ZMOGLJIVOST LEŽI V PODROBNOSTIH.

Novo vozilo BMW X4 M40i.

BMW MPerformance

ZMOGLJIVOST LEŽI V PODROBNOSTIH.

Novo vozilo BMW X4 M40i.

ZMOGLJIVOST LEŽI V PODROBNOSTIH.Novo vozilo BMW X4 M40i.

Ko gre za visoko zmogljivost, majhne podrobnosti pogosto delajo veliko razliko. To lepo dokazuje novo vozilo BMW X4 M40i z odlično zmogljivostjo in okretnostjo, da z lahkoto obvladate tudi težke razmere na cesti. Njegova edinstvena suverenost je predvsem posledica 6-valjnega bencinskega motorja M Performance TwinPower Turbo z največjo močjo 354 KM (260 kW) in 500 Nm navora, inovativne lahke konstrukcije in prilagodljivega M podvozja.

BMW X4 M40i:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10.5 / 11.0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 237.0 / 249.0

Read more

POGUBA ZA TEKMECE.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo.

POGUBA ZA TEKMECE.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo.

Držanje tempa še nikoli ni bilo tako težko – za konkurenco. Kajti 6-valjni bencinski motor M Performance TwinPower Turbo ji z lahkoto uide zahvaljujoč turbopolnilniku TwinScroll, popolnoma spremenljivem krmiljenju ventilov Valvetronic in visokotlačnem neposrednem vbrizgavanju bencina z največjo močjo 354 KM (260 kW). Ta poskrbi za največji navor 500 Nm, pospešek od 0 do 100 km/h v 4,8 sekunde – in predvsem za še večjo razliko med njim in njegovimi tekmeci.

Read more

PERFEKCIONIST ZMOGLJIVOSTI.

Značilnosti vozne dinamike vozila BMW X4 M40i.

PERFEKCIONIST ZMOGLJIVOSTI.

Značilnosti vozne dinamike vozila BMW X4 M40i.

Vsakdo, ki se nenehno sooča z novimi izzivi, mora biti vedno dobro pripravljen. Zato se vozilo BMW X4 M40i predstavlja v absolutno vrhunski formi. Posebej natančno M športno podvozje in spremenljivo športno krmiljenje zagotavljata izjemno precizno obnašanje vozila med vožnjo. Standardne M športne zavore, štirikolesni pogon BMW xDrive in M športni diferencial pa povečajo prečne in vzdolžne dinamične lastnosti vozila. To vozilo je kot ustvarjeno za postavljanje novih standardov.

Read more
 • Prilagodljivo M podvozje

  Prilagodljivo M podvozje se lahko kadar koli elektronsko prilagodi, da ustreza razmeram na cesti in voznim pogojem. Poleg tega lahko voznik prek stikala za uravnavanje vozne dinamike prilagodi karakteristiko podvozja svojemu trenutnemu razpoloženju in prednostnemu slogu vožnje – od udobnega do posebej športnega z izrazito agilno lego na cesti.

 • Spremenljivo športno krmiljenje

  Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposredno in okretno obnašanje vozila med vožnjo. Ta se na sukanje volana odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji volana. Pri tem izboljša vozne lastnosti pri športni vožnji in zmanjša napor sukanja volana pri parkiranju ter zavijanju.

 • BMW xDrive vklj. z M športnim diferencialom

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo – dodaten plus za trakcijo, vozno dinamiko in varno vožnjo v vseh razmerah na cesti. Za še izboljšano okretnost se prek elektronsko krmiljene porazdelitve moči bistveno zmanjša tudi možnost za prekrmiljenje in podkrmiljenje pri vožnji skozi ovinke. M športni diferencial pa optimizira oprijem in stabilnost vožnje pri visoki dinamiki vožnje in različnih pogojih na cesti.

VRHUNSKA FORMA V SVOJI NAJBOLJŠI OBLIKI.

Posebni oblikovni elementi M Performance poudarjajo ekskluzivnost vozila BMW X4 M40i že na prvi pogled. Povečane vstopne odprtine za zrak, dvojna ledvička in ohišji zunanjih ogledal v barvi Cerium Grey jasno določajo športne ambicije. 21" aluminijasta platišča poskrbijo za močan videz, medtem ko ekskluzivni zaključki izpušnih cevi v črnem kromu pustijo trajni vtis. M značke na prednjih bočnih stenah in oznaka modela na zadku, prav tako v barvi Cerium Grey, pa čudovito zaokrožijo atletsko celotno sliko.

NASLONITE SE NAZAJ IN VODITE POT.

Standardni paket M Sport podarja vozilu BMW X4 M40i dinamiko, ki prežema celotno notranjost. Od M usnjenega volana in posebnih instrumentov M Performance prek notranjih oblog do M podpore za stopalo – športnost vse do najmanjše podrobnosti.

Read more

Revolucionaren v vseh pogledih.

M usnjen volan z multifunkcijski gumbi, M oznako in integrirano zračno blazino za voznika je oblikovan s tremi kraki. Z volanskim obročem v črnem usnju Walknappa s črnim šivom in izoblikovanima oporama za palec posreduje športno neposreden občutek vožnje.
Read more

Izjemni po svoji funkciji in obliki.

Individualno nastavljiva športna sedeža za voznika in sovoznika se odlikujeta s številnimi možnostmi ročnega nastavljanja, vključno s širino naslonjala in dolžino sedala ter nagibom naslonjala in sedala. Zahvaljujoč višjim stranicam sedala in naslonjala ter izrazitim bočnim stranicam nudita odlično ergonomijo in visoko bočno oporo.
Read more

Športna oznaka s karizmo.

Sredinska konzola je v sprednjem delu opremljena z barvno M značko namesto oznake serije, ki nadalje poudarja športno vzdušje v notranjosti in kaže na dinamične kvalitete vozila.
Read more

SKUPNOST VISOKE ZMOGLJIVOSTI.

Avtomobili M Performance.

SKUPNOST VISOKE ZMOGLJIVOSTI.

Avtomobili M Performance.

SLIKE IN VIDEI.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html