BMW M4 Cabrio, podrobnosti in oprema

THE M4

BMW M

BMW M4 CABRIO PODROBNO: OBLIKA, MOTOR IN OPREMA

THE M4BMW M4 CABRIO PODROBNO: OBLIKA, MOTOR IN OPREMA

BMW M4 Cabrio uteleša vse, kar odlikuje blagovno znamko BMW M: več kot štiri desetletja izkušenj v razvoju avtomobilov visoke zmogljivosti so privedla do popolnosti medsebojnega delovanja pogonskega sklopa, podvozja, menjalnika in krmiljenja. Posledica tega je izjemna raznolikost možnosti opreme, ki zagotavljajo optimalen užitek v vožnji v smislu oblikovanja, vozne dinamike in tehničnih inovacij.

Preberi več

BMW M4 CABRIO – FUNKCIJE VISOKE ZMOGLJIVOSTI.

Navdih iz sveta motošporta: pregled tehnologij pogonskega sklopa in podvozja

Vozni občutek v BMW M4 Cabrio je osupljive intenzivnosti in vir neomejenega užitka v vožnji. Vse v zvezi s tem visokozmogljivim športnikom je prilagojeno močni dinamiki in okretni vodljivosti. In zahvaljujoč številnim tehnologijam iz sveta motošporta ta vrhunski športnik vedno pretvori svojo moč v oprijem z največjo možno natančnostjo. To pa še dodatno poudarja izbirni paket M Competition z močnejšim motorjem in posebej uglašenim prilagodljivim M-podvozjem.
BMW M4 Cabrio, 6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo in paket M Competition

6-valjni bencinski motor BMW M TwinPower Turbo in paket M Competition.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo se ponaša z vrhunskim razvojem moči in izjemno uglajenim tekom skupaj s športnim zvokom motorja. Z dvojnim VANOS, popolnoma spremenljivim krmiljenjem ventilov Valvetronic, neposrednim visokotlačnim vbrizgavanjem goriva in dvostopenjskim turbopolnilnikom, 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo visoke zmogljivosti v kombinaciji z M Competition zagotavlja 331 kW (450 KM) največje moči.M-športni izpušni sistem proizvaja značilen zvok motorja. Posebej uglašeno prilagodljivo M-podvozje pa skrbi za optimalen stik s cesto, izboljšan oprijem in še bolj okretno obnašanje vozila med vožnjo.
BMW M4 Cabrio, prilagodljivo M-podvozje

Prilagodljivo M-podvozje.

Z elektronskim uravnavanjem blažilnikov prilagodljivo M-podvozje samodejno zagotavlja, da je vozilo popolnoma uglašeno po meri voznih razmer. Nastavitve podvozja je mogoče spreminjati za visoko udobje ali športno dinamiko s pomočjo načinov COMFORT, SPORT in SPORT+, ki jih lahko izberete s stikalom za uravnavanje vozne dinamike.
BMW M4 Cabrio, 7-stopenjski M-menjalnik z dvojno sklopko

7-stopenjski M-menjalnik z dvojno sklopko.

Pretikanja brez prekinitve vlečne sile, brez uporabe sklopke in brez upočasnjevanja: s 7-stopenjskim M-menjalnikom z dvojno sklopko in sistemom Drivelogic je to možno. Prestave lahko pretikate samodejno ali ročno s pomočjo prestavnih vzvodov na volanu ali prestavne ročice. Launch Control zagotavlja največji pospešek z mesta.
BMW M4 Cabrio, 6-stopenjski ročni M-menjalnik

6-stopenjski ročni M-menjalnik.

Z znižanjem mase za 12 kg v primerjavi z običajnimi modeli in bolj kompaktno obliko je 6-stopenjski ročni M-menjalnik v BMW M4 Cabrio zgledni primer inteligentne lahke konstrukcije. Inovativna torna obloga iz karbonskih vlaken v notranjosti menjalnika omogoča udobnejše pretikanje, medtem ko sistem mazanja s suhim oljnim koritom zagotavlja učinkovitejšo oskrbo z oljem.
BMW M4 Cabrio, M Driver's paket

M Driver's paket.

M Driver's paket poveča največjo hitrost na 280 km/h. M Driver's paket lahko naročite ob nakupu novega vozila ali pa ga nadgradite naknadno. Ko je nameščen, ostanejo vsi ostali tehnični podatki nespremenjeni. To vključuje tudi kupon za BMW M intenzivno usposabljanje kot del BMW Driving Experience.

BMW M4 CABRIO – OBLIKOVNE ZNAČILNOSTI.

M-posebni oblikovni elementi na zunanjosti in v notranjosti.

BMW M4 Cabrio je takoj prepoznaven kot zelo zmogljiv športni avtomobil z odprto streho. Močan sprednji del in podaljšan pokrov motorja z izboklino dajeta športni silhueti izrazno dinamiko. V notranjosti vozila prevladuje športno in ekskluzivno vzdušje. K vozniku usmerjen kokpit je opremljen z okroglimi merilniki v videzu dirkalnika, ki zagotavljajo optimalno čitljivost. Vse to pa ustvarja idealne pogoje za dvig vožnje z odprto streho na novo raven.
BMW M4 Cabrio, oblika, oprema
BMW M4 Cabrio, poudarki zunanjosti paketa M Competition

Poudarki zunanjosti paketa M Competition.

Zunanjost paketa M Competition naredi izjemen vtis z ekskluzivnimi kovanimi in poliranimi 20-palčnimi M litimi alu. platišči Star-spoke 666 M s kombiniranimi pnevmatikami. Športen značaj je dodatno poudarjen z BMW Individual Shadow Line visokega sijaja z razširjenim obsegom, ki zajema dele od sprednje ledvičke in bočnih rež v obliki škrg do oznake modela v črni barvi visokega sijaja in doseže svoj višek s končnimi izpušnimi cevmi iz črnega kroma.
BMW M4 Cabrio, zložljiva trda streha

Trda streha.

Zložljiva trda streha združuje neskaljen občutek vožnje z odprto streho s prednostmi trde strehe, primerne za zimske vremenske izzive. Hitro jo je mogoče odpreti in zapreti – tudi pri počasni vožnji do hitrosti 18 km/h. Gledano od zunaj ima nizko in razpotegnjeno strešno linijo, ki je značilna za kupe. V notranjosti pa ponuja udobno prosto višino za vse sedeže.
BMW M4 Cabrio, LED-zadnje luči

LED-zadnje luči.

Sodobna LED-tehnologija zagotavlja optimalno vidljivost z največjo učinkovitostjo in dolgo življenjsko dobo. Veliki smerniki in hitro odzivne LED-zavorne luči povečujejo varnost. Značilnost, ki določa značaj vozila ponoči in podnevi, pa je prepoznavna oblika zadnjih luči v obliki črke L.
BMW M4 Cabrio, BMW Selective Beam

BMW Selective Beam.

Glede na svetlobne pogoje in prometne razmere BMW Selective Beam (neslepeči asistent za dolge luči) samodejno uravnava dolge luči. Sistem zazna prisotnost spredaj vozečih vozil ali promet z nasprotne smeri in prilagodi dolge luči, da prepreči zaslepitev drugih udeležencev v prometu.
BMW M4 Cabrio, k vozniku usmerjen kokpit

K vozniku usmerjen kokpit.

Kokpit, kot bi bil izdelan za dirkališče. Vsaka podrobnost je ergonomsko izpopolnjena in usmerjena neposredno k vozniku. V središču je eleganten M-usnjen volan, ki je prevlečen z mehkim usnjem Nappa. Gumba M Drive je mogoče uporabiti za aktiviranje posameznih nastavitev, športno oblikovana prestavna vzvoda skupaj z izbirnim M-menjalnikom z dvojno sklopko, pa omogočata pretikanje v delčkih sekunde. Instrumentna plošča v osupljivi M-obliki zagotavlja popoln pregled nad vsemi pomembnimi podatki za vožnjo.
BMW M4 Cabrio, M-sedeži

M-sedeži.

Vožnja na zgornji meji in uživanje v ekskluzivnem, športnem vzdušju ni nikoli protislovje v BMW M4 Cabrio. M-sedeži si delijo vrhunsko kakovost izdelave s preostalo notranjostjo. Najboljši primer: oblazinjenje iz usnja Merino drobnozrnate strukture v barvi Silverstone na sliki.
BMW M4 Cabrio, notranjost, oblazinjenje

Notranjost visoke kakovosti.

Pristno ekskluzivnost boste prepoznali tudi na drugi pogled. Notranje obloge iz karbonskih vlaken z okrasnimi letvami v črnem kromu to čudovito ponazarjajo s svojo edinstveno površinsko obdelavo, ki izžareva največjo dinamiko. Športno, a individualno notranjost pa zagotavlja tudi zelo kakovostno polno oblazinjenje iz usnja Merino v barvi Silverstone.

BMW M4 CABRIO.

Povezljivost.

V BMW M4 Cabrio vas tako na cesti kot na dirkališču podpira široka paleta inovativnih tehnologij, ki zagotavljajo večje udobje in varnost, obenem pa postavljajo nove standarde. Zabeležite lahko vse informacije, ki so pomembne za vožnjo, v delčkih sekunde in uživate v povezani komunikaciji, informacijah in razvedrilnih vsebinah na najvišji možni ravni. Užitek v vožnji še nikoli ni bil tako pionirski.
BMW M4 Cabrio, projektor BMW Head-Up z M-posebnimi funkcijami

Projektor BMW Head-Up z M-posebnimi funkcijami.

Polno barvni projektor BMW Head Up z M-posebnimi funkcijami projicira vse pomembne informacije za vožnjo neposredno v voznikovo vidno polje. S pritiskom gumba lahko voznik preklopi na M-posebni prikaz, ki vključuje prikazovalnik izbire prestave, vrtljaje v obliki dinamične krivulje, pa tudi prestavne lučke, ki nakazujejo optimalni trenutek za pretikanje.
BMW M4 Cabrio, aplikacija BMW M Laptimer

Aplikacija BMW M Laptimer.

Doživite užitek v vožnji do desetinke sekunde in m/s²: aplikacija BMW M Laptimer je vrhunsko orodje za analiziranje podatkov na dirkališču, vključno s samodejnim izračunom časov krogov. Aplikacija beleži podatke senzorjev neposredno v vašem BMW in te vrednosti nato uporablja pri analizi vašega sloga vožnje. S tem lahko povečate natančnost in spretnosti ter posledično izboljšate svoje čase kroga. Svoje vožnje pa lahko beležite tudi zunaj dirkališča, kot na potovanjih z vašo dirkaško skupnostjo.
BMW M4 Cabrio, Apple CarPlay®

Apple CarPlay®.

Zakaj ne bi uporabljali funkcij svojega iPhona v BMW, ko pa jih lahko še naprej uporabljate kot običajno? Predpriprava za Apple CarPlay® vam omogoča oddaljen dostop do telefonije in aplikacij, kot so iMessage, WhatsApp, TuneIn, Spotify in Apple Music. Za dostop do Siri, Applove glasovne pomočnice, lahko uporabite tudi gumb za glasovni nadzor na volanu.
BMW M4 Cabrio, telefonija z brezžičnim polnjenjem

Telefonija z brezžičnim polnjenjem.

Telefonija z brezžičnim polnjenjem vključuje brezžično polnilno postajo in dodatne vmesnike USB. Povezava s strešno anteno izboljša sprejem mobilnega signala. Prek povezave Bluetooth lahko hkrati povežete dva mobilna telefona in avdio predvajalnik. Oprema vključuje tudi: Bluetooth Office in tehnično zmogljivost za dostopno točko Wi-Fi.
BMW M4 Cabrio, tehnični podatki

TEHNIČNI PODATKI ZA BMW M4 CABRIO.

Poraba goriva in emisije CO₂.

 • BMW M4 Cabrio:
  Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 9,9 - 10,5
  Emisije CO2 v g/km (kombinirane): 226 - 239

  Prikazane vrednosti emisij osnaževal zunanjega zraka (CO2 itd.) in specifikacije ekonomičnosti temeljijo na globalno usklajenem preskusnem postopku za lahka vozila (WLTP). Prikazane so t.i. kombinirane vrednosti. Prikazane vrednosti se lahko razlikujejo od vrednosti, ki se upoštevajo za določitev z vozili povezanih davkov ali drugih dajatev, ki se (med drugim) določajo na podlagi emisij CO2, saj so za odmero le teh lahko predpisani tudi drugi standardi.

  Specifikacije, ki se nanašajo na ekonomičnost in emisije CO(2), so določene skladno z Direktivo 1999/94/ES, Uredbo o informacijah o varčnosti porabe goriva, emisijah ogljikovega dioksida in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki so na voljo potrošnikom o novih osebnih avtomobilih (Uradni list RS 24-956/2014) ter predpisi, ki urejajo tehnično specifikacijo za vozila in ugotavljanje skladnosti vozil, v veljavni različici.

  Nadaljnje informacije o uradnih podatkih varčnosti porabe goriva, specifičnih emisijah CO2 in ostale informacije o energijski učinkovitosti novih osebnih vozil, so na voljo v »Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO(2) in emisijah onesnaževal zunanjega zraka za nova osebna vozila«, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije ter www.mini.si/emisije.

  Vrednosti so določene na podlagi vaše trenutne konfiguracije, ki upošteva izbrano opcijsko opremo vozila ter velikost izbranih platišč in pnevmatik. Spremembe v izbrani konfiguraciji zato lahko vplivajo na opredeljene vrednosti.

  Več podatkov o preizkusnem postopku WLTP lahko najdete tukaj: https://www.bmw.com/en/innovation/wltp.html