ZDRUŽENE MOČI.

Vsi modeli BMW Plug-in-Hybrid.

BMW iPerformance

ZDRUŽENE MOČI.

Vsi modeli BMW Plug-in-Hybrid.

Potrebe mobilnosti prihodnosti v modelih BMW danes: po zaslugi najmodernejše pogonske tehnologije in zmogljivih litij-ionskih visokonapetostnih baterij, modeli iPerformance navdušijo s konstantnim, enormnim navorom in trajnostno učinkovitostjo. S tem združujejo mobilnost prihodnosti z neizmernim užitkom v vožnji.

ZDRUŽENE MOČI.Vsi modeli BMW Plug-in-Hybrid.

Potrebe mobilnosti prihodnosti v modelih BMW danes: po zaslugi najmodernejše pogonske tehnologije in zmogljivih litij-ionskih visokonapetostnih baterij, modeli iPerformance navdušijo s konstantnim, enormnim navorom in trajnostno učinkovitostjo. S tem združujejo mobilnost prihodnosti z neizmernim užitkom v vožnji.

Read more

BMW SERIJE 2 iPERFORMANCE ACTIVE TOURER.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer nudi s kombinacijo BMW eDrive in motorja BMW TwinPower Turbo električno vozno doživetje in neomejeno mobilnost. Z inteligentnim součinkovanjem obeh pogonskih sistemov ima voznik na voljo električni xDrive. Ta sistem se upravlja avtomatsko in v vsaki vozni situaciji nudi najboljšo možno trakcijo ter agilnost pri izpopolnjenih vrednostih porabe in CO2.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 225xe iPerformance Active Tourer (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,7 do 2,3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 61 do 52
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2 do 13,4

BMW serije 5 iPerformance.

Elektrizirano nekonvencionalen: BMW 530e iPerformance združuje elektromotor in 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo v skrajno učinkovitem priključnem hibridnem pogonu BMW eDrive. Ta omogoča povsem električno vožnjo brez emisij na kratkih razdaljah z dinamično vozno zmogljivostjo in ‒ v kombinaciji s 4-valjnim bencinskim motorjem ‒ zmožnost vožnje na dolge razdalje.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 530e iPerformance (1)(3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 44
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,1 do 13,1

BMW X5 iPERFORMANCE.

Močan motor BMW TwinPower Turbo in zelo učinkovit elektromotor poganjata BMW X5 xDrive40e iPerformance, medtem ko sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive skrbi za najboljšo možno lego na cesti in izvrstno agilnost. S tem vozilo združuje povsem električno vožnjo, lokalno brez emisij na krajših razdaljah, in dinamične vozne lastnosti z najboljšo možno trakcijo.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X5 xDrive40e iPerformance (1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 3,4 do 3,3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 78 do 77
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,4 do 15,3

BMW SERIJE 7 iPERFORMANCE.

Limuzina BMW zgornjega razreda z vrednostmi porabe majhnega avta. BMW serije 7 iPerformance je najbolj luksuzna rešitev za trajnostno mobilnost prihodnosti. Elektromotor in motor z notranjim zgorevanjem součinkujeta odlično – s podporo inteligentnega upravljanja energije. Rezultat: osupljiva dinamika in revolucionarna učinkovitost.


Poraba goriva in emisije CO2 za modele BMW serije 7 iPerformance (1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 do 2,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 56 do 45
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,9 do 12,5

BMW serije 3 iPERFORMANCE.

V BMW 330e iPerformance združuje kombinacija elektromotorja in motorja BMW TwinPower Turbo najboljše iz dveh svetov. Osupljiva vozna dinamika pri skrajni učinkovitosti in prijaznosti do okolja z lokalno vožnjo brez emisij – edinstven koncept, ki je prilagojen po meri kvalitet BMW serije 3.


Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 330e iPerformance (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 44
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,0

MODELI BMW i.

Born electric: BMW i je celovit koncept za trajnostno in v prihodnost usmerjeno mobilnost. S povsem električnim BMW i3, kot dosledno trajnostno oblikovanim vozilom brez emisij za mestni promet, ali BMW i8, kot prihodnostjo športnega avtomobila, BMW i navduši z dinamiko, užitkom v vožnji in trajnostnim razvojem.

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) (3):
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100km (kombinirana): 13,6*/13,1**

Poraba električne energije in emisije CO2 za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender (3):
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 14,0*/13,0**
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9* / 11,5**
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

Poraba goriva in električne energije ter emisije CO2 za BMW i8 (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42
 

* Set platišč 1: 19" platišča
** Set platišč 2: 20" platišča; zimska kolesa

Read more

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Vrednosti za porabo goriva, emisije CO2 in električno energijo so bile določene v skladu z Uredbo (ES) št. 715/2007, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani doseg pa upošteva različne velikosti izbranih platišč in pnevmatik ter se lahko med konfiguracijo spreminja.

    (1) Vrednosti veljajo do 15. 04. 2018. Prosimo, preverite razpoložljivost pri svojem trgovcu z vozili BMW.

    Vrednosti za vozila, ki so označena z (3), so že določene na osnovi novega globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so prilagojene novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC) za namen primerjave. [Pri teh vozilih se lahko glede ustreznih davkov ali drugih dajatev, povezanih z vozili in glede (vsaj med drugim) emisij CO2, vrednosti emisij CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj, glede na nacionalno zakonodajo.]

    Specifikacije učinkovitosti CO2 so določene v skladu z Direktivo 1999/94/ES in Pkw-EnVKV, in sicer v različici, ki je veljala v času homologacije, ter temeljijo na porabi goriva in vrednostih CO2 v skladu z voznim ciklom NEDC za klasifikacijo.

    Vse dodatne informacije lahko najdete v Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih vozil, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na spletni strani www.BMW.si/emisije.