SVOBODA V SVOJI NAJLEPŠI OBLIKI.

Videz BMW X1.

SVOBODA V SVOJI NAJLEPŠI OBLIKI.

Videz BMW X1.

BMW X1 interpretira značilno pojavo karoserijske različice SAV vsestransko in dinamično. Bodisi v urbanem okolju bodisi na terenu: njegova močno izrazna silhueta navduši z dolgo medosno razdaljo in kratkimi previsi karoserije. Atletski videz kombinira s kompaktnimi zunanjimi merami. Ne da bi se moral za to odreči fleksibilnosti in velikodušni prostornosti na obeh sedežnih vrstah. Kombinacija kakovostnih materialov in skladno integriranih poudarkov mojstrsko zaokrožuje videz BMW X1 v podrobnostih.

SVOBODA V SVOJI NAJLEPŠI OBLIKI. Videz BMW X1.

BMW X1 interpretira značilno pojavo karoserijske različice SAV vsestransko in dinamično. Bodisi v urbanem okolju bodisi na terenu: njegova močno izrazna silhueta navduši z dolgo medosno razdaljo in kratkimi previsi karoserije. Atletski videz kombinira s kompaktnimi zunanjimi merami. Ne da bi se moral za to odreči fleksibilnosti in velikodušni prostornosti na obeh sedežnih vrstah. Kombinacija kakovostnih materialov in skladno integriranih poudarkov mojstrsko zaokrožuje videz BMW X1 v podrobnostih.

Read more

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Že njegov videz zbudi raziskovalnega duha: na tem mestu se stilske značilnosti koncepta SAV srečajo z dinamiko in športnostjo urbanega življenjskega sloga. S svojo višjo strešno linijo ustvari karoserija v notranjosti posebej velikodušno občutenje prostora. Dodatni konstrukcijski deli izvedbe xLine iz satiniranega aluminija na karoseriji, okrepijo atletski videz in optično pripadnost družini X. Poleg tega dajejo sprednjemu in zadnjemu delu njun markanten videz. Ti karakteristični elementi hkrati ščitijo tudi lakirane dele, ki so na voljo v številnih ekskluzivnih barvnih odtenkih, pred udarci kamenja na terenu. Za aerodinamično odličnost in z njo povezano nižjo porabo skrbijo podrobnosti, kot npr. bočna elementa Aero Blade na vratih prtljažnika in elementa Air Curtain, integrirana v vstopnih odprtinah za zrak spredaj.

LED OBLIKA LUČI.

BMW X1 takoj prepoznate tudi v popolni temi: njegov razpoznavni obraz s šestimi očesi se nedvomno legitimira kot član družine X. BMW X1 je po zaslugi osnovnih LED dnevnih luči nemogoče prezreti tudi podnevi. Po želji vam razširjena funkcionalnost LED žarometov z lučjo za osvetlitev notranje strani ovinka, nudi intenzivno in učinkovito dvojno LED luč za zasenčeno in dolgo luč. Zasenčena luč v LED tehniki omogoča prilagodljivo porazdelitvijo svetlobe z večjo bočno osvetlitvijo v mestnem prometu. Pri tem LED diode porabijo do 50 % manj energije od običajnih žarnic – pri bistveno daljši življenjski dobi in večji dolžini svetlobnega snopa.

PANORAMSKA STEKLENA STREHA.

Panoramska steklena streha odpira fascinantne razglede in prepušča dnevno svetlobo v notranjost, kar daje vozilu posebej velikodušen in odprt ambient. Če bi bilo sončno sevanje premočno, se lahko rolo proti soncu električno in brezstopenjsko enostavno zapre. S svojo drsno in dvižno funkcijo spredaj nudi panoramska streha dodatne možnosti prezračevanja notranjosti. Če se steklena streha nastavi v položaj za prezračevanje, se rolo za potrebno izmenjavo zraka avtomatsko pomakne nazaj. Preko integriranega in avtomatsko izvlekljivega usmerjevalnika zračnega toka, ostane vožnja kljub odprti strehi prijetno udobna brez prepiha.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

BMW X1 preseneča z domačnostjo. Ta se doseže s pričakovanim oblikovanjem kokpita, ki je usmerjen k vozniku, in inovativnimi ter kakovostnimi oblikovnimi elementi. Pri tem igra otip odločilno vlogo: najboljši materiali in prvovrstna obdelava prepričajo ob prvem dotiku. Ambientna razsvetljava, ki je odlično prilagojena notranjosti, in izbira materialov, kot so usnje, plemenite vrste lesa in aluminij, navdušijo z izredno privlačnostjo. V BMW X1 ne manjka niti smisla za praktično: velikodušno zasnovana sredinska konzola s pomičnima držaloma za pijačo in druga odlagališča nudijo veliko prostora za odlaganje ter poudarjajo spremenljiv značaj notranjosti. Tehnični poudarki, kot je dodaten navigacijski sistem Professional z upravljalnikom iDrive Touch, so razporejeni intuitivno okoli voznikovega sedeža. V BMW X1 se boste že pred prvo vožnjo počutili kot doma.

* Prikazani model se lahko razlikuje od aktualnega modela

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW X1 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,5 do 4,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 do 114

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 xDrive20i (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,4 do 6,2
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 146 do 141

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 xDrive25i (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,5 do 6,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 do 144

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 sDrive18d (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 4,6 [4,6]
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 120 [121]

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 xDrive20d (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 4,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 126

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.