SVOBODA V SVOJI NAJLEPŠI OBLIKI.

Videz BMW X1.

SVOBODA V SVOJI NAJLEPŠI OBLIKI.

Videz BMW X1.

BMW X1 interpretira značilno pojavo karoserijske različice SAV vsestransko in dinamično. Bodisi v urbanem okolju bodisi na terenu: njegova močno izrazna silhueta navduši z dolgo medosno razdaljo in kratkimi previsi karoserije. Atletski videz kombinira s kompaktnimi zunanjimi merami. Ne da bi se moral za to odreči fleksibilnosti in velikodušni prostornosti na obeh sedežnih vrstah. Kombinacija kakovostnih materialov in skladno integriranih poudarkov mojstrsko zaokrožuje videz BMW X1 v podrobnostih.

SVOBODA V SVOJI NAJLEPŠI OBLIKI. Videz BMW X1.

BMW X1 interpretira značilno pojavo karoserijske različice SAV vsestransko in dinamično. Bodisi v urbanem okolju bodisi na terenu: njegova močno izrazna silhueta navduši z dolgo medosno razdaljo in kratkimi previsi karoserije. Atletski videz kombinira s kompaktnimi zunanjimi merami. Ne da bi se moral za to odreči fleksibilnosti in velikodušni prostornosti na obeh sedežnih vrstah. Kombinacija kakovostnih materialov in skladno integriranih poudarkov mojstrsko zaokrožuje videz BMW X1 v podrobnostih.

Preberi več

OBLIKA ZUNANJOSTI.

Že njegov videz zbudi raziskovalnega duha: na tem mestu se stilske značilnosti koncepta SAV srečajo z dinamiko in športnostjo urbanega življenjskega sloga. S svojo višjo strešno linijo ustvari karoserija v notranjosti posebej velikodušno občutenje prostora. Dodatni konstrukcijski deli izvedbe xLine iz satiniranega aluminija na karoseriji, okrepijo atletski videz in optično pripadnost družini X. Poleg tega dajejo sprednjemu in zadnjemu delu njun markanten videz. Ti karakteristični elementi hkrati ščitijo tudi lakirane dele, ki so na voljo v številnih ekskluzivnih barvnih odtenkih, pred udarci kamenja na terenu. Za aerodinamično odličnost in z njo povezano nižjo porabo skrbijo podrobnosti, kot npr. bočna elementa Aero Blade na vratih prtljažnika in elementa Air Curtain, integrirana v vstopnih odprtinah za zrak spredaj.

LED OBLIKA LUČI.

BMW X1 takoj prepoznate tudi v popolni temi: njegov razpoznavni obraz s šestimi očesi se nedvomno legitimira kot član družine X. BMW X1 je po zaslugi osnovnih LED dnevnih luči nemogoče prezreti tudi podnevi. Po želji vam razširjena funkcionalnost LED žarometov z lučjo za osvetlitev notranje strani ovinka, nudi intenzivno in učinkovito dvojno LED luč za zasenčeno in dolgo luč. Zasenčena luč v LED tehniki omogoča prilagodljivo porazdelitvijo svetlobe z večjo bočno osvetlitvijo v mestnem prometu. Pri tem LED diode porabijo do 50 % manj energije od običajnih žarnic – pri bistveno daljši življenjski dobi in večji dolžini svetlobnega snopa.

PANORAMSKA STEKLENA STREHA.

Panoramska steklena streha odpira fascinantne razglede in prepušča dnevno svetlobo v notranjost, kar daje vozilu posebej velikodušen in odprt ambient. Če bi bilo sončno sevanje premočno, se lahko rolo proti soncu električno in brezstopenjsko enostavno zapre. S svojo drsno in dvižno funkcijo spredaj nudi panoramska streha dodatne možnosti prezračevanja notranjosti. Če se steklena streha nastavi v položaj za prezračevanje, se rolo za potrebno izmenjavo zraka avtomatsko pomakne nazaj. Preko integriranega in avtomatsko izvlekljivega usmerjevalnika zračnega toka, ostane vožnja kljub odprti strehi prijetno udobna brez prepiha.

OBLIKA NOTRANJOSTI.

BMW X1 preseneča z domačnostjo. Ta se doseže s pričakovanim oblikovanjem kokpita, ki je usmerjen k vozniku, in inovativnimi ter kakovostnimi oblikovnimi elementi. Pri tem igra otip odločilno vlogo: najboljši materiali in prvovrstna obdelava prepričajo ob prvem dotiku. Ambientna razsvetljava, ki je odlično prilagojena notranjosti, in izbira materialov, kot so usnje, plemenite vrste lesa in aluminij, navdušijo z izredno privlačnostjo. V BMW X1 ne manjka niti smisla za praktično: velikodušno zasnovana sredinska konzola s pomičnima držaloma za pijačo in druga odlagališča nudijo veliko prostora za odlaganje ter poudarjajo spremenljiv značaj notranjosti. Tehnični poudarki, kot je dodaten navigacijski sistem Professional z upravljalnikom iDrive Touch, so razporejeni intuitivno okoli voznikovega sedeža. V BMW X1 se boste že pred prvo vožnjo počutili kot doma.

* Prikazani model se lahko razlikuje od aktualnega modela

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW X1 sDrive18d:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 5.3 / 5.7
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 140.0 / 148.0

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 xDrive20d:
  Poraba goriva v l/100 km (skupno): 5.9 / 6.2
  Emisije CO2 v g/km (skupno): 154.0 / 161.0

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html