MOČNA IN IZRAZNA.

Oblika BMW X5.

MOČNA IN IZRAZNA.

Oblika BMW X5.

Močni značaji se prepoznajo brez pomišljanja: BMW X5 s svojo navzočnostjo naredi vtis na opazovalca od prvega trenutka. Tudi v kakovostnem kokpitu BMW X5 na vso moč uživate vsak kilometer. Z višjim položajem sedeža imate vedno optimalen pregled nad cesto. In tudi najboljši razgled na izbrane materiale v notranjosti.

Slike nadzornega prikazovalnika prikazujejo novo obliko uporabniškega vmesnika, ki bo predvidoma na voljo od 10/2016.

MOČNA IN IZRAZNA.Oblika BMW X5.

Močni značaji se prepoznajo brez pomišljanja: BMW X5 s svojo navzočnostjo naredi vtis na opazovalca od prvega trenutka. Tudi v kakovostnem kokpitu BMW X5 na vso moč uživate vsak kilometer. Z višjim položajem sedeža imate vedno optimalen pregled nad cesto. In tudi najboljši razgled na izbrane materiale v notranjosti.

Slike nadzornega prikazovalnika prikazujejo novo obliko uporabniškega vmesnika, ki bo predvidoma na voljo od 10/2016.

OBLIKA ZUNANJOSTI.

S svojimi dinamičnimi sorazmerji je BMW X5 s tretjo generacijo takoj prepoznaven kot model BMW X. Vendarle ima nekatere nove oblikovne značilnosti, ki še močneje poudarijo njegov suveren videz in neprekosljivo vsestranskost.
Pomemben element izpopolnjene oblike je fokus na aerodinamiki. Oblika in funkcija se po zaslugi izrazitih aerodinamičnih elementov na sprednjem delu, zadku in bokih harmonično združita: velike vstopne odprtine za zrak, Air Curtain na podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak in na novo razvit Air Breather na zunanjem delu sprednjih okrovov koles poudarjajo športen značaj – hkrati pa prispevajo k znižanju porabe goriva in emisij CO2.
Na zadku se aerodinamična oblika nadaljuje. Aero Blade na D-stebričku ne skrbi le za optično razširitev avtomobila, ampak izboljša tudi zračne tokove.
Plosko in široko oblikovanje ledvičke BMW daje BMW X5 impozantno atletsko navzočnost. Ledvička in žarometa se združijo, da ustvarijo optično enotnost in poudarijo široko kolotečino vozila. Hkrati se vizualno težišče vozila s kratko razdaljo med A-stebričkom in sprednjo premo premakne naprej, kar še močneje poudari njegov vsekolesni pogon.

OBLIKA.

Močna dinamika, suverena športnost in ekskluzivna eleganca − v popolni dovršenosti: oblika BMW X5.

OBLIKA.

Močna dinamika, suverena športnost in ekskluzivna eleganca − v popolni dovršenosti: oblika BMW X5.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

Zelo kakovostno usnje, oplemenitene površine, razpoloženjska razsvetljava in maksimalno prostorsko udobje: potopite se v notranjost BMW X5 in občutite njegovo ekskluzivnost.

  • Elegantna atmosfera dobrega počutja

    Medtem ko je karoserija BMW X5 zaznamovana z impozantno navzočnostjo, je v notranjosti fokus usmerjen na občutno eleganco. Horizontalne poteze in površine z bogatim kontrastom povečujejo občutek prostornosti. Prvovrstno obdelani materiali in zelo kakovostne notranje obloge, kombinirane s široko izbiro oblazinjenj, barv in razpoloženjsko razsvetljavo, ustvarjajo neprekosljivo atmosfero dobrega počutja.

  • Pregleden kokpit

    Velik pomen se pripisuje optimalni preglednosti. Višji in za modele BMW X značilen položaj sedeža omogoča optimalen pogled na cesto. Vsi upravljalni elementi, kakor tudi nov upravljalnik iDrive Touch z dodatnim navigacijskim sistemom Professional in prvič razpoložljivim prostostoječim nadzornim prikazovalnikom, so usmerjeni k vozniku. Notranje ogledalo z avtomatskim zasenčenjem skrbi za še več udobja in varnosti.

AMBIENT.

Kdor sedi v BMW X5, takoj začuti: prava popolnost se kaže v seštevku vseh podrobnosti. Velikodušna in luksuzna notranjost navduši s skrbno izbiro plemenitih materialov in njihovo prvovrstno obdelavo.
Najboljše usnje sreča elegantno okrasje − kar zlasti z individualno postavitvijo prijetne svetlobe, ki jo nudi dodaten paket luči z ambientno razsvetljavo, ustvarja atmosfero najvišje ekskluzivnosti.
Raznovrstno električno nastavljiva komfortna sedeža za voznika in sovoznika, ki sta na voljo v okviru osnovne opreme, prispevata k posebej sproščujoči in neutrudljivi vožnji. Z zelo kakovostnim prostostoječim nadzornim prikazovalnikom in dodatnim Bang & Olufsen High End Surround Sound System z izjemno akustiko, se tukaj popolnost dovrši v doživetje za vse čute.

OBLIKA LUČI.

Paket luči vključuje številne LED luči in daje notranjosti eleganten ambient, ki vabi potnike na sprostitev. Razsvetljava z uprizoritvijo dobrodošlice za voznika ustvari svetlobno preprogo pred vozilom.

Ambientalna razsvetljava poudari salonsko atmosfero v notranjosti. Devet vnaprej določenih oblik luči v modri, beli in oranžni barvi napolni notranjost s pomirjevalno in sproščujočo mešanico neposrednih in posrednih svetlobnih virov. Svetlobni viri ambientalne razsvetljave se med drugim nahajajo tudi na okrasnih oblogah, v prostoru za noge spredaj in zadaj ter na vseh žepih in oblogah na vratih. Zadaj so nameščene praktične bralne luči. LED luči na zunanjosti, kot je LED osvetlitev polja pred vozilom z integriranimi lučmi v kljukah na vratih, ki se aktivira pri vstopanju in izstopanju, nudijo dodatno vsakodnevno udobje.

PRILAGODLJIVI LED ŽAROMETI.

Prilagodljivi LED žarometi z dnevni svetlobi podobno barvo luči, avtomatsko prilagajajo svojo porazdelitev svetlobe aktualni hitrosti in zasuku volana.
Prilagodljivi LED žarometi vključujejo akcentno luč, LED svetlobne obroče, zasenčeno funkcijo, BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolgo luč), LED sprednjo meglenko, luč za osvetlitev notranje strani ovinka, smernik, dnevno luč in prilagodljivo luč, ki aktivno sledi ovinku s spremenljivo porazdelitvijo svetlobe. Vse funkcije brez izjeme so na voljo v LED tehniki.
Porazdelitev svetlobe se avtomatsko prilagaja aktualni hitrosti in je odvisna od zasuka volana. Dnevni svetlobi podobna barva luči in optimalna, homogena osvetlitev cestišča izboljšata vidljivost in omogočata neutrudljivo vožnjo ponoči. Štirje LED svetlobni obroči skrbijo za nezamenljiv videz, tudi podnevi.