POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika iz BMW ConnectedDrive v BMW X6.

Popoln partner: BMW X6 vam po želji močno olajša stvari v življenju. Z inteligentnimi sistemi, ki vam nudijo podporo na različne načine. Tako npr. avtomatski parkirni asistent in Surround View olajšata manevriranje v nepreglednih situacijah. Za maksimalno udobje. Za maksimalno varnost. Za vaš užitek v vožnji.

DRIVING ASSISTANT PLUS.

Oprema Driving Assistant Plus ne vključuje le sistemov opreme Driving Assistant, kot so opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo rahlega zaviranja v mestu. Dodatno udobje nudita tudi aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go in asistent pri zastoju.


Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti vzdržuje nastavljeno hitrost in razdaljo do spredaj vozečega vozila do hitrosti 210 km/h. Vozilo samo prevzame speljevanje in upočasnjevanje, medtem ko se izbrana razdalja tudi v počasi premikajočem se prometu in v koloni vzdržuje vse do zaustavitve vozila. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira. Postopoma, najprej z opozorilnim simbolom, nato z utripanjem opozorilnega simbola in zvočnega piska, na koncu pa z odločnim zaviranjem.


Asistent pri zastoju v monotonih prometnih razmerah razbremeni voznika. Sistem omogoča, da v gostem prometu pri hitrosti do 60 km/h „križarite“ in se tako sproščeno prebijete skozi zastoj. Asistent avtomatsko ohranja razdaljo do spredaj vozečega vozila in avtonomno nadzoruje hitrost vozila vse do popolne zaustavitve, medtem ko aktivno posega v krmilni mehanizem.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head Up projektor projicira vse pomembne informacije za vožnjo neposredno v voznikovo vidno polje, kar mu omogoča popolno koncentracijo na vožnjo. Prikaz vključuje podatke, kot so trenutna hitrost in – odvisno od opreme – navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja, telefonski in razvedrilni seznami, skupaj z informacijami in opozorili različnih asistenčnih sistemov za voznika. Ikone, ki se projicirajo na vetrobransko steklo, se prikažejo v barvah in z visoko ločljivostjo. Slika projekcije se prikaže, kot da bi se nahajala pribl. 2,3 m pred vozilom. To omogoča, skupaj z optimalno postavitvijo, da se informacije zaznajo hitro, udobno in z minimalnim odvračanjem pozornosti. Svetlost projekcije se avtomatsko prilagodi zunanjim svetlobnim pogojem. Na voljo sta dnevni in nočni prikaz, lahko pa se nastavi tudi višina prikaza. Hkrati lahko voznik sam izbere, katere informacije naj se prikažejo poleg trenutne hitrosti in opozoril asistenčnih sistemov za voznika.

PARKIRNI ASISTENT.

Avtomatski parkirni asistent predstavlja novo generacijo udobnega parkiranja v BMW. Sistem izbere prestavo za vožnjo naprej oziroma vzvratno prestavo, obrača volan in samodejno dodaja plin ali zavira. Voznik mora pred postopkom parkiranja zgolj vklopiti smernik in pritisniti tipko PDC ter opazovati okolico vozila, pri čemer ga podpira avtomatsko aktivirana vzvratna kamera. Na koncu manevra sistem vklopi prestavo P. Pri hitrosti do 35 km/h in največji bočni oddaljenosti 1,5 m do vrste parkiranih vozil, ultrazvočni senzorji BMW preko nadzornega prikazovalnika prikazujejo vsako z voznim pasom vzporedno parkirno mesto, ki pride v poštev.

BMW NIGHT VISION Z DYNAMIC LIGHT SPOT.

Izvrstna vidljivost tudi ponoči: BMW Night Vision z Dynamic Light Spot prepozna osebe in velike živali v temi že od daleč – in jih ciljno osvetli.
Kamera s toplotno sliko v sprednji rešetki v obliki dvojne ledvičke posreduje slike oseb in živali neposredno na nadzorni prikazovalnik. Inteligentni zgodnji opozorilni sistem z usmerjenim žarkom: ko dolga infrardeča luč v temi zazna pešce ali večje živali, sistem nanje usmeri dva snopa Dynamic Light Spot z ločenim upravljanjem, brez neprijetne zaslepitve. Tako voznik kot osvetljena oseba, preko luči prejmeta zelo učinkovito opozorilo pred morebitno nevarno situacijo.
Dodatna opozorila prejme voznik pri aktivirani toplotni sliki v kombiniranem instrumentu ali preko barvnega BMW Head Up projektorja. Pri resni nevarnosti zaradi zaznanih oseb ali živali hkrati zadoni opozorilni pisk in zavore se nastavijo v najvišjo pripravljenost za zaviranje. BMW Night Vision z Dynamic Light Spot je inovacija iz BMW ConnectedDrive.

SURROUND VIEW.

Surround View vključuje sisteme s kamero Top View, vzvratno kamero in Panorama View. Kameri v ohišjih zunanjih ogledal, širokokotna sprednja kamera in vzvratna kamera omogočajo 360° panoramski razgled, kakor tudi panoramski pogled naprej in nazaj.
Top View zajema 360° panoramski razgled okoli vozila in za udobno manevriranje pripravi računalniško obdelan prikaz iz „ptičje perspektive“. Širokokotna kamera Side View med dvojno ledvičko spredaj in vzvratna kamera omogočata panoramski pogled pred in za vozilom. Opozorilo pred prečnim prometom najprej opozori voznika preko rumenih stolpcev na stranskih robovih slike in rumenega opozorilnega trikotnika.
Sistemi s kamero se aktivirajo preko izbire prestave „R“, tipke PDC ali tipke Side View. Prikaz se izvaja preko nadzornega prikazovalnika. Pri tem se lahko izbira med tremi možnostmi, to je vzvratno kamero, Top View in Panorama View. Od hitrosti 15 km/h se funkcija Side View avtomatsko deaktivira.

NAVIGACIJSKI SISTEM PROFESSIONAL Z UPRAVLJALNIKOM IDRIVE TOUCH.

Navigacijski sistem Professional vključuje elegantno obliko in izjemen obseg storitev: omogoča preprosto in enostavno uporabo navigacijskega sistema, ki je brezhibno integriran v vozilo BMW, vključno s konceptom upravljanja iDrive in upravljalnikom iDrive Touch.


Sistem obsega napravo za prostoročno telefoniranje z USB vmesnikom in ovnim upravljanjem, radio BMW Professional z DVD pogonom in 20 GB spomina za shranjevanje glasbenih datotek. Vgrajen 10,25" LCD barvni zaslon s funkcijo deljenega zaslona (glasni in pomožni zaslon) je oblikovan za optimalno berljivost in jasnost.


Posodobitve zemljevidov so tri leta brezplačno na voljo pri trgovcih z vozili BMW. V okviru BMW ConnectedDrive, sistem v izbranih evropskih državah tri leta avtomatsko posodablja zemljevid do štirikrat letno.

Navigation system Professional.

  • Upravljalnik iDrive Touch

    Upravljalnik iDrive Touch z gumbi za neposreden dostop do menija, osem funkcijskih zaznamkov in glasovno upravljanje nudijo intuitivno upravljanje, s tem da omogočajo vnašanje naslova cilja v obliki rokopisa na površini, ki je občutljiva na dotik. Po zaslugi tridimenzionalnega prikaza zemljevida, ki uporablja slike satelitov v svojem ozadju – z izbranimi znamenitostmi v foto realističnem prikazu – postane navigacija fascinantno vizualno doživetje.