individualnemu slogu vožnje. Pri tem sega obseg od udobnega jadranja do zelo dinamične vožnje.

Poleg avtomatskega prestavljanje obstaja v vsakem trenutku možnost ročnega prestavljanja. Pri tem se prestave menjajo preko krajše prestavne ročice avtomatskega menjalnika ali prestavnih vzvodov na usnjenem športnem volanu.

V načinu Sport so postopki prestavljanja naravnani za maksimalno zmogljivost. Posebej precizno stopnjevanje prestav omogoča optimalen razvoj moči – od majhnih do velikih hitrosti. Poleg tega se motor vedno ohrani na optimalnem nivoju, kjer lahko na najboljši možen način izkoristi svojo moč in učinkovitost. Launch Control omogoča maksimalno pospeševanje: s to funkcijo se za izkoriščanje optimalnega območja števila vrtljajev samostojno prestavlja navzgor.

Pri velikih hitrostih se s pomočjo dodatne osme prestave občutno zmanjša število vrtljajev, z njim pa tudi poraba in hrup motorja. Svoj delež prispeva tudi na novo razvita, učinkovitejša sklopka pretvornika vrtilnega momenta. Z 8-stopenjskim športnim menjalnikom Steptronic se doseže najboljša možna učinkovitost in hkrati uživa najvišje udobje prestavljanja.

PODVOZJE.

Podvozje je posebej uglašeno za BMW X4 in navdušuje z odlično lego na cesti, izvrstnim obnašanjem vozila med vožnjo in visoko agilnostjo. Hkrati je v vsakem trenutku zagotovljeno visoko udobje. Z dinamičnim nadzorom blažilnikov in njegovimi načini Comfort, Sport in Sport+ se lahko vozne značilnosti nastavijo individualno. Široka kolotečina BMW X4 in petvodilna zadnja prema omogočata visoke hitrosti pri vožnji skozi ovinek pri majhnem nagibanju karoserije.

 • Dinamični nadzor blažilnikov

  Dodatni dinamični nadzor blažilnikov omogoča, da se karakteristika blažilnikov stalno idealno prilagaja želji voznika, izboljša prijetna vožnja brez sunkov ali poveča vozna dinamika. Poleg osnovne nastavitve Comfort, ki zagotavlja prijetno in udobno vožnjo brez sunkov, sta na voljo še dva programa: Sport in Sport+. V tem primeru je nastavitev blažilnikov trša, kar pomeni bolj športen užitek v vožnji.

BMW XDRIVE.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, s tem da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane vozilo stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. xDrive v delčkih sekunde porazdeli pogonski moment med obe premi za optimalen oprijem s cestiščem. S tem xDrive združuje prednosti vsekolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z agilnostjo, značilno za BMW.

 • Status xDrive

  Dobre napovedi tudi v nepreglednih razmerah: s statusom xDrive ohranite pregled. Tudi na težko prehodnih terenih, imate dostop do pomembnih informacij preko kombiniranega instrumenta in osrednjega nadzornega prikazovalnika. Poleg preglednega kompasa za orientacijo (samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom) se prikažejo tudi vzdolžni in prečni naklon vozila ter aktualni zasuk koles – ne samo numerično, ampak tudi nazorno s 3D prikazom vozila.

STIKALO ZA URAVNAVANJE VOZNE DINAMIKE.

Stikalo za uravnavanje vozne dinamike omogoča izbiro med načinom Comfort za osnovno nastavitev motorja in menjalnika, načinom ECO PRO, usmerjenim na učinkovitost, in načinom Sport, ki poudarja še bolj dinamično vožnjo. Porabi prijazen način ECO PRO inteligentno prilagodi karakteristični diagram pedala za plin, menjalnika in strategije ogrevanja/klime.
Način ECO PRO zmanjša porabo goriva do 20 odstotkov. Nadaljnji varčevalni potencial nudijo funkcije jadranja (samo z menjalnikom Steptronic), asistenta za predvidevanje poti in ECO PRO Route (samo z navigacijskim sistemom Professional). Asistent za predvidevanje poti s pomočjo podatkov iz navigacijskega sistema prepozna lokalne okoliščine in predčasno posreduje nasvete. Če za naslednjim ovinkom začne veljati omejitev hitrosti, sistem še pred ovinkom priporoči odvzem plina.
Za varčno porabo goriva skrbi tudi ECO PRO Route. Glede na obseg prometa, individualne vozne lastnosti in krajevne okoliščine nudi izpopolnjeno pot za največjo učinkovitost. S funkcijo “jadranja” vozilo križari po cesti s hitrostjo do 160 km/h, takoj ko voznik odvzame plin in ne zavira. V načinu Sport se vozilo odziva bolj neposredno in omogoča še bolj športno vožnjo.

 • Način Sport

  Vprašanje nastavitve: v načinu Sport se pogon in vozna dinamika BMW odzivata še bolj neposredno in omogočata še bolj športno vožnjo.
  Način Sport se aktivira preko stikala za uravnavanje vozne dinamike na sredinski konzoli. To preko preddoločene nastavitve – v primerjavi z osnovno nastavitvijo – vodi do bistveno bolj dinamične uglasitve pogona in podvozja glede na izbrano opremo. Motor se odziva z večjo spontanostjo. V kombinaciji z menjalnikom Steptronic so točke vklopa prestav določene izrazito športno. V načinu Sport se lahko aktualna moč (kW) in navor (Nm) prikažeta na osrednjem nadzornem prikazovalniku. Pogoj za to je navigacijski sistem Professional.
  V kombinaciji s prilagodljivim podvozjem je podvozje uglašeno občutno agilneje. Pri izbiri spremenljivega športnega krmiljenja se zmanjša podpora krmilne sile, kar daje vozniku še bolj neposreden občutek krmiljenja.