BMW Z4 Roadster med vožnjo v gorah

THE Z4

THE BMW Z4: MODELI & OPREMA

THE Z4THE BMW Z4: MODELI & OPREMA

RAZLIČICE MODELOV.

Modeli in možnosti opreme vozila BMW Z4 Roadster.

Sport Line model

Model Sport Line prepričuje z dinamičnim nastopom. Markantni zunanji in notranji detajli v visoko sijajni črni barvi in satiniranem aluminiju poudarjajo športni značaj. Udobje še povečuje oprema, kot sta usnjena sedeža M Sport za voznika in sovoznika iz usnja Vernasca v črni barvi in dvopodročna samodejna klimatska naprava.

Silhueta BMW Z4 Roadster model Sport Line

Model Sport Line prepričuje z dinamičnim nastopom. Markantni zunanji in notranji detajli v visoko sijajni črni barvi in satiniranem aluminiju poudarjajo športni značaj. Udobje še povečuje oprema, kot sta usnjena sedeža M Sport za voznika in sovoznika iz usnja Vernasca v črni barvi in dvopodročna samodejna klimatska naprava.

 • Zunanjost

 • Notranjost

M Sport model

Model M Sport je še bolj športen. Poleg elegantnejše zunanjosti in notranjosti zagotavlja model M Sport še večji užitek v vožnji. Vzmetenje M Sport, zavore M Sport in aerodinamični paket M bistveno izboljšujejo vozno dinamiko avtomobila.

Silhueta BMW Z4 Roadster model M Sport

Model M Sport je še bolj športen. Poleg elegantnejše zunanjosti in notranjosti zagotavlja model M Sport še večji užitek v vožnji. Vzmetenje M Sport, zavore M Sport in aerodinamični paket M bistveno izboljšujejo vozno dinamiko avtomobila.

 • Zunanjost

 • Notranjost

DIZAJN.

Notranjost in zunanjost vozila BMW Z4 Roadster.

Oblikovanje zunanjosti in notranjosti vozila BMW Z4 Roadster izraža občutek sproščene športnosti in individualne estetike. Ledvička BMW v mrežastem dizajnu, elegantna streha in elementi BMW Individual Shadow Line so močne značilnosti njegovega dinamičnega nastopa. Notranjost vozila zaključuje prepričljiva oblikovalska zasnova z dodatno opremo, kot so sedeži M Sport ali ambientalna razsvetljava.
BMW Z4 Roadster med vožnjo iz ptičje perspektive
BMW Z4 Roadster z ledvičko v mrežastem dizajnu

Ledvička BMW v mrežastem dizajnu.

K dinamičnemu videzu avtomobila prispeva ledvička BMW v mrežastem dizajnu, katere izvedba se spreminja v odvisnosti od izvedbe motorja. Ledvička v osnovnem modelu je visoko sijajne črne barve, v modelih Sport Line in M Sport pa je izdelana iz mat aluminija, medtem ko je okvir ledvičke pri teh modelih kromiran. Ledvička BMW v najvišjem modelu M40i je v celoti v barvi Cerium Grey.
BMW Z4 Roadster z elementom Air Breather in sprednjim platiščem

Air Breather.

Skupaj z zračnimi režami v sprednjem odbijaču elementa Air Breather za sprednjima blatnikoma bistveno zmanjšujeta zračne turbulence v sprednjih blatnikih in kanalizirata zračni tok med vožnjo, kar zmanjšuje zračni upor. Obenem kot dekorativna elementa poudarjata atletski značaj avtomobila.
Silhueta vozila BMW Z4 Roadster z odprto mehko streho

Mehka streha.

Črna mehka streha se harmonično zliva z dinamičnimi linijami avtomobila. Ob pritisku na gumb se električno odpre ali zapre v približno desetih sekundah, tudi pri hitrosti vožnje do 50 km/h. Ena od izjemnih lastnosti te izredno kakovostno izdelane strehe je tudi njena odlična zvočna izolacija.
Zunanja vzvratna ogledala vozila BMW Z4 Roadster iz BMW Individual v visoko sijajni Shadow Line

BMW Individual v visoko sijajni Shadow Line.

Različica opreme BMW Individual v visoko sijajni Shadow Line z razširjenim obsegom vključuje opremo v črni barvi: okvir ledvičke in ledvička BMW v mrežastem dizajnu v visoko sijajni črni barvi in črne kromirane zaključke izpušnih cevi.
Prosto oblikovani zaključki izpušnih cevi vozila BMW Z4 Roadster

Prosto oblikovani zaključki izpušnih cevi.

Prosto oblikovani zaključki izpušnih cevi na levi in desni strani zadka optično poudarjajo športen videz avtomobila.
Kokpit vozila BMW Z4 Roadster z ambientalno razsvetljavo

Ambientalna razsvetljava.

Ambientalna razsvetljava ustvarja sproščeno, prijetno svetlobno vzdušje v notranjosti vozila. Izbirate lahko med enajstimi svetlobnimi dizajni v šestih različnih barvah, s konturno in ambientalno razsvetljavo na instrumentni plošči, vratnih oblogah in sredinski konzoli.
Zvočniki v kokpitu vozila BMW Z4 Roadster

Harman Kardon Surround Sound System.

Izjemen zvočni sistem s prostorskim zvokom Harman Kardon vključuje 408–vatni digitalni ojačevalnik, sedem kanalov in dvanajst zvočnikov. Njegov prefinjeni zvok popolnoma izpolni notranji prostor avtomobila. Izenačevalnik zvoka za specifično vozilo deluje odvisno od hitrosti vožnje in natančno izenačuje vpliv hrupa vožnje iz ozadja.
Športna sedeža M v BMW Z4 Roadster

Športna sedeža M za voznika in sovoznika.

Športna sedeža M z integriranim vzglavnikom, globoko sedežno površino in visokimi bočnimi oporami sedeža in naslonjala ponujata vozniku in sovozniku izboljšano oporo tudi v hitrih izmeničnih zavojih. Poleg tega lahko sedež zaradi integrirane nastavitve širine naslonjala individualno prilagodite svojemu telesu.

VOZNA DINAMIKA.

Vozna dinamika vozila BMW Z4 Roadster.

Določata ga športnost in agilnost. BMW Z4 Roadster na cesti dokazuje svoj športni izvor. Zaradi najnovejše tehnologije ter inovativnih komponent pogonskega sklopa in sklopa prenosa moči dosega impresivno raven zmogljivosti – in vozno dinamiko vrhunskega razreda.
Zadek vozila BMW Z4 Roadster, pogled od zgoraj

Športni diferencial M.

Športni diferencial M optimizira oprijem in stabilnost vožnje pri menjavi voznega pasu ali pospeševanju iz ovinka, pri zavijanju pri visokih hitrostih ali na različnih cestnih površinah. Za optimizacijo oprijema skrbi elektronsko krmiljena lamelna zapora, ki zmanjšuje razliko v številu vrtljajev med zadnjima kolesoma.
Bližnji posnetek zavore M Sport

Zavore M Sport.

Zavore M Sport so opremljene s štiribatnimi fiksnimi zavornimi čeljustmi spredaj in enobatnimi plavajočimi zavornimi čeljustmi zadaj v modri barvi z oznako M in velikimi zavornimi diski, ki zagotavljajo izjemno zavorno zmogljivost.
Prilagodljivo podvozje M vozila BMW Z4 Roadster

Prilagodljivo podvozje M.

Prilagodljivo podvozje M se lahko z elektronskim krmiljenjem vedno prilagodi razmeram na cesti in vozni situaciji. Voznik lahko s preklopnikom za doživetje vožnje prilagodi karakteristiko podvozja svojemu najljubšemu stilu vožnje – od udobne do posebej športne z izrazito agilno odzivnostjo.
BMW Z4 Roadster od zadaj med gorsko vožnjo

Prilagodljivo športno krmiljenje.

Prilagodljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic skrbi za neposreden in agilen odziv krmiljenja in zagotavlja, da je za obračanje volana potrebnega manj fizičnega napora. Na kot zasuka volana se odziva s kombiniranimi razmerji krmiljenja. To izboljšuje vodljivost pri dinamični vožnji in zmanjšuje napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
Menjalnik Steptronic Sport: bližnji posnetek sredinske konzole

Menjalnik Steptronic Sport.

8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport z Launch Control omogoča športno menjavanje prestav tako samodejno kot ročno z izbirno ročico ali prestavnima ročicama na volanu – za udoben ali dinamičen način vožnje. V načinu SPORT ali SPORT+ in z izbirno ročico v levem položaju S/M je prestavljanje zasnovano za maksimalno zmogljivost.
6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo.

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS, Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom pa je še posebej zmogljiv in učinkovit.

ASISTENČNI SISTEMI ZA VOZNIKA.

Inteligentni sistemi za pomoč pri vožnji v vozilu BMW Z4 Roadster.

BMW Z4 Roadster vozniku ponuja številne sisteme za pomoč pri vožnji. Inovativne tehnologije od parkirnega pomočnika do osebnega pomočnika za glasovno upravljanje skrbijo za večje udobje in varnost med vožnjo. Obenem deloma omogočajo avtonomno vožnjo v odvisnosti od situacije.
Pogled skozi vetrobransko steklo v notranjost vozila BMW Z4 Roadster

Driving Assistant.

Varnostni paket Driving Assistant vključuje s kamero podprte sisteme opozarjanja na nevarnost trka z oviro ali pešcem, s funkcijo polnega zaviranja v mestu, pomočnikom Speed Limit Assist, vključno s Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja in predogledom, ter opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu. Radarsko podprta oprema dodatno vključuje funkcijo opozarjanja na prečni promet zadaj, opozarjanje pred menjavo voznega pasu in opozarjanje na nevarnost trka zadaj.
Parking Assistant na nadzornem zaslonu vozila BMW Z4 Roadster

Parking Assistant.

Parkirni asistent samostojno parkira vozilo na prečna in vzdolžna parkirna mesta, slednja pa lahko tudi zapusti. Dostopen je prek gumba za parkiranje ali z vklopom vzvratne prestave. Sistem prevzame vse procese krmiljenja, vožnje in zaviranja, vi pa morate le nadzorovati postopek parkiranja.
Volan vozila BMW Z4 Roadster z različnimi gumbi

Aktivni tempomat s funkcijo Stop&Go.

Aktivni tempomat s funkcijo Stop&Go v razponu hitrosti od 30 do 160 km/h ohranja nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, vključno z ustavljanjem in vnovičnim zagonom v prometu z ustavljanjem in speljevanjem. Speed Limit Assist omogoča prenos hitrosti vožnje v tempomat. Opozarjanje na nevarnost trka z oviro s funkcijo zaviranja se odziva na mirujoča vozila, pešce in kolesarje.
BMW Z4 Roadster z volanom, Head-Up projektorjem in nadzornim zaslonom

BMW Head-Up projektor.

Barvni BMW Head-Up projektor projicira informacije, pomembne za vožnjo, neposredno v voznikovo vidno polje, zaradi česar se lahko ta popolnoma osredotoči na vožnjo. Prikazujejo se informacije, kot so trenutna hitrost, in v odvisnosti od opreme navigacijski napotki, informacije o omejitvi hitrosti in prepovedi prehitevanja ter telefonski in razvedrilni seznami.
Intelligent Personal Assistant na zaslonu vozila BMW Z4 Roadster

Intelligent Personal Assistant.

»Hej BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo neverjetno, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim pomočnikom? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vsaki situaciji. Lahko mu dodelite tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.

POVEZLJIVOST.

Tehnologije povezljivosti in digitalne storitve v vozilu BMW Z4 Roadster.

Inovativne tehnologije povezljivosti vozila BMW Z4 Roadster brezžično povezujejo voznika s svojim svetom. Pametna oprema kot premišljen koncept upravljanja na dotik in glasovnega upravljanja ter digitalni avtomobilski ključ obenem skrbijo za najsodobnejše udobje.
Operacijski sistem BMW različice 7, BMW Z4 Roadster

Operacijski sistem BMW različice 7.

Inovativni koncept upravljanja operacijskega sistema BMW različice 7 omogoča še bolj enostavno upravljanje funkcij vozila, na primer s pomočjo govora, zaslona na dotik in upravljalnika iDrive – zelo intuitivno. V ta namen je bila funkcionalnost upravljalnika ustrezno nadgrajena. Zdaj lahko meni Aplikacije izberete neposredno.
Izvedite več
Intelligent Personal Assistant, BMW Z4 Roadster

Intelligent Personal Assistant.

»Hej, BMW. Kdo si?« Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil vaš BMW opremljen tudi z osebnim pomočnikom? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Pozna vas, postaja boljši iz dneva v dan in vas podpira v vseh okoliščinah. Lahko mu dodelite tudi svojo osebno aktivacijsko besedo. In lahko pojasni vse o vašem vozilu in vam pomaga, da še bolje spoznate svoj BMW.
Izvedite več
Connected Music, BMW Z4 Roadster

Connected Music.

Poslušajte svojo najljubšo glasbo kjerkoli že ste. Klasična glasba na avtocesti, džez v času prometnih konic in pop, ko križarite po cesti. S Connected Music lahko neposredno pretakate 30 milijonov skladb brez kakršnih koli omejitev, s pomočjo glasbenih partnerjev BMW, kot je Spotify, in z uporabo kartice SIM, nameščene v vozilu.
Izvedite več
Sivi BMW Z4 Roadster med vožnjo iz ptičje perspektive

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Navdih motošporta.

BMW Z4 ROADSTER M40i.

Navdih motošporta.

 • Pogonski sklop
 • Šasija/prenos moči
 • Zunanjost
 • Notranjost

TEHNIČNI PODATKI.

Pokaži več
Izberite menjalnik

Motor

Vaji/ventili na valj 4 / 4
Tehnična zmogljivost v cm3 1.998
Vrtina/gib v mm 94,6 / 82
Moč motorja z notranjim izgorevanjem v kW (KM) 145 (197) / 4500-6500
Najv. navor (Nm) pri vrt/min 320 / 1450-4200
Kompresija : 1 10,2

Zmogljivost

Največja hitrost 240
Pospešek 6,6

Meritve

Dolžina/Širina/Višina 4.324 / 1.864 / 1.304
Širina vključno z zunanjimi ogledali (voznikova/sovoznikova stran) v mm 2024 (1018 / 1006)
Medosna razdalja v mm/obračalni krog v m 2.470 / 11
Ground clearance in mm 117

Masa

Masa praznega vozila kg 1.505
Najv. masa v kg 1.740
Dopustna obremenitev v kg 310
Dovoljena osna obremenitev spredaj/zadaj v kg 830 / 935
Kapaciteta prtljažnika min.-max. v l 281

Kolesa

Sprednja pnevmatika 225/50 R17 94 W
Zadnja pnevmatika 255/45 R17 98 W
Sprednje platišče 7,5Jx17 LM
Zadnje platišče 8,5Jx17 LM

CO2 emisije

Kombinirana v l/100 km 7,1 - 7,2
Prostornina posode za gorivo v l 52

Emisije CO2

Kombinirana v g/km 161 - 164

Primerjaj tehnične podatke

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana vožnja): 7.2 / 7.4
  Emisije CO2 v g/km (kombinirana vožnja): 163 / 167

  BMW Z4 Roadster sDrive30i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana vožnja): 7.3 / 7.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirana vožnja): 166 / 172

  BMW Z4 Roadster M40i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana vožnja): 8.4 / 8.5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirana vožnja): 191 / 193

  Slike prikazujejo dodatno opremo.

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html