KAKO DELUJE?

Navodila za uporabo in razlagalni video posnetki za uporabo storitev BMW ConnectedDrive.

Kaj je na voljo in kako deluje? Predstavljamo vam najpomembnejše Services & Apps ter sisteme in vam v nekaj korakih prikažemo, kaj morate vedeti, da bi lahko storitve uporabljali.

Preberi več

BMW CONNECTED DRIVE DIGITAL SERVICES

 

 

 • ConnectedDrive Services

  Oprema ConnectedDrive Services je osnova za uporabo digitalnega asistenta osebne mobilnosti BMW Connected v vozilu in inteligentnih storitev ConnectedDrive s številnimi informacijskimi, razvedrilnimi in servisnimi ponudbami. Poleg tega je v vozilu na voljo tudi uporaba izbranih aplikacij za pametne telefone, kot je BMW Connected, in dostop do BMW ConnectedDrive Store.

 • BMW Teleservices

  Izredno praktično: BMW Teleservices rezervira servisni termin za vaše vozilo BMW ter vas enostavno in hitro poveže z BMW Mobile Care.

 • BMW Head-Up projektor

  Barvni BMW Head-Up projektor projicira vse pomembne informacije za vožnjo neposredno v voznikovo vidno polje, s čimer se lahko popolnoma osredotoča na vožnjo. Med drugim se prek projiciranega zaslona prikazujejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, informacije Speed Limit s prikazom prepovedi prehitevanja in telefonski ter razvedrilni seznami.

  Prikazane vsebine so odvisne od opreme.

Storitve BMW i ConnectedDrive

 

 

ASISTENCA ZA VOZNIKA BMW CONNECTEDDRIVE

          

 • Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. asistent pri zastoju

  Asistent pri krmiljenju in ohranjanju vozila na voznem pasu, vklj. z asistentom pri zastoju, razbremeni voznika v monotonih prometnih situacijah. Pri hitrosti do 210 km/h udobno podpira krmiljenje in stalno ohranja vozilo na sredi voznega pasu. Bočni nadzor je možen z ali brez aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti.

 • Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go

  Aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, vklj. opozorilo pred naletom s funkcijo upočasnjevanja in zaviranja, samostojno vzdržuje izbrano razdaljo do spredaj vozečega vozila. Vozilo samo prevzame speljevanje in upočasnjevanje, medtem ko se izbrana razdalja tudi v počasi premikajočem se prometu in v koloni ohranja vse do zaustavitve vozila.

  Obseg funkcij se lahko razlikuje glede na model vozila BMW.

 • Asistent pri ohranjanju voznega pasu

  Če se ne uporablja avtomatski način vožnje, asistent pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom podpira voznika z aktivnimi zasuki volana pri tem, da se prepreči nenamerna zapustitev voznega pasu in trčenje z ovirami ob boku vozila. Če spredaj vozeče vozilo močno zavira, vozilo BMW pri aktiviranem opozorilu pred naletom takoj reagira z vedno večjo intenzivnostjo opozoril, zaviranjem in na koncu tudi z zaviranjem z vso močjo.

 • Opozorilo za zapustitev voznega pasu

  Pri hitrostih nad 70 km/h opozorilo za zapustitev voznega pasu prepoznava oznake voznega pasu in pritegne pozornost voznika k nenamerni zapustitvi voznega pasu s pomočjo rahlega vibriranja volana. Če so vozila v mrtvem kotu voznika, opozorilo za zapustitev voznega pasu opozori voznika z rahlim vibriranjem volana in utripajočim opozorilnim simbolom v zunanjem ogledalu.

 • Opozorilo pred menjavo voznega pasu

  Ko se vam z visoko hitrostjo od zadaj približuje drugo vozilo ali je v vašem mrtvem kotu, vam opozorilo pred menjavo voznega pasu pomaga pravilno oceniti situacijo z vidnimi opozorili.

 • BMW Head Up projektor

  Barvni BMW Head-Up projektor projicira vse pomembne informacije za vožnjo neposredno v voznikovo vidno polje, s čimer se lahko popolnoma osredotoča na vožnjo. Med drugim se prek projiciranega zaslona prikazujejo aktualna hitrost, navigacijski napotki, informacije Speed Limit s prikazom prepovedi prehitevanja in telefonski ter razvedrilni seznami.

  Prikazane vsebine so odvisne od opreme.

 • Speed Limit Info

  Speed Limit Info s prikazom prepovedi prehitevanja vam prikazuje trenutno veljavno omejitev hitrosti in informacijo, ali velja prepoved prehitevanja.

  Prikazane vsebine so odvisne od opreme.

 • Daljinski nadzor parkiranja

  Funkcija daljinskega nadzora parkiranja omogoča vozniku izstop iz vozila pri ozkih parkirnih mestih ali garažah in parkiranje s pomočjo daljinskega vodenja, pri čemer voznik usmerja vozilo v ali iz parkirnega prostora. Voznik aktivira funkcijo daljinskega nadzora parkiranja zunaj vozila s pomočjo BMW ključa z ekranom.

 • Parkirni asistent

  Parkirni asistent s smernim vodenjem povsem samodejno parkira vozilo vzporedno ali pravokotno s cestiščem. Sistem deluje tako, da med počasno vožnjo mimo meri nezasedena parkirna mesta. Če voznik parkira ročno brez pomoči parkirnega asistenta, omogoča aktivni nadzor razdalje pri parkiranju (PDC) dodatno zaščito pred poškodbami z bočno pomočjo pri parkiranju.

  Obseg funkcij se lahko spreminja odvisno od modela BMW.

 • Surround View

  Surround View nudi funkcije s kamero, kot so vzvratna kamera, Top View, Panorama View in 3D View. Kamere v zunanjih ogledalih in na sprednji ter zadnji strani vozila omogočajo panoramski razgled 360° okoli vozila. Panorama View zagotavlja varnejše približevanje križiščem in izvozom. Na nadzornem prikazovalniku prikaže situacijo desno in levo od vozila.

 • Vzvratna kamera

  Vzvratna kamera omogoča izboljšano orientacijo pri vzvratni vožnji do hitrosti 15 km/h, na primer pri parkiranju. Območje za vozilom se prikazuje na nadzornem prikazovalniku. Interaktivne pomožne črte za razdaljo in obračalni krog pomagajo vozniku pri manevriranju; ovire so označene barvno.

 • BMW Selective Beam

  Vožnja ponoči postane veliko bolj sproščena. Ko BMW Selective Beam zazna vozila iz nasprotne smeri, namreč asistent za dolgo luč samodejno zasenči žaromete in vam omogoči vožnjo s posebej učinkovito neprestano dolgo lučjo.

 • Navigacijski sistem Professional

  Navigacijski sistem Professional omogoča voznikom popolno 3D obliko, združeno z inovativnim konceptom vmesnika in številnimi funkcijami za navigacijo, Office in multimedijo. Navigacijski sistem Professional najnovejše generacije v kombinaciji z BMW ConnectedDrive izvaja tudi samodejne posodobitve navigacijskih zemljevidov.

 • Navigacijski sistem Professional, vklj. zaslon na dotik

  Najnovejša generacija navigacijskega sistema Professional, vklj. z 10,25" LCD barvnim zaslonom in radiem BMW Professional z DVD pogonom, je opremljena z več kot 20 GB spomina, npr. za shranjevanje glasbenih datotek. Upravlja se intuitivno z upravljalnikom iDrive Touch in sedmimi spominskimi tipkami ali alternativno z zaslonom na dotik, ki je na voljo za določene modele vozil BMW.

 • Upravljanje s kretnjami BMW

  Z upravljanjem s kretnjami BMW se lahko določene funkcije upravljajo z določenimi kretnjami. Za določene ukaze bo sistem prepoznal kretnje, kot so 'drsanje', 'kazanje' za sprejem ali zavrnitev dohodnega klica ali krožni gibi kazalca za prilagoditev glasnosti.