BREZMEJNO – DO CILJA.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW X3.

BREZMEJNO – DO CILJA.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW X3.

BREZMEJNO – DO CILJA.Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW X3.

BMW X3 ima jasno misijo: brezpogojno združiti dinamiko in varnost. Zato nudi v vseh razmerah, tudi v slabem vremenu ali na spolzki podlagi, najboljše vozno udobje in jasno prednost, ko gre za varnost. Nadaljnji kazalniki izjemnega voznega doživetja so visok navor, osupljiva potisna sila in odlična agilnost. V vozilu BMW X3 se cesta konča šele tam, kjer vi želite.

BMW X3 M40i :
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 10.6 / 11.0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 240.0 / 250.0

Read more

VELIČASTNA MOČ.

Vrstni 6-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo nove generacije nudi impresiven razvoj moči v kombinaciji z zgledno porabo goriva, kar je posledica inovativnih tehnologij, kot sta turbopolnilnik s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposredno vbrizgavanje dizelskega goriva preko skupnega voda. Motor razvije 190 kW (258 KM) pri največjem navoru 560 Nm.

Read more

MALO UPORA. HITREJŠI NAPREDEK.

MALO UPORA. HITREJŠI NAPREDEK.

Vozilo BMW X3 je zaradi svoje inteligentne lahke konstrukcije izgubilo precej kilogramov, medtem ko je z aerodinamičnimi ukrepi, ki so precizno usklajeni med seboj, doseglo izboljšan količnik zračnega upora. Oboje se zelo pozitivno odraža pri dinamiki, učinkovitosti in porabi. Posebej omembe vredno: oblikovanje zadka z jasno določenimi robovi, aerodinamično izpopolnjeni ohišji zunanjih ogledal in elementa Air Curtain v podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak. Edinstveno je tudi krmiljenje zračnih loput ledvičke Active Air Stream – če je potreba po hladnem zraku majhna, ostane zračna loputa avtomatično zaprta in s tem skrbi za boljšo aerodinamiko.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Z BMW EfficientDynamics izvlečete več iz vsakega litra goriva: večjo zmogljivost, višjo učinkovitost in več užitka v vožnji. Čista dinamika po zaslugi inovativnih tehničnih ukrepov, ki zmanjšajo porabo in hkrati povečajo užitek v vožnji – v vsakem vozilu BMW.

Read more

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html