VEČJI POTISK. MANJŠA ŽEJA.

Motorji BMW TwinPower Turbo.

Inovativni bencinski in dizelski motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo tvorijo srce vsakega vozila BMW. Ti združujejo najnovejše sisteme vbrizgavanja, popolnoma spremenljivo krmiljenje moči in inovativno tehnologijo turbopolnilnika.

VEČJI POTISK. MANJŠA ŽEJA.Motorji BMW TwinPower Turbo.

Inovativni bencinski in dizelski motorji s tehnologijo BMW TwinPower Turbo tvorijo srce vsakega vozila BMW. Ti združujejo najnovejše sisteme vbrizgavanja, popolnoma spremenljivo krmiljenje moči in inovativno tehnologijo turbopolnilnika.

Preberi več

BENCINSKI MOTORJI BMW TWINPOWER TURBO.

Inovativen 3-valjni bencinski motor z izjemno mirnim tekom, 4-valjni bencinski motor in s prestižno nagrado „Engine of the Year Award“ večkrat nagrajen vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo postavljajo merila. Motorji BMW EfficientDynamics nove generacije so še varčnejši, z manj škodljivimi snovmi in zmogljivejši od svojih predhodnikov.

Za povečanje učinkovitosti in dinamike ta paket inovacij združuje – mejnik razvojne strategije BMW EfficientDynamics – najnovejše tehnologije vbrizgavanja goriva in popolnoma spremenljivo krmiljenje ventilov Valvetronic, vključno dvojni VANOS z inovativno tehnologijo turbopolnilnika. Rezultat je posebej učinkovit pogon, ki na impresiven način ponazarja priznano kompetenco motorjev znamke BMW.

DVE DISCIPLINI. EN ŠAMPION.

Še boljša zmogljivost, še nižja poraba: vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

DVE DISCIPLINI. EN ŠAMPION.

Še boljša zmogljivost, še nižja poraba: vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

BMW M4 Coupé :
Poraba goriva v l/100 km (skupno): 10.0 / 10.3 [9.7 / 10.0]
Emisije CO2 v g/km (skupno): 227.0 / 235.0 [221.0 / 228.0]

Preberi več

DIZELSKI MOTORJI BMW TWINPOWER TURBO.

V dizelskih motorjih BMW TwinPower Turbo se zrcali dosledna konkretizacija ideje BMW EfficientDynamics: najboljše vrednosti pri varčnosti, proizvajanju moči in obratovanju združiti z nizko porabo. Z vidika svoje učinkovitosti in dinamike so nad vsakim dvomom. Pri tem 3-valjni dizelski motorji BMW TwinPower Turbo, kot idealni vstopni motorji, inovativni 4-valjni dizelski motorji BMW TwinPower Turbo in posebej močni vrstni 6-valjni dizelski motorji BMW TwinPower Turbo svoje delo opravljajo posebej čisto z malo škodljivimi snovmi in nizko torno stopnjo. Maksimalen užitek v vožnji je s tem zagotovljen. Dizelski motorji iz družine motorjev BMW EfficientDynamics, ki so izdelani iz aluminijastega okrova z lahko konstrukcijo, razpolagajo s turbinskim polnjenjem s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic. Vbrizg goriva prevzema tehnologija neposrednega vbrizgavanja preko skupnega voda najnovejše generacije.

8-STOPENJSKI MENJALNIK STEPTRONIC. VEDNO KORAK SPREDAJ.

Omogoča odličen razvoj moči, zniža porabo goriva in izboljša športnost ter dinamiko: predvidljiv 8-stopenjski menjalnik Steptronic.

8-STOPENJSKI ŠPORTNI MENJALNIK STEPTRONIC.

8-stopenjski športni menjalnik Steptronic omogoča večje udobje prestavljanja in vozno udobje, saj so razmiki med prestavami krajši, skoki vrtilne frekvence pa se omejijo na minimum. S tem se maksimalno udobje združi z osupljivo dinamiko in manjšo porabo goriva. Vaše vozilo BMW navdušuje z Launch Control na mestu in iz mesta. Iztočnica: maksimalen pospešek. Kratek pritisk tipke DSC, prestavna ročica avtomatskega menjalnika je v položaju „S“, pritisnjena zavora in pedal za plin do dna (kickdown) – kdor sedaj sprosti zavoro, doživi, kaj pomeni navor. In kakšen je občutek, ko solze veselja polzijo vodoravno.

BMW BLUEPERFORMANCE.

Tehnologije BMW BluePerformance znižajo dušikove okside (NOx), ki nastanejo v dizelskem motorju, na minimum. Poleg komponent filtra trdih delcev in shranjevalnega katalizatorja dušikovih oksidov (NOx) pride pri nekaterih modelih v rabo tudi katalizator SCR (selektivna katalitična redukcija) z vbrizgom AdBlue®. Po zaslugi te tehnologije se obnašanje emisij dizelskega pogona še izpopolni.

Preberi več
 • Modeli s tehnologijami BMW BluePerformance

  Od meseca oktobra 2017 so s tehnologijo SCR in AdBlue® opremljeni naslednji modeli (Evropa, Turčija, Japonska, Južna Koreja).

  BMW serije 4 Coupé: 20d sDrive, 20dxDrive
  BMW serije 5 Limuzina: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 20d ed sDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW serije 5 Touring: 520d xDrive, 525d xDrive, 530d xDrive, 535d xDrive, 20d sDrive, 20d xDrive, 25d sDrive, 30d sDrive, 30d xDrive, 40d xDrive, M50d xDrive
  BMW serije 5 Gran Turismo: 520d, 530d xDrive, 535d xDrive
  BMW serije 6 Gran Turismo: 30d sDrive, 30d xDrive, 40d sDrive, 40d xDrive
  BMW serije 7 Limuzina: 725d, 730d, 730d xDrive, 740d xDrive, 750d xDrive
  BMW X1: 20d sDrive, 20dxDrive
  BMW X2: 20d xDrive
  BMW X3: 20d xDrive, 30d xDrive
  BMW X5: sDrive25d, xDrive25d, xDrive30d, xDrive40d, M50d
  BMW X6: xDrive30d, xDrive40d, M50d

PORABA GORIVA IN EMISIJE CO₂.

 • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html