PO MERI VAŠIH POTREB.

Udobje v BMW X5.

PO MERI VAŠIH POTREB.

Udobje v BMW X5.

PO MERI VAŠIH POTREB.Udobje v BMW X5.

Užitek v vožnji je prav tako vprašanje udobja: v BMW X5 lahko vedno uživate v popolnem udobju sedenja, odlični glasbi in najboljši zabavi.

Slike nadzornega prikazovalnika prikazujejo novo obliko uporabniškega vmesnika, ki bo predvidoma na voljo od 10/2016.

FUNKCIONALNOST.

Prostora na pretek za karkoli: prevažanje težjih ali nepraktičnih predmetov v BMW X5 ni noben problem – po zaslugi množice praktičnih možnosti z varčno izrabo prostora.
Tako v notranjosti kot zunaj se BMW X5 kaže ekstremno vsestranski. Npr. preko dvodelnih vrat prtljažnika: zgornji del vrat se odpre široko navzgor in omogoča udobno natovarjanje in raztovarjanje manjših ter lažjih predmetov. Odprt spodnji del tvori skupaj z dnom v prtljažniku pomožno ploščad, ki omogoča odlaganje prtljage pred natovarjanjem.
Zraven sodi vlečna kljuka, ki ni kos le skupni masi priklopnika med 2,7 in 3,5 tone (glede na motorizacijo), ampak nudi tudi visoko stopnjo varnosti: z nadzorom stabilizacije priklopnika se nevarno zanašanje prepozna pravočasno, kar preko hitrega zaviranja vlečnega vozila (in preko naletne zavore prikolice) kompozicijo ponovno pripelje do stabilnega položaja.
Enako vsestranska je tudi velikodušna notranjost. Zadnja sedežna klop je deljiva v razmerju 40 : 20 : 40, da se prostor fleksibilno prilagodi potnikom ali prtljagi. Za shranjevanje nekoliko manjših predmetov so na voljo dodatno razpoložljive možnosti, kot so odlagalni paket, predal za očala, vložki za žepe na vratih spredaj in zadaj ter kljuke, mreže in letve za pritrditev tovora z zankami v prtljažniku.

UDOBJE.

Dejavnik dobrega počutja z veliko začetnico: poudarki udobja in funkcionalnosti v BMW X5.

UDOBJE.

Dejavnik dobrega počutja z veliko začetnico: poudarki udobja in funkcionalnosti v BMW X5.

BANG & OLUFSEN HIGH END SURROUND SOUND SYSTEM.

Bang & Olufsen High End Surround Sound System nudi, po zaslugi nove tehnologije obdelave zvoka Dirac Dimensions, odprto in živo atmosfero, kjer se proizvaja izvrstna akustika.
Za to skrbi 16 zvočnikov z izhodno močjo 1200 vatov, vključno s centralnim zvočnikom na samodejno izvlekljivem armaturnem nosilcu. Ta zvočnik vključuje srednjetonec in Acoustic Lens Technology, ki skrbi za konstantno kakovost zvoka na vseh sedežih.
Sistem nudi izbiro med dvema nastavitvama zvoka: „Studio“ za brezhiben zvok in „Expanded“ za čutno razširitev zvočnega prostora. Svetlobna inscenacija posameznih okvirjev zvočnikov izpopolni avdiovizualno doživetje.
Bang & Olufsen High End Surround Sound System je na voljo le v kombinaciji z opremo TV funkcije ali navigacijskim sistemom Professional.

MULTIFUNKCIJSKI INSTRUMENTNI PRIKAZ.

Multifunkcijski instrumentni prikaz s tehnologijo Black Panel in 10,25''' diagonalo zaslona nudi osupljivo vizualno inscenacijo okroglih instrumentov, značilnih za BMW.
Hkrati podpira voznika preko prikaza pomembnih informacij, kar zaradi veliko informacij na enem mestu pomeni večjo koncentracijo na vožnjo in manj odvrnitev pozornosti.
V kombiniranem instrumentu se lahko prikažejo trije različni načini in njihove specifične značilnosti, ki so barvno in grafično prilagojene vsakemu posebej: Comfort, ECO PRO in Sport. V primerjavi z načinom Comfort, v načinu ECO PRO prevladuje modra barva, kjer novi prikazi EfficientDynamics in bonusnega dometa podpirajo voznika pri čim bolj učinkovitem slogu vožnje. V načinu Sport, ki je po obliki prepoznan po rdeči barvi, je dodatno na voljo prikaz o moči in izbrani prestavi.
Multifunkcijski instrumentni prikaz omogoča tudi prikazovanje navigacijskih podatkov, vključno z napotki asistenta za predvidevanje poti in prikazi seznamov za razvedrilne in telefonske funkcije.

SEDEŽI.

Vseeno, kje sedite – po zaslugi višjega položaja sedeža spredaj in fleksibilnosti zadaj, v BMW X5 vedno sedite v prvi vrsti.
Voznik in sovoznik v BMW X5 ne uživate le v X značilnem, višjem položaju sedenja, ampak tudi na dodatno razpoložljivih komfortnih sedežih. Zgornji del naslonjala, širina naslonjala, stegenska opora in višina naslona za glavo se lahko nastavljajo električno, da se zmanjšajo simptomi utrujenosti in izboljša splošno udobje sedenja.
Zadaj se lahko naslonjalo sedežne klopi glede na število potnikov ali količino prtljage preklopi v razmerju 40 : 20 : 40; s tem se lahko prtljažnik poveča na ogromnih 1870 l.
V ponudbi dodatne opreme razpoložljivi komfortni sedeži zadaj imajo na voljo udobno oblazinjenje in možnost individualne nastavitve. Kot nagiba naslonjala obeh zunanjih sedežev se lahko nastavlja individualno v šestih stopnjah za skupno 10 stopinj. Poleg tega se lahko komfortna sedeža v razmerju 60 : 40 vzdolžno premikata za 80 mm. S tem se po potrebi poveča prostor za noge oz. prtljažnik. Naslonjalo zadaj je v razmerju 40 : 20 : 40 lahko preklopno tudi v celoti.
Še več prostorske fleksibilnosti nudi tretja sedežna vrsta, ki vključuje dva udobna razklopna sedeža. Ta dodatna sedeža se lahko nastavljata posamično in usmerita v smeri vožnje.

RAZVEDRILNE VSEBINE ZADAJ PROFESSIONAL.

RAZVEDRILNE VSEBINE ZADAJ PROFESSIONAL.

Najboljša zabava.

Paket zabavne vsebine Professional zadaj zagotavlja odlično razvedrilo za potnike zadaj po zaslugi dveh ločenih barvnih zaslonov.

Dodatni predvajalnik Blu-Ray ali povezava HDMI zadaj omogoča predvajanje različnih filmov kakovosti HD na obeh 10,2'' zaslonih z ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih točk. Potniki lahko gledajo tudi televizijske programe, brskajo po internetu, dostopajo do raznih spletnih vsebin (odvisno od pogodbe mobilne telefonije), uporabljajo predvajalnik MP3, se zabavajo z igralno konzolo itd. Zvok se predvaja prek zvočnikov ali slušalk (uporabljajo se lahko tudi brezžične slušalke). Paket zabavne vsebine Professional zadaj se lahko udobno upravlja s pomočjo daljinskega upravljalnika. Potniki zadaj lahko dostopajo tudi do navigacijskih funkcij za načrtovanje poti in predloge (če je na voljo navigacijski sistem).

BMW SERVICE INCLUSIVE.

BMW SERVICE INCLUSIVE.

Po vaši meri prilagojen paket servisa in vzdrževanja.

Z BMW Service Inclusive naredite prvi korak do brezmejnega užitka v vožnji. Kajti bistvena servisna in vzdrževalna dela so v tem servisnem paketu že vključena.
BMW Service Inclusive tako za določeno časovno obdobje ali prevožene kilometre vključuje vse storitve, ki jih vaš BMW potrebuje in kolikor pogosto jih potrebuje. In z veljavnostjo po vsem svetu. Sem sodijo naslednja dela: servis motornega olja z dolivanjem (pogoj: redni servis motornega olja pri pooblaščeni mehanični delavnici BMW), servis mikrofiltra, filtra za gorivo, zračnega filtra in vžigalnih svečk, menjava zavorne tekočine, pregled vozila in drugi vzdrževalni obsegi v skladu s servisno knjigo.