Text Disclaimer

The content below presents a special purpose page that shall not be available in publish view. It's meant for authoring purposes only.

Highlight_F39

BMW X2 M35i:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.9 / 8.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 180 / 195

BMW X2 xDrive20d:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 5.6 / 6.2
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 146 / 162

BMW X2 xDrive25e⁽¹⁾:
Poraba goriva v l/100 km (tehtana): 1.7 / 1.8
Emisije CO₂ v g/km (tehtane): 38 / 41
Poraba električne energije v kWh/100 km (tehtana): 14.9 / 15.2

Vrednosti vozil z oznako ⁽¹⁾ so predhodne.

Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO₂ itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO₂, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO₂, so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO₂ in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html