SPLOŠNA VPRAŠANJA IN ODGOVORI.

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori o podjetju BMW.

Ali želite vedeti več o podjetju BMW? Ali želite obiskati tovarno BMW? Ali želite graditi svojo kariero pri podjetju BMW Group Slovenija? Tukaj lahko najdete odgovore, spletne povezave in kontaktne podatke.

Preberi več
 • Kakšna je preostala vrednost mojega vozila?

  Na žalost ne moremo oceniti preostale vrednosti vašega vozila z zahtevano tehnično natančnostjo po telefonu ali internetu. Zato vas prosimo, da stopite v stik s svojim trgovcem z vozili BMW. Cenitev vozil je na voljo na internetu prek Eurotaxa. Za to storitev se plača pristojbina. Več informacij lahko najdete na spletni strani www.eurotaxglass.si.

 • Ali lahko naročim navodila za uporabo vozila BMW pozneje? In ali je to mogoče tudi, če imam starejši avtomobil ali motorno kolo BMW?

  Prosimo, stopite v stik s svojim trgovcem z vozili BMW, ki vam bo lahko naročil želena navodila za uporabo.

 • Kje lahko pridobim informacije o opremi in ceni starejših avtomobilov BMW, ki niso več vključeni v trenutni nabor modelov vozil?

  Glavna pisarna BMW v Sloveniji nima arhiva s podatki o starejših modelih vozil BMW. Vendar pa vam bodo trgovci z vozili BMW z veseljem pomagali z natančnejšimi informacijami.
  V oddelku BMW Mobile Tradition podjetja BMW AG v Münchnu lahko zahtevate splošne informacije in brošure o klasičnih avtomobilih BMW in starejših modelih vozil BMW. Dodatne informacije so vam na voljo na telefonski številki +49 1805 235 353 in elektronskem naslovu classic@bmwgroup.com.
  Tudi na spletni strani BMW Group Slovenija vam ponujamo informacije o temi BMW Mobile Tradition v oddelku "Fascinacija BMW" pod "Zgodovina in tradicija" in "Mobilna tradicija".

 • Kje lahko dobim informacije in vstopnice za BMW Welt in druge stavbe BMW v Münchnu?

  Vstopnice za BMW Welt, muzej BMW ali ogled tovarne BMW v Münchnu ter informacije za obiskovalce lahko dobite v informacijski pisarni BMW Welt na telefonski številki +49 1802 118822 in po elektronski pošti na naslov infowelt+49 1802 118822@bmw-welt.com.

 • Kje in kako lahko obiščem tovarno BMW v Nemčiji?

  Na: www.bmwgroup.com – Proizvodnja – Proizvodnja po svetu – Ogledi tovarn lahko najdete vse informacije o ogledih tovarn BMW, tako v Nemčiji kot po svetu. Prosimo, stopite v neposredni stik z našimi tovarnami BMW prek kontaktnih podatkov na njihovih spletnih straneh. Zaradi velikega povpraševanja vam priporočamo, da se pravočasno prijavite.
  V Nemčiji:
  www.bmw-werk-regensburg.de
  www.bmw-werk-dingolfing.de
  www.bmw-werk-leipzig.de
  www.bmw-werk-landshut.de
  www.bmw-werk-berlin.de
  www. bmw-werk-muenchen.de (V tem primeru lahko vstopnice naročite v informacijski pisarni BMW Welt)
  Kontakt
  Informacijska pisarna BMW
  Tel.: +49 1802 118 822
  E-naslov: infowelt@bmw-welt.com

 • Kje lahko dobim informacije o uglaševanju čipov modelov vozil BMW?

  Prosimo, upoštevajte, da uglaševanje čipov ni potrjeno s strani podjetja BMW AG München. V primeru okvare, ki jo povzroči uglaševanje čipov, podjetje BMW AG ne prevzema nobenega jamstva za noben del pogonskega sklopa (motor, menjalnik, zadnja prema itd.).

 • Rad bi temeljito preizkusil vozilo BMW. Ali je mogoča testna vožnja čez celotni vikend?

  Na žalost vam ne moremo obljubiti testno vožnjo daljše časovno obdobje. Prosimo, stopite v stik s pooblaščenim trgovcem z vozili BMW po vaši izbiri. Z njim se lahko pogovorite, ali je mogoče prejeti model vozila BMW za daljše časovno obdobje in pod kakšnimi pogoji.

 • Kje lahko dobim informacije o zgodovini podjetja BMW?

  Na www.bmw.at/geschichte (oziroma v oddelku „Fascinacija BMW“ pod „Zgodovina in tradicija“) se lahko informirate o več kot 80-letni zgodovini podjetja BMW.
  Obenem lahko na spletu naročite različne knjižne izdaje pri BMW Mobile Tradition. Tukaj boste našli številne avtorje specialiste, ki so spisali edinstveno dokumentacijo nemškega inženirstva z natančno pozornostjo na podrobnostih.
  Več informacij o tem lahko najdete na www.bmw.at/mobiletradition (oziroma v oddelku „Fascinacija BMW“ pod „Zgodovina in tradicija“ in „Mobile Tradition“).

 • Kam naj pokličem, če pride do okvare mojega vozila?

  V Sloveniji lahko stopite v stik z dežurno službo BMW 24 ur na dan, sedem dni na teden, na telefonski številki 080/1038. Zunaj Slovenije lahko pokličete številko +43 1 525 03 63 05.

 • Kje lahko dobim podrobne informacije o tehnologiji BMW Valvetronic?

  Izraz Valvetronic označuje dve funkciji. In sicer najprej spremenljivo časovno krmiljenje ventilov na položajih odmične gredi za sesalne in izpušne ventile, ki je poznano po imenu dvojni Vanos. Nato pa še nadzor zmogljivosti s pomočjo spremenljivega dviga sesalnih ventilov.
  Dvig ventilov se prilagaja od 0,3 milimetra vse do 9,5 milimetra in s tem prevzame funkcijo, ki jo je prej izvajala dušilna loputa. Krmiljenje in spremljanje je naloga krmilne naprave motorja. Prednost je 12-odstotno znižanje porabe goriva, večja moč in večji navor.