BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020, Sophisto Grey, stranski pogled

THE 5

BMW SERIJE 5 TOURING: MODELI IN OPREMA

Konfigurirajte BMW serije 5 Touring tako, da bo ustrezal vašim željam. Izbirate lahko med široko paleto privlačnih oblikovnih možnosti, motorjev, funkcij vozne dinamike, sistemov za pomoč vozniku in digitalnih storitev.

Preberi več
THE 5BMW SERIJE 5 TOURING: MODELI IN OPREMA

MODELI IN OPREMA.

BMW serije 5 Touring

V osnovni različici opreme BMW serije 5 Touring navdušuje s svojo vsestranskostjo in raznoliko paleto funkcionalnih značilnosti za izboljšanje udobja in varnosti.

BMW serije 5 Touring 530i, G31 2020, oprema Basic, Sophisto Grey

V osnovni različici opreme BMW serije 5 Touring navdušuje s svojo vsestranskostjo in raznoliko paleto funkcionalnih značilnosti za izboljšanje udobja in varnosti.

 • Zunanjost

 • Notranjost

Luxury Line

Luxury Line prikazuje elegantno stran vozila. Elegantni oblikovni elementi, izdelani iz kroma visokega sijaja, podarjajo zunanjosti vozila ekskluziven videz. Stilski vtis se nadaljuje tudi v notranjosti. Prvovrstno usnjeno oblazinjenje in zelo kakovostne notranje obloge pa označujejo čisti prestiž.

BMW serije 5 Touring 530i, G31 2020, Luxury Line, Mineral White

Luxury Line prikazuje elegantno stran vozila. Elegantni oblikovni elementi, izdelani iz kroma visokega sijaja, podarjajo zunanjosti vozila ekskluziven videz. Stilski vtis se nadaljuje tudi v notranjosti. Prvovrstno usnjeno oblazinjenje in zelo kakovostne notranje obloge pa označujejo čisti prestiž.

 • Zunanjost

 • Notranjost

Paket M Sport

Paket M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg številnih podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti, ki izpopolnijo videz, paket M Sport zagotavlja večji užitek v vožnji. M športno podvozje in paket M Aerodynamics pa znatno izboljšata vozno dinamiko avtomobila.

BMW serije 5 Touring 530e, G31 2020, paket M Sport, kovinska barva Tansanite Blue II

Paket M Sport daje vozilu še bolj športen pridih. Poleg številnih podrobnosti na zunanjosti in v notranjosti, ki izpopolnijo videz, paket M Sport zagotavlja večji užitek v vožnji. M športno podvozje in paket M Aerodynamics pa znatno izboljšata vozno dinamiko avtomobila.

 • Zunanjost

 • Notranjost

PRIKLJUČNI HIBRIDNI MODELI BMW 520e, BMW 530e IN BMW 530e xDRIVE TOURING.

Odkrijte prednosti in tehnične poudarke BMW 520e, BMW 530e in BMW 530e xDrive Touring z inovativnim hibridnim pogonom.

Najboljše iz obeh svetov: s priključnimi hibridnimi modeli BMW 520e, BMW 530e in BMW 530e xDrive Touring boste doživeli trajnostno mobilnost in učinkovito vozno dinamiko. Raziščite številne prednosti teh inovativnih hibridnih vozil BMW in izvedite več o pogonskem konceptu, vozni dinamiki, programu BMW Charging in praktičnih digitalnih storitvah iz BMW ConnectedDrive.

Priključni hibrid BMW serije 5 Touring, 2021, G31, pogled od spredaj, polnjenje z manekenko
Priključni hibrid BMW serije 5 Touring, 2021, G31, tričetrtinski stranski pogled, polnjenje z manekenko

Priključna hibridna tehnologija BMW serije 5 Touring.

Dva agregata v popolni harmoniji: priključni hibridi serije 5 Touring, kot so BMW 520e, BMW 530e in BMW 530e xDrive, združujejo tehnologijo električnega pogona BMW eDrive z zmogljivim motorjem z notranjim zgorevanjem BMW. Obe pogonski enoti skupaj zagotovita izkušnjo vožnje, ki povezuje največjo učinkovitost z vrhunskim užitkom v vožnji, odvisno od načina vožnje pa je to mogoče ali lokalno brez emisij in skoraj popolnoma neslišno ali z vznemirljivim odmerkom navora in zadostno zalogo goriva tudi za daljša potovanja. Pri BMW 530e xDrive Touring sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive, ki je edinstven za priključne hibride v tem segmentu, pomeni dodatno zagotovilo za najboljšo dinamiko in brezhiben oprijem. Tako imenovana rekuperacija, kjer se kinetična energija med zaviranjem pretvori v električno energijo in shranjuje v visokonapetostno baterijo, pa še nadalje zagotavlja dragocen prispevek k učinkoviti vožnji.
Raziščite elektromobilnost BMW
Priključni hibrid BMW serije 5 Touring, 2021, G31, tričetrtinski pogled od spredaj, vožnja po cesti

Načini vožnje priključnih hibridov BMW serije 5 Touring.

Z električnim pogonom brez emisij na poti v službo ali zelo dinamično in z zadostnim dosegom na izlet ob koncu tedna – s priključnimi hibridnimi modeli BMW 520e, BMW 530e in BMW 530e xDrive Touring imate odprte vse možnosti. Izkoristite prednosti inteligentnih načinov vožnje, ki zagotavljajo optimalno prepletanje motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja za vsako situacijo ter se prepustite navdušenju nad tehnologijo prihodnosti in edinstveno izkušnjo za volanom.
Raziščite elektromobilnost BMW
Priključni hibrid BMW serije 5 Touring, 2021, G31, stranski pogled, polnjenje z manekenko

Polnjenje priključnih hibridov BMW serije 5 Touring.

Ali doma ali na poti: BMW Charging vam ponuja prilagojene rešitve za polnjenje vašega BMW serije 5 Touring s hibridnim pogonom. Poleg standardnega polnilnega kabla, primernega za gospodinjske vtičnice, ki je priložen vozilu, vam BMW Wallbox zagotavlja izjemno priročen, varen in hiter način polnjenja. Smart Wallbox našega sodelujočega partnerja ponuja več dodatnih storitev za inteligentno polnjenje. S storitvijo namestitve si zagotovite enostavno in pravilno vgradnjo zasebnih stenskih polnilnih postaj. Izberete lahko tudi prilagodljivi hitri polnilnik za največjo prilagodljivost med polnjenjem doma. Omogoča vam polnjenje priključnega hibrida BMW na vseh gospodinjskih ali industrijskih vtičnicah z uporabo različnih adapterjev. Seznam dobave priključnih hibridov BMW serije 5 Touring poleg standardnega polnilnega kabla zajema tudi polnilni kabel načina 3 za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartico BMW Charging, ki vam ponuja privlačne pogoje za javno dostopno polnilno infrastrukturo*. Čas polnjenja (0 – 100 %) modelov BMW 520e, BMW 530e in BMW 530e xDrive Touring je pribl. 3,6 ure pri zmogljivosti polnjenja 3,7 kWh (BMW Wallbox, prilagodljivi hitri polnilnik in javne polnilne postaje) ali pribl. 6,0 ur pri zmogljivosti polnjenja 2,3 kWh (gospodinjska vtičnica). * Ponudba, prilagojena glede na trg.
Izvedite več o temi polnjenja
Priključni hibrid BMW serije 5 Touring, 2021, G31, navigacijski sistem, pogled od blizu

Digitalne storitve za priključne hibride BMW serije 5 Touring.

Čim bolj izkoristite vsak meter svojega potovanja: BMW vam ponuja inovativne digitalne storitve, ki naredijo vsakdanje življenje z BMW 520e, BMW 530e ali BMW 530e xDrive Touring še lažje in bolj priročno. BMW Connected Charging vas zanesljivo usmerja do najbližjih polnilnih postaj na poti in vas oskrbi z dodatnimi podrobnimi informacijami o tem, katera polnilna postaja je prosta, kakšni stroški bodo nastali in kje v neposredni bližini lahko čim bolje izkoristite čas, medtem ko se vozilo polni. Z uporabo aplikacije My BMW si zagotovite popolno preglednost nad napolnjenostjo in zadnjimi cikli polnjenja. Potisno obvestilo boste na primer prejeli v trenutku, ko bo vaše vozilo popolnoma napolnjeno. Druge digitalne storitve, kot je BMW Intelligent Personal Assistant ali integracija pametnih telefonov, pa še nadalje olajšajo vašo vsakodnevno mobilnost za najbolj sproščen užitek v vožnji z BMW serije 5 Touring s priključnim hibridnim pogonom.
Raziščite elektromobilnost BMW

E-MOBILNOST.

Če bi radi izvedeli več o naprednem konceptu elektromobilnosti BMW skupaj s podrobnostmi o osebnih koristi in priložnostih, ki so na voljo, potem ste na pravem mestu. Tu boste našli informacije o temah elektromobilnosti, priključnih hibridov, BMW i, polnjenju, dosegu in še veliko več.

Preberi več

VOZNA DINAMIKA IN UČINKOVITOST BMW SERIJE 5 TOURING.

Tehnologije pogonskega sklopa in podvozja na kratko.

Vsi upravljalni elementi so nastavljeni na užitek v vožnji. Od posebno varčnega 4-valjnega dizelskega motorja do obratovanja pri visoki vrtilni frekvenci in impresivnega navora 6-valjnega bencinskega motorja. BMW serije 5 Touring se izkaže z atletsko zmogljivostjo na vsakem potovanju. S popolnoma uglašenimi tehnologijami pogona in podvozja, kot so prilagodljivo podvozje, integralno aktivno krmiljenje ali inteligentni sistem štirikolesnega pogona xDrive, sta vedno zagotovljena optimalni oprijem in največji užitek v vožnji.

6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Vrstni 6-valjni bencinski motor BMW TwinPower Turbo.

Suverena moč, uglajeno miren tek in prodoren zvok so značilnosti vrstnega 6-valjnega bencinskega motorja BMW TwinPower Turbo iz družine motorjev BMW EfficientDynamics nove generacije. Z dvojnim VANOS, Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom proizvede 245 kW (333 KM).
4-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

4-valjni dizelski motor BMW TwinPower Turbo.

2,0-litrski 4-valjni dizelski motorji BMW TwinPower Turbo nove generacije demonstrirajo agilen razvoj moči in izvrstno odzivnost tudi pri nizki vrtilni frekvenci. Tehnologija turbopolnilnika s spremenljivo geometrijo turbinskih lopatic in neposredno vbrizgavanje goriva prek skupnega voda pa zagotavljata, da so ti motorji izjemno varčni in proizvajajo malo škodljivih snovi.
BMW xDrive v BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020

xDrive.

Inteligentni sistem štirikolesnega pogona BMW xDrive brezhibno in spremenljivo porazdeli pogonski moment med sprednjo in zadnjo premo za največji možni oprijem, vozno dinamiko in varnost v vseh voznih razmerah. Za še boljšo okretnost pa na primer elektronsko nadzorovana porazdelitev moči izravna prekrmiljenje ali podkrmiljenje v ovinkih.
Integralno aktivno krmiljenje v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med vožnjo

Integralno aktivno krmiljenje.

Integralno aktivno krmiljenje združuje podporo, ki se spreminja glede na kot krmiljenja na sprednji premi, in zadnji kolesi, ki prav tako prispevata h krmiljenju. Pri nižjih hitrostih zagotavlja izpopolnjeno manevriranje in okretnost, pri čemer se zadnji kolesni par obrača v nasprotni smeri kot sprednji. Od hitrosti pribl. 60 do 80 km/h pa se zadnji kolesni par obrača v isti smeri kot sprednji, kar izboljša stabilnost vožnje in udobje.
Prilagodljivo podvozje pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, pogled od blizu na gumb Start/Stop

Prilagodljivo podvozje.

Prilagodljivo podvozje omogoča odlično prilagoditev karakteristik blažilnikov, da ustrezajo vsem voznim razmeram, kar izboljšuje udobje in dinamiko vožnje. Poleg standardne nastavitve COMFORT za večje vozno udobje lahko za športno nastavitev blažilnikov izberete tudi program SPORT.
Zračno vzmetenje na zadnji premi z regulacijo nivoja pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Zračno vzmetenje zadnje osi s krmiljenjem nivoja vožnje.

Zračno vzmetenje zadnje osi s krmiljenjem nivoja vožnje zagotavlja stalno udobje v vožnji v vseh pogojih obremenitve. K visoki vozni varnosti prispeva tudi zračnost tal, ki ostaja konstantna tudi pri visoki uporabni obremenitvi.
Blaga hibridna tehnologija v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, podvozje

Blaga hibridna tehnologija.

Blaga hibridna tehnologija služi za rekuperacijo kinetične energije med zaviranjem in podpira motor z notranjim zgorevanjem med pospeševanjem. To znatno zmanjša porabo goriva in emisije, hkrati pa vam daje dinamično prednost. Blaga hibridna tehnologija pa omogoča tudi veliko hitrejšo in veliko bolj udobno funkcijo Auto Start Stop.

OBLIKA IN FUNKCIONALNOST BMW SERIJE 5 TOURING.

Možnosti oblikovanja na zunanjosti in v notranjosti.

V prihodnost z dovršenim slogom: sodobna oprema in oblikovni poudarki, kot so laserske luči BMW in LED zadnje luči, poudarjajo napreden značaj BMW serije 5 Touring. Z inovativnimi tehnologijami in funkcijami, kot sta 12,3-palčni nadzorni prikazovalnik in ambientalna razsvetljava, pa razkošna in funkcionalna notranjost še dodatno poudarja udobje in eleganco poslovnega karavana.

BMW serije 5 Touring G31, osvežitev 2020, stranski pogled med mirovanjem
Panoramska steklena streha pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost

Panoramska steklena streha.

Ko je panoramska steklena streha odprta, zagotavlja veliko svežega zraka. Zaprta pa pričara svetlo in s svetlobo preplavljeno vzdušje v notranjosti. Odpira in zapira se popolnoma samodejno s pritiskom gumba ali avtomobilskim ključem. Opremljena je z drsno in dvižno funkcijo, električnim senčnim rolojem in protivetrno zaščito.
Vlečna kljuka pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, pogled od blizu

Vlečna kljuka.

Vlečna kljuka z električno nastavljivo vlečno kroglo je dovoljena za težka bremena do 2.000 kg. Da bi stabiliziral prikolico, nadzor stabilnosti prikolice samodejno zavira vlečno vozilo, če se začne prikolica zibati. Elektronsko nastavljiva vlečna krogla ni vidna, ko je pospravljena pod podaljšanim zadnjim odbijačem.
Prtljažni paket pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Prtljažni paket.

Prtljažni paket poveča funkcionalnost prtljažnega prostora s skoraj popolnoma spremenljivo prilagoditvijo nagiba naslonjala, vključno s položajem za tovor, pritrdilnimi letvami levo in desno z dvema premičnima pritrdilnima zankama, dvema napenjalnima trakovoma s plastičnim okvirjem na desni strani oblog, pa tudi z večnamensko kljuko.
Aerodinamična platišča BMW Individual 1001 I za BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020

Aerodinamična platišča BMW Individual 1001 I.

20-palčna BMW Individual aerodinamična platišča 1001 I Jet Black 3D polirana s kombiniranimi in praznovoznimi pnevmatikami, stružena visok sijaj, velikost spredaj 8 J x 20 s pnevmatikami 245/35 R20, velikost zadaj 9 J x 20 s pnevmatikami 275/30 R20.
Ledvička BMW pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od spredaj

Sprednje okrasne rešetke.

Velika enodelna prednja okrasna rešetka - znana tudi kot ledvična rešetka BMW - je značilna oblikovalska lastnost, ki zagotavlja zelo prisoten in dinamičen videz vašega vozila. Barva navpičnih letvic in okoliškega obroča se razlikuje glede na linijo opreme.
Laserske luči BMW pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od spredaj

Laserske luči BMW.

V načinu laserske dolge luči imajo laserske luči BMW domet do 650 m, kar je skoraj dvakrat dlje od običajnih žarometov. Boljša vidljivost v temi znatno poveča varnost. Modri poudarki in napis "BMW Laser" v žarometu pa poudarjajo tehnološke standarde in športnost vozila.
LED zadnje luči pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od zadaj

LED zadnje luči.

Tridimenzionalne zadnje luči s svojo značilno L-obliko in izraznimi svetlobnimi elementi v celoti LED tehnologiji identificirajo vozilo kot BMW tudi v temi.
Vidna zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike pri BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, bližnji pogled od zadaj

Končna izpušna cev, vidna, trapezaste oblike.

Vidna zaključka izpušnih cevi trapezaste oblike v kromu na levi in desni strani.
BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, tričetrtinski pogled od spredaj med mirovanjem
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Usnjeno oblazinjenje v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
Notranje obloge v BMW serije 5 Touring, Individual, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

KOLEKCIJA BMW INDIVIDUAL ZA BMW SERIJE 5 TOURING.

Funkcionalnost sreča individualnost. Z ekskluzivnimi in zelo kakovostnimi možnostmi opreme BMW Individual kot tudi impresivnimi aerodinamičnimi platišči BMW Individual 1001 I boste osebnost svojega BMW serije 5 Touring nadgradili z nadaljnjimi izrazitimi značilnostmi. Elegantno lakiranje BMW Individual v odtenkih Aventurin Red, Tanzanite Blue in Alvit Grey vam omogoča, da se športna zunanjost idealno ujema z vašimi željami, medtem ko elegantna usnjena oblazinjenja BMW Individual v barvah Caramel, Tartufo in Smoke White dajejo notranjosti tisto nekaj posebnega.

TEHNOLOGIJE V BMW SERIJE 5 TOURING.

Digitalne storitve in inteligentni sistemi za pomoč vozniku.

BMW serije 5 Touring vam je vedno na uslugo. Najsodobnejši sistemi za pomoč vozniku in funkcije povezljivosti zagotavljajo najvišjo raven varnosti in udobja, medtem ko inovativne poslovne in razvedrilne funkcije navdušujejo in obveščajo. Zahvaljujoč pametnim digitalnim storitvam pa ostanete brezhibno povezani na svoji poti – za brezskrbno in sproščeno mobilnost.

Informacijski zaslon v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit
BMW Live Cockpit Professional v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Live Cockpit Professional.

BMW Live Cockpit Professional z navigacijsko funkcijo vključuje dva zelo kakovostna zaslona, sestavljena iz 12,3-palčnega nadzornega prikazovalnika visoke ločljivosti z upravljanjem na dotik in popolnoma digitalne 12,3-palčne instrumentne plošče. Operacijski sistem BMW 7 pa lahko upravljate tudi s pomočjo upravljalnika iDrive Touch.
Paket Connected Professional v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Paket Connected Professional.

Concierge Services, Remote Services, BMW Maps, integracija pametnih telefonov vklj. Apple CarPlay in Andorid Auto, ali izkušnje v avtomobilu? Zakaj naročiti posamezne možnosti, ko pa lahko imate vse? Pri paketu Connected Professional lahko te storitve dobite preko BMW ConnectedDrive.
BMW Maps v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Maps - Connected Navigation.

BMW Maps - Connected Navigation navdušuje z visoko natančnostjo predvidenega časa prihoda, izjemno hitrim izračunom poti in poenostavljenim vnosom cilja. To je mogoče s pomočjo prostega vnosa besedila. Dinamični izračun poti v oblaku priporočilo poti tako prilagodi vsem spremembam v prometnu.
Integracija pametnih telefonov v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Integracija pametnih telefonov.

Zakaj v svojem BMW ne bi uporabljali funkcij pametnega telefona, če pa ga lahko uporabljate kot običajno? Z integracijo pametnih telefonov vaše vozilo podpira Apple CarPlay in Android Auto s pomočjo brezžične povezave med vašim pametnim telefonom in vozilom. To vam omogoča udobno uporabo znanih funkcij in različnih aplikacij v vozilu.
Connected Music v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Connected Music.

Poslušajte svojo najljubšo glasbo kjer koli že ste. Klasična na avtocesti, džez med uro hitenja in pop, ko se samo vozite naokoli. S storitvijo Connected Music lahko preko BMW glasbenega partnerja Spotify brez omejitev neposredno poslušate kar 30 milijonov skladb s pomočjo kartice SIM, nameščene v vašem vozilu.
Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, pogled od blizu na vrata

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond.

Sistem za prostorski zvok Bowers & Wilkins Diamond z ojačevalnikom 1.400 vatov izhodne moči in dvema diamantnima visokotonskima zvočnikoma odlikuje izjemen zvok studijske kakovosti na vseh sedežih v vozilu. 16 premišljeno nameščenih zvočnikov omogoča čudovito zvočno izkušnjo. Zvočniki so osvetljeni in vizualno poudarjajo izvrstno kakovost zvoka vrhunskega sistema.
BMW Digital Key BMW serije 5 Touring G31 Facelift 2020

BMW Digital Key.

Zakaj bi vzeli ključ, ko pa imate s sabo pametni telefon? Svoj BMW lahko zaklenete in odklenete in ga celo zaženete z Digital Key ključem. Z mobilnim telefonom* lahko, če je združljiv, pooblastite do pet oseb za uporabo vašega BMW. Med drugim je mogoče omejiti pogonsko moč in največjo hitrost, npr. za voznike začetnike. * Seznam združljivih mobilnih telefonov je na voljo na spletnem mestu bmw.com/digitalkey
BMW Intelligent Personal Assistant v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

BMW Intelligent Personal Assistant.

Ali ne bi bilo čudovito, če bi bil BMW tudi vaš osebni avtomobilski strokovnjak? Komunicirajte s svojim vozilom s pomočjo BMW Intelligent Personal Assistant. Izgovarjajte naravne ukaze za upravljanje številnih funkcij vozila. Asistent lahko pojasni teme o vašem vozilu in vam pomaga, da se še bolje seznanite s svojim BMW.
Remote Software Upgrade v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Remote Software Upgrade.

Na krovu imejte vedno najnovejšo različico programske opreme. Z Remote Software Upgrade bo vaš BMW vedno posodobljen. Nadgradnje preprosto prenesite prek aplikacije My BMW ali kartice SIM, nameščene v vozilu, in jih nato namestite. S tem boste aktivirali tudi druge razpoložljive funkcije v BMW.
Asistent pri vzvratni vožnji v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Asistent pri vzvratni vožnji.

Asistent pri vzvratni vožnji si zapomni zadnjih 50 m prevožene poti naprej do hitrosti 35 km/h, da lahko, če je potrebno, ponovi isto pot tudi vzvratno. Ni vam treba sukati volana, zato se lahko osredotočite na spremljanje okolice vozila.
Driving Assistant Professional v BMW serije 5 Touring, G31, osvežitev 2020, notranjost, kokpit

Driving Assistant Professional.

Driving Assistant Professional omogoča optimalno udobje in varnost pri vožnji v kritičnih ali monotonih prometnih razmerah. Poleg funkcij sistema Driving Assistant vključuje še asistenta za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu z razširjenimi funkcijami, asistenta za zaustavitev v sili in asistenta za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom.

Poraba goriva in emisije СО₂.

 • BMW 530e Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): Podatek ni na voljo.
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): Podatek ni na voljo.

  BMW 530i Touring:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7.1 / 8.0
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 161 / 181

  *BMW Digital Key je združljiv samo z izbranimi telefoni iPhone. Seznam združljivih telefonov iPhone je na voljo na bmw.com/digitalkey

  Informacije o porabi goriva, emisijah CO2 in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti se nanašajo na vozilo z osnovno konfiguracijo v Nemčiji, prikazani razpon pa upošteva dodatno opremo ter različno velikost platišč in pnevmatik, ki so na voljo pri izbranem modelu.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO2 za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in spletni strani www.BMW.si/emisije.

  Vrednosti že temeljijo na novi uredbi globalno usklajenega preskusnega postopka za lahka vozila (WLTP) in so preračunane v vrednosti, ki so enakovredne novemu evropskemu voznemu ciklu (NEDC), da se omogoči primerjava med vozili. Pri davkih na motorna vozila ali drugih dajatvah, ki temeljijo na (vsaj med drugim) emisijah CO2, se lahko vrednosti CO2 razlikujejo od vrednosti, ki so navedene tukaj.