POSPEŠIJO UTRIP ČASA.

BMW i

Vizije BMW i.

POSPEŠIJO UTRIP ČASA.

Vizije BMW i.

POSPEŠIJO UTRIP ČASA.Vizije BMW i.

Oranje ledine pomeni, da je treba včasih prekiniti s starimi navadami in si izmisliti čisto nove smeri. Z vizijami BMW i dobi ta pristop konkretne oblike. Vizionarske ideje in inovativne tehnologije postanejo prvič vidne. Mobilna prihodnost postane s tem še korak bližje. Vsako vozilo BMW i Vision ne ponuja le vpogleda v prihodnji razvoj - je tudi pobudnik in vir navdiha za trajnostno mobilnost prihodnosti brez emisij.

BMW i

BMW i VISION DYNAMICS.

Vizionarske rešitve in koncepti, ki so usmerjeni v prihodnost, postanejo resničnost: BMW i Vision Dynamics nudi električno mobilnost v obliki dinamičnega in praktičnega modela. Z največjim dosegom 600 km, največjo hitrostjo več kot 200 km/h in pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,0 sekundah pomika vozilo BMW i Vision Dynamics električni užitek v vožnji na povsem novo raven. To je progresiven Gran Coupé s štirimi vrati, ki se lahko umesti med vozili i3 in i8. Vznemirljiva napetost, ki nastane prek velikih površin in natančno obdelanih podrobnosti, odraža inovativno tehnologijo v osrčju vozila.

Dinamika prihodnosti.

BMW i Vision Dynamics

ZGODBA O USPEHU: BMW i.

2008: PROJECT i.

Spomladi leta 2008 se na strogo zaupni lokaciji v Münchnu srečajo najboljši možgani iz BMW, da bi razpravljali o ambicioznem cilju: novi iznajdbi urbane mobilnosti. Münchenčani nato ustanovijo možganski trust, ga poimenujejo „Project i“ in mu določijo eno samo nalogo: pozabite, kar je bilo. Mislite na novo.

2009: BMW VISION EFFICIENT DYNAMICS.

Prvič je na voljo celovit koncept za varčevanje z energijo – doslej so bile v obstoječe modele vgrajene le varčevalne tehnike. Karoserija in pogon sta bila zasnovana za dosledno varčevanje z energijo. Koncept postane tehnološki nosilec za številne nadaljnje razvoje iz BMW.

2010: LANSIRANJE BMW i.

Born Electric: BMW i je nova blagovna znamka hiše BMW in navdušuje s konceptom mobilnosti, ki omogoča čisto električen mobilen vsakdan – pred, med in po vožnji. Ker BMW i misli onkraj vozila – in s svojimi storitvami mobilnosti skrbi za to, da ne pušča odprtih nobenih želja.

2011: KONCEPT BMW i8 IN KONCEPT BMW i3.

Naslednja evolucijska stopnja v BMW Vision EfficientDynamics – Koncept BMW i8. Združuje visoko zmogljivost športnega vozila z izvrstno učinkovitostjo. Vzporedno se predstavi Koncept BMW i3. Prvo v celoti povezano električno vozilo, ki je posebej prilagojeno zahtevam električne mobilnosti.

2012: KONCEPT BMW i8 SPYDER.

Manj balasta, več svobode – Koncept BMW i8 Spyder: osupljiv roadster lahke konstrukcije s hibridnim pogonom se odpove strehi in brezkompromisno stavi na karbon, aluminij in litij. Njegova konstrukcija okvirja namesti premi, pogon in baterije tako, da se masa porazdeli zelo precizno.

2012: KONCEPT BMW i3 COUPÉ.

Nova iznajdba urbane mobilnosti pomeni vizijo, ki močno presega okoljsko ozaveščeno in agilno vožnjo. Rezultat: Koncept BMW i3 Coupé, ki s svojo vizionarsko obliko daje vpogled v avtomobil prihodnosti. Njegov inovativen pogon BMW eDrive obratuje lokalno brez emisij in nudi neprimerljiv užitek v vožnji ter vznemirljivo, skoraj neslišno vozno doživetje.

2013: PRIHOD NA TRG BMW i3.

Urbana mobilnost iznajdena na novo: BMW i3 je rezultat vizije, ki močno presega okoljsko ozaveščeno in agilno vožnjo. BMW i3 je avtomobil prihodnosti: s svojo vizionarsko obliko in inovativnim pogonom BMW eDrive. Ne le brez emisij lokalno, ampak tudi celovito povezan z mestom.

2013: PRIHOD NA TRG BMW i8.

Športno vozilo prihodnosti – z vrednostmi porabe in emisij majhnega avta. Moč priključnega hibrida leži v odlični sinhronizaciji elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem, ki na cesti opozori nase s skrajno učinkovitostjo in dinamiko. Nič več zgolj vizija, ampak polnjena inteligenca. Prvo športno vozilo, ki pospeši celo duh časa.

2016: BMW i VISION FUTURE INTERACTION.

Prihodnost se leta 2016 predstavi v Las Vegasu: na mednarodnem sejmu potrošniške elektronike CES nudi BMW i Vision Future Interaction vpogled v povezan kokpit prihodnosti. Le en izmed poudarkov: AirTouch, povsem nov sistem, s pomočjo katerega se lahko s kretnjami upravljajo najrazličnejše funkcije.

2016: BMW i3 (94 Ah).

Zgodba o uspehu BMW i gre naprej – ali bolje rečeno: vozi naprej. Z dosegom do 200 km na eno polnjenje baterije je novi BMW i3 (94 Ah) zanesljiv spremljevalec tudi na daljših potovanjih – s 7,3 sekunde od 0 do 100 km/h pa kaže tudi prave šprinterske kvalitete.

2017: BMW i3s (94 Ah).

Če športna vožnja brez emisij pomeni prihodnost, potem je vozilo BMW i3s že zdavnaj prispelo na cilj. Maksimalno športno, maksimalno naelektreno: vozilo BMW i3s združuje odlično dinamiko z najmodernejšimi tehnologijami. Z osupljive 3,7 sekunde od 0 do 60 km/h, značilnim občutkom vožnje z enim pedalom (One-Pedal-Feeling) in svojo progresivno obliko sprošča dinamiko pravega športnega vozila.

2017: BMW i8 Roadster.

Prihodnost dobiva novo podobo – v obliki sploh prvega vozila BMW i8 Roadster. Navdušujoče, izjemno in pripravljeno, da na novo interpretira svobodo. Najmarkantnejša značilnost: veličastna galebja vrata iz lahkega karbona, ki se odpirajo zelo udobno. Enako bliskovito se kvišku požene tudi merilnik vrtljajev: inovativni priključni hibridni motor povzroči 374 konjskih moči in 250 Nm navora. In pospeši vozilo BMW i8 Roadster od 0 do 100 km/h v 4,6 sekunde.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) (3):
  Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,6*/13,1**

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender (3):
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14,0*/13,0**
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9*/11,5**
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) (3):
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,3

  Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3s (94 Ah) z Range Extender (3):
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14,0
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 12,5

  BMW i8 s priključnim hibridnim pogonom MW iPerformance (3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,0

  BMW i8 Roadster s priključnim hibridnim pogonom BMW iPerformance(3):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 46

  * Set platišč 1: 19" platišča
  ** Set platišč 2: 20" platišča; zimska kolesa
  Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

  Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

  Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

  Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.