EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X6 M50d: 381 KM, 280 kW.

BMW M Performance
BMW M Performance

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X6 M50d: 381 KM, 280 kW.

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.BMW X6 M50d: 381 KM, 280 kW.

V součinkovanju pogona, tehnike podvozja in oblikovanja se v BMW X6 M50d združi vse strokovno znanje inženirjev BMW M. Nastal je avtomobil M Performance, ki navdušuje z osupljivo kombinacijo čiste dinamike, udobja in vsestranskosti. Brezkompromisno združi kvalitete modela BMW X z visoko zmogljivostjo BMW M GmbH in s tem oblikuje svoj razred.

Podatki za BMW X6 M50d:
Poraba goriva (kombinirana): 6,6 l/100 km
Emisije CO2 (kombinirane): 173 g/km

Design

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW X6 M50d.

M geni in brezkompromisna dinamika so pri BMW X6 M50d vidni že na prvi pogled. Avtomobil M Performance se po videzu razlikuje od serijskih predstavnikov z vrsto edinstvenih in ekskluzivnih podrobnosti. Za to med drugim skrbijo posebne vstopne odprtine za zrak v širokem podaljšanem sprednjem odbijaču iz serijskega paketa M Sport. Vrhunskemu športniku s 381 KM dajejo še močnejšo navzočnost. S še bolj izostreno vozno dinamiko, visoko čustvenostjo in edinstveno ekskluzivnostjo določa BMW X6 M50d zunaj in znotraj nova merila v segmentu Sports Activity Coupé.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW X6 M50d.

Oblikovni elementi v akcentni barvi.

Posebni lakirani dodatki v barvi Ferric Grey v vstopnih odprtinah za zrak širokega podaljšanega sprednjega odbijača dajejo BMW X6 M50d še intenzivnejšo navzočnost.

20'' M lita alu. platišča Double-spoke 468 M.

Lita alu. platišča, ki so dodatno na voljo le za model M Performance, poudarjajo športnost in ekskluzivnost.

Ohišja zunanjih ogledal v akcentni barvi.

Obokana ohišja zunanjih ogledal so na voljo v barvi Ferric Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.

M logotip v temnem kromu.

Z M logotipom v temnem kromu se elegantno poudari, da gre pri BMW X6 M50d za avtomobil M Performance.

Trapezoidni končni izpušni cevi.

Edinstven videz obojestranskih končnih izpušnih cevi iz črnega kroma poudarja dinamično zunanjost.

Označba modela v temnem kromu.

Posebna oznaka modela na zadku v akcentni barvi poudarja tesno sorodstvo BMW X6 M50d z modeli BMW M.

Vstopne letve z označbo modela.

Ekskluzivna aluminijasta vložka z oznako modela zbudita pri voznikih in sovoznikih veselje do težko pričakovanega voznega doživetja.

VRSTNI 6-VALJNI DIZELSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Vrstni 6-valjni dizelski motor M Performance TwinPower Turbo v BMW X6 M50d navdušuje s svojo izjemno dinamiko pri osupljivi učinkovitosti. To je med drugim možno zaradi tristopenjskega turbinskega polnjenja s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Visoko razvit pogonski sklop se odziva izredno spontano. Visok navor je na voljo že pri nizki vrtilni frekvenci, medtem ko je uporabno območje vrtilne frekvence posebej široko. Izraženo v številkah: 280 kW (381 KM). 740 Nm navora pri 2000 do 3000 vrt/min. Od 0 do 100 km/h v 5,2 sekunde. Največja hitrost 250 km/h. Povprečna poraba goriva znaša 6,6 litra na 100 km in emisije CO2 173 g/km. Po zaslugi tehnologije Blue Performance, BMW X6 M50d serijsko izpolnjuje emisijski standard EU6.

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE ZA BMW X6 M50d.

Koncept vozne dinamike BMW X6 M50d je prilagojen visoki zmogljivosti. Cilj je večji užitek v vožnji pri edinstvenem udobju in brezmejni vsestranskosti. Visoka agilnost in preciznost pri obnašanju vozila med vožnjo ter uravnotežena uglasitev vseh komponent pridejo do izraza pri vsakem izhodu iz ovinka. S svojimi obsežnimi spremembami so inženirji oddelka BMW M GmbH do potankosti izpopolnili značilnosti podvozja in krmilnega mehanizma tega ekskluzivnega športnega terenskega kupeja.

 • Več športnosti: prilagodljivo M podvozje

  Prilagodljivo M podvozje skrbi za to, da je agilnost, značilna za BMW X6, pri BMW X6 M50d še intenzivneje usmerjena k športnosti. V obsegu opreme vključena dinamični nadzor blažilnikov in zračno vzmetenje na zadnji premi sta uglašena za posebej športno obnašanje vozila med vožnjo. S tem imate, med drugim, korist od preciznih, eksaktno nadzorovanih lastnosti pri obnašanju vozila med vožnjo.

 • Več agilnosti: paket prilagodljivega podvozja Dynamic

  S paketom prilagodljivega podvozja Dynamic doseže BMW X6 M50d maksimum pri agilnosti, preciznosti in prečni dinamiki. Glede na model prilagojen Dynamic Performance Control in oprema Dynamic Drive zagotavljata še bolj nevtralno zavijanje in minimalno bočno nagibanje karoserije pri vožnji skozi ovinek.

 • Več trakcije: BMW xDrive

  BMW X6 M50d je serijsko opremljen z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive s Performance Control. S tem se dosežejo edinstvene ravni dinamike, agilnosti in trakcije. Neodvisno od površine cestišča, Sports Activity Coupé precizno sledi vsaki spremembi smeri z bistveno manjšimi popravki volana. Für die M Performance typische Fahrdynamik wurde das System zudem hinterradbetont ausgelegt.

Steptronic

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

Za prenos moči je pri BMW X6 M50d odgovoren serijski 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic. Specifična nastavitev programov prestavljanja M Performance je bila prilagojena posebnemu potencialu zmogljivosti motorja. Prestave se lahko menjajo posebej športno prek prestavnih vzvodov na volanu. Poleg tega ima menjalnik na voljo funkcijo Launch Control. S tem zagotovi vozilu optimalen pospešek. Kompaktna konstrukcija, nizka masa in odlično součinkovanje s funkcijo Auto Start Start bistveno prispevajo k znižanju porabe goriva in vrednosti emisij.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Intenziviran užitek v vožnji.

Spoznajte celotno ponudbo avtomobilov M Performance.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Podatki o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik. Vrednosti porabe so bile določene na osnovi preskusnega cikla ECE.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.