PONUDBA ELEKTRIČNIH VOZIL.

UDOBNA VSAKODNEVNA VOŽNJA.

BMW iX3: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 18,0–17,6 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 461–471

Daleč. Še dlje. Električni doseg. To je tisto, kar določa, kako vsestransko je električno vozilo za vsakodnevno vožnjo. Električna vozila BMW imajo visoke kapacitete baterij, zahvaljujoč uporabi inovativnih tehnologij. Zato so tako trajnostna kot visokozmogljiva. Na primer, BMW i7 eDrive50, i7 xDrive60 in BMW iX xDrive50 dosegajo popolnoma električni doseg več kot 600 km, izmerjen po ciklu WLTP. Za njihovo polnjenje vam je na voljo eno največjih in nenehno rastočih polnilnih omrežij v Evropi. Pametne tehnologije na krovu še dodatno optimizirajo doseg vozila. Poti, ki so optimizirane za polnjenje, pa samodejno prevzamejo načrtovanje postankov za polnjenje na daljših potovanjih.

DOSEG

PRIMERJAVA DOSEGA ELEKTRIČNIH VOZIL.

Izvedite več

Primer poti

Dodatni primeri poti
  Postanki
  h
  h

  Zmogljivost polnjenja je odvisna od ravni napolnjenosti, temperature okolice, posameznega profila vožnje, uporabe pomožnih porabnikov električne energije in izbranega modela vozila. Časi polnjenja veljajo pri temperaturi okolice 23 °C po predhodni vožnji in se lahko razlikujejo glede na način uporabe. Prikazane vrednosti so primeri za osnovno konfiguracijo izbranega modela. Vrednosti se lahko razlikujejo, če ima isto vozilo različne možnosti opreme.

   

  Z aplikacijo My BMW boste ves čas in od kjerkoli obveščeni o dosegu in stanju polnjenja. Preprosto načrtujte poti, optimizirane za polnjenje, in jih pošljite svojemu vozilu. Prenesite aplikacijo zdaj in jo doživite v predstavitvenem načinu.

  DOSEZITE CILJ SPROŠČENO.

  Aplikacija My BMW, načrtovalec poti

  VAŠ OSEBNI NAČRTOVALEC POTI V VOZILU.

  Aplikacija My BMW prevzame načrtovanje postankov za polnjenje in poti pred daljšimi potovanji. Preprosto vnesite svoj cilj in načrtovalec poti, ki so optimizirane za polnjenje, bo določil najboljšo pot, vključno s časovno optimiziranimi postanki za polnjenje vašega električnega vozila med vožnjo. Tako boste vedno vedeli, koliko časa potrebujete za daljše potovanje in se lahko sproščeno odpravite na pot brez stresa. Tudi če nimate električnega vozila BMW, vam predstavitvena različica daje predstavo o delovanju funkcij aplikacije My BMW. Preprosto prenesite aplikacijo, se prijavite in jo preizkusite. Preprosto prenesite aplikacijo, se prijavite in jo preizkusite.

  Doseg, prikaz kroga

  VEDNO IMEJTE PREGLED NAD DOSEGOM.

  Na hitro poglejte, kako daleč še lahko potujete – modri krog okoli dejanske lokacije vašega vozila prikazuje trenutni doseg kot polmer na zemljevidu. To vam pomaga, da preprosto in brez truda ocenite, kako daleč lahko trenutno potujete brez postanka za polnjenje.

  Doseg električnega vozila, nasveti

  KAKO POVEČATI DOSEG. NAMIGI IN IDEJE ZA ELEKTRIČNA VOZILA.

  Več stvari lahko naredite sami, da povečate doseg svojega električnega vozila. Pomemben je predvidljiv in umirjen slog vožnje, predvsem pri vožnji po avtocestah. Torej na avtocestah vozite na način, da predvidevate dogodke. Zaželeno je, da na daljših potovanjih vozite s hitrostjo med 120 in 150 km/h. Izogibajte se močnemu zaviranju. Preprosto dvignite nogo s pedala za vožnjo naprej ali pa zmerno pritisnite zavoro. Ohladite ali segrejte vozilo že med polnjenjem. In vedno uporabljajte način BMW Efficient.

  OD STRANK ZA STRANKE: ELEKTRIČNA MOBILNOST V VSAKDANU.

  "Včasih je še lažje kot vožnja motorja z notranjim zgorevanjem."

  Oglejte si videoposnetek in izvedite, kako so si stranke prisvojile polnjenje na domu. In kako priročno je lahko polnjenje na daljših potovanjih ter priložnosti, ki jih takšen način ponuja.

  0:00
  0:00 /  0:00
  Doseg

  NAJVEČJI DOSEG Z MINIMALNIM NAPOROM.


  Kako potovati še dlje. Način Efficient vam posreduje koristne informacije o tem, kako voziti učinkoviteje. Poglejte zaslon – prikaz moči ima modro ozadje, ko vozite učinkovito. In se obarva sivo, kadar je vaša vožnja neučinkovita. Če pa preostali doseg začne upadati, lahko omogočite način MAX RANGE in povečate preostali doseg za do 20 % z dodatnimi ukrepi za izboljšanje učinkovitosti.[1] Približno oceno trenutnega dosega lahko dobite tudi iz obarvanega kroga na zemljevidu v aplikaciji My BMW.  

  [1] Dosegljiv dodatni doseg je odvisen od vašega sloga vožnje in okoljskih pogojev.

  VSE O ELEKTROMOBILNOSTI.

  POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.

  VEČ INFORMACIJ.

  Doseg BMW, testna vožnja

  PREIZKUSITE MODEL BMW PO LASTNI IZBIRI NA TESTNI VOŽNJI.

  Bi želeli na lastni koži doživeti, kakšna je vožnja z vašim sanjskim električnim modelom in kakšni so občutki? Enostavno si lahko uredite termin na spletu za testno vožnjo, ko vam najbolj ustreza. Vaš trgovec z vozili BMW bo stopil v stik z vami z vsemi potrebnimi informacijami.

  Javno polnjenje BMW, svetovanje servisnega partnerja BMW

  ŽELITE OSEBNO SVETOVANJE?

  Za dodatna vprašanja, več informacij ali ponudbo se obrnite na trgovca z vozili BMW v svoji bližini. Naša ekipa servisnih strokovnjakov BMW vam bo z veseljem svetovala po telefonu ali osebno.  

  Doseg BMW, podpora za stranke

  PODPORA ZA STRANKE BMW.

  Podpora za stranke BMW je na voljo, da vam pomaga pri vseh vprašanjih v zvezi z BMW. Dobili boste odgovore na vsa svoja vprašanja, ne glede na to, ali ste že voznik BMW ali pa šele načrtujete nakup novega BMW.

  Poraba in emisije CO₂.

  BMW iX3: Poraba električne energije (kombinirana po WLTP) v kWh/100 km[1]: 18,0–17,6 Električni doseg (po WLTP) v km[2]: 461–471

  [1] Uradni podatki o porabi goriva, emisijah CO₂, porabi električne energije in električnem dosegu so bili določeni v skladu s predpisanim merilnim postopkom in ustrezajo Uredbi (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Pri dosegu podatki, določeni v skladu z WLTP, upoštevajo kakršno koli dodatno opremo (ki je v tem primeru na voljo na nemškem trgu). Pri vozilih, ki so bila na novo homologirana od 1. januarja 2021, obstajajo le uradni podatki po WLTP. Poleg tega se vrednosti NEDC z Uredbo ES 2022/195 črtajo iz potrdil o skladnosti s 1. januarjem 2023. Za več informacij o merilnih postopkih NEDC in WLTP obiščite www.bmw.si/emisije.

  Vse dodatne informacije o uradni porabi goriva in uradnih specifičnih emisijah CO₂ za nove osebne avtomobile najdete v "Priročniku o varčnosti porabe goriva, emisijah CO₂ in emisijah onesnaževal zunanjega zraka novih osebnih avtomobilov", ki vam je na voljo brezplačno na vseh pooblaščenih prodajnih mestih in na www.bmw.si/emisije.

  [2] Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, ogrevanja/klimatizacije in predkondicioniranja.