SPLOŠNA VPRAŠANJA O FINANCIRANJU BMW.

Ponudbe BMW Financial Services.

Katere finančne produkte ponuja podjetje BMW? Kakšna je razlika med leasingom, kreditom in BMW Select? In kateri model je pravi zame? Tukaj boste našli vse najbolj pomembne osnovne informacije.

Preberi več

      

 • Leasing, kredit ali Select – kakšne so glavne razlike?

  Če ste se odločili financirati svoje vozilo s pomočjo kredita, potem bo vozilo vaše, ko boste ta kredit odplačali.
  BMW Financial Services vam ponuja različne vrste produktov, da lahko financirate svoje vozilo, glede na vaše želje. Izberete lahko višino pologa, rok odplačevanja in mesečni obrok, kot vam ustreza. Pri finančnem leasingu z balonom (Select) ste deležni posebej nizkih mesečnih obrokov, pri čemer plačate samo vrednost, ki jo vozilo izgubi v času trajanja pogodbe.
  Ko se pogodba zaključi, lahko vozilo odkupite, po določeni preostali vrednosti, refinancirate preostalo vrednost ali pa na osnovi predhodnega dogovora vozilo vrnete in začnete z lizingom novega vozila.
  Če izberete BMW Select, ste izbrali najboljše izmed obeh svetov – leasingov in kreditov. Za relativno nizke mesečne obroke, ki so podobni lizinškim, imate možnost kupiti vozilo ob koncu veljavnosti pogodbe.

 • Kakšne so prednosti financiranja mojega vozila s pomočjo BMW Financial Services?

  Kot stranka BMW Financial Services lahko izkoristite dejstvo, da so ponujeni produkti prilagojeni vašemu vozilu in željam financiranja. Ker vozilo in financiranje prihajata iz istega vira, boste prejeli ustrezne nasvete ter si prihranili čas in trud.
  Z našimi izvrstnimi cenami in uporabniku prijaznimi pogoji, ki jih ponujamo v okviru BMW Financial Services, ste lahko prepričani, da ste v dobrih rokah.

 • Ali je leasing primeren tako za posameznike kot za podjetja?

  Da, kot zasebna stranka leasinga plačate samo tisto, kar uporabljate. Prav tako pa koristite naslednje ugodnosti:
  Zaščitite svojo likvidnost
  Nimate tveganja ostanka vrednosti vozila
  Davčne ugodnosti: DDV se plača samo na vaše lizinške obroke in vsa posebna lizinška plačila, ki jih morate izvesti, ne pa na celotno ceno vozila.
  Leasing prav tako pomeni, da lahko vedno vozite najnovejše vozilo.

 • Zakaj moram opraviti preverjanje kreditne sposobnosti?

  Preverjanja kreditne sposobnosti so običajna bančna praksa in so povsem običajne pri vlogah za kredite in posojila.
  S preverjanjem vaše kreditne sposobnosti pri BMW Financial Services izpolnimo svojo dolžnost potrebne skrbnosti in zaščite strank pred prezadolženostjo. Vse, kar potrebujemo za preverjanje identitete, je kopija vašega osebnega dokumenta.

 • Ali ne bi bilo bolje pridobiti kredita pri moji lastni banki in nato kupiti vozilo BMW z gotovino?

  Ne. Najprej je treba poudariti, da vam BMW Financial Services ponujajo izredno ugodne cene. S posojilnimi pogodbami, kakršna je BMW Select, lahko vozilo vrnete BMW Financial Services, ko se pogodba zaključi, česar ne boste mogli storiti, če kredit vzamete pri svoji banki.
  Primerjave so pokazale, da so stranke BMW Financial Services res deležne boljše vrednosti, kot če bi uporabile običajno bančno financiranje. In še nekaj: prav tako boste lahko udobno govorili o svojem vozilu in tudi o svojem financiranju samo z eno osebo.

 • Od česa so dejansko odvisni mesečni obroki?

  Pri običajnem posojilu so vaši mesečni obroki odvisni od višine vašega pologa, roka trajanja pogodbe in efektivne letne obrestne mere. Če izberete posojilo BMW Select, bo vaš končni obrok, o katerem ste se dogovorili, vplival tudi na vaš mesečni izdatek. Lizinške obroke določajo predplačilo, polog, rok trajanja pogodbe in število prevoženih kilometrov, prav tako pa tudi preostala vrednost.

 • Ali ni znesek, ki ga poravnamo kot lizinško predplačilo, proč vrženi denar?

  Ne, vaše predplačilo zmanjša vaše mesečne obroke. Za veliko lizinških strank je to enkratno plačilo pravi način, da ohranijo svoje mesečne izdatke kolikor je le mogoče nizke v celotnem roku trajanja leasinga.

 • Kakšne so možnosti, ki jih imam kot stranka BMW Select ali leasinga, ob koncu veljavnosti pogodbe?

  Ob koncu veljavnosti pogodbe imate kot stranka BMW Select tri možnosti:
  Plačilo zadnjega obroka in obdržati vozilo
  Nadaljevati s financiranjem vozila s pomočjo udobnih obrokov
  Vračilo vozila (s predhodnim jamstvom odkupa)

 • Kateri dejavniki vplivajo na izračunano preostalo vrednost ob leasingu?

  Izračunana preostala vrednost je odvisna od roka veljavnosti pogodbe, letnega števila prevoženih kilometrov, stopnje uporabe vozila in modela vozila, ki ga izberete.

 • Pogodba je pogodba – ali bom primoran počakati do konca veljavnosti pogodbe ali lahko svojo kreditno ali lizinško pogodbo prekinem predčasno?

  Pri BMW Financial Services lahko vedno računate na prilagodljivost v vseh pogledih. Kot lizinška stranka, na primer, si lahko izberete novo vozilo v roku veljavnosti pogodbe, če so izvedljivi tudi ekonomski dejavniki.
  Skrajšate ali podaljšate lahko tudi rok veljavnosti pogodbe (sprememba načrta obrokov), lahko pa tudi predčasno prekličete oziroma zaključite lizing, če nas o tem ustrezno obvestite.

 • Kakšni pogodbeni pogoji so na voljo za kredite in leasing ter ali lahko uporabim te metode za financiranje rabljenih vozil?

  Najamete ali financirate lahko vsa nova vozila BMW. Rok veljavnosti pogodbe je odvisen od modela in vrste financiranja ter se giblje med 12 in 72 meseci. Z BMW Financial Services lahko financirate tudi vsa rabljena vozila, ki jih prodaja vaša avto hiša BMW.

 • Kakšna je efektivna letna obrestna mera, če gre za financiranje s pomočjo BMW Financial Services?

  Efektivna letna obrestna mera se pri financiranju izračuna s seštevkom nominalne obrestne mere za posojilo in ostalih stroškov vezanih na pogodbo. Predstavlja dejanski strošek (v odstotkih) financiranja za eno leto.
  Ta informacija ni pravno zavezujoča; uporabljajo se pogoji vaše pogodbe, ki so lahko predmet napak.

 • Kako uredim financiranje pri svojem BMW pooblaščenem trgovcu? Katere osebne dokumente potrebujem in kakšni so pogoji?

  Ko ste izbrali svoje vozilo in način, na katerega ga želite financirati, lahko s svojim trgovcem z vozili BMW sklenete pogodbo. Vse, kar potrebujete za preverjanje kreditne sposobnosti, sta osebni dokument s fotografijo in zadnje tri plačilne liste (ki niso starejše od treh mesecev). V primeru zasebne stranke je odločitev glede kreditne sposobnosti običajno pripravljena v polovici dneva, nato pa boste lahko podpisali pogodbo.

 • Kako poteka odplačevanje lizinga?

  Za plačilo vaših mesečnih lizing obrokovi, vam pošljemo splošni plačilni nalog. Plačilo lizing obroka z direktno obremenitvijo vašega osebnega računa, ni možno. Pri kreditu pa svoje obveznosti praviloma plačujete preko upravne izplačilne prepovedi na vašo plačo oz. pokojnino.

 • Število prevoženih kilometrov, o katerih smo se dogovorili v moji pogodbi, je premajhno. Kako jih lahko prilagodim?

  Če se je prvotno ocenjeno število prevoženih kilometrov povečalo, vas prosimo, da stopite v stik s svojim svetovalcem pri BMW Financial Services, da vam bo lahko na novo izračunal vašo pogodbo.

 • Moji osebni podatki so se spremenili. Kako in kje vam jih lahko sporočim?

  Prosimo, takoj nam sporočite svoje nove osebne podatke z dopisom ali po telefaksu, da boste lahko še naprej brez prekinitev uporabljali naše storitve. Naše kontaktne podatke najdete na pogodbi. Prav tako pa nam lahko pišete z uporabo obrazca na strani s kontaktnimi podatki.

 • Kaj se zgodi ob koncu moje lizinške ali kreditne pogodbe?

  Če ste izbrali posojilo z obročnim odplačevanjem, bo vozilo vaše, ko boste plačali končni obrok ob koncu roka veljavnosti pogodbe. Z leasingom BMW Select pa se lahko ob koncu roka veljavnosti pogodbe odločite, ali želite prekiniti lizinško pogodbo in postati lastnik vozila, ali pa bi raje nadaljevali s financiranjem ciljnega obroka ali preostale vrednosti na način, ki vam je najbolj udoben. Prav tako lahko na osnovi predhodnega dogovora, vrnete vozilo svojemu BMW pooblaščenemu trgovcu in sklenete pogodbo za novo vozilo BMW.

 • Kaj pomeni "pogodbeno dogovorjeno stanje vozila", ko govorimo o vračilu vozila ob koncu veljavnosti leasinške pogodbe Select?

  Vozilo mora imeti prevoženih največ toliko kilometrov, kot je bilo dogovorjeno, in mora biti brez poškodb. Za natančnejše informacije se posvetujte z vašim BMW Financial Services svetovalcem.

 • Kaj se zgodi, če moje vozilo ni v pogodbeno dogovorjenem stanju?

  Če je vozilo, ki ga vrnete, poškodovano bolj kot pri običajni obrabi, vam bomo zaračunali popravilo teh poškodb. Če skupno število prevoženih kilometrov presega največje dovoljeno število prevoženih kilometrov, določeno z vašo pogodbo, vam bomo zaračunali pristojbino, ki je bila dogovorjena v času sklenitve pogodbe. Trenutno lahko presežete dogovorjeno število kilometrov za 1.000 km, ne da bi morali kar koli doplačati. Prosimo, upoštevajte, da te informacije niso pravno zavezujoče. Veljajo pravila, ki so zapisana v vaši lizinški pogodbi, ki so lahko predmet napak.

 • Ali so z mojo pogodbo o poslovnem najemu na voljo kakršne koli dodatne storitve?

  V svojo lizinško pogodbo lahko vključite tudi druge storitve, kot je zavarovanje vozila BMW. Kar je posebej ugodno za vas, je, da lahko za te storitve plačate v mesečnih obrokih. Tako lahko jasno vidite celotni strošek vašega vozila BMW. Prosimo, upoštevajte, da te informacije niso pravno zavezujoče. Veljajo pravila, ki so zapisana v vaši lizinški pogodbi, ki so lahko predmet napak.

 • Kakšne so dodatne storitve, ki so na voljo z mojo lizinško pogodbo?

  Izbirate lahko med vrsto storitev, ki so na voljo z vašo pogodbo – vključno z vzdrževanjem vozila, popravili in novimi pnevmatikami.

 • Katere dodatne zavarovalniške produkte BMW lahko dodam svoji lizinški pogodbi?

  Izbirate lahko med vrsto zavarovalniških produktov za vašo pogodbo. Te vključujejo zavarovanje vozila BMW z odgovornostjo in kasko zavarovanje.