Električni avtomobili BMW, BMW i3 na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI.

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI.

NAŠI ELEKTRIČNI AVTOMOBILI.

Na najhitrejši progi v mobilno prihodnost: z električnimi avtomobili, kot sta BMW i3 in BMW i3s kot dosledno trajnostni vozili, ki delujeta lokalno brez emisij, danes BMW že daje jasno vedeti, da je blagovna znamka sinonim za jutrišnjo mobilnost. Impresiven pospešek in dinamika vozil, ki ponujajo največji užitek v vožnji, zagotavljata tudi, da bo čisti užitek v vožnji ostal sestavni del DNK znamke BMW tudi v prihodnje. Hkrati pa BMW pripisuje velik pomen ustvarjanju novega razumevanja premijskega segmenta z inovativnimi storitvami mobilnosti, navdihujočim oblikovanjem in vizionarskimi pogoni. Naslednji odločilen korak bo proizvajalec naredil z revolucionarnim BMW iX3, ki bo prvo popolnoma električno športno terensko vozilo (Sport Activity Vehicle) v okviru ofenzive elektromobilnosti BMW, ki se začenja v letu 2020. Izkusite električna vozila in digitalne storitve iz programa BMW Charging, ki so tam, da vam pomagajo z odličnimi rešitvami mobilnosti, usmerjenimi v prihodnost, v vsaki situaciji.

Preberi več

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O ELEKTRIČNIH AVTOMOBILIH.

 • Kako deluje električni avtomobil?

  Način, na katerega električni avtomobil deluje, se bistveno razlikuje od načina vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem po tem, da motorja električnega avtomobila ne poganja gorivo, ampak se napaja izključno z električno energijo. Električna energija je shranjena v bateriji, katere zmogljivost določa doseg, z drugimi besedami razdaljo, ki jo je mogoče pokriti z enim polnjenjem baterije.

 • Katere prednosti ima električni avtomobil?

  Prednosti električnega avtomobila so predvsem naslednje: vozi bolj ali manj neslišno in deluje brez emisij med dejansko vožnjo, torej na zelo okolju prijazen in trajnosten način. Poleg tega je nakup električnih avtomobilov pogosto predmet lokalnih davčnih olajšav in subvencij, tako da imajo električni avtomobili za uporabnika običajno ugodnejše cene.

 • Ali je zagotovljena podpora za nakup električnega avtomobila?

  Električni avtomobili so v najvišji kategoriji podpore in davčnih olajšav za posamezne države.*


  * Podpora in olajšave se lahko razlikujejo glede na državo in jih je treba prilagoditi posebnim tržnim razmeram.

 • Za koga je primeren električni avtomobil: družine, vozače, mestne voznike?

  Za koga je primeren električni avtomobil, je odvisno od posebnih preferenc voznika – s povprečnim dosegom nekaj sto kilometrov so lahko električni avtomobili BMW zagotovo odlična rešitev tako v mestnem prometu kot za dnevne migracije. BMW i3 ali BMW i3s s štirimi sedeži je primeren družinski avtomobil, tako kot bo BMW iX3, ki naj bi se v kratkem pojavil v prodajnih salonih. Priključni hibrid je idealen za voznike, ki iščejo največjo možno vsestranskost: prvič, električni pogon za vsakodnevno uporabo, kot je stroškovno optimiziran in trajnosten prevoz na delo. In drugič, največji doseg in prilagodljivost za dolge razdalje, kot je izlet ob koncu tedna z družino.

 • Katere prednosti ima električni avtomobil pred hibridom?

  Kombinacija motorja z notranjim zgorevanjem in električnega pogona pomeni, da lahko priključni hibrid dejansko doseže večji skupni doseg od električnega avtomobila. Po drugi strani pa je popolnoma električni avtomobil upravičen do najvišjih subvencij ali davčnih olajšav. Poleg tega ima najnižjo stopnjo emisij in je pogosto bolj ekonomičen s smislu servisiranja in uporabe zaradi nižjih cen zavarovanja in stroškov električne energije.

Davčne olajšave BMW, električni avtomobili in hibridna vozila BMW, moški na polnilni postaji

DAVČNE OLAJŠAVE ZA ELEKTRIČNE AVTOMOBILE.

[@NSC: PLEASE INTEGRATE INDIVIDUAL INFORMATION DUE TO YOUR MARKETSPECIFIC TAX INCENTIVES FOR ELECTRIC CARS]

Obeti znamke BMW do leta 2023, BMW Concept iX3 in BMW Vision iNEXT pred stavbo

OBETI DO LETA 2023.

Revolucionarni konceptni avtomobili znamke BMW.

OBETI DO LETA 2023.

Revolucionarni konceptni avtomobili znamke BMW.

Danes se BMW že lahko ozre nazaj na 10 let izkušenj v elektromobilnosti tako v proizvodnji majhnega, kot velikega obsega, pri čemer so modeli BMW i nenehno v procesu nadaljnjega razvoja, njihova tehnologija pa se uporablja za postopno elektrifikacijo vozil iz družine BMW. Naslednji korak je zdaj popolna vključitev strateških inovacijskih področij avtonomne vožnje, povezljivosti, elektrifikacije in storitev (ACES) v vozila. V tem delu oblikovanje zagotavlja strukturo za inovacijska področja in odgovarja na vprašanje, kako bomo v prihodnosti doživljali čisti užitek v vožnji (D+ACES).

Preberi več

BMW CONCEPT iX3.

BMW Concept iX3, studijski posnetek, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW CONCEPT iX3.

Prihodnost je električna in s svojim BMW Concept iX3, BMW predstavlja oblikovalsko študijo prvega popolnoma električnega športnega terenskega vozila (SAV). Opremljeno s tehnologijo BMW eDrive pete generacije in zmogljivo baterijo ponuja prihodnje vozilo serijske proizvodnje več kot 400 km* dosega za vsakodnevno uporabo. BMW Concept iX3 s tem omogoča električno vožnjo na povsem novi ravni.


* To so začasne vrednosti.

BMW VISION iNEXT.

BMW Vision iNEXT pred gozdom, tričetrtinski pogled od spredaj

BMW VISION iNEXT.

Individualna mobilnost je na pragu nove dobe. Teme, kot so avtonomna vožnja, elektrifikacija in povezljivost, porajajo nove dogodivščine. BMW Vision iNEXT zavzema zelo drzno in pozitivno stališče za bližnjo prihodnost. Vozi izključno na električno energijo, z visoko stopnjo avtomatizacije in ima na voljo popolno povezljivost. Med vožnjo v BMW Vision iNEXT lahko vozniki izbirajo med tem, da sami upravljajo vozilo v načinu "Boost" ali da se vozijo v načinu "Ease". Zahvaljujoč električnemu pogonu je način "Boost" zelo dinamičen, skoraj neslišen in brez emisij. Notranjost dobi popolnoma drugačno zasnovo in povsem nov pomen. BMW Vision iNEXT postane prostor sprostitve, interakcije, zabave ali koncentracije. Zaradi tega je vedno bolj mogoče določiti, kako se dejansko uporablja čas med vožnjo. Od leta 2021 bo model serijske proizvodnje viden na cestah kot novi tehnološki paradni model.

THE BMW CONCEPT i4

BMW Concept i4 na snegu, tričetrtinski pogled od spredaj

THE BMW CONCEPT i4

Ste pripravljeni na novo dimenzijo elektrificiranega užitka v vožnji? BMW Concept i4 je prvi povsem električni BMW Gran Coupé – in izjemen primer, kako se je sistem električnega pogona uveljavil pri BMW. BMW Concept i4, ki je opremljen s tehnologijo eDrive pete generacije, dosega dih jemajoče številke zmogljivosti. Voznik in potniki se lahko veselijo izjemnega športnega občutka vožnje, ki ga ni mogoče izraziti samo s številkami. Skoraj popolnoma neslišen dinamični razvoj moči je nekaj, kar preprosto morate doživeti. Inovativni električni avtomobil BMW s svojim izjemnim dosegom do 600 kilometrov postavlja nove standarde v smislu vsakodnevne uporabnosti in zmogljivosti na dolge razdalje.

Raziščite športno in elegantno obliko ter sodobno estetiko popolnoma novega BMW Concept i4 in si zagotovite vznemirljiv predogled BMW i4 – prvega popolnoma električnega modela serijske proizvodnje v premijskem srednjem segmentu BMW, katerega proizvodnja naj bi stekla leta 2021.

STORITVE CONNECTEDDRIVE.

Odkrijte storitve in aplikacije BMW ConnectedDrive.

 • Digital Charging Service

  Kako lahko čez dan oskrbim svoje vozilo z električno energijo in ali bo moj BMW še vedno pravočasno napolnjen, preden bom moral oditi? Z Digital Charging Service vprašanja, kot je ta, ne bodo več potrebna. To je zato, ker inteligentni asistent za polnjenje poskrbi za polnjenje baterije na polnilni postaji ali gospodinjski vtičnici v vašem domu, podnevi ali ponoči, popolnoma samodejno in učinkovito, predvsem pa na okolju prijazen način. V aplikacijo BMW Connected vnesite svojo tarifo za električno energijo, načrtovani čas svojega odhoda in želeni način polnjenja. Na osnovi teh informacij bo storitev Digital Charging Service poskrbela, da se bo vaš BMW napajal z električno energijo v najbolj varčnih tarifnih obdobjih in da bo pravočasno napolnjen še pred vašim odhodom.


  * Možno samo v kombinaciji z BMW Wallbox.

 • Storitve BMW Charging

  Ali bom pravočasno našel polnilno postajo? Storitve polnjenja proizvajalca BMW vam omogočajo, da ostanete sproščeni. Ne da bi zapustili svoje vozilo, lahko preprosto rezervirate polnilne postaje v bližini, ki so oddaljene največ 20 minut vožnje ali vnaprej preverite, ali bo katera od želenih polnilnih postaj prosta kasneje. Poleg tega pa vam storitve predložijo tudi razpoložljive možnosti razvedrila v bližini polnilne postaje, zaradi katerih bo vaše čakanje nekoliko bolj prijetno.

 • Remote Services

  Če obstaja zadostna napolnjenost za izlet v mesto, bom tam lahko našel polnilno postajo? Remote Services zagotavljajo prikladen način preverjanja tega prek aplikacije BMW Connected na vašem pametnem telefonu. Aplikacijo BMW Connected lahko uporabite tudi za pripravo svojega električnega avtomobila na odhod, preden se odpravite. Program, nameščen v vozilu, nato samodejno nastavi baterijo na optimalno stanje, tako da je mogoče porabo in doseg izkoristiti v največji možni meri.

 • Navigacija

  Ekskluzivna navigacijska storitev za BMW i3 je prikaz dosega na navigacijskem zemljevidu, ki označuje doseg električnega avtomobila v obliki modrega območja. Natančno prikazuje, kako daleč lahko potujete s trenutno stopnjo napolnjenosti. Takoj, ko vnesete cilj, ki presega izračunani doseg, funkcija predlaga postanek za polnjenje.

 • Send to Car

  Recimo, da ste našli cilj in se želite nemudoma odpraviti, ne da bi izgubljali čas. S funkcijo Send to Car je to zelo preprosto. Poiščite zanimive lokacije, kot je vaša najljubša restavracija ali najbližji enodnevni izlet, v razdelku "Cilji" aplikacije BMW Connected. Tam boste našli tudi prikaz najbližjih polnilnih postaj na svoji poti. Nato kliknite "Pojdi" ali pošljite podatke neposredno v navigacijski sistem svojega BMW. Ko ste kliknili "Pojdi", se navigacija zažene samodejno, takoj ko se poveže z vašim pametnim telefonom prek Bluetooth, ko vstopite v vozilo. Ko ste svoj želeni cilj poslali navigacijskemu sistemu, boste našli naslov, shranjen pod menijskim ukazom "Sporočila". Od tam pa lahko navigacijo aktivirate takoj ali pozneje.

Priključni hibridi BMW, hibridno vozilo BMW na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

Priključni hibridi.

Polnjenje BMW, BMW i3s, moški pred polnilno postajo

Polnjenje naših električnih avtomobilov in priključnih hibridov.

Doseg BMW, BMW i3 pred mestnim ozadjem z žensko in otrokom

Doseg naših električnih avtomobilov in priključnih hibridov.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.3 / 16.3

  BMW i3s (120 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 16.5

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.bmw.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo (vsaj med drugim) na emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.