E-MOBILNOST.

E-MOBILNOST.

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI IN PRIKLJUČNI HIBRIDI.

Doživite pionirske tehnologije elektromobilnosti znamke BMW.

Ponujamo vam široko paleto elektrificiranih modelov BMW, ki so odlično prilagojeni vašim individualnim zahtevam. Na tej strani ne boste našli le vseh informacij o naših avtomobilih z izključno električnim pogonom, ampak tudi o naših priključnih hibridih, ki jih poganja tako elektromotor kot motor z notranjim zgorevanjem. Dobili boste tudi pregled nad številnimi ponudbami iz programa BMW Charging, ki so na voljo za oba pogonska sistema, da boste optimistično zrli proti inovativnim mejnikom elektromobilnosti, ki vas že čakajo v bližnji prihodnosti.

Preberi več
Elektromobilnost BMW, možnosti, električni avtomobili in hibridna vozila BMW pred stavbami

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI IN HIBRIDNA VOZILA V PRIMERJAVI.

Tehnološki napredek v elektromobilnosti omogoča, da so pestrost ponudbe in posamezne koristi za uporabnike vse bolj raznolike. Hkrati obstaja velika razlika med popolnoma električnimi avtomobili in hibridnimi vozili. Tukaj lahko primerjate najpomembnejše tehnologije v elektromobilnosti in poiščete najboljšo možnost pogona za svoje potrebe.

  • Električni avtomobil.

    Električni avtomobil, znan tudi kot BEV (baterijsko električno vozilo), deluje izključno na električno energijo, shranjeno v bateriji. To določa električni doseg vozila. Električni avtomobil zato nima motorja z notranjim zgorevanjem, niti ne potrebuje fosilnih goriv za pogon vozila. Posledično je torej delovanje električnega avtomobila v dejanskem načinu vožnje lokalno brez emisij.

  • Priključno hibridno vozilo.

    Hibridno vozilo ali PHEV (priključno hibridno električno vozilo) ima dva motorja: motor z notranjim zgorevanjem in elektromotor, kar ima za posledico znatno povečan skupni doseg. Svoje energije ne pridobiva le iz običajnih gospodinjskih vtičnic ali polnilne postaje, ampak tudi s pomočjo aktivnih voznih razmer z regeneracijo zavorne energije, ki je proces, imenovan rekuperacija. Vključuje kinetično energijo vozila, ki se med zaviranjem pretvori nazaj v električno energijo in shranjuje v baterijo.  

  • Blago hibridno vozilo.

    Blago hibridno električno vozilo ali MHEV na kratko označuje še eno različico hibridnega pogona. V blagem hibridu elektromotor ne deluje kot samostojni pogon. Le podpira motor z notranjim zgorevanjem in posega v določene vozne razmere. To prinaša prihranke pri porabi goriva kot tudi povečanje dosega. Poleg tega lahko električni pogon podpira motor z notranjim zgorevanjem z zagotavljanjem dodatne moči. Polnjenje baterije pa poteka izključno med vožnjo, ko zavirate s pomočjo procesa rekuperacije.

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI.

Električni avtomobili BMW, BMW i3 na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI.

Koncept elektromobilnosti BMW predstavlja inovativen pogonski sistem in novo razumevanje premijske mobilnosti. Izkusite revolucionarna električna vozila, ki združujejo impresivno dinamiko s čistim užitkom v vožnji brez lokalnih emisij.

PRIKLJUČNI HIBRIDI.

Priključni hibridi BMW, hibridno vozilo BMW na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

PRIKLJUČNI HIBRIDI.

Zahvaljujoč najsodobnejši pogonski tehnologiji in učinkovitim litij-ionskim visokozmogljivim baterijam, priključni hibridi BMW združujejo najboljše iz dveh svetov: motor z notranjim zgorevanjem in električni pogon – hkrati pa navdušujejo z izjemno stopnjo učinkovitosti in ogromnim navorom.

POLNJENJE NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

Polnjenje BMW, BMW i3s, moški pred polnilno postajo

POLNJENJE NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

Priključite in polnite – tako preprosto je lahko. Še posebej, če imate pravo možnost polnjenja. To je razlog, zakaj boste tukaj našli vse ključne informacije o polnjenju svojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida. Poleg tega so na voljo različni izdelki in storitve iz programa BMW Charging, ki bodo olajšali polnjenje vašega električnega avtomobila ali priključnega hibrida tako za vsakdanjo rabo kot na daljših potovanjih.

DOSEG NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

Doseg BMW, BMW i3 pred mestnim ozadjem z žensko in otrokom

DOSEG NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

Če načrtujete daljše potovanje ali želite uporabljati električno vozilo v vsakdanji rutini, je lahko zelo koristno, če poznate doseg in možnosti polnjenja svojega vozila. Tukaj lahko dobite pomembne informacije o dosegu svojega električnega avtomobila in priključnega hibrida, pa tudi o možnostih polnjenja, ki so vam na voljo doma, na delovnem mestu in med potovanjem.

Inovativne digitalne storitve BMW, vozilo BMW pred mostom, tričetrtinski pogled

INOVATIVNE DIGITALNE STORITVE.

INOVATIVNE DIGITALNE STORITVE.

BMW z vsakim novim dnem prevzema odgovornost, da jutrišnjo mobilnost pripelje korak bližje. Z inovativnimi digitalnimi storitvami, kot sta eDrive Zones in bonusna shema BMW Points, ki so predvidene, da bodo na voljo v letu 2020, si prizadevamo ustvarjati inovativne rešitve. Na ta način dobimo še več od vsakega metra vaše učinkovite vožnje.

Preberi več

BMW eDRIVE ZONES IN BMW POINTS.

Vse več mest uvaja tako imenovane okoljske cone. Da bi v teh okoljskih conah v največji možni meri spodbujali vožnjo brez emisij, smo na tej podlagi razvili BMW eDrive Zones. V prihodnosti bo vaš priključni hibrid BMW* samodejno prepoznal, ko bo vstopil v okoljsko cono in bo prav tako samodejno preklopil v popolnoma električni način vožnje brez emisij. Na potovanjih z aktivno navigacijo bo BMW celo vnaprej pripravil baterijo na BMW eDrive Zone in po potrebi priporočil obisk polnilne postaje v vaši bližini. Še ena prednost, če potujete v eDrive Zones: za vsak kilometer, ki ga prevozite z izključno električnim pogonom, boste prejeli dvojno porcijo digitalnih bonusnih točk, tako imenovanih BMW Points. Te lahko nato udobno pretvorite v koristne nagrade, kot so brezplačne minute polnjenja na javnih polnilnih postajah.

 

* Tekom leta 2020 bodo storitve na voljo za izbrane priključne hibride BMW.

Preberi več