NAPOLNITE GA. IZ UDOBJA SVOJEGA DOMA.

Polnjenje doma.

NAPOLNITE GA. IZ UDOBJA SVOJEGA DOMA.

Polnjenje doma.

NAPOLNITE GA. IZ UDOBJA SVOJEGA DOMA.Polnjenje doma.

Naelektren užitek v vožnji se začne že pri polnjenju: na bencinskem servisu pri vas doma. Svoje vozilo v le nekaj urah udobno napolnite s priloženim standardnim polnilnim kablom na gospodinjski vtičnici. Ali s pomočjo polnilne postaje BMW i Wallbox, ki vam jo naša montažna služba z veseljem namesti.

Preberi več

BMW i WALLBOX.

Če imate doma lastno parkirišče, lahko svoje vozilo BMW z eDrive polnite čisto enostavno z BMW i Wallbox. Ta polnilna postaja, ki se namesti na steno hiše ali garaže, napolni baterijo do 30 % hitreje od priloženega standardnega polnilnega kabla.

WALLBOX PRO.

BMW i Wallbox Pro nudi v primerjavi z BMW i Wallbox Pure še več polnilne moči. Tako je npr. BMW i8 v manj kot dveh urah napolnjen do 80 % maksimalne kapacitete – odvisno od električne infrastrukture. Poleg tega ima Wallbox Pro na voljo barvni zaslon s funkcijo na dotik za intuitivno upravljanje in lahko shrani več uporabniških profilov. Hkrati omogoča polnjenje z lastno proizvedeno sončno energijo (npr. s solarnim nadstreškom) in enostavno integracijo v lokalne sisteme upravljanja z energijo ter sisteme Smart Home.


Poraba goriva in emisije CO2 za BMW i8:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 11,9

MONTAŽNA SLUŽBA BMW i WALLBOX.

Služba za montažna dela, ki jo zagotovi BMW, z veseljem preveri na kraju samem, če se BMW i Wallbox ali BMW i Wallbox Pro lahko namesti na steno vaše hiše in priklopi na vaše električno omrežje. Za dobavo, montažo, zagon in navodila za uporabo po želji prav tako poskrbijo pooblaščeni električarji službe za montažna dela v okviru BMW.

ZELENA ELEKTRIKA OD BMW.

Svoje vozilo BMW polnite s trajnostjo – in mirno vestjo: v sodelovanju z NATURSTROM in SOLARWATT vam BMW Green Energy nudi dve možnosti za odjem elektrike iz naravnih virov.

Poraba goriva in emisije CO₂

  • Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili poveznih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

    Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

    Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

    Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

    Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html