EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X5 M50d: 381 KM, 280 kW.

BMW M Performance

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X5 M50d: 381 KM, 280 kW.

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.BMW X5 M50d: 381 KM, 280 kW.

V součinkovanju pogona, tehnike podvozja in oblikovanja se v BMW X5 M50d združi vse strokovno znanje inženirjev BMW M. Nastal je avtomobil M Performance, ki navdušuje z osupljivo kombinacijo čiste dinamike, udobja in vsestranskosti. Brezkompromisno združi kvalitete modela BMW X z visoko zmogljivostjo BMW M GmbH in s tem oblikuje svoj razred.

Podatki za BMW X5 M50d:
Poraba goriva (kombinirana): 6,6 l/100 km
Emisije CO2 (kombinirane): 173 g/km

Design

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW X5 M50d.

Poleg ekskluzivnih značilnosti M Performance je BMW X5 M50d opremljen tudi z izbrano opremo paketa M Sport. Posebne vstopne odprtine za zrak v širokem podaljšanem sprednjem odbijaču dajejo športnemu terenskemu vozilu še močnejšo navzočnost. Inovativen pečat oddelka M GmbH je očiten v popolnem součinkovanju vseh komponent tega avtomobila M Performance, ki je optično in tehnično brezkompromisno predan čisti dinamiki.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW X5 M50d.

BMW X5 M50d ima gotovo edinstven videz. Ohišji zunanjih ogledal v barvi Ferric Grey in M logotip v temnem kromu in prav tako v barvi Ferric Grey lakirana ekskluzivna oprema paketa M Aerodynamics ga naredijo nezamenljivega. Trapezoidni končni izpušni cevi sta na voljo v črnem kromu. Označba modela v temnem kromu poudarja tesno povezavo z oddelkom M GmbH, ki zaznamuje tudi notranjost: voznika in sovoznika pozdravita vstopni letvi z napisom modela, medtem ko pri vsaki menjavi prestave pade v oči M logotip, ki krasi prestavno ročico 8-stopenjskega športnega menjalnika Steptronic.

VRSTNI 6-VALJNI DIZELSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Agregat združuje neposredno vbrizgavanje goriva preko skupnega voda in tristopenjsko turbinsko polnjenje s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Označujejo ga izjemno spontana odzivnost, visok navor že pri nizki vrtilni frekvenci in široko uporabno območje vrtilne frekvence.

Karakteristika motorja skrbi za zelo spontano dinamiko – 740 Nm navora, največja moč 280 kW (381 KM) in pospešek od 0 do 100 km/h v 5,3 sekunde. Te vozne lastnosti pri povprečni porabi 6,6 l/100 km z emisijami CO2 173 g/km kažejo na izjemno razmerje dinamike in učinkovitosti ter s tem znova poudarjajo moč inovacij BMW.

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE ZA BMW X5 M50d.

Koncept vozne dinamike BMW X5 M50d je prilagojen visoki zmogljivosti. Cilj je večji užitek v vožnji pri edinstvenem udobju in brezmejni vsestranskosti. Visoka agilnost in preciznost pri obnašanju vozila med vožnjo ter uravnotežena uglasitev vseh komponent pridejo do izraza pri vsakem izhodu iz ovinka. S svojimi obsežnimi spremembami so inženirji oddelka BMW M GmbH do potankosti izpopolnili značilnosti podvozja in krmilnega mehanizma tega ekskluzivnega športnega terenskega vozila.

 • Več športnosti: prilagodljivo M podvozje

  Prilagodljivo M podvozje skrbi za to, da je agilnost, značilna za BMW X5, pri BMW X5 M50d še intenzivneje usmerjena k športnosti. V obsegu opreme vključena dinamični nadzor blažilnikov in zračno vzmetenje na zadnji premi sta uglašena za posebej športno obnašanje vozila med vožnjo. S tem imate, med drugim, korist od preciznih, eksaktno nadzorovanih lastnosti pri obnašanju vozila med vožnjo.

 • Več agilnosti: paket prilagodljivega podvozja Dynamic

  S paketom prilagodljivega podvozja Dynamic doseže BMW X5 M50d maksimum pri agilnosti, preciznosti in prečni dinamiki. Glede na model prilagojen Dynamic Performance Control in oprema Dynamic Drive zagotavljata še bolj nevtralno zavijanje in minimalno bočno nagibanje karoserije pri vožnji skozi ovinek.

 • Več trakcije: BMW xDrive

  BMW X5 M50d je serijsko opremljen z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive s Performance Control. S tem se dosežejo edinstvene ravni dinamike, agilnosti in trakcije. Neodvisno od površine cestišča, športno terensko vozilo precizno sledi vsaki spremembi smeri z bistveno manjšimi popravki volana. Za značilno vozno dinamiko M Performance je bil sistem razvit s poudarkom na zadnjem kolesnem paru.

Steptronic

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

Za prenos moči je pri BMW X5 M50d odgovoren serijski 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic. Specifična nastavitev programov prestavljanja M Performance je bila prilagojena posebnemu potencialu zmogljivosti motorja. Prestave se lahko menjajo posebej športno prek prestavnih vzvodov na volanu. Poleg tega ima menjalnik na voljo funkcijo Launch Control. S tem zagotovi vozilu optimalen pospešek. Kompaktna konstrukcija, nizka masa in odlično součinkovanje s funkcijo Auto Start Start bistveno prispevajo k znižanju porabe goriva in vrednosti emisij.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Intenziviran užitek v vožnji.

Spoznajte celotno ponudbo avtomobilov M Performance.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.