IMPRESIVEN. Z VSAKIM PREMIKOM.

Vozna dinamika BMW X6.

IMPRESIVEN. Z VSAKIM PREMIKOM.

Vozna dinamika BMW X6.

Markantna oblika BMW X6 je nezamenljiva. Vendar na koncu odloča predvsem eno: kako se občuti vožnja s tem izvorom moči? Šasija BMW X6 postavlja nova merila. BMW xDrive zagotavlja izvrstno trakcijo na vsaki podlagi in v vsakem vremenu. Zraven sodita še odlična stabilnost smeri in agilnost, ki navduši v trenutku. Dodatno pa so na voljo paketi prilagodljivega podvozja – za še več užitka v vožnji.

IMPRESIVEN. Z VSAKIM PREMIKOM.Vozna dinamika BMW X6.

Markantna oblika BMW X6 je nezamenljiva. Vendar na koncu odloča predvsem eno: kako se občuti vožnja s tem izvorom moči? Šasija BMW X6 postavlja nova merila. BMW xDrive zagotavlja izvrstno trakcijo na vsaki podlagi in v vsakem vremenu. Zraven sodita še odlična stabilnost smeri in agilnost, ki navduši v trenutku. Dodatno pa so na voljo paketi prilagodljivega podvozja – za še več užitka v vožnji.

Preberi več

MAKSIMA: MAKSIMUM.

Odkrijte obliko in vozno dinamiko BMW X6.

MAKSIMA: MAKSIMUM.

Odkrijte obliko in vozno dinamiko BMW X6.

BMW XDRIVE.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive se odlično prilagaja zahtevnim razmeram na cesti, s tem da stalno nudi najboljšo trakcijo. Z xDrive in dinamičnim nadzorom stabilnosti (DSC) ostane BMW stabilno na svojem voznem pasu in ohranja smer vožnje. xDrive predčasno porazdeli pogonsko moč – krmiljena s pomočjo senzorjev DSC – med premama tako, da se prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih odpravi pravočasno in s tem poveča stabilnost ohranjanja smeri vožnje. Obenem zagotovi hitro in varno pospeševanje tudi na spolzkih ali strmih delih ceste. DSC mora v kritičnih razmerah na cesti posegati redkeje. BMW xDrive učinkovito združuje prednosti vsekolesnega pogona – trakcija, stabilnost ohranjanja smeri vožnje in varna vožnja – z značilno agilnostjo BMW.

 • Status xDrive

  Dobre napovedi tudi v nepreglednih razmerah: s statusom xDrive vedno ohranite pregled. Tudi na težko prehodnih terenih imate preko kombiniranega instrumenta in osrednjega nadzornega prikazovalnika dostop do pomembnih informacij. Poleg preglednega kompasa za orientacijo (samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom) se prikažejo tudi vzdolžni in prečni naklon vozila ter kot naklona – ne samo numerično, ampak tudi nazorno s 3D prikazom vozila.

PODVOZJE.

Suvereno: podvozje BMW X6 omogoča, po zaslugi široke kolotečine in petvodilne zadnje preme, optimalno lego na cesti. Pri tem je izjemno udobno – in brez omejitev pri dinamiki.

PAKETI PRILAGODLJIVEGA PODVOZJA.

Prilagodite podvozje BMW X6 svojemu osebnemu okusu. Skupno so na izbiro štiri različne interpretacije.

 • Comfort

  Maksimalno vozno udobje pri vozni dinamiki, značilni za BMW: paket prilagodljivega podvozja Comfort vam omogoča, da lahko kadar koli individualno spremenite delovanje vzmetenja in blažilnikov.

  Osrednji del paketa prilagodljivega podvozja Comfort sta prilagodljivo podvozje in zračno vzmetenje na zadnji premi. Osnovno nastavitev, ki je uglašena za visoko vozno udobje in udobje vzmetenja, lahko preko stikala za uravnavanje vozne dinamike še precizneje prilagodite svojim željam. Prek prilagodljivega podvozja tako spremenite karakteristiko blažilnikov. V obsegu opreme vključeno zračno vzmetenje na zadnji premi zagotavlja enakomerno visoko vozno udobje neodvisno od stanja natovorjenosti vozila.

  Če si medtem zaželite bolj dinamično uglasitev podvozja, sta vam preko stikala za uravnavanje vozne dinamike dodatno na voljo načina Sport in Sport+. Z njima se med drugim blažilniki nastavijo trše, kar vodi k bolj neposrednemu odzivanju vozila na premikanja volana in bolj športnim značilnostim upravljanja v celoti.

 • Dynamic

  Vozna dinamika na najvišjem nivoju: paket prilagodljivega podvozja Dynamic omogoča, da se voznodinamičen potencial vozila še dodatno izpopolni. V obsegu opreme vključena dinamični nadzor zmogljivosti in oprema Dynamic Drive zagotavljata zelo športno vozno dinamiko, ki se nenazadnje kaže v zelo nevtralnem krmiljenju in minimalnem bočnem nagibu karoserije pri vožnji skozi ovinek – vse to pri zelo visokem voznem udobju.
  Dinamični nadzor zmogljivosti brezstopenjsko porazdeli pogonski moment na zadnji premi med levim in desnim kolesom. Pri vožnji skozi ovinek se npr. pogonski moment na zunanjem kolesu z močnejšo trakcijo ciljno poveča. Rezultat: maksimalna dinamika in optimalna stabilnost. Dynamic Drive medtem z aktivnimi stabilizatorji na sprednji in zadnji premi skrbi za to, da se nihanja karoserije omejijo na komaj zaznavni minimum.
  Pri BMW X6 M50d se paket prilagodljivega podvozja odlikuje s samostojno in še bolj športno uglasitvijo.

 • Professional

  Najboljše iz obeh svetov: paket prilagodljivega podvozja Professional združuje obsege paketov prilagodljivih podvozij Comfort in Dynamic. S tem vam nudi maksimalno vozno udobje pri sočasno maksimalni vozni dinamiki. Preko stikala za uravnavanje vozne dinamike lahko interpretacijo podvozja kadar koli prilagodite svojim individualnim željam.

  Če želite posebej dinamično vožnjo, se lahko zanesete na številne razpoložljive inovativne tehnologije. Dinamični nadzor zmogljivosti npr. brezstopenjsko porazdeli pogonski moment na zadnji premi med levim in desnim kolesom. Pri vožnji skozi ovinek se npr. pogonski moment na zunanjem kolesu z močnejšo trakcijo ciljno poveča. Rezultat: maksimalna dinamika in optimalna stabilnost. Dynamic Drive medtem z aktivnimi stabilizatorji na sprednji in zadnji premi skrbi za to, da se nihanja karoserije omejijo na komaj zaznavni minimum.

  Minimalno nihanje karoserije se odraža še posebej pozitivno, če si želite udobnejše uglasitve. Kajti manj kot je bočnega nihanja karoserije, bolj sproščeno potujete. Na neravnem cestišču lahko prek prilagodljivega podvozja hkrati prilagodite karakteristiko blažilnikov za še večje vozno udobje. V obsegu opreme vključeno zračno vzmetenje na zadnji premi nenazadnje zagotavlja enakomerno visoko vozno udobje neodvisno od stanja natovorjenosti vozila.

 • Prilagodljivo M podvozje

  Večja vozna dinamika: prilagodljivo M podvozje maksimalno spodbudi voznodinamičen potencial BMW X6. V obsegu opreme vključena prilagodljivo podvozje in zračno vzmetenje na zadnji premi sta uglašena za posebej športno obnašanje vozila med vožnjo.

  Preko stikala za uravnavanje vozne dinamike sta na voljo športna načina Sport in Sport+. Vozilu dajeta zelo športne značilnosti upravljanja, med drugim, preko trše nastavitve blažilnikov. Vozilo se neposredneje odziva tudi na premikanja volana in pedal za plin. V načinu Sport+ se dodatno aktivira dinamični nadzor oprijema (DTC), ki športno ambicioznim voznikom dovoljuje nadzorovano drsenje. Pri BMW X6 M50d se vsi načini nastavitev prav tako odlikujejo preko bolj športne, specifične osnovne uglasitve.

  Za sproščeno potovanje na dolgih razdaljah se lahko izbere način Comfort.