VODJA.

Novo vozilo BMW X5.

VODJA.Novo vozilo BMW X5.

Šef je tukaj in je postavil vse na svoje mesto: novo vozilo BMW X5. Njegova navzočnost se kaže na njegovem obrazu – pokončna, močna in elegantna. Mogočna enodelna rešetka hladilnika v obliki ledvičk nakazuje, kaj se bo zgodilo, ko bo močno zajela sapo. Zaradi izrazite X oblike žarometov pa je povsem jasno, kdo bo prevzel vodstvo. Novo vozilo BMW X5, ki je opremljeno z novimi tehnologijami za večjo varnost in najvišjo vozno dinamiko na vsaki površini, dobro ve, kam iti. In kako priti prvi.

BMW X5 xDrive40i(3)(4):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,8–8,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 200–193

Read more

KAKOVOST VODENJA KRAT 5 .

 • 01 Značilna X laserska luč z modrimi elementi
 • 02 Največja vozna dinamika zahvaljujoč paketu xOffroad z zračnim vzmetenjem na obeh premah
 • 03 Značilna X oblika, interpretirana z izjemno močjo
 • 04 Popolna povezava, zahvaljujoč inovativni tehnologiji povezljivosti in asistenčnim sistemom za voznika
 • 05 Pametno upravljanje prtljažnega prostora⁽⁴⁾ za največje udobje
Pogled s strani vozila BMW X5, oba dela vrat prtljažnika sta odprta
Posnetek prtljažnika BMW X5

POPOLNO UPRAVLJANJE.

Prtljažnik vozila BMW X5 ponuja udobje nove generacije. Za udobno nakladanje in razkladanje se lahko spodnji in zgornji del ločenih vrat prtljažnika odpirata in zapirata popolnoma električno. V povezavi s komfortnim dostopom za to zadostuje že kratek usmerjen zamah z nogo pod zadnjim odbijačem. Paket prtljažnika(4) zagotavlja urejenost in varnost: z odpiranjem vrat prtljažnika se električno prekrivalo za prtljago v prtljažniku povleče nazaj in se skrije pod vstavljeni pod s pritiskom gumba, medtem ko vgrajene drsne in proti zdrsne letve zagotavljajo prtljagi potrebno pritrditev in oporo med vožnjo.

Novo vozilo BMW X5 pooseblja DNK družine vozil BMW X. V svoji četrti generaciji je ta model vozila najbolj izrazit do danes na področju navzočnosti in sodobnosti. Opredeljuje nov X oblikovni jezik na robusten, jasen in natančen način. Nova notranjost pa ponuja še več razkošja in intuitiven koncept upravljanja.
Adrian van Hooydonk, direktor oddelka oblikovanja pri podjetju BMW Group
Kokpit in koncept upravljanja vozila BMW X5

NADZORNO SREDIŠČE.

Inovativen koncept upravljanja v vozilu BMW X5.

NADZORNO SREDIŠČE.

Inovativen koncept upravljanja v vozilu BMW X5.

Inovativen koncept upravljanja operacijskega sistema BMW 7.0 zagotavlja še bolj enostavno upravljanje funkcij vozila s pomočjo gest, govora, zaslona na dotik in upravljalnika iDrive – povsem intuitivno. Za ta namen smo posodobili funkcionalnosti upravljalnika. Na primer, vse digitalne storitve, kot so aplikacije, se lahko zdaj izberejo neposredno.

Read more

VEDNO DVA KORAKA SPREDAJ.

Digitalne storitve in asistenčni sistemi za voznika v vozilu BMW X5.

Popolnoma povezani, samozavestno naprej. Vozilo BMW X5 je opremljeno z najnovejšo generacijo tehnologij povezljivosti BMW. Inteligentne digitalne storitve in asistenčni sistemi za voznika ustvarjajo brezhibno povezavo z zunanjim svetom ter vam zagotavljajo največje udobje in največjo možno varnost zahvaljujoč intuitivnemu upravljanju.

Read more
BMW X5 Remote Software Upgrade

Vedno aktualne.

Ali želite, da je vaše vozilo BMW opremljeno z najnovejšo programsko opremo? Z Remote Software Upgrade bo vaše vozilo BMW vedno kot novo. Udobno, zanesljivo in brez stresa – ne da bi morali obiskati svojega trgovca z vozili BMW. Posodobitve se namestijo po zraku (over the air), prav tako kot na vašem pametnem telefonu.

Read more
BMW X5 Digital Key

Udobje brez ključa.

Zakaj bi morali vstavljati avtomobilski ključ, če imate svoj pametni telefon s seboj? Digital Key vam omogoča odklepanje in zaklepanje vašega vozila BMW ter tudi zagon motorja brez potrebe po fizičnem ključu. Na svoj pametni telefon si ga lahko prenesete prek aplikacije BMW Connected ter ga delite z družino in prijatelji.

Trajanje je eno leto.

Read more
BMW X5 Connected Navigation

Neposredno do cilja.

Da bi v bližini cilja našli parkirni prostor? S pomočnikom za parkirni prostor je to enostavno. Predlaga vam prosta mesta v parkirnih garažah ali na ulici in po izbiri najde najboljšo pot za vas z največjo verjetnostjo razpoložljivega prostora za parkiranje. Parkirni listek lahko brezgotovinsko poravnate kar s kartico ParkNow.

Veljavnost znaša tri leta.

Read more
Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo v vozilu BMW X5

VZORNIK ZA RAVNOVESJE DELO-DELO.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo.

VZORNIK ZA RAVNOVESJE DELO-DELO.

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo.

Vozilo BMW X5 xDrive40i(4) črpa iz vseh svojih virov. Nadalje razvit agregat BMW TwinPower Turbo zagotavlja moč, ki skupaj z vrhunsko trakcijo pogona na vsa kolesa xDrive obljublja užitek v vožnji na najvišji ravni. 6-valjni bencinski motor razvije izjemnih 250 kW (340 KM), pri čemer se gorivo vbrizgava v valje s tlakom do 350 barov za še učinkovitejše zgorevanje. Tlak, ki ga vozilo BMW X5 samozavestno pretvarja v največjo učinkovitost.

Read more

SAMOZAVEST JE NAELEKTRENA.

BMW X5 xDrive45e iPerformance

Kdor želi vodstvo prevzeti trajnostno in odgovorno, mora v prihodnost usmerjene tehnologije prinesti na cesto. S tehnologijo BMW EfficientDynamics eDrive, vozilo BMW X5 xDrive45e iPerformance samozavestno utira pot. Rezultat: več moči, boljši pospešek, daljši doseg, znatno manjša poraba goriva in še nižje emisije. Hkrati pa čustva pri vožnji s priključnim hibridnim vozilom BMW X5 ne poznajo meja.

Read more

Vodilne sile.

Inovativni pogonski koncept vozila BMW X5 xDrive45e iPerformance je sestavljen iz novega, še zmogljivejšega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo in izredno učinkovitega elektromotorja eDrive. S sistemsko močjo 290 kW (394 KM) in 600 Nm navora doseže kombinirano porabo goriva 2,1 l/100 km. Priključno hibridno vozilo BMW X5 pospeši od 0 do 100 km/h v 5,6 sekunde. Izjemna zmogljivost, ki zahvaljujoč tehnologijam BMW EfficientDynamics obljublja čisto vozno dinamiko in je hkrati še bolj ekonomična pri porabi. Tudi vrednost emisij CO2 se lahko znatno zmanjša na vsega 49 g/km.

Read more

Inteligentno učinkoviteje.

Z izključno električnim dosegom, ki zdaj znaša 80 km, se priključnemu hibridnemu vozilu BMW X5 odpirajo nova obzorja. To je mogoče zahvaljujoč konceptu BMW iPerformance, v katerem ima ključno vlogo inteligentno upravljanje energije. To usklajuje medsebojno delovanje vseh pogonskih komponent in optimizira učinkovitost hibridnega pogona s predvidljivo strategijo delovanja. V tem procesu se na primer na podlagi navigacijskih podatkov izračunajo odseki poti, ki so najbolj primerni za uporabo elektromotorja ali polnjenje visokonapetostne baterije. Vozilo BMW X5 xDrive45e iPerformance ima tudi različne načine pogona, ki lahko močno vplivajo na vrednosti dejanske porabe. Visokonapetostno baterijo lahko enostavno napolnite doma prek gospodinjske vtičnice, s polnilno postajo BMW i Wallbox ali na poti na javnih polnilnih postajah.

Read more

Nadaljevanje z inovacijami.

Da boste vedno obveščeni o trenutnih vrednostih porabe goriva in učinkovitosti svojega vozila BMW X5 xDrive45e iPerformance, lahko s pomočjo pametnega telefona (iOS ali Android) prek aplikacije BMW Connected prikličete hibridne funkcije, kot so napolnjenost baterije, preostali doseg in lokacija najbližje polnilne postaje. Postopek polnjenja lahko upravljate s funkcijami na daljavo in merite učinkovitosti vsake vožnje, s pomočjo koristnih nasvetov pa lahko dosežete še večji doseg. Če želite zagotoviti popolno počutje med vožnjo, lahko temperaturo v vozilu zelo enostavno predhodno nastavite prek upravljalnika iDrive ali aplikacije BMW Connected.

Read more
Slika vozila BMW X5 M50d pri vožnji v mestu ponoči

NOVO VOZILO BMW X5 M50D.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  Vrednosti za vozila, ki so označena s (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.

  (4) Predvidoma na voljo od četrtega četrtletja 2018 naprej.