BMW serije 1 ima športen in samozavesten videz. Njegova izjemna oblika ga loči od množice že na prvi pogled. Vrhunske tehnologije pogona in podvozja zagotavljajo dinamiko in agilnost, medtem ko inovativne tehnologije in sistemi za pomoč vozniku poskrbijo za največjo varnost in udobje.

Pogonski sklop BMW serije 1 določa standarde v kompaktnem razredu. Interakcija učinkovitih motorjev BMW TwinPower Turbo, pogona na prednji kolesi in natančno uglašenih tehnologij podvozja zagotavlja visoko raven vozne dinamike in okretnosti – podprta z doslednim konceptom lahke konstrukcije in ukrepi za povečanje učinkovitosti BMW EfficientDynamics, kot je standardni način ECO PRO. Hkrati pa razpoložljivi sistemi za pomoč vozniku in digitalne storitve ponujajo največjo varnost in udobje.

Napredna zunanja oblika serije 1 ima izrazite značilnosti, ki poudarjajo športni značaj vozila. Potnike pričakata premijska kakovost in prostorna notranjost, kokpit, ki je usmerjen k vozniku, pa vabi k dinamični vožnji. BMW serije 1 je na voljo v modelnih različicah M Sport, Sport Line, Luxury Line in Advantage. Širok razpon možnosti oblikovanja, pogonskih sklopov in komponent podvozja skupaj z inovativnimi tehnologijami omogoča nadaljnjo individualizacijo tega športnega kompaktnega avtomobila BMW.

Bencinski motor BMW M Performance TwinPower Turbo v BMW M140i s 3 vrati in BMW M140i s 5 vrati navdušuje z visoko učinkovitostjo: vrstni 6-valjnik razvije 250 kW (340 KM) pri največjem navoru 500 Nm – vrednosti porabe in emisij so za takšno zalogo moči presenetljivo nizke. Pri kombinirani porabi 7, 4 l/100 km in emisijah CO2 169–168 g/km je BMW M140i z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic najvarčnejši motor v primerjavi s svojimi tekmeci. Neustavljiva dinamika avtomobilov BMW M Performance je dodatno poudarjena s celo vrsto markantnih podrobnosti za zunanjost in notranjost. S tem nudijo ta vozila izvrstno kombinacijo dinamike, udobja in primernosti za vsakodnevno uporabo.

Preberi več