ZA STALIŠČE ZADOŠČA NEKAJ SEKUND.

Motorji BMW TwinPower Turbo v BMW X4.

Pritiska zagonskega gumba zadošča, da se občuti energija BMW X4. Impresivna zmogljivost in izvrstna učinkovitost sta v vseh motorjih BMW TwinPower Turbo nekaj samoumevnega. Ključ za to je družina motorjev BMW EfficientDynamics, ki združuje najnovejše tehnologije vbrizgavanja goriva in popolnoma spremenljivo krmiljenje moči z inovativno tehnologijo turbopolnilnika. Rezultat je visoka zmogljivost pri neverjetno nizkih vrednostih porabe in emisij.

VRSTNI 6-VALJNI BENCINSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance Twin Power Turbo se odlikuje z izvrstnim razvojem moči, kultiviranim tekom in visokim zmogljivostnim potencialom. Močan 3,0-litrski motor obratuje prek zvočno izpopolnjenega izpušnega sistema z inovativnim konceptom loput in navdušujočim športnim zvokom. Hkrati združuje popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic, vklj. dvojni VANOS, neposredno vbrizgavanje bencina in turbopolnilnik TwinScroll za optimalno polnjenje valjev. Rezultat: največja moč 265 kW (326 KM) in največji navor 465 Nm. S tem turbobencinski motor pospeši vozilo od 0 do 100 km/h v le 4,9 sekunde in doseže največjo hitrost 250 km/h. Z inteligentnimi tehničnimi inovacijami hkrati zniža kombinirano porabo goriva na samo 8,6 litra na 100 km, z emisijami CO₂ samo 199 g/km. Impresivno učinkovit, zmogljiv in z neposredno odzivnostjo tudi pri nizkem številu vrtljajev – natanko tako si voznik želi suveren pogon avtomobila M Performance. Vse vrednosti so bile določene v skladu s preskusnim ciklom EU in veljajo glede na izbrano velikost pnevmatik.

BENCINSKI MOTORJI BMW TWIN POWER TURBO.

Bencinski motorji BMW TwinPower Turbo najnovejše generacije navdušujejo s temperamentnim razvojem moči in spontano odzivnostjo že v nizkem območju števila vrtljajev. Hkrati delujejo varčnejše, z manj škodljivimi snovmi in večjo močjo od svojih predhodnikov. Za povečanje učinkovitosti in dinamike ta paket inovacij združuje – mejnik razvojne strategije BMW EfficientDynamics – najnovejše tehnologije vbrizgavanja goriva in popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic, vklj. dvojni VANOS z inovativno tehnologijo turbopolnilnika. Rezultat je posebej učinkovit pogon, ki na impresiven način ponazarja priznano kompetenco motorjev znamke BMW. S prestižno nagrado „Engine of the Year Award“ večkrat nagrajen vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo uživa svetovni sloves pri dinamičnem razvoju moči, izvrstnem mirnem teku in osupljivi učinkovitosti. Preizkušen koncept tehnologije motorja iz družine motorjev EfficientDynamics se uporablja v skoraj vseh bencinskih motorjih.

DIZELSKI MOTORJI BMW TWINPOWER TURBO.

V dizelskih motorjih BMW TwinPower Turbo nove generacije se zrcali dosledna konkretizacija ideje BMW EfficientDynamics. Cilj: najboljše vrednosti pri zmogljivosti in teku združiti z nizko porabo. Dizelski motorji se odlikujejo s spontano odzivnostjo in temperamentnim razvojem moči v vseh območjih števila vrtljajev, prav tako kot s svojo varčnostjo. Z vidika svoje učinkovitosti in dinamike so nad vsakim dvomom. Pri tem svoje delo opravljajo posebej čisto z malo škodljivimi snovmi in z nizko torno stopnjo. Maksimalen užitek v vožnji je tako zagotovljen. Novi dizelski motorji z lahkim aluminijastim okrovom iz družine motorjev EfficientDynamics so na voljo z enim, dvema ali tremi turbopolnilniki in spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Vbrizg goriva prevzema tehnologija neposrednega vbrizgavanja preko skupnega voda najnovejše generacije. Ta zagotavlja izpopolnjeno zgorevanje in s tem dodatno prispeva k znižanju porabe goriva in emisij CO2.