Doseg BMW, BMW i3 pred mestnim ozadjem z žensko in otrokom

DOSEG NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

DOSEG NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV.

VSE INFORMACIJE V ZVEZI Z DOSEGOM.

Pri električnem vozilu ni pomembno upoštevati le to, kako hitro in varno potuje, ampak tudi, kako daleč vas bo pripeljalo. Po tem premisleku je doseg električnega vozila odvisen tudi od dejavnikov, kot so hitrost, način vožnje in zunanja temperatura, pa tudi uporaba klimatske naprave ali ogrevanja sedežev. To so dejavniki, ki jih ni mogoče izračunati. Toda vse druge lahko. Tukaj lahko izveste vse o dosegih naših električnih avtomobilov in priključnih hibridnih vozil.

Preberi več

POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA O ELEKTRIČNIH AVTOMOBILIH.

 • Kakšen je doseg električnega avtomobila?

  Doseg električnega avtomobila je odvisen od zmogljivosti baterije vozila, individualnega sloga vožnje uporabnika in zunanje temperature. Večina električnih avtomobilov ima doseg nekaj sto kilometrov, skupaj z BMW iX3 na primer, ki ima doseg pribl. 400 km*. Čeprav je trenutni doseg električnih avtomobilov BMW že zadosten za povprečnega uporabnika, bo še naprej naraščal.

  * To so začasne vrednosti.

 • Kako se dosegi razlikujejo med hibridnimi vozili in električnimi avtomobili?

  Hibridno vozilo ima nižji električni doseg od električnega avtomobila, vendar večji skupni doseg. Popolnoma električni doseg priključnih hibridov BMW se giblje med pribl. 40 in več kot 90 km. Za večino vsakodnevnih uporabnikov je to povsem dovolj, ko dodamo še doseg motorja z notranjim zgorevanjem. Popolnoma električni doseg BMW i3 trenutno sega do 260 km*, z BMW iX3 pa se bo dnevni doseg povečal na pribl. 400 km*.

  * To so začasne vrednosti.

 • Ali lahko baterijo električnega avtomobila zamenjam, da bi dosegel večji doseg?

  Baterije električnega avtomobila ni mogoče zamenjati. Obstaja pa certifikat za baterijo ali jamstvo za življenjsko dobo in zmogljivost baterije. To jamstvo se razlikuje glede na trg.

 • Kaj je Range Extender (podaljševalnik dosega) in ali se uporablja v električnih avtomobilih?

  Podaljševalnik dosega je generator na bencinski pogon. Vendar v električnem avtomobilu ne deluje kot neposreden pogonski pripomoček, ker bi s tem avtomobil postal hibridno vozilo. Namesto tega izključno napaja baterijo z električno energijo, ko napolnjenost pojenja. Nadgradnja dosega (od 90 Ah na 120 Ah) za BMW i3 pa pomeni, da se od leta 2018 ne vgrajuje več.

 • Ali na doseg električnega avtomobila negativno vplivajo temperature pod ničlo pozimi ali visoke temperature poleti?

  Ko so temperature nizke, je potrebna dodatna energija za ogrevanje notranjosti in morda tudi za segrevanje baterije, ker izredno visok izkoristek elektromotorja pomeni, da ne oddaja veliko toplote. Kljub temu je mogoče trditi, da večja, kot je zmogljivost baterije električnega avtomobila, manjšo vlogo bo imela izguba dosega zaradi ogrevanja. Tudi poleti lahko vklop klimatske naprave nekoliko vpliva na doseg, vendar v manjši meri kot ogrevanje.

VSAKODNEVNO POLNJENJE.

Polnjenje BMW za vsakodnevno uporabo, BMW i3s pred mestnim ozadjem

VSAKODNEVNO POLNJENJE.

Vsakodnevno polnjenje zajema izvajanje polnjenja v okviru vsakodnevnih dejavnosti na javnih površinah, doma ali na delovnem mestu. Vzorčni scenarij vsakodnevnega polnjenja bi lahko bil naslednji: običajno svoje vozilo polnite doma čez noč na polnilni postaji Wallbox ali preprosto prek gospodinjske vtičnice z uporabo izmeničnega toka (AC). To vam že zagotavlja več kot dovolj energije za vsakodnevne vožnje, kot so pot na delo ali nakupovalni izlet in obisk restavracije po končani službi. Pri teh dejavnostih niste odvisni od javnih polnilnih postaj. Če je potrebno, pa boste na svoji poti in javnih površinah hitro našli polnilne postaje, kjer boste med postopkom polnjenja deležni dodatnih ugodnosti, kot je brezplačno parkiranje. Storitve mobilnosti BMW Charging naredijo iskanje in uporabo polnilnih postaj še bolj priročno. Zagotavljajo vam, da boste vse svoje dnevne cilje vedno dosegli z največjim udobjem.

POLNJENJE Z VISOKO ZMOGLJIVOSTJO.

Polnjenje BMW z visoko zmogljivostjo, BMW i3s na cesti

POLNJENJE Z VISOKO ZMOGLJIVOSTJO.

Na dolgih potovanjih se pojavijo okoliščine, ko niti popolnoma napolnjena baterija vašega električnega avtomobila ne bo dovolj. Zato poleg javnih polnilnih postaj na parkiriščih in v mestnih središčih obstajajo tudi visokozmogljive polnilne postaje, kot so tiste, ki jih zagotavlja IONITY. Uporabljajo enosmerni tok (DC) in so nameščene ob glavnih tranzitnih poteh in avtocestah. Ta mreža polnilnih možnosti doživlja stalno širitev in je zasnovana posebej za dolga potovanja in kratke postanke. Ker so postaje še posebej zmogljive, posledično zagotavljajo bistveno hitrejše polnjenje in krajše čakalne dobe. Na ta način lahko na primer napolnite svoj BMW i3s do 80 % v pribl. 40 minutah. Zahvaljujoč navigacijskemu sistemu BMW in aplikaciji BMW Connected pa lahko brez težav združite svojo pot z njimi in določite najboljšo možno pot za učinkovito potovanje.

Primer dosega BMW, BMW i3s pred gorsko pokrajino, tričetrtinski pogled od zadaj

PRIMER DOSEGA.

Predstavljajte si, da živite v Münchnu, vendar želite s svojim BMW i3 odpotovati v Berlin iz poklicnih ali osebnih razlogov. Ni problema! Le kratko iskanje v navigacijskem sistemu BMW ali aplikaciji BMW Connected je vse, kar je potrebno za načrtovanje poti. Izberite najhitrejšo pot, ki je na voljo, v rednih presledkih se vam prikaže pet polnilnih postaj, od katerih dve ponujata visokozmogljivo polnjenje. Po 90 do 150 kilometrih in času potovanja pribl. 1 do 1,5 ure imate tako možnost zaviti na enega od navedenih bencinskih servisov s polnilno postajo. Tukaj si lahko na kratko pretegnete noge, privoščite kavo ali obiščete stranišče, medtem ko se vozilo polni. Po 20 do 30 minutah postanka lahko nato nadaljuje svojo pot v sproščenem vzdušju. Po pribl. 8 urah boste prispeli na cilj v Berlinu – brez stresa in z največjo učinkovitostjo.

Električni avtomobili BMW, BMW i3 na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

Električni avtomobili.

Priključni hibridi BMW, hibridno vozilo BMW na cesti, tričetrtinski pogled od spredaj

Priključni hibridi.

Polnjenje BMW, BMW i3s, moški pred polnilno postajo

Polnjenje naših električnih avtomobilov in priključnih hibridov.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW i3 (120 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15.3 / 16.3

  BMW i3s (120 Ah):
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16.2 / 16.5

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazan razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.bmw.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo (vsaj med drugim) na emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.