RAZISKOVALNI DUH SREČA UDOBJE.

Udobje in funkcionalnost v BMW X1.

RAZISKOVALNI DUH SREČA UDOBJE.

Udobje in funkcionalnost v BMW X1.

Popoln spremljevalec za vaš odhod v neznano: notranjost BMW X1 sprejme svoje potnike z višjim položajem sedežev za največji možni pregled in jih obda s kakovostnimi materiali. V kombinaciji s svojim intuitivnim upravljanjem in spremenljivo prostornostjo je BMW X1 idealen sopotnik za vse izzive, ki ležijo pred vami.

RAZISKOVALNI DUH SREČA UDOBJE.Udobje in funkcionalnost v BMW X1.

Popoln spremljevalec za vaš odhod v neznano: notranjost BMW X1 sprejme svoje potnike z višjim položajem sedežev za največji možni pregled in jih obda s kakovostnimi materiali. V kombinaciji s svojim intuitivnim upravljanjem in spremenljivo prostornostjo je BMW X1 idealen sopotnik za vse izzive, ki ležijo pred vami.

Preberi več

VIŠJI POLOŽAJ SEDENJA NA VOZNIKOVEM SEDEŽU.

Višji položaj sedenja v BMW X1 vam nudi vrsto prednosti. Najočitnejša: voznik in sopotniki uživajo vidljivost na vse strani, kar hkrati pomeni večjo varnost v cestnem prometu. Poleg tega je vstopanje in izstopanje za vse potnike BMW X1 bistveno udobnejše. Nenazadnje boste zaradi višjega položaja sedenja tudi notranjost dojemali kot posebej velikodušno: višji zorni kot v kombinaciji z velikimi okenskimi površinami in dodatno panoramsko stekleno streho ustvari prijeten občutek obsežnega prostora.

OBČUTENJE PROSTORA.

BMW X1 v urbanem vsakdanu navduši s kompaktnimi zunanjimi merami. Za njimi se skriva veliko več kot bi lahko domnevali. Njegova značilna karoserijska oblika SAV omogoča, da notranjost zaradi visoke strešne linije deluje posebej prostorno in vabljivo. K temu prispeva svoje tudi odlična preglednost, ki je posledica višjega položaja sedežev in velikih okenskih površin vse naokoli. Vendar BMW X1 ne prepriča le subjektivno: 56 cm prostora za kolena zadaj nudi tudi visokim odraslim osebam udobno sedenje na dolgih razdaljah.

SOVOZNIKOV SEDEŽ Z ZLOŽLJIVIM NASLONJALOM.

Sovoznikov sedež z zložljivim naslonjalom poudarja visoko fleksibilnost in premišljen koncept prostornosti. Naslonjalo se lahko z eno potezo v celoti zloži naprej, tako da nastane skoraj ravna površina. To omogoča prevažanje daljših predmetov in športne opreme z dolžino do 2,50 m.

POMIČNA DRUGA SEDEŽNA VRSTA.

Ključni element enormne fleksibilnosti v BMW X1 nudita po dolžini pomični sedežni ploskvi druge vrste, ki sta deljivi v razmerju 60 : 40. Zaradi njiju se lahko nakladalna površina še bolj prilagodi potrebam – izbirate lahko med večjim prostorom za noge zadaj in večjo prostornino prtljažnika. Nastavitev sedeža druge vrste se udobno upravlja z enostavno dostopnim ročajem pod sedežem. Poleg tega se lahko nastavi tudi nagib naslonjala, ki je deljiv v razmerju 40 : 20 : 40. To pomeni dodatno povečanje udobja za potnike in še večji prtljažnik.

NATOVARJANJE Z UDOBJEM.

Za BMW X1 velja: izjemno doživetje udobja se prične že pred samo vožnjo. Za vrati prtljažnika s širokim odpiranjem vas na udobni višini pričaka velikodušen prostor za nakladanje. Zelo fleksibilna notranjost z zložljivim naslonjalom sovoznikovega sedeža in spremenljivo zadnjo klopjo nudi prostor za nepraktično prtljago, kot so smuči ali kolesa.

PROSTOROČNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA.

Kdor po nakupovanju stoji s polnimi rokami pred svojim vozilom in želi odpreti prtljažnik, mu ni treba najprej pobrskati po žepih, da bi našel avtomobilski ključ. Komfortni dostop z avtomatskim upravljanjem vrat prtljažnika omogoča odpiranje z zamahom noge pod zadnjim odbijačem – senzor sproži odpiranje vrat prtljažnika. Vrata se odklenejo in samodejno odprejo navzgor.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html