ZDRUŽENE MOČI.

Vsi modeli BMW Plug-in-Hybrid.

BMW iPerformance

ZDRUŽENE MOČI.

Vsi modeli BMW Plug-in-Hybrid.

Potrebe mobilnosti prihodnosti v modelih BMW danes: po zaslugi najmodernejše pogonske tehnologije in zmogljivih litij-ionskih visokonapetostnih baterij, modeli iPerformance navdušijo s konstantnim, enormnim navorom in trajnostno učinkovitostjo. S tem združujejo mobilnost prihodnosti z neizmernim užitkom v vožnji.

ZDRUŽENE MOČI.Vsi modeli BMW Plug-in-Hybrid.

Potrebe mobilnosti prihodnosti v modelih BMW danes: po zaslugi najmodernejše pogonske tehnologije in zmogljivih litij-ionskih visokonapetostnih baterij, modeli iPerformance navdušijo s konstantnim, enormnim navorom in trajnostno učinkovitostjo. S tem združujejo mobilnost prihodnosti z neizmernim užitkom v vožnji.

Preberi več

BMW SERIJE 2 iPERFORMANCE ACTIVE TOURER.

BMW 225xe iPerformance Active Tourer nudi s kombinacijo BMW eDrive in motorja BMW TwinPower Turbo električno vozno doživetje in neomejeno mobilnost. Z inteligentnim součinkovanjem obeh pogonskih sistemov ima voznik na voljo električni xDrive. Ta sistem se upravlja avtomatsko in v vsaki vozni situaciji nudi najboljšo možno trakcijo ter agilnost pri izpopolnjenih vrednostih porabe in CO2.

Poraba goriva, emisije CO2 in poraba električne energije pri BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.3 / 7.8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 165.0 / 177.0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.7 / 21.4

BMW serije 5 iPerformance.

Elektrizirano nekonvencionalen: BMW 530e iPerformance združuje elektromotor in 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo v skrajno učinkovitem priključnem hibridnem pogonu BMW eDrive. Ta omogoča povsem električno vožnjo brez emisij na kratkih razdaljah z dinamično vozno zmogljivostjo in ‒ v kombinaciji s 4-valjnim bencinskim motorjem ‒ zmožnost vožnje na dolge razdalje.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 530e iPerformance (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,3–2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 52–47
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,9–13,3

BMW X5 iPERFORMANCE.

Močan motor BMW TwinPower Turbo in zelo učinkovit elektromotor poganjata BMW X5 xDrive40e iPerformance, medtem ko sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive skrbi za najboljšo možno lego na cesti in izvrstno agilnost. S tem vozilo združuje povsem električno vožnjo, lokalno brez emisij na krajših razdaljah, in dinamične vozne lastnosti z najboljšo možno trakcijo.

Poraba goriva in emisije CO2 za BMW X5 xDrive40e iPerformance (1):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 3,4 do 3,3
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 78 do 77
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,4 do 15,3

BMW SERIJE 7 iPERFORMANCE.

Limuzina BMW zgornjega razreda z vrednostmi porabe majhnega avta. BMW serije 7 iPerformance je najbolj luksuzna rešitev za trajnostno mobilnost prihodnosti. Elektromotor in motor z notranjim zgorevanjem součinkujeta odlično – s podporo inteligentnega upravljanja energije. Rezultat: osupljiva dinamika in revolucionarna učinkovitost.


Poraba goriva, poraba električne energije in emisije CO2 pri modelih BMW serije 7 iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.6 / 8.6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 173.0 / 195.0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 21.3 / 24.4

BMW serije 3 iPERFORMANCE.

V BMW 330e iPerformance združuje kombinacija elektromotorja in motorja BMW TwinPower Turbo najboljše iz dveh svetov. Osupljiva vozna dinamika pri skrajni učinkovitosti in prijaznosti do okolja z lokalno vožnjo brez emisij – edinstven koncept, ki je prilagojen po meri kvalitet BMW serije 3.


Poraba goriva in emisije CO2 za BMW 330e iPerformance (3):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 do 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 do 44
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9 do 11,0

MODELI BMW i.

Born electric: BMW i je celovit koncept za trajnostno in v prihodnost usmerjeno mobilnost. S povsem električnim BMW i3, kot dosledno trajnostno oblikovanim vozilom brez emisij za mestni promet, ali BMW i8, kot prihodnostjo športnega avtomobila, BMW i navduši z dinamiko, užitkom v vožnji in trajnostnim razvojem.

Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i3 (94 Ah):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0.0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0.0
Poraba električne energije v kWh/100 km: 15.3 / 16.3


Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i8 Coupé z Plug-In Hybrid BMW iPerformance:
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 153.0 / 155.0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.2 / 20.4
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.7 / 6.8


Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i8 Roadster z Plug-In Hybrid BMW iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.9 / 6.9
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.6 / 20.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 156.0 / 157.0

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html