NAELEKTRENA PARTNERSTVA.

BMW i

Partnerstva znamke BMW i.

NAELEKTRENA PARTNERSTVA.

Partnerstva znamke BMW i.

BMW i je pionir revolucionarnih in vizionarskih tehnologij. In je blizu podobno mislečim: bodisi zanimivi projekti s partnerji iz sveta kulture, oblikovanja in arhitekture bodisi partnerstva z drugimi premium blagovnimi znamkami, z vozili BMW i vam nudimo po meri narejene izdelke, ker BMW i vedno misli onkraj avtomobila.

NAELEKTRENA PARTNERSTVA.Partnerstva znamke BMW i.

BMW i je pionir revolucionarnih in vizionarskih tehnologij. In je blizu podobno mislečim: bodisi zanimivi projekti s partnerji iz sveta kulture, oblikovanja in arhitekture bodisi partnerstva z drugimi premium blagovnimi znamkami, z vozili BMW i vam nudimo po meri narejene izdelke, ker BMW i vedno misli onkraj avtomobila.

BMW i

MR PORTER.

Kaj se zgodi, ko skleneta sodelovanje BMW i in nagrajeni spletni portal z modnimi oblačili in obutvijo za moške mrporter.com? Nastane edinstvena kolekcija BMW i3 v sodelovanju z oblikovanjem MR PORTER, ki je na voljo v omejeni izdaji. Izjemen BMW i3 je odličen spremljevalec za moške, ki sledijo modnim trendom in cenijo ekstravaganco.

Pri tem posebnem modelu je bila značilna substanca BMW i dopolnjena v skupnem sodelovanju z ekipo oblikovalcev Mr Porter in nastali so čudoviti poudarki: ekskluzivna barva zunanjosti Tuxedo Blue navduši z belimi poudarki na ohišjih zunanjih ogledal, vstopnih letvah in ledvički. Naslednji poudarek predstavlja z roko narisana bela okrasna črta s podpisom Mr Porter. V notranjosti se dosledno zrcali oblikovni koncept – bel notranji obroč na volanu, beli šivi na predpražnikih in lesena okrasna letev iz temnega hrasta z gravuro Mr Porter dopolnijo zelo kakovosten oblikovni koncept.

SOHO HOUSE.

Od meseca oktobra 2014, BMW i in Soho House Group (SHG) skupaj organizirata dogodke in doživetja v Evropi in ZDA s poudarkom na moderni umetnosti, inovacijah in oblikovanju. Kot svetovni avtomobilski partner Soho House Group nudi BMW i članom in gostom na številnih lokacijah SHG in kulturnih prireditvah vozila BMW i3 za čisto posebna vozna doživetja. Soho House in BMW i skupaj sodelujeta tudi pri mednarodnem kulturnem programu na lokacijah Soho House po celi Evropi in ZDA.

Zgodba o Soho House se je začela leta 1995 na Greek Streetu v Londonu. Dve desetletji pozneje obsega portfelj vrsto klubov, hotelov, restavracij in zdravilišč v Združenem kraljestvu, celinski Evropi, ZDA in Kanadi.

 • Združeno kraljestvo

  London. Metropola številka ena v Angliji – tudi glede lokacij Soho House. Takoj za vogalom Soho House na Greek Streetu se nahaja Dean Street Townhouse, samostojen hotel z 39 sobami. V popularnem vzhodnem centru mesta leži Shoreditch House, v smeri zahodnega Londona v prestižni četrti Mayfair se nahaja Little House, medtem ko sta prijetna Electric House v Notting Hillu in High Road House v umirjenem delu mesta Chiswick. Vse lokacije ponujajo izvrstno gastronomijo in možnosti za fitnes ter razvedrilo.

  Tudi tisti, ki imajo radi življenje na deželi, lahko uživajo v ponudbi Soho House. V jugozahodni grofiji Somerset, ki je od Londona oddaljena le dve uri vožnje z avtomobilom, je nastanjena Babington House. To več kot sedem hektarjev veliko zatočišče nudi 32 individualno oblikovanih sob, 24-urno restavracijo in ekskluziven wellness center.

 • Celinska Evropa

  Pri izbiri prve lokacije na celinski Evropi je padla odločitev za Berlin. Sredi živahne nemške prestolnice je v mesecu maju 2010 svoja vrata odprla Soho House Berlin. Osem nadstropni klub ponuja bazen na strehi, bar, fitnes, wellness center Cowshed s turško kopeljo in kino.

  Evropska turneja se nadaljuje proti jugu: leta 2015 se je odprla Soho House Istanbul, medtem ko je v začetku leta 2016 svoje prve goste pozdravila Soho House Barcelona.

 • Severna Amerika

  Leta 2003 je svoja vrata odprla prva Soho House v Severni Ameriki, in sicer v nekdanji veleblagovnici okrožja Meatpacking. Soho House New York se razteza na šestih etažah in poleg 30 velikih sob nudi restavracijo, bar, kino s 44 sedeži, bazen na strehi in wellness center Cowshed.

  Naslednji naslov ni nikjer drugje kot Sunset Boulevard. Spomladi leta 2010 se je odprla izjemna poslovna zgradba Soho House West Hollywood. Čez pol leta ji je sledila Soho Beach House v Miamiju, južnoameriška glamurozna lokacija z dvema bazenoma in lastnim klubom na plaži.

  Dve leti pozneje je ideja prečkala zeleno mejo in našla svojo uresničitev v Kanadi. Leta 2012 je svoja vrata odprla Soho House Toronto in že na začetku ponudila vrsto dogodkov v okviru mednarodnega filmskega festivala.

  Pod sloganom „Najboljše pride na koncu“ je v mesecu avgustu 2014 svoje prve goste sprejela tudi Soho House Chicago. Na 10.000 kvadratnih metrov veliki površini nekdanje tovarne pasov je nastal klub, ki je največji med vsemi hišami SHG.

LOUIS VUITTON.

Izjemni kosi prtljage za izjemen avtomobil: Louis Vuitton je posebej za BMW i8 oblikoval moderno serijo prtljage, ki je v skladu s potniško celico v celoti izdelana iz karbonskih vlaken. Tkanina iz ekstremno lahkega in hkrati zelo trdnega, tehnološko naprednega materiala se odlikuje z enormno odpornostjo proti udarcem in drgnjenju. Enako kot BMW i8 tudi serija prtljage navdušuje s svojo edinstveno obliko – elegantna, moška in nezamenljiva.

Zaradi optimalne izkoriščenosti prostora je bila serija prtljage izdelana po meri. Velika potovalka, ki se lahko nosi v roki ali preko ramena, se precizno prilega prtljažniku BMW i8. Vreča za obleko najde prostor na zadnji polici. Stabilen poslovni kovček s trdo lupino, idealen tudi za prenosni računalnik, se prilega zadnjemu sedežu. Majhna potovalka pa svoje mesto najde na poslovnem kovčku. Vsi kosi serije prtljage so opremljeni z usnjenimi ročaji, obeski z imenom in obešanko slavnega oblikovalca Louisa Vuittona.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,6*/13,1**

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) z Range Extender:
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender:
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 12*/13**
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,3*/11,9**
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  BMW i8 s priključnim hibridnim pogonom BMW iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9

  * Set platišč 1: 19" platišča
  ** Set platišč 2: 20" platišča; zimska kolesa

  Podatki o porabi goriva in električne energije ter emisijah CO2 so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.