EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X6 M50d: 381 KM, 280 kW.

BMW M Performance

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.

BMW X6 M50d: 381 KM, 280 kW.

EDEN ZA VSE: ROCK IN SOUL.BMW X6 M50d: 381 KM, 280 kW.

Vse strokovno znanje inženirjev BMW M se združuje v součinkovanje pogona, tehnike podvozja in oblikovanja pri BMW X6 M50d. Končni rezultat je avtomobil M Performance, ki navdušuje z osupljivo kombinacijo čiste dinamike, udobja in vsestranskosti. Brezkompromisno združi kvalitete modela BMW X z visoko zmogljivostjo BMW M GmbH in s tem oblikuje svoj razred.


Vrednosti za BMW X6 M50d:
Poraba goriva (skupno): 9.2 / 9.7 l/100 km
Emisije CO2 (skupno): 240.0 / 253.0 g/km

Preberi več
Design

OBLIKA M PERFORMANCE ZA BMW X6 M50d.

M geni in brezkompromisna dinamika so pri BMW X6 M50d vidni že na prvi pogled. Avtomobil M Performance se po videzu razlikuje od serijskih predstavnikov z vrsto edinstvenih in ekskluzivnih podrobnosti. Za to med drugim skrbijo posebne vstopne odprtine za zrak v širokem podaljšanem sprednjem odbijaču iz serijskega paketa M Sport. Vrhunskemu športniku s 381 KM dajejo še močnejšo navzočnost. S še bolj izostreno vozno dinamiko, visoko čustvenostjo in edinstveno ekskluzivnostjo določa BMW X6 M50d zunaj in znotraj nova merila v segmentu Sports Activity Coupé.

EKSKLUZIVNA OPREMA BMW X6 M50d.

Design features

Oblikovni elementi v akcentni barvi.

Sponke na vstopnih odprtinah za zrak podaljšanega sprednjega odbijača, ki so lakirane barvi Ferric Grey, dajejo vozilu BMW X6 M50d še intenzivnejšo navzočnost.
Preberi več
M Double-spoke 468 M

20'' M lita alu. platišča Double-spoke 468 M.

Lita alu. platišča, ki so dodatno na voljo le za model M Performance, poudarjajo športnost in ekskluzivnost.
Preberi več
Exterior mirror caps

Ohišja zunanjih ogledal v akcentni barvi.

Obokani ohišji zunanjih ogledal sta na voljo v barvi Ferric Grey. Aerodinamična oblika se praktično ne upira zračnemu toku.
Preberi več
M logo

M logotip v temnem kromu.

Z M logotipom v temnem kromu se elegantno poudari, da gre pri BMW X6 M50d za avtomobil M Performance.
Preberi več
Exhaust pipe finishers

Trapezoidni končni izpušni cevi.

Edinstven videz obojestranskih končnih izpušnih cevi iz črnega kroma poudarja dinamično zunanjost.
Preberi več
Model designation

Označba modela v temnem kromu.

Posebna oznaka modela na zadku v akcentni barvi poudarja tesno sorodstvo BMW X6 M50d z modeli BMW M.
Preberi več
Door sill finishers

Vstopne letve z označbo modela.

Ekskluzivna aluminijasta vložka z oznako modela zbudita pri voznikih in sovoznikih veselje do težko pričakovanega voznega doživetja.
Preberi več

VRSTNI 6-VALJNI DIZELSKI MOTOR M PERFORMANCE TWIN POWER TURBO.

Vrstni 6-valjni dizelski motor M Performance TwinPower Turbo v BMW X6 M50d navdušuje s svojo izjemno dinamiko in osupljivo učinkovitostjo. To je med drugim možno zaradi tristopenjskega turbinskega polnjenja s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Visoko razvit pogonski sklop se odziva izredno spontano. Visok navor je na voljo že pri nizki vrtilni frekvenci, medtem ko je uporabno območje vrtilne frekvence posebej široko. Izraženo v številkah: 280 kW (381 KM), 740 Nm navora pri 2.000 do 3.000 vrt/min, od 0 do 100 km/h v 5,2 sekunde, in največja hitrost 250 km/h. Povprečna poraba goriva znaša 9.2 / 9.7 litra na 100 km, povprečene emisije CO2 pa so 240.0 / 253.0 g/km. Po zaslugi tehnologije Blue Performance serijska izvedba BMW X6 M50d izpolnjuje emisijski standard EU6.

VOZNA DINAMIKA M PERFORMANCE ZA BMW X6 M50d.

Koncept vozne dinamike BMW X6 M50d je prilagojen visoki zmogljivosti. Cilj je večji užitek v vožnji pri edinstvenem udobju in brezmejni vsestranskosti. Visoka agilnost in preciznost pri obnašanju vozila med vožnjo ter uravnotežena uglasitev vseh komponent pridejo do izraza pri vsakem izhodu iz ovinka. S svojimi obsežnimi spremembami so inženirji oddelka BMW M GmbH do potankosti izpopolnili značilnosti podvozja in krmilnega mehanizma tega ekskluzivnega športnega terenskega kupeja.

 • Več športnosti: prilagodljivo M podvozje

  Prilagodljivo M podvozje skrbi za to, da je agilnost, značilna za BMW X6, pri BMW X6 M50d še intenzivneje usmerjena k športnosti. V obsegu opreme vključena prilagodljivo podvozje in zračno vzmetenje na zadnji premi sta uglašena za posebej športno obnašanje vozila med vožnjo. S tem imate, med drugim, korist od preciznih, eksaktno nadzorovanih lastnosti pri obnašanju vozila med vožnjo.

 • Več agilnosti: paket prilagodljivega podvozja Dynamic

  S paketom prilagodljivega podvozja Dynamic doseže BMW X6 M50d maksimum pri agilnosti, preciznosti in prečni dinamiki. Glede na model prilagojen Dynamic Performance Control in oprema Dynamic Drive zagotavljata še bolj nevtralno zavijanje in minimalno bočno nagibanje karoserije pri vožnji skozi ovinek.

 • Več trakcije: BMW xDrive

  BMW X6 M50d je serijsko opremljen z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive s Performance Control. S tem se dosežejo edinstvene ravni dinamike, agilnosti in trakcije. Neodvisno od površine cestišča, Sports Activity Coupé precizno sledi vsaki spremembi smeri z bistveno manjšimi popravki volana. Für die M Performance typische Fahrdynamik wurde das System zudem hinterradbetont ausgelegt.

Steptronic

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

Za prenos moči je pri BMW X6 M50d odgovoren serijski 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic. Specifična nastavitev programov prestavljanja M Performance je bila prilagojena posebnemu potencialu zmogljivosti motorja. Prestave se lahko menjajo posebej športno prek prestavnih vzvodov na volanu. Poleg tega ima menjalnik na voljo funkcijo Launch Control. S tem zagotovi vozilu optimalen pospešek. Kompaktna konstrukcija, nizka masa in odlično součinkovanje s funkcijo Auto Start Start bistveno prispevajo k znižanju porabe goriva in vrednosti emisij.

DRUŽINA M PERFORMANCE.

Nabrušena oblika, izpopolnjen pogon, najboljša vozna dinamika. Avtomobili M Performance utelešajo to trojico. V okviru ekskluzivne ponudbe oddelka BMW M GmbH združijo najboljše iz vsake serije BMW z dinamičnimi geni BMW M in s tem oblikujejo svoj razred.

Intenziviran užitek v vožnji.

Spoznajte celotno ponudbo avtomobilov M Performance.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html