SPROŠČENO PARKIRANJE.

Inteligentno parkiranje.

Da se ne boste veselili samo vsake vožnje v svojem BMW, temveč tudi parkiranja, so vam zdaj na voljo inteligentni sistemi pomoči pri parkiranju iz BMW ConnectedDrive. Vaš BMW vam pomaga v vseh situacijah parkiranja in vam olajša, pospeši in razbremeni manevriranje na parkirno mesto.

Preberi več

Vzvratna kamera.

Z vzvratno kamero imate za seboj vse čisto udobno pred očmi. Širokokotna leča izredno natančno in v barvah ter iz optimalne perspektive prikaže vsako oviro na nadzornem prikazovalniku. Interaktivne črte prikazujejo, ali parkirno mesto nudi dovolj prostora za vozilo, in olajšajo samo parkiranje. Tudi pri manevriranju s prikolico vam vzvratna kamera nudi podporo z razširjeno funkcijo zumiranja. Tako ne boste ničesar več spregledali.
Preberi več

Daljinski nadzor parkiranja.

Asistenčni sistem daljinskega nadzora parkiranja omogoča vašemu vozilu BMW, da namesto vas izvede parkiranje. Ko izstopite iz vozila, sistem izpelje iz ali zapelje v ozko parkirno mesto ali garažo. Enostavno pritisnete BMW ključ z ekranom, da vklopite funkcijo daljinskega nadzora parkiranja zunaj vozila. Celoten postopek parkiranja spremljajo nadzor razdalje pri parkiranju (PDC), parkirni asistent in senzorji Surround View. Za daljinsko parkiranje mora biti vozilo pozicionirano frontalno na sredi in ravno pred parkirnim mestom ali garažo. Med postopkom parkiranja lahko voznik po potrebi nadzorovano ustavi vozilo. Po končanem parkiranju se lahko motor izklopi s ključem in v nadaljevanju enako tudi zažene. Pri daljinski zapustitvi parkirnega mesta vozilo samostojno zapelje naravnost nazaj.
Preberi več

Surround View.

Nov način pogleda na stvari: Surround View vam zagotavlja 270-stopinjski panoramski razgled. Znatno izboljša pogled, zlasti med vključevanjem in izvozih v nepreglednih odsekih ali pri parkiranju na ozkih parkirnih mestih. Za to poskrbijo kamere v ohišjih zunanjih ogledal in vzvratna kamera. Dve digitalni kameri levo in desno na sprednjem delu vozila dodatno zajemata dogajanje s strani in ga prenašata na nadzorni prikazovalnik. Voznik lahko tako predčasno prepozna prečni promet in se ustrezno odzove na razmere v prometu.
Preberi več

Nadzor razdalje pri parkiranju.

Parkiranje in manevriranje na ozkem prostoru sta za vas mala malica. Nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) spredaj in zadaj meri s pomočjo ultrazvoka oddaljenost do morebitnih ovir, opozarja z opozorilnimi piski in kaže oddaljenost do ovir na nadzornem prikazovalniku. Sistem se avtomatsko vklopi pri oddaljenosti 80 cm do ovire pri vožnji in 30 cm pri mirovanju.
Preberi več
 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Več informacij o razpoložljivosti v modelih vozil BMW boste prejeli v konfiguratorju
  • Funkcija daljinskega nadzora parkiranja je trenutno na voljo za BMW serije 7 in BMW serije 5
    

UŽIVAJTE V VSAKI VOŽNJI.

Inteligentna vožnja.

Ostanite sproščeni ves čas vožnje. Kajti na asistenčni sistem za voznika BMW Personal CoPilot iz BMW ConnectedDrive se lahko zanesete. Spretno vas vodi skozi zastoje, vzdržuje varno razdaljo, ko je to potrebno, in se bliskovito odzove v nevarnih situacijah. Uživajte v občutku varnosti v svojem vozilu BMW.

Preberi več

Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go.

Ohranja varno razdaljo. Varuje pred stresom. Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vklj. z opozorilom pred naletom s funkcijo zaviranja na osnovi radarskega senzorja, vas učinkovito podpira v vsakem trenutku. Radarski senzorji stalno pregledujejo cestišče, prilagajajo vašo hitrost vožnje in vzdržujejo varnostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Ko je vozni pas ponovno prost, sistem avtomatsko pospeši. Z opozorilom pred naletom ste varno na poti v vsaki situaciji – še posebej, če asistent za uravnavanje hitrosti trenutno ni aktiviran. Če vozilo pred vami močno zavira, vas na to najprej opozori optični simbol in nato zvočni pisk. Če se ne odzovete z zaviranjem, se bo odzval vaš BMW in začel zavirati namesto vas.
Preberi več

Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu.

Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. z asistentom pri zastoju, razbremeni voznika v monotonih prometnih situacijah. Pri hitrosti do 210 km/h udobno podpira krmiljenje in stalno ohranja vozilo na sredi voznega pasu. Sodoben bočni nadzor je možen z ali brez aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti. Razpolaga s številnimi radarskimi sistemi za nadzor okolice in stereo kamero. Sistem se orientira po črtah voznega pasu in, če je potrebno, spredaj vozečem vozilu. Obenem avtomatsko ohranja želeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, samodejno uravnava hitrost do ustavitve in pri tem aktivno upravlja volan. Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu predstavlja nov korak v smeri visoko avtomatizirane vožnje. Četudi lahko sistem samostojno upravlja vozilo, je voznik zaradi zakonskih predpisov dolžan, da še naprej vozi z obema rokama na volanu. Če voznik tega ne upošteva, sistem to prepozna s pomočjo senzorjev na volanskem obroču, ki po določenem času opozorijo voznika z zvočnim piskom. Nato sistem preklopi v stanje pripravljenosti. To velja tudi pri vklopljenem smerniku za menjavo voznega pasu ali če niso več izpolnjeni pogoji za delovanje, kot je minimalna širina voznega pasu.
Preberi več

Asistent pri ohranjanju voznega pasu.

Če se ne uporablja avtomatski način vožnje, asistent pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom podpira voznika z aktivnimi zasuki volana pri tem, da se prepreči nenamerna zapustitev voznega pasu in trčenje z ovirami ob boku vozila. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, vozilo BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira z vedno večjo intenzivnostjo opozoril, zaviranjem in na koncu tudi z zaviranjem z vso močjo.
Preberi več

Opozorilo za zapustitev voznega pasu.

Ostanite na svojem voznem pasu. Opozorilo za zapustitev voznega pasu vklj. opozorilo pred naletom s kamero prepozna cestne oznake na razdalji 50 metrov in pri hitrosti približno 70 km/h. Kakor hitro zapeljete čez cestno oznako, ne da bi vklopili smernik, vas sistem opozori z rahlim vibriranjem volana. Opozorilo pred naletom s kamero prepozna vozila pred vami in vas opozori, če je varnostna razdalja premajhna ali če obstaja nevarnost naleta. Tako se lahko pravočasno odzovete in preprečite nesreče.
Preberi več

Opozorilo pred menjavo voznega pasu.

Vaš BMW poskrbi za vas. Ko se vam z visoko hitrostjo od zadaj približuje drugo vozilo ali je v vašem mrtvem kotu, vam opozorilo pred menjavo voznega pasu pomaga pravilno oceniti situacijo. Če je na sosednjem voznem pasu vozilo, vas radarski senzorji na to opozorijo s simbolom v zunanjih ogledalih. Če nato vklopite smernik, začne volan vibrirati, simbol pa utripati.
Preberi več

Driving Assistant/Driving Assistant Plus.

Driving Assistant združuje sistema opozorila za zapustitev voznega pasu s kamero in opozorilo pred naletom s kamero. Opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu z mestno funkcijo zaviranja pri hitrosti med 10 in 60 km/h opozarja pred trkom z vozili ali pešci in zavira v sili. Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in vas z vibracijami volana opozori, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. Pri vklopljenem smerniku, torej pri namerni menjavi voznega pasu, se opozorilo ne izvaja. Poleg opozorila pred naletom in opozorila za zapustitev voznega pasu Driving Assistant Plus vključuje tudi aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go in asistenta pri zastoju, ki poskrbi za ustrezno razdaljo do spredaj vozečega vozila in krmiljenje do hitrosti 60 km/h, s čimer poveča varnost in udobje vožnje.
Preberi več

VARNO NA POTI.

Uživajte skrajno mero varnosti na kratkih in dolgih razdaljah, podeželskih cestah in v mestu. Sodobni asistenčni sistemi za voznika, kot je Active Protection ali Driving Assistant, vas podpirajo v vsaki vozni situaciji in skrbijo za trajen in sproščen užitek v vožnji.

Preberi več
Varnostni paket Driving Assistant vključuje sisteme s kamero, kot so opozorilo pred naletom in o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu, informacije Speed Limit s prikazom prepovedi prehitevanja, opozorilo za zapustitev voznega pasu, kakor tudi opremo z radarskimi senzorji, kot so opozorilo pred prečnim prometom zadaj, opozorilo pred menjavo voznega pasu in opozorilo za preprečitev trka v zadek. Opozorilo za zapustitev voznega pasu prepozna cestne oznake in z vibriranjem volanskega obroča opozori voznika, če pri hitrosti nad pribl. 70 km/h vozilu grozi nenamerna zapustitev voznega pasu. Če se druga vozila približajo v mrtvem kotu, opozorilo pred menjavo voznega pasu na to opozori voznika v vibriranjem volana in utripajočim opozorilnim simbolom na zunanjem ogledalu. Opozorilo pred prečnim prometom zadaj olajša zapuščanje parkirnega mesta. Medtem ko opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja v mestu prepoznava vozila, se opozorilo o zaznanem pešcu odziva na pešce. Istočasno se zavore nastavijo za hitrejše odzivanje. Če je trčenje neizogibno, sistem zavira z vso močjo. V mraku in megli lahko pride do omejitve delovanja sistema. V nevarnih situacijah opozorilo za preprečitev trka v zadek aktivira varnostne utripalke, ki utripajo z dvojno hitrostjo. Če je trčenje neizogibno, se sproži varnostni sistem Pre-Crash Safety in zaprejo se bočna okna ter steklena streha, če je slednja na voljo.
Preberi več
Active Protection je preventivna zaščita potnikov iz BMW ConnectedDrive. Sistem opozori voznika, kadar zazna znake utrujenosti, v kritičnih situacijah se zategnejo varnostni pasovi, električni sedeži se vrnejo v pokončne položaje, zaprejo pa se tudi okna in drsna streha. Ko pride do nesreče, se avtomatsko aktivirajo zavore, ki zavirajo vozilo do mirovanja.
Preberi več
 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Več informacij o razpoložljivosti v modelih vozil BMW boste prejeli v konfiguratorju
    

AKTIVNI ASISTENT ZA URAVNAVANJE HITROSTI S FUNKCIJO STOP & GO.

Ohranja varno razdaljo, da se lahko vi sprostite. Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vklj. opozorilo pred naletom s funkcijo zaviranja, vam zagotavlja učinkovito pomoč v vsakem trenutku. Radarski senzorji neprekinjeno pregledujejo cestišče, prilagajajo vašo hitrost vožnje in vzdržujejo varnostno razdaljo do spredaj vozečega vozila. Ko je pot ponovno prosta, sistem samodejno pospeši. In zahvaljujoč opozorilu pred naletom lahko uživate v varni vožnji v vsaki situaciji – tudi ko asistent za uravnavanje hitrosti ni vključen. Če vozilo pred vami močno zavira, vas najprej opozori optični signal, nato pa še zvočni. Če se ne odzovete z zaviranjem, se bo odzval vaš BMW in začel zavirati namesto vas.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Več podrobnih informacij o razpoložljivosti pri modelih vozil BMW lahko najdete v konfiguratorju.

VSE NA VIDIKU.

Inteligentna vidljivost.

Kamor koli vas zanese pot, morate vedno imeti vse na vidiku. Z inovativnimi tehnologijami asistenta za vidljivost to ni več težava. Pomagajo vam v nejasnih razmerah in zagotavljajo največjo možno vidljivost ponoči. S svojim BMW vidite več.

Preberi več

Side View.

Videti tisto, kar prihaja, prej. S Side View lahko na zahtevnih križiščih ali izvozih "pokukate za ovinek", tudi kadar je vaš pogled na situacijo dejansko oviran. Kameri, ki sta vgrajeni v sprednja koloteka, vam omogočata opazovanje prečnega prometa. Na nadzornem prikazovalniku lahko vidite video posnetek in imate vse na očeh.
Preberi več

Speed Limit Info, vklj. prikaz prepovedi prehitevanja.

Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja prikazuje trenutno veljavno omejitev hitrosti in informacijo, če velja prepoved prehitevanja, na vaši instrumentni plošči ali s pomočjo prikaza BMW Head Up projektorja. V vzvratnem ogledalu integrirana kamera evidentira vse za to pomembne prometne znake. Kamera, vgrajena v vzvratno ogledalo, prepozna vse dodatne slikovne znake (tovornjaki, prikolice itd.). Zato se lahko povsem osredotočite na cesto in druge udeležence v prometu.
Preberi več

BMW Night Vision.

Revolucija za še večjo varnost ponoči: BMW Night Vision z Dynamic Light Spot prepozna osebe in velike živali v temi že od daleč s toplotno sliko – in jih ciljno osvetli. Tako vidite posebej jasno, kar vam ponoči ne sme uiti. Opozorila v kritičnih razmerah prejmete pri aktivirani toplotni sliki na večfunkcionalnem instrumentnem zaslonu in BMW Head Up projektorju. Pri resni nevarnosti se prikaže rdeč simbol (žival ali oseba). Tako vidite posebej jasno, kar vam ponoči ne sme uiti. Hkrati zadoni zvočni opozorilni signal in zavore se nastavijo v najvišjo pripravljenost za zaviranje.
Preberi več

Asistent za dolgo luč.

Več svetlobe pomeni večjo varnost: Asistent za dolgo luč samodejno prevzame vklop in izklop dolge luči v vašem BMW pri nočnih vožnjah. Kamera, ki je vgrajena blizu vzvratnega ogledala, spremlja prometne razmere in se takoj odzove na kakršne koli svetlobne vire na razdalji do 1.000 metrov. Glede na vidljivost se sistem odloči, kdaj je treba preklopiti žaromete na dolgo luč.
Preberi več

BMW Selective Beam.

Z BMW Selective Beam postanejo nočne vožnje še prijetnejše in varnejše. Kajti ta oprema vam omogoča najboljšo vidljivost v temi, brez zaslepitve drugih voznikov. Sistem prepozna druge udeležence v prometu in jih ciljno izvzame iz svetlobnega snopa dolge luči. Dolžina svetlobnega snopa čez 400 m skrbi za pravočasno prepoznavanje nevarnosti.
Preberi več

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Vse informacije varno pred očmi.

BMW HEAD UP PROJEKTOR.

Vse informacije varno pred očmi.

Vedno prava pot pred očmi. In ne samo to. Medtem ko se osredotočate na cesto, barvni BMW Head Up projektor prikazuje vse za vožnjo pomembne podatke v vašem vidnem polju: na primer trenutna hitrost, opozorila pred naletom, Speed Limit Info ali sporočila Check Control. Ker vam ni treba neprestano odvračati pogleda s ceste na instrumentni prikaz, potujete bolj varno in udobno.

Preberi več
 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Več podrobnih informacij o razpoložljivosti pri modelih vozil BMW lahko najdete v konfiguratorju.

PARKIRNI ASISTENT.

Parkirni asistent s smernim vodenjem povsem samodejno parkira vozilo vzporedno ali pravokotno s cestiščem. Sistem deluje tako, da med počasno vožnjo mimo meri nezasedena parkirna mesta. Če voznik parkira ročno brez pomoči parkirnega asistenta, omogoča aktivni nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) dodatno zaščito pred poškodbami z bočno pomočjo pri parkiranju.

 • Predpogoji/razpoložljivost

  Razpoložljivost:

  • Več podrobnih informacij o razpoložljivosti pri modelih vozil BMW lahko najdete v konfiguratorju.

DALJINSKI NADZOR PARKIRANJA.

Asistenčni sistem daljinskega nadzora parkiranja izvrši parkiranje namesto vas. Ko izstopite iz vozila, vaše vozilo BMW samostojno zapelje v ozko parkirno mesto ali garažo oz. ga/jo zapusti. Ko ste zunaj vozila, enostavno pritisnite ključ z zaslonom BMW, da zaženete postopek parkiranja.

Celoten postopek parkiranja spremljajo nadzor razdalje pri parkiranju (PDC), parkirni asistent in senzorji Surround View. Za daljinsko parkiranje mora biti vozilo pozicionirano frontalno na sredi in ravno pred parkirnim mestom ali garažo. Med postopkom parkiranja lahko voznik po potrebi nadzorovano ustavi vozilo.

Po končanem parkiranju se lahko motor izklopi s ključem in v nadaljevanju enako tudi zažene. Pri daljinski zapustitvi parkirnega mesta vozilo samostojno zapelje naravnost nazaj.

SURROUND VIEW.

Surround View obsega funkcije s kamero, kot so vzvratna kamera, Top View, Panorama View in 3D View. Kamere v zunanjih ogledalih in na sprednji ter zadnji strani vozila omogočajo panoramski razgled 360° okoli vozila. Poleg enostavnega prikaza prostora za vozilom nudi Top View pregled nad območjem vrat in bokom vozila za udobno manevriranje. V 3D View skrbi vzporedno dodan, računalniško obdelan pogled v 3D za še boljši pregled pri parkiranju. Panorama View naredi vključevanje na nepreglednih odsekih, kot so izvozi ali nepregledna križišča, varnejše. Digitalna kamera na sredi sprednjega dela vozila zajema dogajanje pred vozilom. Voznik lahko tako predčasno prepozna prečni promet in se ustrezno odzove na razmere v prometu. Od hitrosti 15 km/h se funkcija Side View avtomatsko deaktivira.

 

Med tremi funkcijami Top View, Panorama View in 3D View se lahko preklaplja poljubno, ob tem pa sistem pri naslednji uporabi avtomatsko ponovno aktivira nazadnje sprejeto izbiro. Sistemi s kamero se aktivirajo prek izbire prestave „R“, tipke PDC ali Panorama View. Prikaz poteka prek nadzornega prikazovalnika.

 • 3D View

  Surround View nudi funkcije s kamero, kot so vzvratna kamera, Top View, Panorama View in 3D View. Kamere v zunanjih ogledalih in na sprednji ter zadnji strani vozila omogočajo panoramski razgled 360° okoli vozila. Panorama View zagotavlja varnejše približevanje križiščem in izvozom. Na nadzornem prikazovalniku prikaže situacijo desno in levo od vozila.