KAKO DELUJE?

Navodila za uporabo in razlagalni video posnetki za uporabo storitev BMW ConnectedDrive.

Kaj je na voljo in kako deluje? Predstavljamo vam najpomembnejše Services & Apps ter sisteme in vam v nekaj korakih prikažemo, kaj morate vedeti, da bi lahko storitve uporabljali.

BMW CONNECTED DRIVE DIGITAL SERVICES

 

 

 • BMW Connected

  BMW Connected je osebni mobilnostni asistent, ki vam Pomaga in olajša pot do željene destinacije, posledično, prispete tja sproščeni in ob točni uri. Koristne informacije o potovanju, kot recimo optimalen čas odhoda so dostopne prek iPhone telefona ali Apple Watch ure in se jih lahko preprosto prenese v vaš BMW avtomobil.

 • ConnectedDrive Services

  Možnost posebne opreme storitev BMW ConnectedDrive vam omogoča vrsto inteligentnih storitev in aplikacij, s katerimi si zagotovite informacije in zabavo med vožnjo.

 • BMW Apps

  Prenesite si izbrane aplikacije na svoj pametni telefon ali tablico in jih uporabljajte na napravi ali neposredno v svojem vozilu BMW.

 • Moje informacije/Send to Car

  Ali pri načrtovanju svojih potovanj uporabljate Google Maps? V tem primeru enostavno pošljite rezultate v svoj navigacijski sistem neposredno iz Google Maps. Tako se boste lahko med potjo v celoti osredotočili na vožnjo.

 • Inteligentni klic v sili

  Če se ob nesreči sprožijo zračne blazine ali aktivirajo napenjalniki varnostnih pasov, se inteligentni klic v sili samodejno sproži. Klic v sili se lahko sproži tudi s pomočjo tipke SOS v vozilu, npr. za pomoč drugim udeležencem v prometu.

 • BMW Teleservices

  Izredno praktično: BMW Teleservices rezervira servisni termin za vaše vozilo BMW ter vas enostavno in hitro poveže z BMW Mobile Care.

Storitve BMW i ConnectedDrive

 

 

ASISTENCA ZA VOZNIKA BMW CONNECTEDDRIVE

          

 • Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. asistent pri zastoju

  Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. z asistentom pri zastoju, razbremeni voznika v monotonih prometnih situacijah. Pri hitrosti do 210 km/h udobno podpira krmiljenje in stalno ohranja vozilo na sredi voznega pasu. Bočni nadzor je možen z ali brez aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti.

 • Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vklj. opozorilo pred naletom s funkcijo upočasnjevanja in zaviranja, samostojno vzdržuje izbrano razdaljo do spredaj vozečega vozila. Vozilo samo prevzame speljevanje in upočasnjevanje, medtem ko se izbrana razdalja tudi v počasi premikajočem se prometu in v koloni ohranja vse do zaustavitve vozila.

  Obseg funkcij se lahko razlikuje glede na model vozila BMW.

 • Asistent pri ohranjanju voznega pasu

  Če se ne uporablja avtomatski način vožnje, asistent pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom podpira voznika z aktivnimi zasuki volana pri tem, da se prepreči nenamerna zapustitev voznega pasu in trčenje z ovirami ob boku vozila. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, vozilo BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira z vedno večjo intenzivnostjo opozoril, zaviranjem in na koncu tudi z zaviranjem z vso močjo.

 • Opozorilo za zapustitev voznega pasu

  Pri hitrostih nad 70 km/h opozorilo za zapustitev voznega pasu prepoznava oznake voznega pasu in pritegne pozornost voznika k nenamerni zapustitvi voznega pasu s pomočjo rahlega vibriranja volana. Če so vozila v mrtvem kotu voznika, opozorilo za zapustitev voznega pasu opozori voznika z rahlim vibriranjem volana in utripajočim opozorilnim simbolom v zunanjem ogledalu.

 • Opozorilo pred menjavo voznega pasu

  Ko se vam z visoko hitrostjo od zadaj približuje drugo vozilo ali je v vašem mrtvem kotu, vam opozorilo pred menjavo voznega pasu pomaga pravilno oceniti situacijo z vidnimi opozorili.

 • BMW Head Up projektor

  Barvni BMW Head-Up projektor projicira vse pomembne informacije za vožnjo neposredno v voznikovo vidno polje, zaradi česar se lahko ta popolnoma osredotoči na vožnjo. Prikazujejo se informacije, kot so trenutna hitrost, navigacijski napotki, informacije o omejitvi hitrosti in prikaz prepovedi prehitevanja ter telefonski in razvedrilni seznami.

  Prikazane vsebine so odvisne od opreme.

 • Speed Limit Info

  Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja vam prikazuje trenutno veljavno omejitev hitrosti in informacijo, ali velja prepoved prehitevanja.

  Prikazane vsebine so odvisne od opreme.

 • Daljinski nadzor parkiranja

  Funkcija daljinskega nadzora parkiranja omogoča vozniku izstop iz vozila pri ozkih parkirnih mestih ali garažah in parkiranje s pomočjo daljinskega vodenja, pri čemer voznik usmerja vozilo v ali iz parkirnega prostora. Voznik aktivira funkcijo daljinskega nadzora parkiranja zunaj vozila s pomočjo BMW ključa z ekranom.

 • Parkirni asistent

  Parkirni asistent s smernim vodenjem povsem samodejno parkira vozilo vzporedno ali pravokotno s cestiščem. Sistem deluje tako, da med počasno vožnjo mimo meri nezasedena parkirna mesta. Če voznik parkira ročno brez pomoči parkirnega asistenta, omogoča aktivni nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) dodatno zaščito pred poškodbami z bočno pomočjo pri parkiranju.

  Obseg funkcij se lahko spreminja odvisno od modela BMW.

 • ParkNow

  V kombinaciji z navigacijskim sistemom BMW Professional, spletna parkirna storitev ParkNow olajša vozniku delo iskanja prostega parkirnega mesta. Storitev prikaže na zaslonu prosta parkirišča v parkirnih hišah in garažah ter ob robu ceste. Parkirišče v parkirni hiši se lahko rezervira kar iz vozila in obračuna prek uporabniškega računa ParkNow.

 • Surround View

  Surround View nudi funkcije s kamero, kot so vzvratna kamera, Top View, Panorama View in 3D View. Kamere v zunanjih ogledalih in na sprednji ter zadnji strani vozila omogočajo panoramski razgled 360° okoli vozila. Panorama View zagotavlja varnejše približevanje križiščem in izvozom. Na nadzornem prikazovalniku prikaže situacijo desno in levo od vozila.

 • Vzvratna kamera

  Vzvratna kamera omogoča izboljšano orientacijo pri vzvratni vožnji do hitrosti 15 km/h, na primer pri parkiranju. Območje za vozilom se prikazuje na nadzornem prikazovalniku. Interaktivne pomožne črte za razdaljo in obračalni krog pomagajo vozniku pri manevriranju; ovire so označene barvno.

 • BMW Selective Beam

  Vožnja ponoči postane veliko bolj sproščena. Ko BMW Selective Beam zazna vozila iz nasprotne smeri, namreč asistent za dolgo luč samodejno zasenči žaromete in vam omogoči vožnjo s posebej učinkovito neprestano dolgo lučjo.

 • Navigacijski sistem Professional

  Navigacijski sistem Professional omogoča voznikom popolno 3D obliko, združeno z inovativnim konceptom vmesnika in številnimi funkcijami za navigacijo, Office in multimedijo. Navigacijski sistem Professional najnovejše generacije v kombinaciji z BMW ConnectedDrive izvaja tudi samodejne posodobitve navigacijskih zemljevidov.

 • Navigacijski sistem Professional, vklj. zaslon na dotik

  Najnovejša generacija navigacijskega sistema Professional, vklj. z 10,25" LCD barvnim zaslonom in radiem BMW Professional z DVD pogonom, je opremljena z več kot 20 GB spomina, npr. za shranjevanje glasbenih datotek. Upravlja se intuitivno z upravljalnikom iDrive Touch in sedmimi spominskimi tipkami ali alternativno z zaslonom na dotik, ki je na voljo za določene modele vozil BMW.

 • Upravljanje s kretnjami BMW

  Z upravljanjem s kretnjami BMW se lahko določene funkcije upravljajo z določenimi kretnjami. Za določene ukaze bo sistem prepoznal kretnje, kot so 'drsanje', 'kazanje' za sprejem ali zavrnitev dohodnega klica ali krožni gibi kazalca za prilagoditev glasnosti.