BMW Z4 Roadster (G29) se vzpenja po klancu
Cena46.100,00
Poraba goriva, kombinirana8.0–7.8 l/100 km
Tip gorivaBencin

THE Z4

BMW Z4 ROADSTER

Cena46.100,00
Poraba goriva, kombinirana8.0–7.8 l/100 km
Tip gorivaBencin
THE Z4BMW Z4 ROADSTER


Najkasneje, ko odprete streho, takrat v BMW Z4 ni več nobenih omejitev za užitek v vožnji. Roadster, ki ne bi mogel biti boljši: z odprto streho, športen in brezkompromisen. Z zmogljivo vozno dinamiko in napredno obliko ima pred seboj le en cilj: svobodo med cesto in odprtim nebom.

Preberi več

OBLIKA BMW Z4 ROADSTER.

Oblikovanje zunanjosti in notranjosti BMW Z4 Roadster izraža občutek sproščene športnosti in individualne estetike. Ledvička BMW mrežaste zasnove, elegantna streha in elementi M Shadow Line so nadvse zgovorne lastnosti njegovega dinamičnega videza. Notranjost vozila lepo zaokroži prepričljiv oblikovni koncept z opcijami, kot so sedeži M Sport ali ambientalna razsvetljava.

Preberi več

OBLIKOVNI POUDARKI NA ZUNANJOSTI IN V NOTRANJOSTI BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29), tričetrtinski pogled od zadaj iz ptičje perspektive med vožnjo
BMW Z4 Roadster (G29) z ledvičko v mrežaste zasnove

Ledvička BMW mrežaste zasnove.

Mrežasta zasnova ledvičke BMW, ki se razlikuje glede na motor, prispeva k dinamičnemu videzu. Osnovni model ima mrežasto ledvičko v črni barvi visokega sijaja, Sport Line in paket M Sport pa jo imata iz matiranega aluminija, medtem ko je okvir obeh v kromu. Ledvička BMW najzmogljivejšega modela M40i je v celoti v barvi Cerium Grey.
BMW Z4 Roadster z bočno režo za zrak in sprednjim kolesom

Bočna reža za zrak.

Skupaj z zračnima zavesama v podaljšanem sprednjem odbijaču z odprtinami za zrak bočni reži za zrak, nameščeni za sprednjima blatnikoma, znatno zmanjšata turbulenco zraka vzdolž blatnikov in natančno usmerita zračni tok, s čimer zmanjšata zračni upor. Hkrati pa poudarjata atletski značaj vozila kot čudovita okrasna elementa.
BMW Z4 Roadster (G29), silhueta z zaprto zložljivo platneno streho

Zložljiva platnena streha.

Platnena streha v črni barvi se skladno zlije z dinamičnimi linijami vozila. S pritiskom gumba se odpre in zapre skoraj neslišno v pribl. 15 sekundah, tudi med vožnjo pri hitrosti do 50 km/h. Ena izmed izjemnih lastnosti te izredno visoko kakovostne platnene strehe je njena izvrstna zvočna izolacija.
BMW Z4 Roadster (G29), zunanje ogledalo z M Shadow Line visokega sijaja

M Shadow Line visokega sijaja.

M Shadow Line visokega sijaja z razširjenim obsegom vključuje dele opreme v črni barvi, kot so okvir in ledvička BMW mrežaste zasnove v črni barvi visokega sijaja ter zaključki izpušnih cevi v črnem kromu.
BMW Z4 Roadster (G29), zaključki izpušnih cevi proste oblike

Zaključki izpušnih cevi proste oblike.

Okrogla zaključka izpušnih cevi v kromu visokega sijaja na levi in desni strani zadka poudarjata športen videz vozila.
BMW Z4 Roadster (G29), prednja sedeža M Sport

Prednja sedeža M Sport.

Sedeža M Sport z integriranima naslonoma za glavo, globokima sedežnima ploskvama, visokimi bočnimi stranicami in blazinami naslonjal nudita vozniku in sovozniku izboljšano oporo, tudi pri hitri vožnji skozi ovinke. Poleg tega lahko voznikov in, odvisno od opreme, sovoznikov sedež prilagodite svojim telesnim meram, zahvaljujoč vključeni nastavitvi širine naslonjala.
BMW Z4 Roadster (G29), kokpit z ambientalno razsvetljavo

Ambientalna razsvetljava.

Ambientalna razsvetljava ustvari sproščeno in zelo prijetno vzdušje v notranjosti. Izbirate lahko med enajstimi vnaprej določenimi oblikami razsvetljave v šestih različnih barvah, s konturno in ambientalno osvetlitvijo na armaturni plošči, okrasnih oblogah na vratih in sredinski konzoli.
BMW Z4 Roadster (G29), zvočniki v kokpitu

Sistem za prostorski zvok Harman Kardon.

Izvrstni sistem za prostorski zvok Harman Kardon se ponaša z digitalnim ojačevalnikom z izhodno močjo 408 vatov, sedmimi kanali in dvanajstimi zvočniki. Njegov prefinjeni zvok popolnoma zapolni notranjost vozila. Izenačevalnik zvoka, ki je odvisen od vozila in hitrosti, odpravi ves hrup zaradi vožnje.
Stranski posnetek BMW Z4 Roadster (G29), odprta streha

POT DO SVOBODE.

Zložljiva platnena streha BMW Z4 Roadster.

POT DO SVOBODE.

Zložljiva platnena streha BMW Z4 Roadster.

VOZNA DINAMIKA BMW Z4 ROADSTER.

Zaznamujeta ga športnost in okretnost. BMW Z4 Roadster na cesti kaže svoje športno poreklo. Zaradi najnovejše tehnologije ter inovativnih komponent pogonskega sklopa in podvozja dosega impresivno raven zmogljivosti in seveda vozno dinamiko razreda, ki ga je utemeljil.
BMW Z4 Roadster (G29), zadek, pogled od zgoraj

Diferencial M Sport.

Diferencial M Sport optimizira oprijem in vozno stabilnost pri dinamičnem menjavanju voznega pasu, pospeševanju iz ovinka, vožnji skozi ovinek z veliko hitrostjo in različnih razmerah na cesti. Oprijem se optimizira s pomočjo elektronsko krmiljene lamelne zapore, ki zmanjšuje razliko vrtilne frekvence med zadnjima kolesoma.
BMW Z4 Roadster (G29), pogled od blizu na zavoro M Sport

Zavore M Sport.

Zavore M Sport imajo štiribatna nepremična zavorna sedla spredaj in enobatna plavajoča zavorna sedla zadaj v modri barvi ter so opremljene z M oznako. Na voljo imajo velike zavorne kolute, kar zagotavlja izvrstno zmogljivost zaviranja.
BMW Z4 Roadster (G29), prilagodljivo M podvozje

Prilagodljivo M podvozje.

Prilagodljivo M podvozje, ki je spuščeno za 10 milimetrov, se lahko kadar koli elektronsko prilagodi, da ustreza cestnim in voznim razmeram. Vozniki lahko prav tako prilagodijo karakteristike podvozja, in sicer s pomočjo stikala za uravnavanje vozne dinamike, da omogočijo želeni slog vožnje – od udobnega do izredno športnega z izrazito agilnim obnašanjem vozila.
BMW Z4 Roadster (G29) med vožnjo skozi gorsko pokrajino

Spremenljivo športno krmiljenje.

Spremenljivo športno krmiljenje s sistemom Servotronic omogoča neposredno in okretno odzivanje krmiljenja ter zagotavlja manj fizičnega napora, potrebnega za zasuk volana. Na premikanje volana se odziva z različno velikimi prestavnimi razmerji. S tem se izboljša obnašanje vozila pri dinamičnejši vožnji in zmanjša napor, ki je potreben za krmiljenje pri parkiranju in obračanju.
BMW Z4 Roadster (G29), športni menjalnik Steptronic Pogled od blizu na sredinsko konzolo

Športni menjalnik Steptronic.

8-stopenjski menjalnik Steptronic Sport z Launch Control omogoča športno menjavanje prestav tako samodejno kot ročno z izbirno ročico ali prestavnima vzvodoma na volanu – za udoben ali dinamičen način vožnje. V načinu SPORT ali SPORT+ in položaju prestavne ročice v levi stezi S/M pa so vklopi prestav nastavljeni za največjo zmogljivost.
6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo

Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja M TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS, sistemom spremenljivega krmiljenja ventilov Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom pa je še posebej zmogljiv in učinkovit.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU PRI BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster ponuja veliko število sistemov za pomoč vozniku. Inovativne tehnologije od parkirnega asistenta do osebnega glasovnega asistenta povečujejo udobje in varnost med vožnjo. Obenem pa omogočajo tudi delno avtonomno vožnjo glede na razmere.
Pogled skozi vetrobransko steklo v notranjost BMW Z4 Roadster (G29)

Driving Assistant.

Varnostni paket Driving Assistant vključuje sisteme s kamero, kot so opozorilo pred čelnim trkom s funkcijo zaviranja, Speed Limit Assist, vklj. s Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja s predogledom, in opozorilo za zapustitev voznega pasu. Poleg tega pa oprema, ki temelji na radarskih senzorjih, vključuje opozorilo pred prečnim prometom zadaj, opozorilo pred menjavo voznega pasu in opozorilo za preprečitev trka v zadek.
Parkirni asistent na nadzornem prikazovalniku BMW Z4 Roadster (G29)

Parkirni asistent.

Parkirni asistent samostojno parkira vozilo na prečna in vzdolžna parkirna mesta, slednja pa lahko tudi zapusti. Dostop je mogoč prek gumba parkirnega asistenta ali z vklopom vzvratne prestave. Sistem prevzame vse procese krmiljenja, vožnje in zaviranja, vi pa morate zgolj spremljati proces parkiranja.
BMW Z4 Roadster (G29) z volanom, projektorjem Head-Up in nadzornim prikazovalnikom

Projektor BMW Head-Up.

Polnobarvni projektor BMW Head-Up projicira vse informacije, pomembne za potovanje, neposredno v voznikovo vidno polje, kar mu omogoča, da se v celoti osredotoči na vožnjo. Prikazujejo se informacije, kot so trenutna hitrost in, odvisno od opreme, navigacijski napotki, informacije o omejitvi hitrosti, prikaz prepovedi prehitevanja ter telefonski in razvedrilni seznami.
BMW Z4 Roadster (G29) z Intelligent Personal Assistant na zaslonu

BMW Intelligent Personal Assistant.

Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil BMW tudi vaš osebni avtomobilski strokovnjak? Komunicirajte s svojim vozilom prek BMW Intelligent Personal Assistant. Izgovarjajte naravne ukaze za upravljanje številnih funkcij vozila. Asistent lahko pojasni teme o vašem vozilu in vam pomaga, da se še bolje seznanite s svojim BMW.
BMW Z4 Roadster (G29), volan z multifunkcijskimi gumbi

Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go.

Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go v razponu hitrosti od 30 do 160 km/h ohranja vnaprej nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, vključno z ustavljanjem in vnovičnim zagonom v počasi premikajočem se prometu. Speed Limit Assist omogoča asistentu za uravnavanje hitrosti prevzem omejitve hitrosti. Opozorilo pred čelnim trkom s posredovanjem v zaviranje se odziva na mirujoča vozila, pešce in kolesarje.
BMW Z4 Roadster (G29), operacijski sistem BMW različice 7

Operacijski sistem BMW različice 7.

Inovativni koncept upravljanja operacijskega sistema BMW različice 7 omogoča še enostavnejše upravljanje funkcij vozila, na primer s pomočjo govora, zaslona na dotik in upravljalnika iDrive – nadvse intuitivno. V ta namen je bila funkcionalnost upravljalnika ustrezno nadgrajena. Zdaj lahko meni Aplikacije izberete neposredno.
BMW Z4 Roadster (G29), Connected Music

Connected Music.

Prisluhnite svoji priljubljeni glasbi, kjerkoli že ste. Klasična glasba na avtocesti, džez med prometnimi konicami in pop pri križarjenju. »Connected Music with Spotify« pomeni, da lahko prek našega glasbenega partnerja Spotify neposredno pretakate na milijone skladb brez omejitev. Potrebujete le kartico SIM, ki je trajno nameščena v vašem vozilu.

MODELI BMW Z4 ROADSTER.

Model Advantage

Model Advantage za notranjost in zunanjost ponuja različne možnosti funkcionalne opreme, ki izboljšajo udobje in varnost.
 • Avtomatska klimatska naprava
 • Vzvratno ogledalo z avtomatsko funkcijo proti zaslepljenju
 • Podaljšano shranjevanje
 • Nadzor razdalje pri parkiranju (PDC)
BMW Z4 Roadster (G29), silhueta, model Advantage

Model Sport Line

Izvedba Sport Line navdušuje s svojim dinamičnim videzom. Izrazite podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti v črni barvi visokega sijaja in satiniranem aluminiju poudarjajo športen značaj. Funkcije, kot so prednja sedeža M Sport v črnem usnju Vernasca in dvopodročna avtomatska klimatska naprava, izboljšajo udobje.
 • BMW ledvička v mrežasti izvedbi iz satiniranega aluminija in ledvični okvir iz kroma visokega sijaja
 • 18-palčna lita alu platišča V-spoke 770 dvobarvna Orbit grey z mešanami pnevmatikami; na voljo tudi druga platišča
 • M športni sedeži za voznika in sovoznika v usnju 'Vernasca' z okrasnimi šivi; na voljo tudi druga oblazinjenja
 • Aluminijaste obloge pragov vrat z oznako "BMW".
BMW Z4 Roadster (G29), silhueta, model Sport Line

Model M Sport

Model M Sport daje vozilu še športnejši pridih. Poleg izpopolnjenega videza zunanjosti in notranjosti zagotavlja še večji užitek v vožnji. Podvozje M Sport in paket M Aerodynamics bistveno izboljšata vozno dinamiko.
 • Ledvična maska BMW v mrežasti izvedbi iz sateniziranega aluminija
 • 18-palčna M lita alu platišča Double-spoke 798 M dvobarvna v Ferric Grey z mešanimi pnevmatikami, na voljo tudi druga platišča
 • M pragovi, M ekskluzivne talne preproge, M stopalke in M opora za noge
 • M športni sedeži za voznika in sovoznika v kombinaciji usnje 'Vernasca'/Alcantara Črna z modrimi kontrastnimi šivi; na voljo tudi druga oblazinjenja
BMW Z4 Roadster (G29), silhueta, model M Sport
 • Model Advantage
 • Model Sport Line
 • Model M Sport

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 sDrive20i.

Najv. moč v kW (KM) pri vrt./min:

145 (197) / 4500-6500

Pospešek 0 – 100 km/h v s:

6,8

Kombinirana poraba goriva v l/100 km:

7,1 - 7,2

Kombinirane emisije CO2 v g/km:

161 - 165

BMW Z4 M40i Roadster G29, tričetrtinski pogled od zadaj z odprto zložljivo platneno streho in žensko v ospredju

CENE, FINANCIRANJE IN LIZING ZA BMW Z4 ROADSTER.

BMW FINANCIAL SERVICES ZA BMW Z4 ROADSTER.

BMW Z4 Roadster (G29), stranski pogled na cesto

Pridite do cilja čim hitreje in prilagodljivo s finančnimi produkti po meri iz BMW Financial Services. Naj gre za financiranje ali lizing, je vsaka naša ponudba individualno prilagojena vašim potrebam in željam. Izvedite več o privlačnih rešitvah financiranja ali ustrezni ponudbi lizinga za svoj novi BMW Z4 Roadster.

STORITVE BMW.

SERVIS IN ASISTENCA ZA BMW Z4 ROADSTER.

BMW Service Inclusive

BMW Service Inclusive.

#whateverhappens: Vsestransko in brezskrbno potovanje za električna vozila: ta paket vam ponuja 100-% preglednost in možnost udobnega načrtovanja. Sami izberite trajanje ali 4 ali 6 let – ali pa 3 leta, če imate sklenjen lizing. Vsebina servisnega paketa:
 • Pregled vozila
 • Servis mikrofiltra
 • Servis zavorne tekočine
Izvedite več o BMW Service Inclusive
BMW Teleservices

BMW Teleservices.

Z inovativnimi Teleservices iz BMW ConnectedDrive vam BMW pomaga, da ohranite trezno glavo: ko je vzdrževanje potrebno ali v primeru okvare, vašem prednostnem servisnem partnerju BMW posredujejo vse ustrezne podatke o vozilu. Servisni partner bo nato stopil z vami v stik, da se dogovorite za termin. Lahko se zanesete na hitro in preprosto storitev, zato vam ni treba razmišljati o vsem. Edina zahteva je, da ste registrirali svoje vozilo na spletnem portalu BMW ConnectedDrive in izbrali servisnega partnerja. Odkrijte, kako lahko storitev BMW Teleservices prinese več udobja v vaše življenje.
Izvedite več o BMW Teleservices
Pomoč na cesti BMW

Pomoč na cesti BMW

Brezplačna pomoč na cesti BMW je na voljo vsem voznikom BMW 24 ur na dan vse dni v letu. Le en klic, in naši strokovnjaki vam bodo na voljo, bodisi po telefonu bodisi na samem kraju, če je potrebno.
Izvedite več o pomoči na cesti BMW
Zaposleni pri BMW svetuje stranki

ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

Če imate kakršna koli vprašanja, potrebujete dodatne informacije ali želite posebne ponudbe za BMW Z4 Roadster, se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naše strokovno servisno osebje BMW vam bo z veseljem svetovalo po telefonu ali neposredno na kraju samem.

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO2.

BMW Z4 Roadster sDrive20i:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek še ni na voljo.

 

BMW Z4 Roadster sDrive30i:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,3 – 6,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 166 – 157

 

BMW Z4 Roadster M40i:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8,0 – 7,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 182 – 177

 

Uradne številke o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru izmerjenih dosegov. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW Z4 Roadster sDrive20i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 7,1–7,2
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 161–165

  BMW Z4 Roadster sDrive30i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 7,1–7,3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 161–166

  BMW Z4 Roadster M40i:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirano): 7,9–8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirano): 181–182

  Uradni podatki za porabo goriva, emisije CO2, porabo električne energije in električni doseg so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in v skladu z Uredbo (EU) 715/2007 s spremembami. Številke WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru razponov. Za vozila, ki so bila na novo homologirana od 01.01.2021, veljajo uradne specifikacije samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih metodah NEDC in WLTP najdete na www.bmw.de/wltp