Elektromobilnost BMW, doseg BMW

DOSEG ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV BMW.

DOSEG ELEKTRIČNIH AVTOMOBILOV IN PRIKLJUČNIH HIBRIDOV BMW.

Brezkompromisno udobje dosega.

Svoboda s seboj prinaša brezmejno mobilnost. Zaradi vse močnejših visokonapetostnih baterij so električna vozila več kot primerna za vsakodnevno uporabo in tudi za vsak življenjski slog. Stalno rastoča javna polnilna infrastruktura v okviru BMW Charging zagotavlja, da boste na poti imeli dostop do polnilnih postaj številnih upravljavcev v različnih evropskih mestih, kot voznik električnega vozila BMW pa ste upravičeni tudi do ekskluzivne uporabe visokozmogljivih polnilnih postaj ob avtocestah, kakršne ponuja naš partner IONITY. Odkrijte svet nadvse udobne električne vožnje z električnimi in priključnimi hibridnimi vozili BMW.

Preberi več
Elektromobilnost BMW, električni avtomobil BMW, doseg

NA DOPUST Z VAŠIM ELEKTRIČNIM AVTOMOBILOM BMW!

Počitniški kraj je nastavljen, kovčki so spakirani, vaš BMW iX pa je nared za akcijo in že čaka na dovozu s 100-odstotno napolnjenostjo za več kot 600 km električnega dosega (izmerjeno skladno s preskusnim ciklom WLTP). Da bi svoj električni BMW izkoristili v največji možni meri že od samega začetka, ste temperaturo v notranjosti in delovno temperaturo baterije že pripravili za potovanje z aplikacijo My BMW* ali v meniju z nastavitvami vozila. S "predkondicioniranjem" med postopkom polnjenja prek BMW Wallbox je električna energija iz gospodinjskega omrežja že prilagodila temperaturo v notranjosti, tako da napolnjenost baterije in razpoložljivi doseg ostajata nespremenjena. Predvidljivi Driving Assistant in BMW Intelligent Personal Assistant vam pomagata optimizirati doseg med vožnjo in ga celo povečati: »Hej BMW. Kako lahko povečam svoj doseg?« Poleg okoljskih dejavnikov, kot je zunanja temperatura, vaš osebni slog vožnje pomembno vpliva na učinkovitost visokonapetostne baterije vozila in s tem na razpoložljivi doseg. Baterijo lahko kar najbolje izkoristite, če se boste držali predvidljivega in doslednega načina vožnje. Po želji lahko sistem samodejno vključi ustrezne postanke za polnjenje na poti za cilje, ki so zunaj dosega vašega vozila in vas obvesti, ali so polnilne postaje na voljo in katere storitve ponujajo.
Ko prispete do želene polnilne postaje, odklenite vratca za polnjenje in napolnite svoj BMW iX preprosto in udobno s kartico BMW Charging ali aplikacijo My BMW*. Z električnimi vozili BMW najnovejše generacije lahko na visokozmogljivi polnilni postaji IONITY v približno 30 minutah dosežete 80-odstotno napolnjenost, kar je optimalna raven za dolgo življenjsko dobo baterije. Uživate lahko tudi v nadvse ugodnih pogojih, saj vam paket IONITY Plus omogoča polnjenje znotraj mreže IONITY po posebej privlačnih cenah. Nato pa le nadaljujete vožnjo z ničnimi emisijami.

Elektromobilnost BMW, priključni hibrid BMW, doseg

PREVOZ NA DELO S PRIKLJUČNIM HIBRIDOM BMW!

Na predvečer ste svoj priključni hibrid BMW 530e Limuzina priključili na stensko polnilno postajo iz nabora opreme BMW Charging in nastavili točen čas, ko se želite odpraviti v službo. S "predkondicioniranjem" med postopkom polnjenja prek BMW Wallbox je bila električna energija iz gospodinjskega omrežja uporabljena za predhodno ogrevanje notranjosti in baterije. Na ta način je vaše vozilo optimalno pripravljeno na potovanje z izključnim električnim dosegom več kot 66 km. Med delovnim časom lahko uporabite BMW Maps v navigacijskem sistemu vozila ali aplikacijo My BMW za udobno iskanje javnih polnilnih postaj v bližini ali izberete možnost polnjenja z izmeničnim tokom, s čimer razpolaga vaš delodajalec, da povežete vozilo s kablom iz BMW Charging. Med polnjenjem lahko kadar koli preverite stanje svojega priključnega hibrida z aplikacijo My BMW*. Ko se vrnete iz službe, preprosto priključite BMW 530e Limuzina nazaj na stensko polnilno postajo, uživajte konec dneva ... in se veselite naslednjega potovanja brez lokalnih emisij.

Kazalnik dosega

Izberi model
 • BMW i3s 120 Ah

  279 - 283 km WLTP (ali NEDC) 0 g/km CO2
 • BMW i3 120 Ah

  285 - 308 km WLTP (ali NEDC) 0 g/km CO2

Profil vožnje
OverlandHighway
Zunanja temperatura
-10°35°
Tehnični podatki

Profil vožnje
OverlandHighway
Zunanja temperatura
-10°35°
Tehnični podatki

Z uporabo Google Zemljevidov, za obiskovalce spletnega mesta veljajo dodatni pogoji storitve Google Zemljevidi/Google Zemlja (vključno z Googlovim pravilnikom o zasebnosti).
Poglejte Google Zemljevidi / Google Zemlja Dodatni pogoji storitve in Google Politika zasebnosti.

KAKO: POVEČATI DOSEG SVOJEGA PHEV.

BMW Electromobility BMW plug in hybrid range video

FAQ: NAJPOMEMBNEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI O NAŠIH ELEKTRIČNIH AVTOMOBILIH.

 • Kateri dejavniki vplivajo na visokonapetostno baterijo mojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW?
  BMW e-mobility BMW Range FAQ

  Pomemben zunanji dejavnik, ki vpliva na delovanje in zmogljivost baterije, je temperatura. Morda ste kaj podobnega opazili pri bateriji svojega mobilnega telefona. Zelo nizke temperature lahko še posebej omejijo zmogljivost baterije. Enako je z vašim električnim vozilom. Vendar pa naše optimizirane strategije zmogljivosti v čim večji možni meri zmanjšajo vpliv, ki ga povzroči temperatura.

  Ali ste vedeli, da zmogljivost baterije zagotavlja tudi informacije o vašem preostalem dosegu? Poleg temperature na doseg vplivajo tudi drugi dejavniki, ki odločajo o hitrosti porabe energije, kot so na primer uporaba klimatske naprave, trenutna obremenitev in vaš slog vožnje.

  Če boste kdaj morali ponovno napolniti baterijo, ko ste odsotni od doma, bo vaše električno vozilo BMW predkondicionirano za polnilno postajo DC* na cilju, kar pomeni, da bo visokonapetostna baterija do prihoda dosegla optimalno delovno temperaturo. S tem se poveča največja zmogljivost med polnjenjem in zmanjša čas, potreben za postopek.

  * Velja samo za električna vozila BMW.

 • Kakšen je najboljši možni način za pripravo mojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW za naslednje potovanje?
 • Kako moj slog vožnje vpliva na doseg mojega električnega avtomobila ali priključnega hibrida BMW?
 • Kaj se zgodi, če je moj cilj zunaj električnega dosega?
Elektromobilnost BMW, BMW Charging

Rad bi raziskal temo o polnjenju.

Poraba goriva in emisije CO₂.

* Aplikacija My BMW je združljiva z vsemi vozili BMW od modelskega leta 2014 naprej. Njena uporaba zahteva opcijo ConnectedDrive Services in ustrezen pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW se lahko razlikujejo glede na trg.


BMW iX(1):
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0


BMW iX3:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,8 – 17,5


Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,5
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 – 35
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,9 – 13,9


Priključni hibridi BMW serije 3 Touring:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 – 1,7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 – 38
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,8 – 14,5


Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 – 1,6
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 50 – 36
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): Podatek še ni na voljo.


Priključni hibridi BMW serije 5 Touring:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 1,8
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,7 – 15,4


BMW X5 xDrive45e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,7
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 46 – 38
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 23,5 – 21,3


BMW X3 xDrive30e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 48
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,1 – 16,4


BMW serije 2 Active Tourer 225xe:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5


Priključni hibridi BMW serije 7 Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 – 2,1
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 57 – 48
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,2 – 15,1


BMW X1 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 43
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,8


BMW X2 xDrive25e:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 – 1,9
Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 47 – 43
Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2 – 13,7


Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.


Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.


Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.


Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.

 

Preberi več

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • * Aplikacija My BMW je združljiva z vsemi vozili BMW od modelskega leta 2014 naprej. Njena uporaba zahteva opcijo ConnectedDrive Services in ustrezen pametni telefon. Razpoložljivost in funkcije aplikacije My BMW se lahko razlikujejo glede na trg.

  BMW iX(1):
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): pod 21
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0

  BMW iX3:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 0
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,8 – 17,5

  Priključni hibridi BMW serije 3 Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 45 – 35
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,9 – 13,9

  Priključni hibridi BMW serije 3 Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,2 – 1,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 49 – 38
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 15,8 – 14,5

  Priključni hibridi BMW serije 5 Limuzina:­
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1.6/2.1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 37/49
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 21.9/26.4

  Priključni hibridi BMW serije 5 Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 1,8
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,7 – 15,4

  BMW X5 xDrive45e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,0 – 1,7
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 46 – 38
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 23,5 – 21,3

  BMW X3 xDrive30e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,4 – 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 54 – 48
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 17,1 – 16,4

  BMW serije 2 Active Tourer 225xe:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 42
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,5

  Priključni hibridi BMW serije 7 Limuzina:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,5 – 2,1
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 57 – 48
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 16,2 – 15,1

  BMW X1 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 43
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 13,8

  BMW X2 xDrive25e:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 2,1 – 1,9
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 47 – 43
  Poraba električne energije v kWh/100 km (kombinirana): 14,2 – 13,7

  Vrednosti vozil, ki so označene z (1), so začasne.

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov«, ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preizkusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.