OPREMA URADNIH VOZIL.

Ljudje se zanašajo na svoje izkušnje. In naše inovacije.

BMW že več kot 50 let določa tehnološke standarde na področju uradnih vozil. Vzemimo le enega nedavnih primerov: uvedba BMW ConnectedDrive je revolucionirala, kar je možno z integriranimi spletnimi storitvami. Npr. sedaj je možno poiskati naslovne podatke na internetu (z Google Maps) in jih kot cilje prenesti neposredno v navigacijski sistem. Življenjsko pomembne sekunde, ki se s tem prihranijo, lahko pri reševalnih službah pomenijo razliko med uspehom in neuspehom njihove misije.

Zgodovina uradnih vozil BMW sega nazaj v leto 1955, ko sta legendarna modela BMW 501 in BMW 502 postala službeni vozili münchenske policije. Ti vozili sta postavili nove standarde operativne praktičnosti – različica V8 je proizvedla 95 konjskih moči in dosegla največjo hitrost 160 km/h, kar so ekstremno impresivne številke za tisti čas. Vse odtlej BMW stalno tesno sodeluje z uradnimi organi po svetu in pomika meje tehnično možnega.

Read more

Sistem iDrive.

Nadzorni sistem iDrive olajša voznikom upravljanje vseh standardnih in signalnih funkcij v uradnih vozilih BMW. S tem se zagotovi, da lahko ostanejo osredotočeni na cesto, ko gre zares. Ergonomska umeščenost upravljalnika iDrive na sredinski konzoli pomeni, da se lahko enostavno upravlja z eno roko. V uradnih vozilih BMW se lahko posebne funkcije, kot je strešna signalna luč, izbirajo s pomočjo začetnega menija.* Zmanjšanje števila dodatnih komponent na minimum zniža stroške in izboljša varnost za potnike.

* Funkcionalnost na voljo le s strešno signalno lučjo Hella RTK-7.

BMW EfficientDynamics

Izjemna ekonomičnost porabe brez kompromisa pri zmogljivosti.

SIGNALNA OPREMA.

Stranke lahko na katerem koli uradnem vozilu specificirajo vse različice strešne signalne luči Hella RTK-7 (predmet združljivosti z drugo specificirano opremo). RTK-7 je še bolj aerodinamična od svoje predhodnice in vključuje zelo intenzivno ter energijsko učinkovito LED tehnologijo. RTK-7 se lahko na vseh karavanskih in terenskih modelih pritrdi neposredno na strešne letve. Dodatna signalna naprava temelji na LED matrici in se lahko programira s kakršnim koli sporočilom, kadar je to potrebno.

VOZNA DINAMIKA.

Vsako vozilo BMW je narejeno, da zagotavlja brezkompromisno vozno dinamiko, združeno z največjo možno ekonomičnostjo porabe goriva. Vsi naši razvojni napori se osredotočajo na ta cilj in dejansko ga pomaga doseči vsaka tehnična komponenta vozila. S tem se ne ustvari le edinstveno vozno doživetje, ampak je to tudi ključna prednost z vidika varnosti, ki je nedvoumno zelo pomembna za vse reševalne službe. Občutek, da imaš nadzor nad vsako situacijo je ključ do edinstvenega voznega doživetja BMW.

 • Zadnji pogon

  Zmogljivost in preciznost: kvalitete, ki jim morajo slediti reševalna vozila so tudi tiste, ki definirajo vozila BMW. Zasnova zadnjega pogona je pri tem zelo pomembna. S tem se ne pomaga doseči le uravnotežena porazdelitev mase v razmerju 50 : 50, ampak se zagotovi tudi, da pogonski sklop ne vpliva na krmilni mehanizem.

 • Integralno aktivno krmiljenje

  Za bolj agilno obnašanje vozila med vožnjo in večjo varnost, dodatno integralno aktivno krmiljenje prilagodi trdoto volana in krmilni kot trenutni hitrosti vozila. To pomaga, da se ohrani izjemna lega na cesti tudi na najbolj zahtevnih in ovinkastih cestah.

 • xDrive

  Inteligentni sistem štirikolesnega pogona proizvajalca BMW je kos tudi najbolj zahrbtnim razmeram na cesti. Kadar koli xDrive zazna namero za prekrmiljenje ali podkrmiljenje, prilagodi porazdelitev navora motorja med premama v delčku sekunde, da zagotovi najboljšo možno trakcijo. xDrive je v ponudbi dodatne opreme na voljo za BMW serije 3, BMW serije 5 in BMW X1; in je del osnovne opreme za BMW X3 in BMW X5.

 • Dinamični nadzor stabilnosti (DSC)

  Sofisticirani senzorji neprekinjeno nadzorujejo stopnjo oprijema in po potrebi posredujejo z upravljanjem motorja in zavornim sistemom, da ohranijo optimalno obnašanje vozila med vožnjo in trakcijo. DSC na ta način omogoča, da lahko vozniki ohranijo popoln nadzor nad svojim vozilom tudi v neugodnih razmerah.

DODATNA OPREMA.

Bogata ponudba dodatne opreme izpolni vaše specifične zahteve. Od signalnih sistemov (zadnje utripalke v vratih prtljažnika, tovarniško označevanje z napisom policija ali sprednja signalna naprava vgrajena v senčniku), opreme za varnost in zanesljivost (pregrada za prtljažnik in vgradnja dodatnega akumulatorja) ter komunikacijo (antena TETRA), do operativnih in ergonomskih pripomočkov (vgrajena omarica za orožje in dodatno vzvratno ogledalo) – BMW nudi kakovostno opremo, ki je testirana v skladu z najzahtevnejšimi standardi.

VOZILA POD KRINKO.

Ko gre za tajne operacije in službe varovanja, neoznačena uradna in varnostna vozila BMW stalno postavljajo nove standarde. V tem primeru se pri oblikovanju in razvoju standardnih modelov upoštevajo posebne zahteve, ki jih imajo uporabniki teh vozil, kar pomeni, da se potrebne spremembe nato naredijo enostavneje in integrirajo učinkoviteje. Na primer, uporaba iDrive za nadzor radia in sistemov GPS ne izboljša le prikrivanja, ampak prav tako zniža stroške montaže (in demontaže pred nadaljnjo prodajo). S ponudbo, ki obsega modele BMW X5 Security in BMW X5 Security Plus, nudi BMW ustrezno rešitev za raznovrstne situacije, kjer je potrebna višja stopnja mobilnega varovanja.