NAELEKTRENI Z BMW i.

BMW iPerformance: priključni hibridi s strokovno kompetenco BMW i.

BMW iPerformance

NAELEKTRENI Z BMW i.

BMW iPerformance: priključni hibridi s strokovno kompetenco BMW i.

NAELEKTRENI Z BMW i.BMW iPerformance: priključni hibridi s strokovno kompetenco BMW i.

Izkušnje so od nekdaj pomemben dejavnik pri realizaciji inovativnih avtomobilskih konceptov. Pri priključnih hibridih BMW je ta vpliv še posebej dragocen. Njihov pogonski sklop je sestavljen iz motorja z notranjim zgorevanjem in zmogljivega elektromotorja. Združujejo značilne kvalitete BMW s prednostmi električne vožnje in imajo neposredno korist od strokovnega znanja inženirjev BMW i. Zato si zaslužijo svoje poimenovanje: avtomobili BMW iPerformance.

Preberi več

UŽITEK V VOŽNJI BREZ EMISIJ.

Avtomobili BMW iPerformance uporabljajo električno pogonsko tehnologijo BMW eDrive, ki jo je razvil oddelek BMW i. Kratke in srednje razdalje se lahko z inovativno kombinacijo elektromotorja, litij-ionske baterije in inteligentnega upravljanja energije prevozijo povsem električno, bencinski motor TwinPower Turbo pa se vklopi po potrebi. BMW eDrive je trenutno v ponudbi za BMW serije 2, BMW serije 3, BMW serije 5, BMW serije 7 in BMW X5 (03/2017).

BMW eDrive.

Inteligenten in dinamičen način električne vožnje.

ODLIČNI ZA KRATKE, SREDNJE IN DOLGE RAZDALJE.

Pri modelih BMW iPerformance odlično součinkujeta učinkovit motor z notranjim zgorevanjem in zmogljiv elektromotor. Konvencionalni pogon nudi daljši doseg razdalj, električni pogon pa se z vožnjo brez emisij in skoraj neslišno vozno dinamiko izkaže predvsem v mestnem prometu. BMW 530e prevozi npr. do 50 km (po novem evropskem voznem ciklu NEDC) povsem električno. Litij-ionska baterija se lahko ponovno napolni na polnilni postaji BMW i Wallbox, javnih polnilnicah in na vsaki domači gospodinjski vtičnici.

 

BMW 530e iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.0 / 7.7
Emisije CO2 v g/km, kombinirano (BMW i3s) 0,0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19.6 / 22.4 (530e iPerformance)


 • AUTO eDRIVE

  V načinu AUTO eDRIVE inteligentno upravljanje energije določi najučinkovitejšo kombinacijo elektromotorja in motorja z notranjim zgorevanjem – glede na hitrost vožnje in napolnjenost baterije.

 • MAX eDRIVE

  Odvisno od modela se lahko v načinu MAX eDRIVE vozi povsem električno do hitrosti 140 km/h. Pri večji hitrosti ali kadar se želi iztisniti poln potencial pospeševanja, se avtomatsko vklopi zgorevalni motor.

 • SAVE BATTERY

  V načinu SAVE BATTERY oz. Battery Control (pri BMW serije 7) se baterija učinkovito polni prek motorja z notranjim zgorevanjem ali vzdržuje njena napolnjenost. S tem se lahko kapaciteta baterije aktivno prihrani za poznejši čas povsem eklektične vožnje.

iPERFORMANCE V PREGLEDU.

Priključni hibridni modeli BMW dosledno nadaljujejo strategijo BMW EfficientDynamics. Poleg „e“ v označbi modela boste po naslednjih vidnih značilnostih takoj vedeli, da imate pred seboj modele BMW iPerformance.

Modre prečke ledvičke.

Prečke ledvičke v značilni modri barvi BMW i poudarjajo sprednji del modelov BMW iPerformance.
Preberi več

Moder pokrov kolesnega pesta.

Ekskluzivni modri pokrovi kolesnih pest pri modelih BMW iPerformance so spomin na BMW i8.

Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i8 Coupé z Plug-In Hybrid BMW iPerformance:
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 153.0 / 155.0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.2 / 20.4
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.7 / 6.8

Preberi več

Logotip BMW i.

Na sprednji bočni steni za zunanjim delom okrova koles se nahaja logotip BMW i, ki kaže na neposreden prenos strokovnega znanja iz BMW i.
Preberi več

Napis eDrive.

Na C-stebričku za Hofmeistrovim pregibom kaže napis eDrive na električno pogonsko tehnologijo.
Preberi več

POLNJENJE.

BMW iPerformance je več kot le označba za priključne hibridne modele, je del strategije trajnostne mobilnosti. Program 360° ELECTRIC se lahko uporablja pri vozilu BMW i3 ali BMW i8. Nudi odločilne prednosti, ki segajo od montaže polnilne postaje BMW i Wallbox, do priskrbe ustrezne pogodbe za odjem zelene elektrike.
 

Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i3 (94 Ah):
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0.0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0.0
Poraba električne energije v kWh/100 km: 15.3 / 16.3


Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i8 Coupé z Plug-In Hybrid BMW iPerformance:
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 153.0 / 155.0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.2 / 20.4
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.7 / 6.8


Poraba električne energije in emisije CO2 pri BMW i8 Roadster z Plug-In Hybrid BMW iPerformance:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 6.9 / 6.9
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 20.6 / 20.7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 156.0 / 157.0

 • BMW i Wallbox

  BMW i Wallbox, BMW i Wallbox Plus in BMW i Wallbox Connect so polnilne postaje za dom, s katerimi lahko svoje vozilo BMW i8 ponovno napolnite varno, hitro in enostavno.
  Polnilne postaje BMW i Wallbox omogočajo nezapleten in zanesljiv postopek polnjenja. Kakor hitro je vozilo povezano z BMW i Wallbox s pomočjo polnilnega kabla, se postopek polnjenja samodejno zažene. Vozilo BMW i3 se lahko, na primer, napolni do 80 % svoje kapacitete v manj kot treh urah.*
  BMW i Wallbox Connect vam nudi dodatno možnost uporabe samoproizvedene zelene elektrike, kot je sončna energija – za hitrejše in trajnostno polnjenje.
  * Odvisno od lokalne električne infrastrukture. Polnilni časi električnih vozil BMW (BEV) in priključnih hibridov BMW (PHEV) se lahko razlikujejo.

 • BMW Digital Charging Service

  Z BMW Digital Charging Service (DCS) postane polnjenje vašega vozila BMW i3 prek BMW i Wallbox še bolj individualno in učinkovito. Na osnovi vnaprej določene cene električne energije, DSC vedno izračuna stroškovno najučinkovitejše obdobje za polnjenje vašega vozila in nato samostojno upravlja postopek polnjenja. DCS vedno jamči, da bo ob času odhoda, ki ga nastavite, vaše vozilo vedno v celoti napolnjeno. DCS, ki je na voljo v ponudbi ConnectedDrive Services, se čisto enostavno upravlja s pomočjo vaše mobilne končne naprave in običajnega vmesnika (iDrive, portal ConnectedDrive, aplikacija BMW Connected).

 • ChargeNow: naelektren užitek v vožnji raste

  Naredite polnjenje na javni točki enostavno s ChargeNow. Storitev mobilnosti BMW i združi polnilne postaje različnih ponudnikov v veliko omrežje. Tako hitreje in udobneje poiščete možnost, da svoje vozilo BMW i3 polnite med potjo – kjer koli se trenutno nahajate in tudi s prikazom hitrih polnilnic tipa DC. BMW i ConnectedDrive vam glede na vašo trenutno lokacijo prikaže vse razpoložljive polnilne postaje: v navigacijskem sistemu, prek aplikacije na pametnem telefonu ali na spletnem mestu ChargeNow.

Podatki za BMW i3 (60 Ah):
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100km (kombinirana): 12,9

 

Podatki za BMW i3 (94 Ah):
Poraba goriva v l/100km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100km (kombinirana): 12,6*/13,1**

 

Podatki za BMW i3 (60 Ah) z Range Extender:
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 13
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

 

Podatki za BMW i3 (94 Ah) z Range Extender:
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 12*/13**
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,3*/11,9**
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0,6

 

Podatki za BMW i8:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49
Poraba električne energije v kWh/100km (kombinirana): 11,9

 

* Set platišč: 19" platišča
** Set platišč 2: 20" platišča; zimska kolesa

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.


  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.


  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.


  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.


  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html


  BMW 225xe iPerformance Active Tourer:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.3 / 7.8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 165.0 / 177.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17.7 / 21.4


  Vrednosti za BMW 530e iPerformance Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.0 / 7.7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 159.0 / 175.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 19.6 / 22.4


  Vrednosti za BMW 740e iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.6 / 8.6
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 173.0 / 195.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 21.3 / 24.4


  Vrednosti za BMW 740 Le xDrive iPerformance:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 8.2 / 9.3
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 185.0 / 210.0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 24.0 / 27.7