POOBLASTITE ZANESLJIVEGA POMOČNIKA.

Asistenčni sistemi za voznika BMW Personal CoPilot v vozilu BMW X1.

Ti asistenti so profesionalci: v BMW X1 vam nudi podporo množica asistenčnih sistemov za voznika, ki v vsakem trenutku zagotavljajo največjo možno varnost in udobje. Tako se lahko osredotočite na bistvo – popoln užitek v vožnji.

Read more

NAVIGACIJSKI SISTEM PLUS.

Navigacija Plus, vključno z BMW Head-Up projektorjem, združuje številne uporabne komponente: navigacijski sistem z vgrajenim 8,8" LCD barvnim zaslonom, radio, predvajalnik MP3, dvojni sprejemnik RDS in kombinirani instrument z visokoločljivim 5,7'' TFT-zaslonom. Barvni BMW Head-Up projektor projicira pomembne informacije za vožnjo neposredno v vidno polje voznika in s tem še izboljša koncentracijo na dogajanje v prometu. Vodenje do cilja poteka s pomočjo puščičnega prikaza/prikaza zemljevida in prek glasovnih napotkov. Upravljanje poteka intuitivno prek upravljalnika iDrive Touch, tipk za neposredni dostop in osmih spominskih tipk, glasovnega upravljanja ali zaslona na dotik z interaktivnimi ploščičnimi meniji z vsebinami v živo. Sistem je opremljen tudi s povezljivostjo za USB in Bluetooth ter napravo za prostoročno telefoniranje.

Navigacija Plus vas zelo enostavno in neposredno vodi do cilja prek številnih evropskih držav in tudi onkraj njihovih meja. S pomočjo tehnologije TMC se pravočasno zaznajo prometni zastoji in v hipu se preračunajo alternativne poti, tako da se cilj doseže čim hitreje in brez zastojev.

 • Upravljalnik iDrive Touch

  Z upravljalnikom iDrive Touch, ki je sestavni del navigacijskega sistema Professional, se lahko nadzorni prikazovalnik udobno upravlja z eno roko. Po zaslugi integrirane drsne ploščice v upravljalniku lahko npr. naslovne podatke za navigacijski sistem udobno vnašate prek lastnega rokopisa. Z vrtenjem in pritiskanjem upravljalnika se lahko prikličejo in nastavljajo številne funkcije, možno pa je tudi brskanje po seznamih. Upravljanje poteka enostavno in intuitivno s pomočjo otipa – ravno za vas kot voznika je to pomembna razbremenitev, saj se vaša koncentracija na dogajanje v prometu pri upravljanju le komaj odvrne. Vse funkcije, ki se upravljajo s pomočjo upravljalnika, lahko udobno spremljate na nadzornem prikazovalniku.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Barvni BMW Head Up projektor preko optične projekcije projicira vse pomembne podatke za vožnjo v vidno polje voznika in s tem izboljša koncentracijo na dogajanje v prometu. Med drugim se prikažejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja in telefonski ter razvedrilni seznami.

DRIVING ASSISTANT.

Oprema Driving Assistant združuje sisteme s kamero, kot so asistent za dolgo luč, opozorilo za zapustitev voznega pasu, Speed Limit Info in opozorilo za zapustitev voznega pasu ter opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu z mestno funkcijo zaviranja.

Asistent za dolgo luč razbremeni voznika ponoči z avtomatskim vklopom in izklopom dolge luči pri prometu iz nasprotne smeri in spredaj vozečem prometu. Speed Limit Info prepoznava trenutno veljavno omejitev hitrosti s pomočjo kamere in s primerjavo navigacijskih podatkov, skupaj s podatki iz drugih sistemov, kot je GPS ali senzorji za dež, da lahko glede na razmere posreduje tudi spremenljive omejitve hitrosti, npr. na mokrem cestišču ali pri časovno omejenih ovirah na cesti.

Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in z vibriranjem volanskega obroča opozori voznika, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. V kritičnih situacijah opozorilo pred naletom opozori voznika v dveh korakih. Pri opozorilu o zaznanem pešcu, ki deluje pri hitrosti med 10 in 60 km/h, pri resni nevarnosti sledi enostopenjsko opozorilo. Obenem se zavore pripravijo na hitrejše odzivanje. V primeru sile sistem neodvisno aktivira zavore in s tem zagotovi manjšo hitrost trka. Če vozilo pred vami nepričakovano zavre, se sprožijo znatno močnejša opozorila, vse do rahlega zaviranja.

PARKIRNI ASISTENT.

Parkirni asistent olajša parkiranje vzporedno s cestiščem. Sistem neodvisno od aktiviranja izmeri parkirna mesta pri vožnji mimo z majhno hitrostjo (pod 35 km/h) in pri maksimalni oddaljenosti 1,5 m do vrste parkiranih vozil. Ko sistem najde dovolj veliko parkirno mesto, voznik vklopi le smernik in parkirni asistent prevzame sukanje volana. Medtem voznik spremlja postopek parkiranja preko ustrezne izbire prestave, dodajanja plina oz. zaviranja. Pri tem sistem vozniku posreduje navodila na nadzornem prikazovalniku in dodatna zvočna opozorila. Rezultat: sproščeno parkiranje v vsakem trenutku z dodatno mero varnosti.

VZVRATNA KAMERA.

VZVRATNA KAMERA.

Vzvratna kamera omogoča boljšo orientacijo pri vzvratnih vožnjah na parkirni prostor v okviru hitrostnega območja pod 15 km/h. Na nadzornem prikazovalniku prikazuje območje za vozilom. Interaktivne črte voznega pasu za razdaljo in obračalni krog podpirajo voznika pri manevriranju. Ovire se prikažejo barvno.

NADZOR RAZDALJE PRI PARKIRANJU.

Nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) spredaj in zadaj olajša parkiranje in manevriranje na ozkem prostoru. Približevanje vozila oviri se sporoči preko opozorilnih piskov in prikaže na nadzornem prikazovalniku.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW X1 z bencinskim ali dizelskim motorjem:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,5 do 4,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 do 114

  Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X1 xDrive25i (1):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6,5 do 6,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 149 do 144

  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.