BREZMEJNO – DO CILJA.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW X3.

BREZMEJNO – DO CILJA.

Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW X3.

BREZMEJNO – DO CILJA.Vozna dinamika in učinkovitost vozila BMW X3.

BMW X3 ima jasno misijo: brezpogojno združiti dinamiko in varnost. Zato nudi v vseh razmerah, tudi v slabem vremenu ali na spolzki podlagi, najboljše vozno udobje in jasno prednost, ko gre za varnost. Nadaljnji kazalniki izjemnega voznega doživetja so visok navor, osupljiva potisna sila in odlična agilnost. V vozilu BMW X3 se cesta konča šele tam, kjer vi želite.

BMW X3 M40i (2)(3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,4–8,2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 193–188

Read more

VELIČASTNA MOČ.

Vrstni 6-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo nove generacije nudi impresiven razvoj moči v kombinaciji z zgledno porabo goriva, kar je posledica inovativnih tehnologij, kot sta turbopolnilnik s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposredno vbrizgavanje dizelskega goriva preko skupnega voda. Motor razvije 190 kW (258 KM) pri največjem navoru 560 Nm.

Read more

MALO UPORA. HITREJŠI NAPREDEK.

MALO UPORA. HITREJŠI NAPREDEK.

Vozilo BMW X3 je zaradi svoje inteligentne lahke konstrukcije izgubilo precej kilogramov, medtem ko je z aerodinamičnimi ukrepi, ki so precizno usklajeni med seboj, doseglo izboljšan količnik zračnega upora. Oboje se zelo pozitivno odraža pri dinamiki, učinkovitosti in porabi. Posebej omembe vredno: oblikovanje zadka z jasno določenimi robovi, aerodinamično izpopolnjeni ohišji zunanjih ogledal in elementa Air Curtain v podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak. Edinstveno je tudi krmiljenje zračnih loput ledvičke Active Air Stream – če je potreba po hladnem zraku majhna, ostane zračna loputa avtomatično zaprta in s tem skrbi za boljšo aerodinamiko.

Read more

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

Z BMW EfficientDynamics izvlečete več iz vsakega litra goriva: večjo zmogljivost, višjo učinkovitost in več užitka v vožnji. Čista dinamika po zaslugi inovativnih tehničnih ukrepov, ki zmanjšajo porabo in hkrati povečajo užitek v vožnji – v vsakem vozilu BMW.

Read more

POVEZLJIVOST IN ASISTENCA ZA VOZNIKA.

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

    Vrednosti za vozila, ki so označena z (2), so začasne.

    Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

    Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.