POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA.

 • Kako izpolnjujem pogoje?

  Da ste upravičeni do našega diplomatskega programa, nam morate predložiti diplomatski ali službeni potni list mednarodne organizacije in morate biti akreditirani s strani države gostiteljice za mandat najmanj enega leta.

 • Do kakšne cene sem upravičen, če izpolnjujem pogoje za diplomatski program?

  Diplomatski program BMW je zasnovan na politiki enotne cene po vsem svetu. To vam omogoča, da kupite enako vozilo po standardizirani ceni ne glede na to, kam ste premeščeni.

 • Do nakupa kolikih vozil sem upravičen v okviru diplomatskega programa BMW?

  Vsak imetnik diplomatskega ali službenega potnega lista, ki je akreditiran s strani države gostiteljice, je v okviru diplomatskega programa upravičen do nakupa enega vozila BMW in MINI na leto.

 • Lahko moji družinski člani koristijo prednosti programa?

  Vsi vaši družinski člani, ki uživajo diplomatski status, so v okviru diplomatskega programa upravičeni do nakupa vozila.

 • Kako dolgo se čaka na proizvodnjo in dobavo?

  Ker bo vozilo izdelano po meri vaših zahtev in specifikacij, prosimo, računajte na rok dobave od štiri do pet mesecev. Rok se lahko spreminja glede na model in čas prevoza. Možno pa je tudi, da bomo pravo vozilo za vas našli v vaši bližini, kar bo bistveno pospešilo čas dobave.

 • Kako mi bo vozilo dobavljeno?

  V okviru globalne mreže BMW se vašemu izbranemu trgovcu z vozili dobavi vozilo na vašo zahtevo. V redkih okoliščinah, ko se vaše vozilo lahko dobavi le do pristanišča, ki je najbližje vaši lokaciji, vam bodo naši pooblaščeni agenti z veseljem na voljo pri prevzemu.

 • Lahko vozilo prevzamem pri BMW AG v Münchnu?

  Lahko uredimo, da se vaše novo vozilo registrira z registrskimi tablicami za izvoz in vam ga izročimo neposredno na našem prevzemnem mestu v Münchnu.

 • Bom deležen obravnave brez davka?

  Do diplomatskega programa so upravičeni tisti, ki jim propadajo posebni pogoji in popusti. Glede nakupa brez davka se za več informacij obrnite na protokolarno službo znotraj svoje misije ali organizacije. Vaš davčni status ni povezan z našim programom.

 • Kakšni so plačilni pogoji?

  Zahtevali bomo začetni polog v višini 10 % vrednosti vozila, medtem ko končni znesek zapade v plačilo pred dobavo.

 • Kako sem lahko prepričan, da bo moje vozilo v skladu z vsemi pravili in predpisi končne destinacije?

  Pomembno je, da natančno navedete državo, kjer se bo vozilo uporabljalo in kje trenutno opravljate svojo službo. Ta informacija je za nas pomembna, da lahko zagotovimo, da je konfiguracija vašega vozila BMW v skladu z vsemi veljavnimi pravili in predpisi prve in končne destinacije.

 • Katere dokumente potrebujem?

  Preden začnemo obravnavati vaše naročilo nam morate predložiti potrjeno kopijo diplomatskega ali službenega potnega lista (vse pomembne strani). Podpisana naročilnica BMW AG vključuje vse podrobnosti in možnosti za vaše izbrano vozilo. Potrebujemo tudi izpolnjeno in žigosano kopijo našega obrazca o potrdilu statusa s strani vaše misije ali organizacije.

 • Se lahko izognem 19 % pologu ES?

  Pologu ES se je možno izogniti le, če se račun izda v državi, ki ni članica Evropske unije. V Nemčiji je DDV vedno plačljiv in se lahko zahteva nazaj od davčnega urada. Za države Evropske unije (razen Nemčije) se polog ES plača vnaprej, vendar ga BMW povrne po predložitvi tujih registrskih tablic ali potrdila o izvozu.

 • Lahko vozilo financiram s kreditom?

  V izbranih državah je možno, da se vozilo financira s kreditom v okviru diplomatskega programa. Potrebna je vložiti prošnjo za kredit.

 • Katere so tehnične možnosti in podrobnosti vozila?

  Naše podružnice, trgovci z vozili, uvozniki ali posebne ekipe diplomatske prodaje so vam na voljo za vsa vprašanja in povpraševanja glede tehničnih možnosti in podrobnosti.