RAZISKOVALNI DUH SREČA UDOBJE.

Udobje in funkcionalnost v BMW X1.

RAZISKOVALNI DUH SREČA UDOBJE.

Udobje in funkcionalnost v BMW X1.

Popoln spremljevalec za vaš odhod v neznano: notranjost BMW X1 sprejme svoje potnike z višjim položajem sedežev za največji možni pregled in jih obda s kakovostnimi materiali. V kombinaciji s svojim intuitivnim upravljanjem in spremenljivo prostornostjo je BMW X1 idealen sopotnik za vse izzive, ki ležijo pred vami.

RAZISKOVALNI DUH SREČA UDOBJE.Udobje in funkcionalnost v BMW X1.

Popoln spremljevalec za vaš odhod v neznano: notranjost BMW X1 sprejme svoje potnike z višjim položajem sedežev za največji možni pregled in jih obda s kakovostnimi materiali. V kombinaciji s svojim intuitivnim upravljanjem in spremenljivo prostornostjo je BMW X1 idealen sopotnik za vse izzive, ki ležijo pred vami.

Read more

VIŠJI POLOŽAJ SEDENJA NA VOZNIKOVEM SEDEŽU.

Višji položaj sedenja v BMW X1 vam nudi vrsto prednosti. Najočitnejša: voznik in sopotniki uživajo vidljivost na vse strani, kar hkrati pomeni večjo varnost v cestnem prometu. Poleg tega je vstopanje in izstopanje za vse potnike BMW X1 bistveno udobnejše. Nenazadnje boste zaradi višjega položaja sedenja tudi notranjost dojemali kot posebej velikodušno: višji zorni kot v kombinaciji z velikimi okenskimi površinami in dodatno panoramsko stekleno streho ustvari prijeten občutek obsežnega prostora.

OBČUTENJE PROSTORA.

BMW X1 v urbanem vsakdanu navduši s kompaktnimi zunanjimi merami. Za njimi se skriva veliko več kot bi lahko domnevali. Njegova značilna karoserijska oblika SAV omogoča, da notranjost zaradi visoke strešne linije deluje posebej prostorno in vabljivo. K temu prispeva svoje tudi odlična preglednost, ki je posledica višjega položaja sedežev in velikih okenskih površin vse naokoli. Vendar BMW X1 ne prepriča le subjektivno: 56 cm prostora za kolena zadaj nudi tudi visokim odraslim osebam udobno sedenje na dolgih razdaljah.

SOVOZNIKOV SEDEŽ Z ZLOŽLJIVIM NASLONJALOM.

Sovoznikov sedež z zložljivim naslonjalom poudarja visoko fleksibilnost in premišljen koncept prostornosti. Naslonjalo se lahko z eno potezo v celoti zloži naprej, tako da nastane skoraj ravna površina. To omogoča prevažanje daljših predmetov in športne opreme z dolžino do 2,50 m.

POMIČNA DRUGA SEDEŽNA VRSTA.

Ključni element enormne fleksibilnosti v BMW X1 nudita po dolžini pomični sedežni ploskvi druge vrste, ki sta deljivi v razmerju 60 : 40. Zaradi njiju se lahko nakladalna površina še bolj prilagodi potrebam – izbirate lahko med večjim prostorom za noge zadaj in večjo prostornino prtljažnika. Nastavitev sedeža druge vrste se udobno upravlja z enostavno dostopnim ročajem pod sedežem. Poleg tega se lahko nastavi tudi nagib naslonjala, ki je deljiv v razmerju 40 : 20 : 40. To pomeni dodatno povečanje udobja za potnike in še večji prtljažnik.

NATOVARJANJE Z UDOBJEM.

Za BMW X1 velja: izjemno doživetje udobja se prične že pred samo vožnjo. Za vrati prtljažnika s širokim odpiranjem vas na udobni višini pričaka velikodušen prostor za nakladanje. Zelo fleksibilna notranjost z zložljivim naslonjalom sovoznikovega sedeža in spremenljivo zadnjo klopjo nudi prostor za nepraktično prtljago, kot so smuči ali kolesa.

PROSTOROČNO ODPIRANJE VRAT PRTLJAŽNIKA.

Kdor po nakupovanju stoji s polnimi rokami pred svojim vozilom in želi odpreti prtljažnik, mu ni treba najprej pobrskati po žepih, da bi našel avtomobilski ključ. Komfortni dostop z avtomatskim upravljanjem vrat prtljažnika omogoča odpiranje z zamahom noge pod zadnjim odbijačem – senzor sproži odpiranje vrat prtljažnika. Vrata se odklenejo in samodejno odprejo navzgor.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW X1 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,5 do 4,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 do 114

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 xDrive25i (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,5 do 6,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 do 144

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.