POSPEŠIJO UTRIP ČASA.

BMW i

Vizije BMW i.

BMW i

POSPEŠIJO UTRIP ČASA.

Vizije BMW i.

POSPEŠIJO UTRIP ČASA.Vizije BMW i.

Oranje ledine pomeni, da je treba včasih prekiniti s starimi navadami in si izmisliti čisto nove smeri. Z vizijami BMW i dobi ta pristop konkretne oblike. Vizionarske ideje in inovativne tehnologije postanejo prvič vidne. Mobilna prihodnost postane s tem še korak bližje. Vsako vozilo BMW i Vision ne ponuja le vpogleda v prihodnji razvoj - je tudi pobudnik in vir navdiha za trajnostno mobilnost prihodnosti brez emisij.

BMW i

BMW i VISION DYNAMICS.

Vizionarske rešitve in koncepti, ki so usmerjeni v prihodnost, postanejo resničnost: BMW i Vision Dynamics nudi električno mobilnost v obliki dinamičnega in praktičnega modela. Z največjim dosegom 600 km, največjo hitrostjo več kot 200 km/h in pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,0 sekundah pomika vozilo BMW i Vision Dynamics električni užitek v vožnji na povsem novo raven. To je progresiven Gran Coupé s štirimi vrati, ki se lahko umesti med vozili i3 in i8. Vznemirljiva napetost, ki nastane prek velikih površin in natančno obdelanih podrobnosti, odraža inovativno tehnologijo v osrčju vozila.

Dinamika prihodnosti.

BMW i Vision Dynamics

ZGODBA O USPEHU: BMW i.

PROJECT i.

Spomladi leta 2008 se na strogo zaupni lokaciji v Münchnu srečajo najboljši možgani iz BMW, da bi razpravljali o ambicioznem cilju: novi iznajdbi urbane mobilnosti. Münchenčani nato ustanovijo možganski trust, ga poimenujejo „Project i“ in mu določijo eno samo nalogo: pozabite, kar je bilo. Mislite na novo.

BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Prvič je na voljo celovit koncept za varčevanje z energijo – doslej so bile v obstoječe modele vgrajene le varčevalne tehnike. Karoserija in pogon sta bila zasnovana za dosledno varčevanje z energijo. Koncept postane tehnološki nosilec za številne nadaljnje razvoje iz BMW.

LANSIRANJE BMW i.

Born Electric: BMW i je nova blagovna znamka hiše BMW in navdušuje s konceptom mobilnosti, ki omogoča čisto električen mobilen vsakdan – pred, med in po vožnji. Ker BMW i misli onkraj vozila – in s svojimi storitvami mobilnosti skrbi za to, da ne pušča odprtih nobenih želja.

KONCEPT BMW i8 IN KONCEPT BMW i3.

Naslednja evolucijska stopnja v BMW Vision EfficientDynamics – Koncept BMW i8. Združuje visoko zmogljivost športnega vozila z izvrstno učinkovitostjo. Vzporedno se predstavi Koncept BMW i3. Prvo v celoti povezano električno vozilo, ki je posebej prilagojeno zahtevam električne mobilnosti.

KONCEPT BMW i8 SPYDER.

Manj balasta, več svobode – Koncept BMW i8 Spyder: osupljiv roadster lahke konstrukcije s hibridnim pogonom se odpove strehi in brezkompromisno stavi na karbon, aluminij in litij. Njegova konstrukcija okvirja namesti premi, pogon in baterije tako, da se masa porazdeli zelo precizno.

KONCEPT BMW i3 COUPÉ.

Nova iznajdba urbane mobilnosti pomeni vizijo, ki močno presega okoljsko ozaveščeno in agilno vožnjo. Rezultat: Koncept BMW i3 Coupé, ki s svojo vizionarsko obliko daje vpogled v avtomobil prihodnosti. Njegov inovativen pogon BMW eDrive obratuje lokalno brez emisij in nudi neprimerljiv užitek v vožnji ter vznemirljivo, skoraj neslišno vozno doživetje.

PRIHOD NA TRG BMW i3.

Urbana mobilnost iznajdena na novo: BMW i3 je rezultat vizije, ki močno presega okoljsko ozaveščeno in agilno vožnjo. BMW i3 je avtomobil prihodnosti: s svojo vizionarsko obliko in inovativnim pogonom BMW eDrive. Ne le brez emisij lokalno, ampak tudi celovito povezan z mestom.

PRIHOD NA TRG BMW i8.

Športno vozilo prihodnosti – z vrednostmi porabe in emisij majhnega avta. Moč priključnega hibrida leži v odlični sinhronizaciji elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem, ki na cesti opozori nase s skrajno učinkovitostjo in dinamiko. Nič več zgolj vizija, ampak polnjena inteligenca. Prvo športno vozilo, ki pospeši celo duh časa.

BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Prihodnost se leta 2016 predstavi v Las Vegasu: na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike CES nudi BMW i Vision Future Interaction vpogled v povezan kokpit prihodnosti. Le en izmed poudarkov: AirTouch, povsem nov sistem, s pomočjo katerega se lahko s kretnjami upravljajo najrazličnejše funkcije.

BMW i3 (94 Ah).

Zgodba o uspehu BMW i gre naprej – ali bolje rečeno: vozi naprej. Z dosegom do 200 km na eno polnjenje baterije je novi BMW i3 (94 Ah) zanesljiv spremljevalec tudi na daljših potovanjih – s 7,3 sekunde od 0 do 100 km/h pa kaže tudi prave šprinterske kvalitete.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,9

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,6*/13,1**

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (60 Ah) z Range Extender:
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender:
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 12*/13**
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,3*/11,9**
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  BMW i8 s priključnim hibridnim pogonom BMW iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9

  * Set platišč 1: 19" platišča
  ** Set platišč 2: 20" platišča; zimska kolesa

  Podatki o porabi goriva in električne energije ter emisijah CO2 so odvisni od izbranih velikosti platišč in pnevmatik.

  Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti: osebnega sloga vožnje, stanja cest, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predhodnega temperiranja.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.