BMW iX3, G08, 2020, kovinska barva Mineral White, modeli in oprema

THE iX3

BMW i

SPLOH PRVI BMW iX3: MODELI IN OPREMA

THE iX3SPLOH PRVI BMW iX3: MODELI IN OPREMA

BMW iX3 na novo opredeljuje vožnjo brez emisij. S tehnologijo BMW eDrive pete generacije prvo popolnoma električno športno terensko vozilo združuje napredni pogon elektromotorja z izjemno vozno dinamiko družine BMW X. Inovativni ukrepi, kot je prilagodljiva rekuperacija, nadaljnje povečajo učinkovitost: med zaviranjem se energija ponovno pridobiva z inteligentnim prilagajanjem stopnje pojemka in zavornega učinka glede na različne odločilne dejavnike. Oprema, kot je standardno prilagodljivo podvozje, zagotavlja užitek v vožnji z dosegom do 460 km*, kar je nadvse primerno za vsakodnevno uporabo. Hkrati inteligentni sistemi za pomoč vozniku in digitalne storitve pomenijo, da boste na vsakem metru svojega potovanja potovali varno in udobno. S prilagojenimi izdelki in storitvami BMW Charging pa postane polnjenje vašega BMW iX3 izjemno enostavno in učinkovito.

* Podatki so bili izračunani v skladu z merilno metodo WLTP.

Preberi več

MODELI IN MOŽNOSTI OPREME ZA BMW iX3.

Model Inspiring

Specifikacija opreme "Inspiring" dopolnjuje obsežno osnovno različico z nadaljnjo funkcionalno vsebino, ki povečuje udobje in varnost. Poleg številnih praktičnih podrobnosti ogrevanje prednjih sedežev in ambientalna razsvetljava ustvarjata vzdušje dobrega počutja v vašem BMW.

BMW iX3, G08, 2020, model Inspiring, Sophisto Grey Brilliant Effect, tričetrtinski pogled od spredaj

Specifikacija opreme "Inspiring" dopolnjuje obsežno osnovno različico z nadaljnjo funkcionalno vsebino, ki povečuje udobje in varnost. Poleg številnih praktičnih podrobnosti ogrevanje prednjih sedežev in ambientalna razsvetljava ustvarjata vzdušje dobrega počutja v vašem BMW.

 • Zunanjost

 • Notranjost

Model Impressive

Specifikacija opreme "Impressive" temelji na specifikaciji "Inspiring" in navdušuje s širokim naborom dodatnih funkcij, ki zagotavljajo še več udobja in varnosti. Poleg športnih 20-palčnih aerodinamičnih platišč in estetskih prilagodljivih LED-žarometov, specifikacija opreme "Impressive" navdušuje z nadaljnjimi funkcijami, ki vas razbremenijo med vožnjo in zagotavljajo še bolj sproščujočo izkušnjo vožnje.

BMW iX3, G08, 2020, model Impressive, kovinska barva Mineral White, tričetrtinski pogled od spredaj

Specifikacija opreme "Impressive" temelji na specifikaciji "Inspiring" in navdušuje s širokim naborom dodatnih funkcij, ki zagotavljajo še več udobja in varnosti. Poleg športnih 20-palčnih aerodinamičnih platišč in estetskih prilagodljivih LED-žarometov, specifikacija opreme "Impressive" navdušuje z nadaljnjimi funkcijami, ki vas razbremenijo med vožnjo in zagotavljajo še bolj sproščujočo izkušnjo vožnje.

 • Zunanjost

 • Notranjost

NAELEKTRENA VOZNA DINAMIKA BMW iX3.

Tehnologije pogonskega sklopa in podvozja BMW iX3 na kratko.

BMW iX3 svojo posebno vozno dinamiko in učinkovito zmogljivost dolguje predvsem tehnologiji BMW eDrive pete generacije. Električna pogonska enota, ki združuje elektromotor, menjalnik in močnostno elektroniko v aluminijastem ohišju, je zasnovana za največjo učinkovitost in užitek v vožnji. Visokonapetostna baterija s posebej razvitimi litij-ionskimi celicami napaja elektromotor. Neposredni pogon zagotavlja največji navor z mirujočega starta ter omogoča spontano in neprekinjeno pospeševanje. V kombinaciji s prilagodljivim podvozjem, ki karakteristike blažilnikov prilagaja ustreznim voznim razmeram, sta vrhunsko udobje in natančna vozna dinamika samoumevna na vseh cestah. Na ta način BMW iX3 nudi popoln preplet med učinkovitostjo, zmogljivostjo in samozavestno spokojnostjo. Hkrati izjemni oblikovni poudarki v modri barvi BMW i in napredne tehnologije, kot so opcijska 20-palčna aerodinamična platišča ali BMW Iconic Sounds Electric, poudarjajo ekskluzivnost vozila. Opcijska ledvička, ki je del BMW Individual Shadow Line visokega sijaja z razširjeno vsebino, skupaj z okvirji oken in strešnimi letvami v črni barvi visokega sijaja omogoča, da še nadalje poudarite dinamiko. Vsako potovanje z BMW iX3 tako postane neponovljiva naelektrena pustolovščina.

BMW iX3, G08, 2020, kovinska barva Mineral White, tričetrtinski pogled od spredaj, vožnja po cesti
Električni pogonski sklop pete generacije, BMW iX3, G08, 2020

Električni pogonski sklop.

Visoko integrirana pogonska enota združuje elektromotor, menjalnik in močnostno elektroniko v aluminijastem ohišju, s čimer prihrani prostor in maso. Neposredno, spontano izvrševanje zahtev pri pospeševanju zagotavlja značilen užitek v vožnji BMW. Upravljanje brez redkozemeljskih elementov pa pomeni, da je elektromotor še posebej trajnosten.
Rekuperacija, regeneracija zavorne energije, BMW iX3, G08, 2020

Sistem za rekuperacijo.

Sistem za rekuperacijo pretvarja kinetično energijo, sproščeno med upočasnjevanjem in zaviranjem, v električno energijo in z njo napaja visokonapetostno baterijo pogona, s čimer poveča doseg. Prilagodljivost stopnje rekuperacije v štirih fazah omogoča večjo individualizacijo in znatno povečanje udobja.
Visokonapetostna baterija, BMW iX3, G08, 2020

Visokonapetostna baterija.

Visokonapetostna baterija s posebej razvitimi litij-ionskimi celicami za shranjevanje energije napaja elektromotor, v podvozje pa je vgrajena tako, da je zaščitena pred trki. Polniti jo je mogoče na gospodinjski vtičnici, BMW Wallbox ali javnih polnilnih postajah. Sistem za upravljanje baterije zagotavlja učinkovite postopke polnjenja in optimalno pogonsko moč.
20-palčna aerodinamična platišča 843 dvobarvna s kombiniranimi pnevmatikami, BMW iX3, G08, 2020, kovinska barva Mineral White, pogled od blizu na kolo

20-palčna aerodinamična platišča 843 dvobarvna s kombiniranimi pnevmatikami.

20-palčna aerodinamična platišča 843 dvobarvna Jet Black s kombiniranimi pnevmatikami, stružena visok sijaj, velikost spredaj 8 J x 20 s pnevmatikami 245/45 R20, velikost zadaj 9,5 J x 20 s pnevmatikami 275/40 R20.
BMW IconicSounds Electric, BMW iX3, G08, 2020, vožnja na ulici

BMW IconicSounds Electric.

Z BMW IconicSounds Electric lahko še nadalje krepite čustveno izkušnjo popolnoma električne vožnje. Produkcija zvoka vam omogoča takojšnje zvočne povratne informacije o različnih manevrih vožnje. Zvočni izhod v notranjosti zagotavlja zvočni sistem, v okolici pa komponente zvočne zaščite za pešce.
Prilagodljivo podvozje, BMW iX3, G08, 2020, prestavna ročica

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vsem voznim razmeram, kar izboljša udobje pnevmatik in vozno dinamiko. Standardna nastavitev COMFORT ponuja visoko raven udobja vožnje.
BMW iX3, G08, 2020, sistemi za pomoč vozniku, videoposnetek

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU V BMW iX3.

TEHNOLOGIJE BMW iX3.

Pomoč vozniku in povezljivost v BMW iX3.

BMW iX3 utira pot. Najsodobnejši sistemi za pomoč vozniku, kot je standardni Driving Assistant Professional, vas podpirajo z delno avtomatizacijo v vseh voznih razmerah. Zahvaljujoč Surround View skupaj s parkirnim asistentom in asistentom pri vzvratni vožnji, parkirni asistent Plus nadvse olajša parkiranje in manevriranje vozila. BMW Intelligent Personal Assistant vam vedno stoji ob strani kot vrhunski avtomobilski strokovnjak. Zagotavlja vam podrobnosti o stanju vozila, napotke o tem, kako voziti najbolj učinkovito, in vam omogoča upravljanje široke palete funkcij v notranjosti povsem preprosto z glasovnimi ukazi, hkrati pa vas inovativne razvedrilne funkcije, kot je integracija pametnih telefonov z Android Auto ali Apple CarPlay, zabavajo in obveščajo. Digitalne storitve Connected Charging vas med potovanjem obveščajo o trenutni napolnjenosti baterije in najbližjih možnostih za polnjenje. Postopek polnjenja lahko upravljate v vsakem trenutku in tako uživate v brezskrbni in sproščeni vožnji za volanom svojega BMW iX3. Poleg tega vaše načrtovanje poti postane bistveno lažje, ker so postanki za polnjenje samodejno vključeni, kar pomeni, da boste prejeli dodatne informacije o polnilnih postajah in zanimivih točkah (POI) v bližini, to pa vam omogoča, da lahko kar najbolje izkoristite čas med postankom za polnjenje baterije, na primer, da si privoščite kavo.

Kokpit, BMW iX3, G08, 2020
Parkirni asistent Plus, BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

Parkirni asistent Plus

Parkirni asistent Plus olajša parkiranje in manevriranje vozila. Med drugim vključuje sistem Surround View, vključno s Top View, Panorama View, Remote View 3D, pa tudi pomoč pri bočnem parkiranju, funkcijo zaviranja v sili aktivnega nadzora razdalje pri parkiranju, parkirnega asistenta z vzdolžnim in prečnim vodenjem in asistenta za vzvratno vožnjo.
Driving Assistant Professional, BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

Driving Assistant Professional

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta pri menjavi voznega pasu in asistenta za zaustavitev v sili ter asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.
Assisted Driving View, BMW iX3, G08, 2020, instrumentna plošča, notranjost

Assisted Driving View.

Assisted Driving View zagotavlja informacije o okolici vozila v realnem času, ki jih zbirajo različni sistemi za pomoč vozniku. Zahvaljujoč animiranemu prikazu v 3D na instrumentni plošči lahko jasno vidite, kako vaše vozilo zaznava trenutne razmere v prometu in tako razumete, kako sistemi delujejo.
Asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, BMW iX3, G08, 2020, instrumentna plošča, notranjost

Asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami.

Asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami lahko aktivirate, da vas podpira v monotonih prometnih razmerah. Pomaga vam ohranjati vozilo na sredini voznega pasu, vas podpira na ozkih mestih in z aktivnim vodenjem po poti olajša navigacijo na avtocestah.
Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, BMW iX3, G08, 2020, instrumentna plošča, notranjost

Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go.

Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go v razponu hitrosti od 30 do 210 km/h ohranja vnaprej nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, vključno z ustavljanjem in vnovičnim zagonom v počasi premikajočem se prometu. Speed Limit Assist omogoča asistentu za uravnavanje hitrosti prevzem omejitve hitrosti. Opozorilo pred čelnim trkom s posredovanjem v zaviranje se odziva na mirujoča vozila, pešce in kolesarje.
BMW Live Cockpit Professional, BMW iX3, G08, 2020, instrumentna plošča, notranjost

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 10,25-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW različice 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
BMW Intelligent Personal Assistant, BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

BMW Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW tudi vaš osebni pomočnik? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Prav tako mu lahko dodelite svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da se bolje seznanite s svojim BMW.
BMW Maps, BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

BMW Maps.

V času načrtovanja in priprave, med vožnjo in tudi pri parkiranju: BMW Maps vam zagotavlja najboljšo navigacijsko izkušnjo. Naj bo vaše potovanje še bolj udobno in osebno – zahvaljujoč intuitivnemu upravljanju in navigaciji, popolnoma prilagojeni vozniku.
Storitve Connected Charging, BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

Storitve Connected Charging.

Z digitalnimi storitvami Connected Charging boste optimalno in učinkovito izkoriščali električni doseg svojega modela BMW i. Takoj, ko začnete načrtovati svoje potovanje, vas sistem nezmotljivo opozarja na najbližje javne polnilne postaje na vaši poti in vas vnaprej obvešča, na primer o njihovi razpoložljivosti in napajalnih tokih, ki so na voljo.
Integracija pametnih telefonov, BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

INTEGRACIJA PAMETNIH TELEFONOV.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.
Digitalni ključ, BMW iX3, G08, 2020

Digitalni ključ.

Zakaj bi jemali avtomobilski ključ s seboj, če imate pri sebi pametni telefon? Z digitalnim ključem lahko zaklenete in odklenete svoj BMW in ga celo zaženete. Za uporabo BMW lahko pooblastite do pet oseb z združljivimi telefoni iPhone. Med drugim lahko vozilu omejite pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike.* * Digitalni ključ BMW je združljiv samo z izbranimi telefoni iPhone. Seznam združljivih modelov iPhone je na voljo na bmw.com/digitalkey.
Connected Music (vklj. s Spotify), BMW iX3, G08, 2020, nadzorni prikazovalnik, notranjost

Connected Music (vklj. s Spotify).

Prisluhnite svoji priljubljeni glasbi, kjer koli že ste. Klasična glasba na avtocesti, džez med prometnimi konicami in pop pri križarjenju. S Connected Music lahko neposredno pretakate 30 milijonov skladb brez kakršnih koli omejitev, s pomočjo glasbenih partnerjev BMW, kot je Spotify, in z uporabo kartice SIM, nameščene v vozilu.

PORABA ELEKTRIČNE ENERGIJE IN EMISIJE CO2.

BMW iX3(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km: xxx
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0


Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

 

Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

 

Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

Preberi več

Poraba električne energije in emisije CO₂.

 • BMW iX3(1):
  Poraba električne energije v kWh/100 km: 18.6 / 19.0
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): N/A
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): N/A

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.